Последователи

петък, 11 май 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 148



Путин - Тръмп - Нетаняху – Иран: Управлявани кризи, след които петролът расте, а потребителите плащат

Едно е сигурно, ако някой искаше да направи подарък на президента Путин по случай стъпването му в поредния четвърти мандат, то това бе да провокира криза и нов скок в цената на суровия нефт. Днес тя удари нови рекорди - 77 щатски долара за барел, сорт Брент.
                    

Владимир Путин е щастлив - бюджетът му е в кърпа вързан. Не в смисъл, че парите ще стигнат, а че най-лошите сценарии ще се отложат.
Ако си мислите, че Техеран ще протестират срещу по-висока цена на суровия нефт - дълбоко се лъжете - публичните финанси на страната не са в завидно положение и по-големи приходи от продажбата на петрол се повече от добре дошли. Нищо, че в официални изказвания се обявяват против високи цени на петрола.
Основните клиенти на Иран, с много малки изключения, няма да се съобразят с Вашингтон и да прекратят да купуват ирански нефт.

           

Белият дом не може да не си дава сметка, че геополитическите му ходове и излизането от сделката с Иран, търговската война с Китай и тарифните ограничения, които могат да засегнат ЕС,
мултиплицират рисковете и усилват непредсказуемостта

Изглежда се разчита на каубойският инстинкт - да се накара противникът да мигне пръв.
                                       


Иначе нищо изключително в посещението на израелският премиер Нетаняху в Москва и решението му да се закичи с георгиевските лентички. Нормално, търси да осигури ненамесата на Русия за израелските удари срещу иранците и групировката Хизбула в Сирия, особено след добрите изборни резултати на последните избори в Ливан.          


Путин както виждате се въздържа да реагира и предпочита да гледа отстрани, как Израел нанася удар след удар в Сирия. Най-вече защото не вижда печеливш ход в ситуацията. Няма ресурс да се противопостави на САЩ и Израел, пък и защо да го прави?
              

Тръмп продължава да се ангажира все по-плътно с Израел и Саудитска арабия и реши накрая да излезе от споразумението с Иран. Не вярвам изобщо да се притеснява от визитата на израелския премиер в Москва, още повече, че директната комуникация на Натаняху с Путин има богата история.
Това, което си струва да не се изпуска от поглед е
вторият план - икономиката и бизнес интересите,
зад тези геополитически маневри.
               

На времето Буш-младши влезе в Ирак, погледна в очите на Путин, започва да му вярва и Русия беше залята от петродолари – най-голямото богатство, което я сполетя в цялата и история. Което няма нищо общо с какъвто и да е ход в руската външна или вътрешна политика.
Сега виждате какви са резултатите - Западът системно игнорира раждането на заплахата Путин, който се намесва в избори, подрива правителства, анексира Крим и води хибридни войни, защото вече не иска да се задоволи с малко.
Погледнете сами - от една страна Конгресът на САЩ налага и затяга санкциите срещу Русия, от друга стресовете в геополитиката към които безспорно принадлежи и излизането на САЩ от сделката с Иран - буквално
наливат нови милиарди долари в руския бюджет

                



Русия достигна нови пикове в износа си на суров петрол за месец март 2017 година - близо 11 милиона барел дневно. Разлика от близо 5 долара, която генерира новината за излизането на САЩ от сделката с Иран – означава за руския бюджет допълнително на месечна база близо два милиарда долара в повече, а това съществено отслабва ефекта на санкциите.
Няма как да твърдиш, че се бориш с Путин, докато действията ти провокират безспирен ръст в цената на петрола. Това е разликата между Рейгън и Тръмп. Тези 77 долара за барел днес изглеждаха като химера преди две години. И продължават да изглеждат странни, тъй като фундаментална пазарна причина извън геополитическите рискове, които да обяснят екзалтацията на цените.
Белият дом влизат в режим на устойчив дисонанс със съюзниците си в НАТО. ЕС няма да се присъедини към Тръмп по отношение на сделката с Иран. Още повече, че няма никаква гаранция, че това не е прелюдия към нова ескалация на напрежението в Близкия изток с активното участие на Иран, Израел и Саудитска арабия.
                

Русия няма сили за активна намеса извън Сирия, по-скоро търси да фиксира статуквото

В никакъв случай обаче не трябва да се подценява Доналд Тръмп - той има своя политическа логика, която вече даде малко очаквани резултати със Северна Корея.

-----------------------------------------------------------------------------


Слънчево посвещение/помазване

          


Инициация Хопи


Същността на посвещение е много тясно свързана с процеса на създаване и ролята на човека в микро- и макрокосмоса. В известен смисъл и задача започване на инициации е за приобщаване на индивидуалния човек към глобалните космогонични процеси, надхвърлящи животинската природата, безсмислена борба за оцеляване и създаване на потомство.

На нея детето научава, че макар да има земен баща и майка, истинските му родители са Майката Земя, която му дава тялото и отец Слънце който му вдъхна живот. В същото време, наистина осъзнава, че той самият е двоен. От една страна, като член на семейството и племенния клан и от друга като частица на Великата Вселена, един от изпълнителите на плана на Твореца.

Същността на посвещение е много тясно свързан с процеса на създаване и ролята на човека в микро- и макрокосмоса. В известен смисъл и задача започ при раждане на дване на инициации е за приобщаване на индивидуалния човек към глобалните космогонични процеси, надхвърлящи животинската природата, безсмислена борба за оцеляване и създаване на потомство. Естествено е, че след започването мъжа продължава да се грижи за техните физически и социални функции, но всичко е бледо до незначителност в сравнение с нейната роля в подпомагането на плановете за изпълнение на създателя. Подходящо получена инициация води до магически способности които са тази висока цел. От тази гледна точка, индиански племена и други шамански традиции на този, който използва шаманските подарък само за собствените си егоистични цели са на ", които са забравили," са загубили истинския смисъл на своето съществуване като хора. И може би най-основните, древния смисъл на започване и това е да се запази свещено знание за дълбокия смисъл на човешкото съществуване, а не получаване на някакви магически суперсили и придобиване на власт над хората и силите на природата.

В основата на ритуалите по иницииране е хопи представата за това, че истински родители на човешкото същество са божествени същности а човешките родители са само инструмент за проява на тяхната власт. От тази гледна точка, Майки са майката Земя и майката зърно. Човекът е създаден от плътта на първата и се кърми от втората. Бащата също има две лица. От една страна това е самия създател Тайова, а от друга Солнцето - слънчевия Бог

Когато едно дете се появи в света това е първото посвещение. Ето как това се описва в книгата на Франк Waters "Книга на Хопи", стр 8-9):. "... Когато се роди детето, неговата Майка-зърно му се поставя близо до него , където то стои двадесет дни, а през това време детето остава на тъмно. Въпреки, че новороденото му тяло е от този свят, детето все още е под защитата на техния всеобщ родител. Ако детето е родено през нощта, рано сутринта на всеки от четирите стени и с царевично брашно се теглеха четири линии. Ако детето е родено през деня линии, се боядисваха през следващата сутрин. Линиите означават, че за него е подготвен духовен, както и временен дом на земята.

В първия ден детето се измива с вода, настоена с кедър. След това малкото се натрива с бяло царевично брашно- и се оставят за деня. На следващият ден детето се почиства и натърква с пепелта от кедър, за да се отстрани косата и бебешка кожа. Това се повтаря три дни. От петия до дванадесети ден то се измива и се втрива с царевично брашно един ден, и пепелта от кедър за четири дни. Майката пие ежедневно кедрова вода. На петия ден косата на бебето се измива и майка, остъргват от стените и тавана една линия, прекарана с царевично брашно. Остърганото се носи в храма, където е пъпната връв. Всеки следващ пети ден на всяка стени и тавани остъргва по една линия от царевично брашно и останките се носят на храма. Деветнадесет дни Къщата е в тъмнина, и детето не вижда светлината.

На двадесетия ден, рано сутринта, преди да се стъмни, всички лели на детето идват в къщата, всяка от които носи майка- зърно в дясната си ръка. Всяка иска да бъде кръстница на детето. Бебето се къпе. Тогава майката на детето, като го държи в лявата си ръка, взема майка-зърно, лежаща до детето, и четири пъти го прекарва през детето, от пъпа до главата. Първият път, когато тя дава името на втория на детето се пожелва дълъг живот, при третото - здраве и при четвъртото се пожела успех в работата, ако бебето е момче или зда бъде добра съпруга и майка, ако се роди момиче. Всяка една от лелите се редуват в повтарящи ритуалът да дадат на детето името на клана на своята майка или баща. След това детето се дава на майката на детето. Между временно жълтата светлина се появява на изток.

Майка държи бебето на лявата си ръка и Майка-зърно в дясната, придружена от своята майка - баба на детето - излиа от къщата и се насочва на изток. Спирайки, гледайки към изток, хвърлят щипки царевично брашно към изгряващото слънце. Когато слънцето свети на хоризонта, майката излиза напред, тя вдигна бебето на слънцето и казва: "Отец Слънце, това е. - Вашето бебе" Отново, повтаря тези думи, прокарвайки Майката- зърно над детето, тъй както го е правила, когато се посочва името на детето и му се пожелава дълъг живот до дълбока старост, с което се потвърждава, че той потчита законите на Твореца. Когато майката на детето е завършила ритуала, той се повтаря от бабата. След това двете жени отбелязват с царевично брашно пътя към слънцето за нов живот. Сега детето принадлежи на семейството и земята. Майка и баба му го донасят у дома, където то е очаквано от леля си. Селския глашатай провъзгласи раждането на дете, а в чест на новороденото започва празник. В продължение на няколко години детето се нарича с различни имена, дадени му. Името, което се нарича по-често се превръща в името на детето, и лелята която го е дала, му става кръстница. Майката-зърно остава духовната майката на детето. ... "Първата съзнателна инициация се провежда седем или осем години след раждането. Тя служи като отдаденост на религиозната общност. На нея детето научава, че макар да има земен баща и майка, истинските му родители са Майката Земя, която му дава тялото и отец Слънце който му вдъхна живот. В същото време, той наистина осъзнава, че той самият е двоен. От една страна, като член на семейството и племенния клан и от друга като частица на Великата Вселена, един от изпълнителите на плана на Твореца. И най-голямата добродетел, към която трябва да се стреми, е смирението. В същия ритуал са и различните видове, инициации, обикновено се проиграва целият процес на космогенезис или част от него. В този случай, по-голямата част от членовете на общността Хопи играе ролята на различните жители на фините светове на духовете Kachinas. Вселението на тези духове в телата на участниците се извършва по времето на церемонията, провеждана в храма в Кива (модел на мравуняк, където хопи/мирмидонци изчакват унищожението на предишни светове). След това участниците минават през една дупка в покрива на Kiva, облечени в костюми и маски от различни духове Kachinas и започват много разнообразни и красиви ритуални танци. Според хопи техните духове са в състояние да повлияят на физическото ниво на реалността.


              



Ще получите толкова блага, колкото са пясъчните зрънца в реката на безвремието. _Лао Тзъ


Знаехте ли, че Русия изнася банани?



Въпреки че Русия не произвежда екзотични плодове, с изключение на дините, които растат в Краснодарска област, това не възпрепятства руските бизнесмени да купуват тропически плодове като банани, манго, авокадо, кокосов орех и ананас от по-топлите страни: Еквадор, Коста Рика, Мексико, Турция, Китай, Сърбия, Мароко, Египет и Азербайджан. Повечето от плодовете остават на местния пазар, но определено количество се препродава за съседните на Русия държави, предимно за Украйна, Беларус и Китай.



Според Световния търговски център (ITC) миналата година Русия е изнесла плодове и ядки на стойност близо $77 млн., като бананите са основна част от този износ (около $28,8 млн).

https://bultimes.com/



                       



Кметът на Лондон Борис Джонсън навремето недвусмислено заяви, че няма никакво намерение да предприема нещо срещу руските олигарси: „Лондон е място за милиардери, така както джунглите на Суматра са място за орангутаните. Ние се гордеем с това”.










"Остани в центъра и ще бъдеш готов да се предвижиш във всяка посока." ~ Алън Уотс





" Постави сърцето си върху работата си, но никога не й върху отплатата за нея."

― Krishna



KНИГА НА ЕНОХ - ЕТИОПСКА ВЕРСИЯ

XIV. Това е книгата на истината. Тук са думите отправени от Всевишния към наблюдателите според моето видение. И тъй, аз се видях в съня си, че съм от плът и кръв, и говоря с моя си език – т. е. с езика, с който човеците разговарят по между си.

2. Аз им казах: Разбрах със сърцето си, че докато свят светува няма да има прошка за вас. Съставих вашите молби, както ви обещах, но чрез видението си разбрах че няма да получите това, което искате.

3. Срещу вас бе произнесена присъда. Всичките ви молби ще бъдат напразни.

4. Ето защо, от сега нататък няма да можете да се върнете на небето, а под земята ще бъдете оковани във вериги докато съществува самата тя.

5. А преди това ще станете свидетели на злочестата съдба на скъпите си същества и никога повече няма да бъдете заедно с тях. Те ще паднат посечени пред очите ви.

6. И няма да можете да се застъпите с молби нито за тях, нито за себе си, защото сте обречени да плачете и страдате във вечно мълчание.

7. Такива са словата на книгата, която изписах.

                    



"Системата е изградена на нашето въображение, парите имат въображаема стойност, правителството има въображаеми правомощия и имаме въображаеми ограничения." Ако искаме да променим нещата, трябва да започнем с въображението ". ~Gavin Nascimento

                         



" Пещерата, в която се страхуваш да влезеш, държи съкровището, което търсиш."


 - Джоузеф Кембъл


"Духът е господаря, въображението инструментът и тялото синтетичният материал." - Парацелз



"Но инстинктът е нещо, което надхвърля знанието. Без съмнение имаме някои по-фини нишки, които ни позволяват да възприемаме истини, когато логичната дедукция или всяко друго умишлено усилие на мозъка са безполезни. "

~ Никола Тесла


"Който познава другите, е мъдър. Който познава себе си, е просветен." 🌟Lao Tzu





"Ако родиш това, което е вътре във теб, 

това, което ще родиш, ще те спаси. 
Ако не извадиш онова, което е вътре във теб, 
това, което не изваждаш, ще те погуби ... 

Защото онзи, който не се е познавал, не е знаел нищо. 
но който и да е познавал себе си, едновременно с това е постигнато знание за дълбочината на всички неща." 

🌟Евангелие на Тома


"Помнете всички, че съществуването е чиста радост, че всички скърби са само като сенки, те преминават и са готови; но има и нешо, което остава." 




Алестър Кроули




Петметрова статуя на корейския Буда - Ким Чен (майм)Ун  - с височина два етажа се планира да бъде поставена в будистки храм в московския район Отрадное, в северната част на столицата, но строителството ѝ още не е започнало.

Освен молитвената зала в триетажния храмов комплекс ще има зала за медитация, библиотека и кинозала. По главните будистки празници гостите ще бъдат нагостявани безплатно с ястия от виетнамската, тувинската, бурятската и монголската кухни.



Алистър Кроули: Познавате ли змията захапала опашката си?


Уроборосът е символ на Сатурн. Гърците познавали Сатурн като Хронос − име, което означава „време“; легендата за този бог е, че изяждал собствените си деца. Уроборосът е изображение на непрекъснатия процес на сътворяване, разрушаване, разпръскване и асимилация на формите, които оживяват вселената. Целта е спасяването на душата от нейната съдба; тоест нейното освобождаване от силите, които биха я обвързали в небалансирани обвивки, които, подвластни на времето, са непрекъснато поглъщани от Сатурн. Да преминеш отвъд времето, е да постигнеш Хадит. Хадит е „изобразен като крилатия слънчев диск на Хорус. Крилатият диск на Хорус е Кораба на Сатурн. Това вероятно е причината, поради която Боумън получава достъп до Сатурновия кораб, който вижда самият той, защото е получил достъп до място извън времето и пространството − Боумън е „преминал отвъд времето“. Именно това прави Сатурновия кораб. Той преодолява ограниченията на времето и пространството и тези в него преодоляват еволюционно-ограничаващата примка. Човек може да мисли за Сатурн като черна дупка, която безкрайно се възражда, като по този начин постоянно „поглъща“ своите деца. Сатурновият кораб преодоля Апофис и беше възкресен в непрекъснат цикъл. Апофис е „въплъщение на разпадането, тъмнината и несъществуването“. Следователно той е нещо като празнота или черна дупка. Предполага се от различни физици, че може би живеем в черна дупка и че тя може непрекъснато да се възстановява, или по някакъв начин да прави примка и да се занулява, може би детерминистично. Ако такава идея е вярна, тогава може би и Сатурновия кораб може да се смята за променлива, която да преодолее детерминизма. Независимо от случая, идеята, че можем да бъдем в черна дупка, не е толкова абсурдна. Тази идея не е нова. Кроули веднъж казал: „Ако искате да знаете какво е в черната дупка, огледайте се край себе си“. В гностичните евангелия Демиургът хвърлил Адам в „най-ниската част на материалното царство“. Да бъдеш хвърлен в черна дупка определено би било квалифицирано като най-ниската част от материалното царство. 

                                


Сутра 6 

[Атомът под влияние на Чит (универсално знание) формира Читта или спокойно състояние на разума, който, когато е одухотворен, се нарича Буддхи, Интелект. Неговата противоположност е Манас, Ум, в който живее Джива: индивидуалният Аз с Аханкара, Егото, идеята за отделно съществуване.]

Този Атом (Авидя, Невежеството) бидейки под влиянието на Универсалната Любов (Чит, Светият Дух), става одухотворен, както железните частици се намагнитизират в магнитно поле, и обладан от съзнание, силата за осезание, и тогава го наричат Махат, Сърцето (Читта); и биейки такъв, идеята за отделното съществуване на собствения Аз се появява в него, която се нарича Аханкара (Его), синът човешки. Бидейки по този начин намагнитизиран, той притежава два полюса, единият от който го привлича към Реалната Същност (Сат), а другият го отблъсква от същата. Първият полюс е наречен Саттва или Буддхи; Интелекта, който определя какво е Истина, вторият бидейки част от Отблъскване, одухотворена от Всемогъщата сила, както се поясни преди, поражда идеалния свят за наслаждение (ананда) и се нарича Анандатва или Манас, Умът.





[Аспектът на Всезнаещата Любов на Парамбрахман е Кутастха Чайтаня. Индивидуалният Аз, бидейки нейно проявление, е едно с нея.] Проявлението на Премабиджа Чит (Привличане, Всезнаещата Любов) е Живот, Вездесъщият Свети Дух, и се нарича Светият Дух, (Кутастха Чайтаня или Пурушоттама), който осветява Тъмнината (Мая), за да привлече всяка частица от нея към Божественото. Но Тъмнината (Мая), или нейните индивидуални елементи(Това ще рече присъствието й във всеки човек.) , Авидя, Невежеството, бидейки само по себе си отблъскване, не може да поеме или възприеме Духовната Светлина, а я отразява. Този Свети Дух, бидейки проявление на Всезнаещата Природа на Вечния Баща, Бог, не е нищо друго освен Самия Бог; и така тези отражения на духовните лъчи се наричат Синове на Бога – Абхаса Чайтаня или Пуруша.

Шри Юктешвар "Кайваля Даршанам (Святата наука)"

                     



MАКЕЙН: ПУТИН Е ЗЪЛ ЧОВЕК, КОЙТО ВЪРШИ ЗЛИ ДЕЛA







Абубакар Шекау – лидерът на Боко Харам: Заколете когото можете!


Лидерът на Боко Харам(както и много други диктатори от Африка - бел. ред.) бил завършил варненския Технически университет, естествено със съдействието на ДС - ТОРА НОСТРА


                  


Документи доказват, че съществува конспирация за превръщането на Европейският съюз в социалистическа организация

Документи от архива на съветското разузнаване, изнесени от Гордиевски, доказват, че дългогодишният президент на Финландия, „миротворецът“ Урхо Кеконен е бил агент на КГБ. Редом с него изплува и името на един от най-близките му – Ахти Карялайнен, министър-председател и министър на външните работи.[ Вж. Кристофър Андрю, Олег Гордиевски – „КГБ: Поглед отвътре или тайната история на неговите чуждестранни операции от Ленин до Горбачов“ Втора книга, Издателство „Факел“, Издателска компания “K&M”, София, вече цит. съч., стр. 580-581.

Неговата дъщеря беше омъжена за родения в Стара Загора възпитаник на Ловешката немска гимназия[Училището беше специална школа на Държавна сигурност. Една от ковачниците на кадри за нейната дейност. Освен Бригадир „Бриго“ Аспарухов и Атанас Тилев, същото школо е завършил и т. нар. писател Владо Даверов. Неговото истинско име е Владилен. Дадено му е от неговия баща – ортодоксален комунист и полковник. Но въпросният Владимир Илич Даверов все така бива възприеман като „антикомунист“, „демократ“ и даже „талант“! Винаги е бил на хранилка. Без да е завършил висше образование го направиха програмен директор на държавната телевизия. Беше известен с това, че не изтрезнява. Виждал съм го веднъж през януари 1992 г. по време на сбирка в кабинета на главния редактор на вестник „Демокрация“. Беше съвършено нетрезвен, да река тъй. Часът бе около 14. Начело на вестника беше Волен Сидеров, понастоящем Кобзон. Впечатли ме, че беше послушен като девойка от девическо училище. Подчиняваше се безпрекословно на довтасалия от Ню Йорк съветник на Филип Димитров Косьо Мишев. В един миг, когато реши да се обади, Енчо Мутафов, който сетне го смени като главен редактор, му изкрещя: „Трай и си записвай!“ Повече не чухме и „гък“ от „днешния Левски“.] Атанас Тилев.

Бащата на тукашния зет – Жеко Тилев, е бил член на ръководството на БЗНС и дългогодишен главен прокурор на Старозагорски окръг. Потърпевши са споделяли не един и два разказа за това, как старият Тилев без да му трепне окото изпращал на разстрел невинни люде заради техните политически убеждения.

Атанас Тилев, съученик и близък приятел на Бригадир „Бриго“ Аспарухов, се оказа – съвсем естествено – агент на Държавна сигурност с псевдоним „Румянцев“. Както Георги Петрушев – агент „Жорж“, той е бил оженен сполучливо за щерка на високопоставен чужденец. След промените БКП и нейната служба за партийна сигурност го призоваха с назначение за шеф на фалиралите през 1996 година Българска земеделска банка и Добруджанка банка. Обявиха го и за кредитен милионер. И какво от това?

„През 2000 г., в хода на частно дело за клевета, което Тилев води срещу бившия премиер и лидер на БСП Жан Виденов, става ясно, че банкерът е имал досие в бившето Първо главно управление (ПГУ, разузнаването) на ДС от 5 тома под псевдонима „Румянцев”, но то е било незаконно унищожено през 1993 г. от тогавашния директор на Националната разузнавателна служба (НРС), правоприемник на ПГУ от 1990 г. ген. Бриго Аспарухов.

Миналата седмица Комисията по досиетата обяви официално принадлежността към Държавна сигурност на напусналия след банковите фалити през 1996 г. България Тилев.“[Христо Христов – „Доказано: Близкият до царя банкер Атанас Тилев е контролиран от КГБ спецагент „РУМЯНЦЕВ“, Държавна сигурност.com, desebg.com, София, 5 август 2015 г., online: http://desebg.com/kreditni-milioneri/2393-2015-08-05-17-14-19]

По заповед и под ръководството на службата за сигурност на ЦК н БКП през 1984 г. Атанас Тилев регистрира във Виена фирмата “DARU Handelsgesellschaft” mbH – „Търговска компания Дару“ ООД.

„Собственик на 97 на сто от дяловете е самият той, а 3 процента държи регистрираното в Цуг, Швейцария [там бяха регистрирани много фирми на ДС, начело с „Мултигруп“], акционерно дружество „Tampella Trading” AG. Фирмата, търгуваща в сферата на металургията, има офиси в Москва и София, и на територията на Австрия. Извършва основно реекспортни операции, внасяйки от Канада, САЩ, Англия и Германия, и изнасяйки за Русия и България.

След като през 2000 г. се разбира, че досието „Румянцев“ на Атанас Тилев е унищожено от директора на НРС Бриго Аспарухов, бившият кадрови служител на ПГУ Красимир Райдовски заявява в едно свое интервю:

„Именно Тилев прави предложение до шефовете на „Тампела“ да назначат Симеон Сакскобургготски като консултант във фирмата. Според мен по този начин се легендира една възможност да бъде осигурен финансово. Това е мое лично мнение и не ангажирам службата с него. Нямам документи, но знам технологията. Така че това е за мен основният мотив да бъде унищожено делото, защото Тилев е изписал страници за отношенията си със Симеон и е давал информация за него.“

И аз не се съмнявам. Но Райдовски подценява връзките на Симо с влиятелни кръгове по света. Та на сватбата му е присъствал самият Хялмар Шахт, наричан „банкера на Хитлер“! Той се измъква невредим от големия процес на Нюрнбергския военен трибунал. Мадридският дом на Кобургготски е подарък от каудильо – еврейския диктатор Франциско Франко.

http://diagnosa.net/

             



         
   
Масоните в България контролират и ректорите на ВУЗ-те в страната, НАП и прокуратурата.
„Държавна сигурност, мили граждани, ви управлява отново…“ 

Друг потомствен комунист, произлязъл също от висшата алчно червена фашистка номенклатура, пък заключава:

„Те никога не се отказаха да ме вербуват! Опитват се и до ден-днешен!

“Сашко”, както го нарече бащински Митьо Гестапото в предаване на Би Ти Ви, не просто се оказа “добро момче” ( пак според последния шеф на комунистическата политическа милиция Димитър Иванов). Той просто е замислен и тласкан нагоре като политически проект от същото онова задкулисие, което обича да се надсмива над думата “закулисие”- защото нямало такова.

                  



Частната политическа полиция в България, работи много тясно с руските специални служби – те никога не се отказват!…

Но има частна полиция! Митьо Гестапото – този милиционер с професорско и издателско алиби, е един от хората, които разработиха методиката за вербуването на агентите на частната полиция!

Частната политическа полиция сега е много по-добре финансирана от Държавна сигурност! ДС някога имаше лимитиран бюджет, имаше все пак някаква законова рамка. Примерно, една от причините мен да не могат да ме вербуват и открито да ме насилят, е, че моят баща беше кандидат-член на ЦК на БКП и беше забранено деца на висшия ешелон и партийни ръководители да бъдат открито вербувани. Е, напомняха ми, че мога като Аксиния Джурова да поискам сам да работя за ДС. Но все пак имаше някаква рамка, докато сега такава рамка няма за частната политическа полиция!

– Къде и как вербува тази частна политическа полиция?!

– Един от подходите на вербуване на нови агенти на частната политическа полиция са т. нар. лидерски програми по университетите. Конкретно Митьо Гестапото ръководи няколко лидерски програми в т.нар. УБИТ, Университет по библиотекарство и информационни технологии. Абревиатурата се запомня лесно. Това е университет, в който с парите на държавата се заплащат тези магистърски лидерски програми, чрез които се подбират и се вербуват агенти на новата политическа полиция, заплащат се и тлъсти възнаграждения на професорския състав! Върхът на наглостта е, че те успяват да привлекат европейско финансиране за своята частна полицейска дейност! Митьо Гестапото е професор там по тези програми, Цветлин Йовчев е доцент там по тези програми!… Само да си спомним кариерата на Цветлин Йовчев за последните 5 години: той беше в ДАНС, после беше промушен за съветник на президента Плевнелиев, напусна поста си с обяснението, че ще се занимава с частен бизнес, и изведнъж стана министър на вътрешните работи и вицепремиер.


БКП и ДС са част от подривните тайни общества • Крупната организирана престъпност на прехода е продължение на комунистическия режим • Тукашните разбойници са покорни слуги на интернационалните си господари.
Значи нещата са много по-сериозни, отколкото изглеждат на пръв поглед!

– Как може да бъде доказано всичко това?! Може би ги подготвят за бъдещи лидери, формират лидерски знания и качества у студентите?

– Ами да, за лидери ги подготвят! Това е още по-опасното! Значи те не само ще бъдат доносници, а тези от тях, които бъдат най-добри доносници и най-добре се справят в кариерата си като доносници и агенти на частната политическа полиция, ще бъдат произведени и в лидери! Видяхме вече един от „лидерите“, който беше произведен „ин витро“ в милиционерската епруветка – франкенщайна Гоце!

Комунистическия режим официално е обявен за престъпен,а копоите му вместо да търкат наровете дават интервюта?Според закона Димитър Иванов е престъпник и по чл.31 от Конституцията :
Чл. 31.
(1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок.
Въпросът е защо съдебна система не е започнала действия срещу тези кремълски мутри ???


Бившият шеф на Шесто: Трябва да мълчим, дори когато Русия се отнася неуважително към България


               

Двама бивши преподаватели във варненския Технически университет – професорите Овид Фархи и Николай Минчев, обвиниха в плагиатство ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Росен Василев. Те са подписали текста на сигнал, изпратена до Министерството на образованието и науката, в която твърдят, че цели глави от подготвената за защита докторска дисертация на Василев са преписани дословно от други научни трудове.


               
     
"Никога не съм позволявал на училището да попречи на образованието ми." 

- Марк Твен


" Заколете когото можете!"

Абубакар Шекау – лидерът на Боко Харам



                 

Лица от арабски произход плащали по 50 000 евро, за да влязат по “втория начин” в Медицинския университет

Затриването на България

През времето на индийския възход тук другарите постигнаха целта си по блестящ начин. Нали затова бяха излъчени чрез системата на отрицателния подбор. Няма как да се отрече, справиха се блестящо, като истински ученици на сатаната. Перфектно изпълниха зададения им план. Ликвидираха интелектуалния елит на нацията и го замениха с получовешки същества от най-долен произход, удостоени с дипломи. С насилие и доктринерство промиха съзнанието на народа, „смениха чипа му“ и го лишиха от сиво вещество. На мястото на високообразованата интелгинция, обявена за „бивша“, нароиха армия от недоучили същества. Вместо в университети и висши училища, ги „образоваха“ в „заведения“ от типа „работнически факултети“ – по съветски – рабфак. Така и нарекоха нарекоха институтите – „висши учебни заведения“. Това бяха и продължават да са манифактури за полуинтелигенти, полуидиоти, полухора. Рабфаковците произвеждат свои копия. „Мултиплицират се“, както обичаше да казва главният от тях, влюбен в тази сложна за него и подобните му чуждица. Произлезлите от рабфаците съставляват стадо ходещи машини, програмирани да не мислят, с изумително тесногръди и ретроградни разбирания за живота и обществените отношения. Затова не могат да прозрат, че зад слова като „мафия“, „бизнесмени“, „политически партии“, „демокрация“, „обществен договор“, „демокрация“ „глобализъм“ и т.н. се крие изкривената в злобна гримаса мутра на интернационалния комунизъм, запътил се към своето световно господство. Цитираните „термини“ са част от неговата настояща фразеология.

За кой път да подчертая: „Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класа. Комунизмът е глобалната цел на сатанистите…“
„Комунизмът е тип „обществена формация” със закони, обусловени от „живота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф” и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.“

У нас вече близо седем десетилетия истинската интелигенция напълно отсъства. Неколцината оцелели що-годе читави нейни представители бяха купени отдавна или просто са прекършени. Останалата част, най-качествената, се крие, както в годините на най-ужасния сталинизъм. Физическото оцеляване не само на тази прослойка, а на почти цялото население, се е превърнало в общонационален спорт; нещо повече – в политика на битово ниво. Когато решат, ръководителите на алчночервената мафия могат да отнемат живот, препитание, дом – всичко. Няма бягство от това. Примери – хиляди! Освен това техните учители са им преподали отлично урока, че бедният не може да бъде кой знае колко активен и великодушен. Затова ги накараха да превърнат политическата репресия във финансова зависимост. Несъстоялата се справедливост или по-точно състоялата се несправедливост предизвика само разочарование и пасивност. Нищо, че разрешиха викането срещу велможите. Забелязахте ли: „разрешиха“, а не извоювахме си това изконно право.

Прав бе Петър Юхас, когато преди петнадесетина години прозря, че „най-лошото на комунизма е онова, което иде след него“. Но и той бе схванал процеса като завършен, което изкривява картината и води до погрешни заключения. Комунизмът е по-жив отвсякога. Неговите протагонисти не са помръднати. И никой не се съпротивлява, защото медиите лъжат, че комунистите вече не били такива. Били станали капиталисти, моля ви се. Че те и по-рано разполагаха с капитала, бяха държавни капиталисти. Само дето тоталитарната власт на единствената партия е скрита зад множество илюзорни политически маски. Мутрата, която се мъчат да спотаят зад тях си е старата, предишната. Съвсем разбираемо младите я различават трудно зад многото слоеве грим. А хората над 45-50 години, които не не я съзират, или не искат или се правят на слепи. Още преди точно 45 лазарника Джон Ленън изпя, че „е по-лесно да се живее със затворени очи“.

Защо не можем да се избавим от челичената хватка на другарите ли? Понеже сме сбирщина от страхливци, кой знае защо величаеща самата себе си с понятието „народ“! Отдавна говоря, че у нас няма мъже. Не изключвам и самия себе си. Захари Стоянов е определил това като „скръбно и свойствено на българина малодушие... Да поставим въпроса така: от хора трудолюбиви българи, хора работници, притежатели на различни имущества [а не „роби“], които през целия си живот не са лягали ни един път с празен корем; най-после, от хора женени, с тежки семейства, може ли да стане отчаян бунтовник в пълната смисъл на тая дума?“


Да признаем: вече и „хора работници“ не сме. В репортаж от Либия чух как някакъв одрипавял арабин с автомат в ръка и с известна тъга осъзнава: силите на режима в Триполи превъзхождат разбунтувалите се хора. Обаче вдигна глава и гордо заяви: „Въпреки че са повече и далеч по-добре въоръжени, ще се сражаваме. Трябва да се плати цена за свободата, висока цена.“ Нищо че манипулират горките либийци. Кой съвременен нашенец е изрекъл подобни думи?

 Защо да крием, че очакваме свободата, но някой друг да я извоюва и да ни я поднесе у дома наготово, на тепсия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар