Последователи

неделя, 6 май 2018 г.

Ерата на самотата/Алиса в Била Сварга





Как да назовем нашето време? То не е част от информационната ера: рухването на популярните движения за образование остави една бездна, запълнена с маркетинг и теории на конспирацията. Както каменната, желязната и космическата епоха, дигиталната епоха също казва много за нашите артефакти, но малко за обществото ни. Антропоценът (термин, предлагаш обособяването на нова геологична епоха, характеризираща се с извънмерното човешко въздействие върху планетата), в който човеците оказват голямо влияние на биосферата, не успява да разграничи този век от предишните 20. Каква ясна обществена промяна разграничава нашето време от предхождащите го епохи? За мен отговорът е очевиден. Намираме се в Ерата на самотата.


Когато Томас Хобс заявява, че в своето естествено състояние - преди възникването на някакъв авторитет, който да ни обуздае и контролира - човечеството се намира във ,,война на всеки срещу всеки", той не би могъл да бърка повече. Ние сме обществени животни от самото си начало - нещо като пчелите на бозайниците, зависещи едни от други изцяло. Хоминините от Източна Африка нямаше да оцелеят и една нощ, ако бяха живели самостоятелно. Ние сме оформени - в по-голяма степен от почти всички други видове - от взаимодействието си с другите. Ерата, в която навлизаме и в която съществуваме поотделно, не прилича на нито една друга епоха досега.



Преди три месеца в свое социологическо проучване ,,Офисът за национални статистики на Великобритания" стигна до извода, че самотата се е превърнала в епидемия сред младите зрели хора. Сега откриваме, че тази епидемия е също толкова тежка и при по-възрастните. Проучване на ,,Индепендънт Ейдж" показва, че крайната самота разбива живота на 700 000 мъже и 1 110 000 жени на възраст над 50 години в Англия, а цифрите нарастват с главоломна скорост.



Едва ли еболата някога ще убие толкова хора, колкото това заболяване. Социалната изолация е не по-малка причина за преждевременна смърт от пушенето на 15 цигари на ден. Изследванията показват, че самотата е два пъти по-смъртоносна от затлъстяването. Деменцията, високото кръвно налягане, алкохолизмът, инцидентите - редом с депресията, параноята, чувството за безпокойство и самоубийства - са по-широко разпространени при хора, които са загубили социалните си връзки. Не можем да се справим сами.



Да, фабриките са затворени, хората пътуват повече с коли, отколкото с автобуси, и ходят по-рядко на кино заради YouTube. Всички тези промени обаче не могат да обяснят сами по себе си скоростта на нашия социален колапс. Тези структурни изменения са съпътствани от една идеология, която отрича живота, предизвиква и окуражава обществената ни изолация. Войната на всеки срещу всеки - с други думи, конкуренцията и индивидуализмът - е религията на нашето време и тя е подкрепена с една митология на самотни рейнджъри, еднолични търговци, самоинициативни личности и самоиздигнали се мъже и жени, които постигат всичко сами. За най-социалното същество, което не може да просперира без любов, няма такова нещо като общество; единствено героичен индивидуализъм. Важното е да се печели. Всичко останало е съпътстващи щети.

Британските деца вече не искат да стават машинисти и медицински сестри - над една пета от тях заявяват, че ,,просто искат да бъдат богати": богатството и славата са единствените амбиции на 40% от запиталите подрастващи. През юни (2014г.) правителствено проучване разкри, че Великобритания е европейската столица на самотата. Средностатистическият британец има по-малко приятели от останалите европейци и познава по-зле (или не познава) съседите си. Но кой би се изненадал, при положение че хората навсякъде са насърчавани да се борят като улични кучета за кофа смет?



Като едно от отраженията на тази промяна, езикът също се изменя. Във Великобритания най-острата обида е ,,загубеняк". Вече не говорим за хора. Днес ги наричаме личности и физически лица. Тези отчуждаващи и атомизиращи термини са станали толкова широко разпространени, че дори благотворителните организации, които се борят със самотата, ги използват, за да опишат двукраките същества, известни преди като човеци. Едва ли можем да завършим изречение, без то да стане лично.

Една от трагичните последици от самотата е, че в търсенето на утеха хората се обръщат към телевизорите си: около 40% от възрастните хора заявяват, че едноокият бог е тяхната основна компания. Това самолечение утежнява заболяването. Изследване, проведено от икономисти в ,,Университета на Милано", изтъква, че телевизията насърчава чувството за конкуренция и значително укрепва парадокса на приходите и щастието - фактът, че с покачването на националните доходи не се покачва и удовлетвореността на хората.

Стремежът за повече и повече, който се покачва с увеличаването на приходите, прави крайната точка на удовлетворение недостижима цел. Изследователите откриват, че хората, които гледат много телевизия, са по-малко доволни от определени доходи, отколкото тези, които гледат телевизия рядко. Телевизията ускорява хедонистичната пътека за бягане и ни принуждава да се стремим с все повече сили да поддържаме същото ниво на удовлетвореност. Само се замислете за безкрайните предавания за търгове, сериали за предприемачи и безкрайните форми на кариерна конкуренция, които медиите насърчават; за манията за слава и богатство и проникващото чувство (докато гледате телевизия), че животът е някъде другаде, а не там, където вие сте, и ще разберете защо е така.

Та какъв е смисълът? Какво печелим от тази война на всички срещу всички? Конкуренцията насърчава растежа, но растежът вече не ни прави по-богати. Наскоро бяха публикувани данни, според които въпреки че доходите на директорите на компании чрез последната година са се увеличили средно с над 20%, доходите на работниците в реално съотношение са спаднали. Шефовете изкарват - извинете ме, взимат - 120 пъти повече от средностатическия работник на пълен работен ден. (През 2000г. те взимат средно 47 пъти повече.) Дори конкуренцията да ни правеше по-богати обаче, тя нямаше да ни прави по-щастливи, тъй като удовлетворението от покачването на дохода би било подкопано от нейното ожесточаващо въздействие.

Най-богатият 1% от населението на Земята притежава 48% от световното богатство, но дори неговите представители не са щастливи. Според проведено от ,,Бостънския колеж" социологическо проучване на хора със среден собствен капитал от 78 милиона долара, милионерите също са жертва на силно безпокойство, неудовлетворение и самота. Много от запитаните участници в проучването са заявили, че се чувстват финансово несигурни: тя вярват, че се нуждаят средно от 25% повече пари, за да бъдат спокойни (И ако ги имат? Без съмнение ще им трябват още 25%.) Един участник в анкетата е споделил, че няма да му олекне, докато не притежава един милиард долара в банковата си сметка.

В името на това ние разкъсване природния свят на парчета, унищожаваме необходимите ни за живот условия и предаваме свободите и перспективите си за доволство на един натрапчив, разединяващ и безрадостен хедонизъм, в който - тъй като сме изконсумирали всичко друго - започваме да се плячкосваме един другиго.

В името на това ние разрушихме същността на човечеството: нашата свързаност.

Да, има умни и забавни инициативи, организирани от благотворителни организации за изолираните възрастни хора. Но ако искаме да пречупим този цикъл и да се съберем отново, ние трябва да се изправим срещу наложената ни система, която прояжда нашия свят отвътре.

Предхождащото обществото естествено състояние на Хобс е мит. Но ние навлизаме в едно пост-социално състояние, което предците ни биха помислили за невъзможно. Животът ни става неприятен, безчовечен и дълъг.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/08/blog-post_17.html

"Новият световен ред" - Планетата упада към подземното царство на асури и наги БИЛА-СВАРГА





Сорос захранва демократите в САЩ("левите") и цветните революциии в Източна Европа(+Арабския свят) с остатъците
от илюминатския експеримент "руски комунизъм",
където "руско" са само жертвите, а съветското остана пак у Синедриона. Соросоидите, уж, "се борят против комунизма",
а изповядват по-голямото му братче- "космополизъм",
което е "перестроечен комунизъм"- все еврейски творения за гоите за тяхното доброволно самоизтребване.
Най-големият враг за евреите е национализма на гоите,
тъй като така гоите се самоопределят извън кошарата, която еврейските националисти(ционистите) са определили за гоите.
Днес тя е "космополитизъм" - "реформаторски комунизъм"





Сатана(Яллахова) многократно се кани на Луцифер в т.нар. Аврамически "свещни" книги, но- в крайна сметка в кали-йуга са в конспирация. Обединява ги синтеза на материалната изгода.

Договорът между юдеите от Анта-рикша на атмосферата с кому-нагите от подземното царство Била-сварга е: НИЕ ЩЕ ВИ ДАДЕМ ВИСША ТЕХНОЛОГИЯ, А ВИЕ ЩЕ ВОДИТЕ ЧОВЕКЪТ КЪМ НАШИТЕ НИЗШИ ЛОКАЛИ



"Новият Световен Ред"(Novos Ordo Seclorum) на ционистите не е нищо друго освен препратка към Царството на Подземният изкуствен рай- БИЛА-СВАРГА.("Била" на Санскрит значи "дупка").
Ционистите изповядват талмудически равинизъм, най-радикалният юдаизъм, а най-лесно манипулират производните юдео-християни(библейки християни, последователи на Тора), както и най-новата версия на юдаизъм-"ислям" а Коран, чиито рай "Джанна"(Араб. "Градината") е точното място на Била-сварга-лока.Всички тези земни духове(бхутас)-ракша, йакхша и пишача от Анта-ришка-лока със пълна сила се стремят към Питра-лока, като раят, където иска да се "паркират" е БИЛА-СВАРГА ЛОКА!





Нека да проследим обяснението на Сукадева Госвами в Шримад Бхагаватам 5:24

7. Скъпи Царю(Парикшит), под Земята("Средната"- "Бху") са седем други планети, известни като Атала/Atala, В(а)итала/Vitala, Сутала/Sutala, ТалаАтала/Talātala, МахаАтала/Mahātala, РасаАтала/Rasātala и ПаатаАтала/Pātāla. Аз вече обясних ситуацията на планетарните системи на Земята. Ширината и дължината на седемте-низши планетни системи са изчислени да са точно същите като тези на Земята(Средната Земя- "Бху" oт Санскр. "Битие"- "Being", "Быть").




8. На тези седем планетни системи, които са известни също и като "подземен небеса" [Била сварга-Bнlб-svarga], има много красиви къщи, градини и места за забавление и сетивна наслада, които са още по-богати, отколкото тези в по-горните(висшите) планети(планетарни системи), тъй като демоните имат много висок стандарт на (сетивно)чувствено удоволствие, богатство и влияние.



Повечето от жителите на тези планети, са известни като Дайтйас/Daityas, Даанавас/Dānavas и нагите, и живеят като икономи на кланове(големи фамилии)в луксозни къщи.



Техните съпруги, деца, приятели и обществото са изцяло ангажирани в илюзорно, материално щастие. Сетивната наслада на полубоговете понякога е нарушавана, но жителите на тези планети се радват на живота, без подобно обезпокояване. По този начин се разбира, че те са много привързани към илюзорното щастие.




Майа Даанава/Dānava & и кланът/households
"Нага" на Санскр. още значи и "клан"
натисни за по-добър изглед върху картинката!
Референция: 13 рептилни фамилии, които управляват света днес.
Те се зовят "ционисти" заради кланът на "богоизбраният спасител от Цион"




9. Мой скъпи Царю, в имитацията на небесата(небесният рай Сварга на ИндРа), известен като Била-Сварга/Bнlб-svarga съществува велик демон на име Майа Даанава/Dānava, който е експерт в изящните изкуства и архитектура. Той е изградил многобройни блестящо-украсени градове. Има много прекрасни къщи, стени, врати, монтажни къщи, храмове, дворове и храмове с имения, както и много хотели, изпълняващи ролята жилищни резиденции за чужденци.



Къщите на лидерите на тези планети са декорирани с най-блестящи скъпоценни камъни, и те винаги са пълни с живи същества, известни като наги и асури/аsuras, както и много гълъби, папагали и други подобни птици. В крайна сметка, тези имитации на небесни градове са най-красиво подредени и атрактивно обзаведени.


10. Парковете и градините в изкуствените подземни небеса превъзхождат по красота тези от горната част - небесни планети . Дърветата в тези градини са обвити с пълзящи растения и под голяма тежест клонките са обсипани с плодове и цветя, и по този начин те изглеждат изключително красиви. Тази красота може да привлече някой и да изпълни съзнанието му с цвят в удоволствието от сетивна наслада. Тука им много езера и водни басейни с ясни, прозрачни води, чиято повърхност потрепва от скокове на риби и украсени с много цветя, като лилии, кувалая/kuvalayas, калаара/kahlāras и сини и червени лотоси. Двойки от чакраваака/cakravākas и много други водни птици гнездят в езерата и да се наслаждават във весело настроение, произвеждайки сладки и приятни вибрации, които са много удовлетворяващи и благоприятни за ползване на сетивата.



11. Тъй като няма слънце в тези подземни планети, времето не е разделенo на "дни" и "нощи", и следователно страх, поради "край на време", не съществува.
( Забележка : Времето, обаче, съществува, а тука съществува илюзия, че не съществува, което, редом с животът на сетивна наслада, създава илюзорно впечатление за "Вечност".




12. Много велики змии пребивават там с камъните на своите (качулки)чадъри*, и сиянието на тези скъпоценни камъни разсейва тъмнината във всички посоки.
----
* hood на английски е "качулка", която дава "заслон" на главата. Доста съществителни в английският език имат този произход - "агида", примерно с наставка "hood"-"brother-hood"("братя под една агида", под една "качулка", свързващи ги общи неща. Богът също е "под качулката" на Ананта-шеша, но обикновено- "братство под качулка" е МАФИЯ!!(тайните общества, които имат за цел тайнство са под агидата(качулката) на змията и са съответно - КОНСПИРАТИВНИ, целят оставане в матрицата на скрито, тъй като "змията се асоциира с падналият в матрицата дух"). Другият термин за съществително е свързано с простолюдието и има наставка в англ. ship(sheep) или- Schaft-на немски. Става дума за "Овчар на стадо овце". Такива думи са "приятелство"("friend-ship", "Freund-Schaft", Schaft-общество, Schaf-овца, Schдfer("шефер")- Овчар. Българската дума "скопен", като "безлична единица" има същият произход...




13. Тъй като жителите на тези планети пият и се къпят в сокове и еликсири, произведени от прекрасни билки("herbs"-може и дрога), те са освободени от всички тревоги и физически заболявания.

krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.bg/2011/05/blog-post.html

Те нямат никакъв опит от сива коса, бръчки или инвалидност, техният телесен блясък не избледнява, тяхната пот не води до неприятна миризма, и те не са обезпокоени от умора или от липса на енергия или ентусиазъм, поради напреднала възраст.


14. Те живеят много благоприятно и не се страхуват от смъртта, предизвикана преждевременно от нещо, а от установеното време за смъртта, което иде от сиянието на дискът/cakra на Господ Сударшана/Sudarśana - Върховната Божествена Личност(Вишну).



ИЗЛИЗАНЕ ОТ ОМАГЬОСАНИЯ ЗАМЪК НА МАТРИЦАТА

Приказката за Принцесата и Принца
Приказка без край /Всичко се руши и момчето отива високо в замъка при Принцесата, и тя стои объркана, а от неговото идване зависи състоянието на света, който се руши./



Магията на сегашното състояние на човечеството.





Някой да поиска да го спаси!




Всеки един от човеците е едновременно и принц и принцеса.




Всеки един от човеците определя състоянието на света чрез своето вътрешно пространство!
Най-висшата Магия е тази, която може да научи хората да създават Вътрешно пространство помежду си и която може да ги научи да размразяват ледените прегради между себе си, и която може да ги научи как да се разтопяват ледените кукли надянати върху човешките тела по време на мтожеството балове с маски. Останали несъблечени от телата на хората и така те живеят с тези свои ледени маски.
Магията срещу която Матрицата е неспособна да действа.



Методът на нейното разграждане е магически метод, същият метод от Приказката без край!
Злото бе спряно, а можеше да бъде спряно и още по-рано благодарение на желанието на Момчето да спаси Принцесата.

Събуждането на Алиса и опита й да избяга от своите страхове



Ниските честоти в които се поддържа сегашното човечество!




За малко човекът бива освободен да излезе от хваткта като му се подава живителна струя въздух – наркотик, диско, сексуално или друго удоволствие, излизане за малко от зависимостта на матрицата. Но след това Хватката става още по желязна чрез механизма на Отчуждението. Защото ти вече си станал способен да осъзнаеш индивидуалната си привързаност и в нея си видял за жалост илюзорната си свобода. “Ах колко е хубаво!”




ПРОЗРАЧНАТА МАТРИЦА – НАСТОЯЩЕ!

Каква е матрицата! Може ли да я определим след като я видим прозрачна?

Така тя се дефинира лесно. Виждат се като на длан нейните механизми и лостове с които държи под контрол подопечните си. Осъзнават се целите заложени у нея.

1/ Да държи под контрол изпълнението на Макро-програмата.
2/ Да се грижи за точното приложение на съдържанието на Програмата. /Програмата служи за развитието и еволюирането на човечеството/
3/ Да се съблюдават заложените в нея модели, по които става движението по Плана.
4/ Актуализиране на остарелите и недействащи модели.
5/ Филмите и медиите, новите технологии, които са като лостове за изпълнение на Програмата се явяват постоянен елемент от държането под контрол на човечеството.



ОМАГЬОСАНИТЕ ПРИНЦЕСИ И СТУДЕНИТЕ СЪРЦА
РАЗБИВАНЕ НА ЛЕДОВЕТЕ В СЪРЦАТА
ОТЧУЖДЕНИЕТО И
МАТЕРИАЛНО – СЕКСУАЛНОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ И КОНСУМАЦИЯ
СЕКС И ВЛЕДЕНЯВАНЕ
СЕКС И ОТЧУЖДЕНИЕ
СЕКСУАЛНИТЕ АРТИКУЛИ И ОТЧУЖДЕНИЕТО
ДРОГАТА И ОТЧУЖДЕНИЕТО
МАРИХУАНАТА И ОТЧУЖДЕНИЕТО



НОВАТА БОЛЕСТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА – АЛИЕНАЦИЯ




krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.bg/2011/05/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар