Последователи

понеделник, 14 май 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 149

     
                  

          
Малко цитати от Тери Пратчет:


 


Каквото не умира, не може да живее. Каквото не живее, не може да се промени. Каквото не се променя, не може да се поучи.

         


Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.






Има поговорка „не можеш измами честния човек”, много цитирана от хора, които печелят в живота мамейки честните...








Боговете не обичат хората да не вършат нищо. Ако не са заети непрекъснато, хората биха могли и да се замислят. Част от мозъка съществува, за да не позволи това. И постига резултати. Кара хората да скучаят насред чудеса.





Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.


Времето е преди всичко навик.
Времето е наркотик, в големи дози убива.
Тук няма друго време освен онова, дето хората си го носят със себе си.


Колкото и далече да избягашe, човек винаги се настигаше.


Най-бързият начин да стигнеш до някъде е да си вече там


"Фентъзито е като велоаргометър за мисълта. Не може да те отведе никъде, но тренира мускула, с който може да стигнеш навсякъде."


Хаосът се намира в изобилие тъкмо там, където някой се опитва да въведе ред. И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-способен организатор.



"Бих предпочел да съм надигащо се шимпанзе, отколкото падащ ангел."


"Няма смисъл да правите нещо, ако някъде няма някой, който би предпочел да не го правите."


"Има моменти в живота, които хората трябва да знаят да не изпускат. Балоните са проектирани, за да учат малките деца на това."




"Ако не превърнеш живота си в история, просто ставаш част от нечия друга история." ("Изумителният Морис и неговите образовани гризачи")

                                 

                                         

"Посестрими в занаята"

Нещата, които се опитват да приличат на други неща, често пъти приличат на нещата повече от самите неща. — Баба Вихронрав






















Защо Нета Барзилай победи на Евровизия?

Антиизраелското движение BDS вижда в Нета Барзилай само един смокинов лист - израелски агент, който се застъпва за равенството, за да прикрие тежкото положение на палестинците в страната.









52-ма палестинци са били убити и още 2238 са били ранени при стрелба от страна на войници на Израел, докато хиляди палестинци са се отправили към граничната ограда между Ивицата Газа и еврейската държава през тежък сълзотворен газ, с който войниците се опитват да ги отблъскват, съобщават израелски и световни медии.













Тайна пражского голема 










Клиниките в Израел се занимават с производство на "Големи"

Голем е същество, направено от нежива материя и одухотворено от човека, съгласно юдейския фолклор. Вдъхването на живот у голема става чрез изписването на магически думи върху хартия и поставянето ѝ в устата му (срв. Стена на плача), или изписването на магически символ на челото му. Неговата „мисия“ е покорно да върши всякаква работа, която му се заръча (вж. сходна функция у хаитянските зомби, които също робуват и не притежават дар слово и собствена воля).

Най-известният голем в европейската култура е този от едноименния роман на австриеца Густав Майринк от 1915-а. В книгата се преразказва „реалната“ история на пражкия равин Юда Льов Бен Бецалел от 16 век, а именно как той сътворил с помощта на магията и алхимията Голем, за да има кой да брани еврейското гето от погроми, но станал свидетел на това как създанието се обърнало срещу онези, които трябвало да защитава (срв. „Франкенщайн“ на Мери Шели).

Що се отнася до етимологията - в Библията, по-точно Псалми 139:16, думата „gal'mi“ е употребена в смисъл на безформена маса, „суровина“ (в превода на български се чете „необразувано вещество“). На съвременен иврит „голем“ означава „глупак“.
                


"Когато отидете в гората и погледнете към дърветата, виждате всички различни дървета. Някои от тях са огънати, а други са прави; някои са вечнозелени, а други - всякакви. Вие поглеждате дървото и го позволявате. Разбирате защо е такова, каквото е. Разбирате, че не получило достатъчно светлина и затова е израснало такова. И не реагирате емоционално спрямо дървото. Просто го позволявате. Цените дървото.

В мига, в който се приближите до хората, губите всичко това. И непрекъснато казвате: "Ти си прекалено такъв или аз съм твърде онакъв". На сцената излиза осъждащият ум. И затова аз практикувам превръщането на хората в дървета. Което означава да ги ценя точно такива, каквито са."

- Рам Дас

                

Елеазар Хараш: Храната, която внася най-много демони в човека е свинското месо

Демоните искат най-много да владеят отвътре, защото чувстват, че външното влияние е нещо слабо. Дяволите са свързани с неразумните желания в човека, а демоните са свързани с безумните, упорити желания.

Храната, която внася най-много демони в човека, е свинското месо. Свинете са паднали демони, така както мухите са паднали упорити, нахални същества.


       


                       

Орионските цивилизации се занимавали с имплантиране на души от пчели в човешки тела;

От Сириус - създателите на мирмидонците - използвали БА от мравки;

А по-нисшите материални локали на БИЛА СВАРГА използвали Ба от мухи. 


          

Елеазар Хараш: Храната, която внася най-много демони в човека е свинското месо



Демоните влизат в човека най-вече чрез лъжата – главната врата за тях.

При другите грехове влизат дяволите. Но там, където има лъжа, това е най-коварното нещо – най-много влизат чрез лъжата. Почнеш ли да допускаш често лъжи в живота си, ти се населяваш с демони. Казвал съм: имаш право да премълчаваш Истината и да говориш Истината, но пази се от твоята уста да излиза лъжа. Демоните предпочитат да населяват хора, които населяват пусти места; но самите демони не обичат пусти места, защото за тях това е едно мъчение и някой път те искат да избягат и търсят пусти хора, празни хора.

Демоните нямат физически тела и затова си търсят физически тела – понеже им трябва храна, т.е. енергия; трябват им слабости, защото слабостта е като един отворен, течащ кран – може да пие енергия колкото си иска. Демоните могат да съществуват и без тяло, но енергия им трябва. Демоните могат да си говорят чрез хората. Ако хората се карат чрез дяволите, чрез демоните стават големи, гневни побои, коварни побои – защото гневът е неизгаснал вулкан, демонична сила. Демоните имат особен дисбаланс на енергията – те нямат обновяване с Тайната на Живота и на Бога; оттам имат огромен дисбаланс: те са загубили енергията и за да оцеляват, трябва да се вселяват и да крадат енергия.

         

Да те обсеби дявол, е щастие в сравнение с това да те обсеби демон. Демоните са същества на една голяма празнота – особено им е тежко, когато останат сами със себе си. Те предпочитат какво ли не... Библията казва даже – демоните искат: „Изпрати ни в свинете!“ (Виж Марко 5:12 – бел.ред.), къде ли не, само да има някакво тяло, някаква енергия, някаква храна. Иначе гладът и самотата при тях са ужасни; защото това е все пак някакъв живот, а не онази древна, опустошаваща самота. Демоните знаят дали човекът живее в Истината, или не – никой човек не може да ги излъже. Често демоните искат разрешение да сторят по-голямо зло на човека, отколкото трябва, но Бог ги възпира; но когато се случи те да сторят зло, Бог работи и го превръща в Добро. Разбира се, демоните биват посрамени от своето зло и съжаляват, че са вложили толкова много енергия и всичко е отишло напразно – но така действа Бог.

              



Демоните не могат да проникват в Душа, която има силен ежедневен стремеж към Бога. Този стремеж се явява за тях голяма преграда.

Там, където има силна омраза и няма прощаване, демоните градят своята опора, своята крепост. Когато простиш, крепостта се разрушава.

Демоните са се отказали от постоянното лъжене в името на една по-голяма лъжа. Понеже при постоянното лъжене стават много видими, много уязвими и разбираеми – затова от време на време говорят полуистини, за да могат след време да заробят човека.


https://portal12.bg/

             




"С ежедневно умиране аз съм дошъл да бъда." Theodore Roethke


"Всяка стъпка по-близо до душата ми възбужда презрителния смях на моите дяволи, онези страхливи уши-доносници и смесители на отрова." 
⭐Carl G. Jung


"Събуждането на съзнанието е следващата еволюционна стъпка за човечеството." - Екхарт Толе


Всеки е луна и има тъмна страна, която той никога не показва на никого ". Марк Твен


"Приемете факта, че сте това, което сте вие, защото това е, което променя това, което сте." ~Soren Kierkegaard


"Дърветата са прекрасни, тъмни и дълбоки, но имам обещания да ги пазя и да измина мили, преди да заспя." Робърт Фрост


"You tell me: 'Life is hard to bear.' But if it were otherwise why should you have your pride in the morning and your resignation in the evening?Life is hard to bear: but do not pretend to be so tender! We are all of us pretty fine asses and asseses of burden!"  ✨Friedrich Nietzsche


"We are a way for the cosmos to know itself." *Carl Sagan

"Ние сме начин космоса да се опознае". * Карл Сейгън


Има добър принцип, който създава ред, светлина и човек, и зъл принцип, който създава хаос, тъмнина и жена. "✨Pythagoras 

"Животът не е просто тъмнина или светлина, а по-скоро намиране на светлина в тъмнината." ✨Landon Parham


"Всеки, който ме познава, трябва да се научи отново да ме познава; защото аз съм като луната, всеки ден ще ме видите с ново лице. "- Руми


"НОРМАЛНОСТТА Е КАТО ПАВИРАН ПЪТ - ПО НЕГО Е УДОБНО ДА СЕ ВЪРВИ, НО НЕ РАСТАТ НИКАКВИ ЦВЕТЯ." ВИНСЕНТ ВАН ГОГ


"Шепотите на ума са различни от шепота на съвестта; и различен от двата е Гласът на Духа. Менталният глас не е нищо друго освен вибрациите на променливото разбиране на ума. Гласът на съвестта е този на дискриминацията и вътрешната мъдрост. Но гласът на Бога, от който произхождат пророчествата, е Присъствието на непогрешима интуиция. "- Парамаханса Йоганданда


• Отпуснете се и гледайте "Аз съм", реалността е точно зад него. Задръжте тишина, млъкнете, ще се появи, или по-скоро ще ви отведе в • Nisargadatta


"В Едем две дървета, плодородни; дървото на науката и дървото на живота; дървото на науката е причината и дървото на живота е любовта, която произвежда вяра. Причина без вяра е смъртта на сърцето. Вярата без причина е творческата лудост на ада, това е унищожаването на духа ". Елифас Леви


За да се разкрият неща за нас, трябва да сме готови да изоставим нашите възгледи за тях. -Thich Nhat Hanh


Инициалите се печелят от заслугите на сърцето. Инициацията изразява еволюцията и развитието на съзнанието и душата. За да се постигнат тези посвещения, човек трябва да се научи да се пребори и да очисти душата.


• Нека вашето привеждане в съответствие с благосъстоянието да бъде преди всичко и всичко останало да бъде второстепенно. И не само ще имате вечно радостно пътуване, но всичко, което някога сте си представяли, ще тече безпроблемно във вашия опит. 

Няма нищо, което да не можете да бъдете или да имате - но вашето господстващо намерение е да бъдете радостни. Правенето и притежаването ще влязат в привеждане в съответствие, след като го свалиш. • 

Естер Хикс

                           

"Звездите са като дърветата в гората, живи и дишащи. А те ме гледат. Това, което съм направил досега, какво ще направя - знаят всичко. "- Haruki Murakami



Няма коментари:

Публикуване на коментар