Последователи

сряда, 16 май 2018 г.

Шансовете Китай да построи АЕЦ в България


Инж. Георги Котев за АЕЦ ”Белене”: Искат с 15 млрд. да спасят 3 млрд. и откраднат още 5-6 млрд.

            

На този въпрос ще ни помогне да си отговорим актуална инфографика, направена и публикувана от руската информационна агенция РИАНОВОСТИ, на която се виждат размерите на инвестициите на Китай в страните от ЕС, от 2000-та до 2016-та години, включително (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката с инфографиката)

Става ли по-ясно, на къде ги влече китайците да си инвестират парите, в милиони евро, за целият 16 годишен период, а НЕ на година? И сега си представете, че в 2018-та г. китайците изведнъж решават да променят рязко посоката на интересите си и да изсипят в тъмната Балканска държава над 10 000 милиона евро (над 10 милиарда евро)? А ако е истина слухът, пуснат вчера от доносника на ДС агент Хабов (Иван Хиновски), в една "българска национална телевизия", че китайците искали да построят у нас не 2, а 4 блока това ще ни изстреля на ВТОРО място по привлекателност за парите им в ЕС?

И нека утопията, че китайска компания някога ще построи АЕЦ у нас, започне СЕГА!

ЖОКЕР! Въпреки лъжите на същия доносник Хабов, чи китайската инвестиция у нас ще бъде частна, въпросната компания CNNC е 100% държавна собственост на правителството на КНР.

Книгата АЕЦ ”Белене” не се затваря, за да се късат страници. Вместо да затворим книгата и потърсим отговорност от тези, които са късали досега страниците и. От тези, които са виновни за тези 3 млрд. Каква е генералната дитирамба? Лъжат - дайте ни още 15 млрд. за да спасим тези 3 млрд. Така ще се откраднат още 5-6 млрд с оправданието, че са опитали, но не е станало нищо.


Има обективни, реални, неопровержими доказателства, че строителството на АЕЦ е невъзможно. Всеки път управляващите говорят, още от 2015 г., за някакъв пазарен принцип. Тръгна се от Борисов 2 и нататък. Всеки път, когато говорят за някаква китайска делегация, всеки път свързват строежа на АЕЦ "Белене" с различна китайска корпорация или компания. Направил съм справки в сайта на министерството на енергетиката. Там има информация кога и с кой е говорено, има отговори на депутатски питания на министър Петкова, чел съм стенограми на МС от 2015 г. Борисов, Петкова и Дончев се хвалят, че най-голямата китайска банка в света проявява интерес към АЕЦ. И компаниите и финансовите институции всеки път са различни. Лъжат!

Другото е, че ядрената енергетика в Китай все пак се развива, но е с много по-слаби темпове от развитието на вятърни турбини и фотоволтаичните панели, посочи експертът.

Важен аргумент е и това, че през 21 век, по китайски инвестиции в рамките на ЕС, България е на дъното. И ако слуховете за големи китайски инвестиции са верни, то ние бихме се качили на второ място в ЕС, което е несериозно за тъмна балканска страна като нашата, категоричен е инж. Котев.

Абсурд е и твърдението, че след като се построи, за пет години АЕЦ "Белене" ще стане печеливша. Пълен абсурд!, смята той.

Всичко се прави, за прикриване на минало съучастие. Тоест, дайте да говориме, да забравиме и "пито - платено"... Да забравим за тези пари. Затова фактори като консултанти казват, че този проект е жизнеспособен, дайте да продължим, да имитираме, че ще го построиме и сърбаме финансиране, каза още Георги Котев.



             


Българите ще бъдат обрани окончателно от Русия и ще бъдат обирани от векове за векове, защото истината не ги интересува. А трябва преди всичко истината да бъде казана на глас - да бъде публикуван договорът, на чието основание България се сдобива с два реактора за скрап, имената на продажните гении от този договор, след това кой допусна в съда в Париж България да няма защита и да загуби с усмивка дело за милиарди, да плати солена глоба на своите приятели от Москва, след което без бавене да плати милиард и нещо на същите приятели от векове за векове. След това е крайно необходимо да се появи един, поне един Ботев, да отвлече австрийски кораб "Радецки" и с десетина четници храбри юристи да заведе дело срещу руските изедници за измама в особено големи размери, пък каквото сабя покаже.

                


Всичко в БГ се "случва" под диктовката на ДС-КГБ хомодружинката! Който не е "съгласен", има един избор, примери много: Луканов, Кюлев, Христов, братя Илиев и т.н.!! Освен това, има един буреносен облЪк, надвиснал над Свиня Майка и Бай Курти - има да се връщат едни на 1млрд.на руската сволач, след "фалита" на КТБ!!! А, времето за връщане на парите с лихвата ИЗТИЧА!! Схемата е елементарна, ако не "проработи" сделката с ЧЕЗ, има вариант Б, ще се "строи" Белене, където ще "потънат", минимум още 4-5млрд., с откраднатото и след 5г. ще се каже, че ще излезе много скъпо, че не е рентабилно..., и всякакви там идиотщини!! Но, най-важното е, че сгантта ще се трае, ще си плаща, ще си мизерства, ще живурка.., а от това "действие" кърлежите стават още по-настървени, но "гражданското общество" вероятно е "доволно" от "успеха" си, съдейки по "реакцията" до сега, а и след това!! Както е казал човека: А вий, вий сте ИДИОТИ, КОИТО ТРАБВА ДА ОСТАНАТ САМО СТАТИСТИКА В ИСТОРИЯТА!!!!

               
            
Естествено, че рожбата на тодорживковия клан банкянската помиярка Б.Б. - любимото дете на педалите от ДС, начело с двата каган-бека за Байганистан; ашкиназито, дедо ви Либен Гоцев и Мемед Обряз Доган - ще рестартира АЕЦ, за да могат да крадат директно от там, с шепи, на едро. 
             


Разбира се, че китайците няма да дойдат. Китайците имат само една или две инвестиции в България, които да надвишават няколко милиона лева. Китаецът, който е зависим от партията, и всеки похарчен навън долар се следи по лупа от всички китайски служи, никога, ама никога няма да инвестира милиарди в държава, като България.Това е държава, която прибира, а не вади долари - ОСНОВНА цел на китайското правителство и всеки китаец в чужбина е трансфера на долари към КИТАЙ с минимални инвестиции. Вероятно си спомняте, че дори на Джей Ло, шегичка на г-н Ло, на който Лупи беше консултант се опитаха да му вземат 50 милиона такса спокойствие в Банкя за един имагинерен воден парк. Повтарям - китаец и Белене - ЙОК. БайПуй и шайката от ДС ви лъжат.





Мита за руското ембарго и санкциите на ЕС срещу Русия

Ембарго на вноса и износа на оръжие и стоки от и към Русия минава през пристанище Варна - Западс и фериботния комплекс.

Заради санкциите: Руснакът ядял по-малко и бил по-зле! Но пък се налива с евтина водка менте и одиколони.

Мит 2. Износът към Русия спада заради ембаргото

Мит 3. Ембаргото пречи на българските продукти да стигнат руския пазар

Пет мита за руското ембарго

Описание на санкциите на ЕС срещу Русия и на Русия срещу ЕС

В момента санкциите на ЕС срещу Русия са:

замразени активи и забрана за издаване на визи на 149 души, отговорни за действия срещу териториалната цялост на Украйна;

замразени активи на територията на ЕС на 37 юридически лица, също замесени в действия срещу териториалната цялост на Украйна;

сред тях са 13 организации в Крим, които са били конфискувани или са се възползвали от отнета собственост в противоречие със законите на Украйна.

Специални санкции срещу анексираните Крим и Севастопол:

забрана за вноса в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол, ако нямат украински сертификати;

забрана за инвестиции в Крим. Европейски и регистрирани на територията на ЕС компании не могат да купуват недвижими имоти или юридически лица в Крим, да финансират кримски компании или да предоставят определени услуги;

забрана за преставяне на туристически уклуги в Крим или Севастопол. Европейски круизни кораби не могат да спират на пристанища на Кримския полуостров, освен при извънредни случаи;

забрана за износ за Крим на технологии за транспорта, телекомуникациите и енергетиката или за добив на нефт, газ и полезни изкопаеми;

Икономически санкции:

граждани и компании от ЕС не могат да купуват или продават капитал, облигации или подобни финансови инструменти с падеж по-дълъг от 30 дни, издадени от:

пет главни държавни руски банки;

три главни руски енергийни компании;

три главни руски военни компании;

поделения извън ЕС на споменатите по-горе юридически лица и действащите от тяхно име и в техен интерес;

съдействие за издаването на такива финансови инструменти също е забранено;

граждани и компании от ЕС не могат да предоставят заеми с падеж по-дълъг от 30 дни на описаните по-горе юридически лица;

ембарго на вноса и износа на оръжие от и към Русия;

забрана на износа на стоки с възможна двойна употреба и военни технологии за употреба в Русия;

износът на определено оборудване за енергетиката към Русия принадлежи на предварително одобрение от страните членки.
Контра от Москва

Русия отговори на тези насочени и конкретни санкции на Европейския съюз. Първият отговор е още от пролетта на 2014 г., когато Москва също издаде списък с граждани на страни от ЕС, които нямат право да посещават Русия. (сред тях е и българинът Илиян Василев).

На 6 август 2014 г. президентът на Русия издаде указ за забрана на вноса на хранителни стоки от страните, които са въвели санкции, т.е. и от ЕС. Точно този указ пряко засяга някои български производители основно на млечни продукти и консерви.

Официално обявената цел от Кремъл е тези санкции да:

окажат допълнителна подкрепа на местното селско стопанство;

увеличат доставките от „по-приятелски“ на Русия страни, например тези от Митническия съюз – икономическата база за непросъществувалия Евразийски съюз.

През юни 2016 г. Владимир Путин подписа за продължаване на руското ембарго до 1 януари 2018 година.



Путин прегази международното право с “Камаз”

          
Когато видях кадрите от откриването на руския мост над Керченския провлак, в които Путин се прави на Гагарин с фразата “ да тръгваме”, сякаш излита в космоса, веднаха забелязах иронията “космическият кораб” в случая да бъде именно камион с марката “Камаз”. Защото заводите “Камаз” бяха построени на гола поляна от американците по време на т.н. разведряване при управлението на Брежнев.

           


Тази символика за пореден път илюстрира циничното подхърляне на Ленин, според когото Западът не разбира, че продава на Русия въжето, с което да бъде обесен. Обсебеният от главното си шовинистично завоевание “Кримнаш” Путин в този смисъл може да бъде доволен като продължител на заветите на Ленин.

Недоволни са всички останали, които демонстрацията с построяването на това незаконно от международно-правна гледна точка съоръжение поставя в положение на безгласни наблюдатели на кремълското нахалство. Да не говорим за самите украинци, които на практика попадат от вътрешната страна на моста в нещо като руски капан, тъй като сега от пропускателната способност на точно определено място под моста ще зависи силно ограниченото корабоплаване към украинския бряг на Азовско море.

            


Този мост не е първият руски проект с привидно икономическо обосноваване, който цели налагане на руската политика по стратегическите параметри на Кремъл. “Южен поток” беше замислен да зарибява лакоми европейци с още руски газ, но всъщност основната му идея беше да заобоколи украинската територия и да лиши страната от транизитната й роля във финансово и стратегическо отношение.

На международна конференция на 14 ноември 2014 г. в София поставих въпроса за истинската цел на “Южен поток” като бесило за Украйна на присъстващия президент на Унгария Янош Адер. Попитах го дали смята за редно в днешно време Унгария и други държави от ЕС да предадат Украйна заради егоистичните си интереси ( във връзка със споменатия в речта на Адер факт, че Западът е оставил СССР да се саморазправи с унгарската революция през 1956 г.). Унгарският гост се опита да се измъкне с отговор, че …няма време за отговор.

С приказки за икономически изгоди в момента и българските власти правят опити да реанимират проекта АЕЦ “Белене”. Той би увеличил и увековечил руското влияние у нас и в региона, което и без това е прекомерно в нашата постколониална икономика. Само че явно няма кой да им зададе въпроса защо така настървено обслужват руската стратегия на проникването и окопаването в същите тази Балкани, които натовският ни премиер вдъхновено иска да помирява, вкарвайки вълка в кошарата. Кой да пита Борисов в парламента- “опозицията” БСП ли, която аплодира бурно всеки негов реверанс към Москва?

Да рече човек, че американци и европейци доминират в енергийния ни сектор, че да има нужда малко за баланс да бъде вкаран руски ресурс в енергетиката ни, но е точно обратното: прекалената ни зависимост от Русия се предлага да бъде лекувана с още по-голяма обвързаност с руските ядрени технологии – при това в сеизмично опасен район, за чиято непригодност за подобен проект са се произнесили самите руски учени в началото на 90-те години на миналия век.

Можем само да си представим какви “мостове” още би хвърлил Путин към стратегически апетитната за него България, ако не бяхме подслонени в ЕС и НАТО. Но дори и от тази защитена позиция българското общество трябва да бъде нащрек с рушителя на международните мостове към Русия Владимир Путин, който гази с “Камаз” международното право.

Share on Facebook


             



Няма коментари:

Публикуване на коментар