Последователи

четвъртък, 19 април 2018 г.

Новата религия на Новия световен ред



Планетарната инициатива за свят, какъвто желаем, глобалистичната организация на ,,Ню ейдж", причислява към светилата си такива знаменитости като свещеника Джеймс Паркс Мортън, декан на подкрепящата ,,Ню ейдж" катедралата св. Йоан Богослов в Ню Йорк; политическия деятел Доналд Кейс; починалия вече писател на научна фантастика Айзък Азимов. Джералд Елстън, бивш директор на ,,Амнисти интеренейщънъл", също принадлежи към персонала на тази организация.

Елстън беше също член на надзорния съвет на такива групи като ,,Хляб за света", ,,Ангажирани духовници и лаици" и ултра либералния Американски съюз за граждански права (ACLU). Елстън работи в Световната лютеранска федерация, а преди това бе част от персонала на Националния съвет на църквите.

Други поддръжници на ,,Планетарната инициатива за свят, какъвто желаем" са Глен Оулд, управител на методистката църква, пропагандираща теологията на ,,Майката Земя"; Линъс Паулинг, учен и нобелов лауреат; Аурелио Печеи, президент на Римския клуб; Ръсти Швайкарт, бивш космонавт; свещеникът Теодор Хезбург, президент на университета ,,Нотр Дам"; Ервин Ласло, известният преподавател по диалектика и така наречената ,,теория на системите"; Сол Мендловиц, директор на Института за световен ред; Дъглас Рош, член на канадската Палата на общините; професор Джордж Уолт от Харвардския университет.



Свързани с планетарната инициатива са: наскоро починалият писател Норман Къзънс, който беше шеф на Световната асоциация на федералистите; Арнолд Фрейзър, бивш член на Конгреса и кмет на Минеаполис в Минесота; Джордж Браун, професор от Калифорнийския университет; тибетският духовен водач Далай Лама.



Заангажирането на всеобщо признати световни водачи в плана за създаване на Съвет на мъдреците потвърждава със сигурност изпращаните от години сигнали, че водачите на световната революция възнамеряват да се разкрият. Когато един ден открито посягане към световното управление, Тайното братство ще ни внуши, че сами сме им поверили водещата роля в света.



Защото Братството поддържа мита, че всичко, което прави, е в отговор на желанията, и стремежите на човечеството. Тайното братство иска да ни убеди, че е демократична група, която ще намери демократични разрешения и чрез демократичен процес ще определи политиката.




Ужасната истина е, че цялата демократична система, наречена евфемистично Нов световен ред, която сега организира Братството, ще бъде най-брутална диктатура.

На симпозиума ,,В посока на световна глобална икономика", който се състоя в Ашвил, в Северна Каролина, Доналд Кейс - водачът на глобалистичната ,,Планетарна инициатива за свят, какъвто желаем" - заяви пред възторжената публика: ,,Намираме се във финалната фаза на създаването на цялостната организация. Това е Нова религия, която наричаме ,,взаимодействие на мрежите"... Вълната на Ню ейдж" е заляла вече обществените промени." Кейкс също така каза на групата: Никой не трябва да си помисля и за миг, че може да управлява планетата ако не е с една глава по-висока.. Тази планета трябва да бъде ръководена".



Каква религия е това ,,Взаимодействие на мрежите", която толкова усилено лансира водачът на ,,Ню ейдж", Доналд Кейс? Мрежово взаимодействие е израз, който намираме в речниците. Използват го често експертите по въпросите на работната сила или пирамидално организираните маркетингови фирми като ,,Амуей". Можем да дефинираме мрежовото взаимодействие като ,,Взаимодействаща кооперация или съглашение на много хора, организации или тайни сдружения, които действат заедно, за да постигнат общи цели." Разбира се, мрежовото взаимодействие може да бъде тайно или явно.

Тайното братство е довело сътрудничеството на обществените и политически мрежи до съвършенство. Във втория брой на бюлетина на Гудуил в Лондон, Ню Йорк и Женева. Списъкът е смайващ. В Лондон активно участващите групи са: Асоциацията на обединените нации. Център Тейяр, Международният тръст по радио и телевизионно разпръскване. Бъдисткото общество. Научната и медицинска мрежа, Църквата на Св. Яков (на Пикадили), Колеж Емерсън, Международната мрежа за медицински изследвания, Международният съвет на средата, Обществото ,,Шумахер", Фондацията за нова икономика, Световната здравна организация, Мир чрез единство, Британската асоциация за холистична медицина, Световният фонд Уайлдлайф и Колежи на обединения свят.



Би трябвало да обърнем внимание, че начело на Световния фонд за защита на животните стои принц Филип, съпругът на кралица Елизабет и че датския принц Бернад също е ангажиран в работата на тази група. И двамата джентълмени са тясно свързани с Билдербергерите. В надзорните съвети на Колежите на обединения свят заседават на свой ред двама бивши премиери на Великобритания и принц Чарлз, колежите подпомагат финансово американската група „Общество Милениум“, което Джордж Буш много горещо възхваляваше в миналото.



В Ню Йорк Гудуил много цени сътрудничеството със следните организации. Фондация на обществото на Земята, Ангажираните духовници и миряни, Уолдфорф едюкейшън УНИЦЕФ, Емаус, Хейл хаус Асоциацията на обединените нации, Корпусът на мира, Американската мисия на обединените нации, Общество за по-добър свят, Фондация за глобално радиоразпръскване, Общности молитва, Институт по проблемите на културата, лекари за социална отговорност, Банката за социална отговорност, Среда за човечеството, Кристофърс, Институт за икономика, Световна банка на жените, Тибетски будистки център за обучение, Коалиция за действие в полза на околната среда, Католически труженик, Музей „Николай Рьорих“, Международен център за интегрирани изследвания, Общество „Шри Ауробиндо“, Институтът „Мийд“ за човешко развитие. В Швейцария, в Женева, в програмата на Гудуил участват следните групи: Международна комисия на юристите, международният Пакс Xpucmu, Международни перспективи, Международна амнистия, Университетът на Обединените нации за мир и Бюрото за не правителствени дела на ООН.



Ясно е, че Доналд Кейс каза точно това, което имаше предвид, декларирайки триумфално, че „мрежовото взаимодействие“ е религията на „Ню ейдж“. Процесът на мрежовото взаимодействие е добре обмислен начин на Тайното братство за реализация на плана му във всяка област – в политиката, икономиката, религията, образованието, развлеченията, здравеопазването.



В религиозната сфера например е много поучително вглеждането в Реорганизираната църква на Исус Христос на Мормоните, малка група, свързана с плана на Братството (RLDS – мормоните) не са свързани с по-голямата секта от Солт Лейк Сити в Юта.
През последните години Реорганизираната църква на Исус Христос на Мормоните (RLDS) стана център на дейността на „Ню ейдж“. Тази църковна група е главен пропагандатор на глобализма, на мира и разоръжаването, чиито организации се финансират скришом от Братството. Много от тези организации са свързани с марксизма, а някои са получавали финансова помощ от комунистическото правителство на бившия Съветски съюз, което се пазеше в тайна.



Образователната инструкция на RLDS озаглавена „Youth Ministeries Ideals 2″ информира читателите, че ако искат да научат повече по въпросите на мира, могат да се обърнат към следните организации, препоръчани от привържениците на RLDS: Комитет на службата на американските приятели, Съвет за един приятелски свят, Учители за обществена отговорност, Грийнпийс, Кампания за замразяване на ядрените оръжия, Лекари за обществена отговорност и Сейн.



В наръчника на RLDS се препоръчват няколко организации от „многото изтъкнати американски групи, които работят за мир“: Информационен център за отбраната, Ангажирани духовници и миряни, Съвет за икономическите приоритети, Съвет за приятелски свят, Съдружие за помирение, Позиции за социална отговорност, Приятели на Земята, Център за обща отговорност, Посредници на мира, Сейн, Съюз на ангажираните учени, международна женска лига за мир и свобода и Институтът за световна политика.



Споменатите по-горе организации не са само нищо незначещи названия. Това са законни организации, някои имат бюджет, стигащ до десетки и дори стотици милиони долари. Тези пари се дават за пропагандиране на науката за Новия световен ред, за единството на всички религии и за целта на ООН – да се сътвори „Нов международен икономически ред“.
Да вземем например само една организация: „Граждани на света, чието седалище се намира на 325, Найнт Стрийт в Сан Франциско, Калифорния.



Изследванията, свързани с „Гражданите на света“, доставят изненадващи доказателства за нечуваното влияние и възможности на тези организации. Ще споменем само няколко от най-важните ръководители и хора, които са активно ангажирани в работата на организацията. Трябва да се помни, че това е една от хилядите подобни групи, организирани и подкрепяни от Тайното братство като фасада за собствената му дейност или такива, които несъзнателно подкрепят програмата на Братството.



Оказва се, че почетен председател на „Гражданите на света“ е Норман Къзънс. Като най-важни поддръжници са споменати: Конрад Мориц от Австралия, Морис Бежар от Белгия, Морис Стронг от Канада (Стронг е организатор на Програмата за защита на околната среда на ООН и бе главен организатор на Конференцията за Земята в Рио де Жанейро през юни 1992 г,, в която взеха участие повечето световни ръководители.)



Поредните „най-важни поддръжници“ са Мартин Нимолер от Германия, Марсел Марсо и Жан-Франсоа Ревел от Франция, архиепископ Анхело Фернандес от Индия, принцеса Юлиана от Дания, сър Едмьнд Хилари, прочутият пътешественик от Нова Зеландия, Тур Хейердал от Норвегия, Гунар Мюрдал от Швеция, Далай Лама, човекът-бог на тибетския будизъм, Питър Устинов, прочутият актьор и политически коментатор. Списъкът продължава до безкрай.



Горната листа прави достатъчно впечатление, но… това не са всички. Да видим какви още ръководни кадри и влиятелни хора са свързани с тази само глобалистична организация на „Ню ейдж“. В помощния съвет и върху фирмените документи фигурират: прочутият автор на научна фантастика Айзък Азимов, Ноел Браун от Програмата за защита на околната среда на ООН, Джордж Браун от екологичната група „Световен страж“, Питър Кеди, съоснователят на общността на „Ню ейдж“ под название „Финдхорн в Шотландия, наричана често Ватикана на „Ню ейдж“, лорд Ехетър от Великобритания, Рам Дас, американски индуист и гуру, Шри Чинмой, още един индуистки гуру, който е квалифициран като духовен съветник на бившия шеф на съветската комунистическа партия, Михаил Горбачов, Давид Щайнд – Раст, монах от католическия орден на Бенедиктинците, Теодор Хъсбърг, президент на университета „Нотр Дам“, Едгар Д. Мичел, космонавт от НАСА и Майкъл Мърфи, основател на института „Езален“, който финансира неотдавнашното посещение на Михаил Горбачов в Съединените щати и едно от посещенията на Борис Елцин в Америка.



Източник: vmhbg


illuminatibg.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар