Последователи

петък, 20 април 2018 г.

Сидеров в Крим; Путин идва за Байганистан

             


Хибридният дует Борисов – Сидеров пее в хора на Путин

Хибридното управление на България, което иска да суче от две майки, днес се изяви в класически безсрамно разкрачен вид пред света.



Премиерът Борисов дефилира с интервю за швейцарския вестник “Нойе цюрихе цайтунг” ( обявен за германски от “агенция” ПИК, която харесва аншлуса на Крим с Русия и по инерция присъединява Щвейцария към Германия). В широко цитираното от българските медии интервю Борисов се изявява като твърд привърженик на западната ориентация на България, макар да не забравя да изрази благодарност на Русия, заявявайки в множествено число “ние сме благодарни” и от името на не толкова благодарните на Русия днешни граждани на на европейска България.

В същото време коалиционният съуправляващ с Борисов “патриот” Сидеров е на разрушително за имиджа на европейска и атлантическа България посещение в Крим, заради чиито аншлус с Русия настъпи най-големият разрив между евроатлантическия свят и евразийските агресори на Путин, наказани със западни санкции. Като голям патриот, но на Русия, Сидеров раздава интервюта за руските медии, които не могат да се наситят на неговата проруска любвеобилност. В изявление по главния телевизионен руски пропаганден Първи канал Сидеров обявил за хибридна лъжа западните обвинения, че Русия е анексирала Крим.

Швейцарският вестник поискал да разбере как такъв твърд привърженик на западната ориентация на България като Борисов управлява без проблем с твърдите противници на същата тази прозападна насоченост ( като Сидеров). Борисов се измъкнал с репликата, че в такива случай в България казваме “ Глас народен, глас божи”.

Той, милият, сигурно наистина си вярва, че това е някаква българска мъдрост. Кой да му е казал, докато е бил зает да рита топка, да се бие, да сади картофи и да върши прочее подобни неща, с които се хвали в интервютата като за нашата “Швейцария на Балканите”, че става дума стара латинска поговорка.

“Vox unius, vox nullius, vox pópuli, vox Déi”.


            


“Гласът на един човек е нищо, глас народен – глас божи”.

Простено му е на общуващия с простите като един от тях, че не знае такива подробности. Лошото е, че в ролята си на новоизлюпен дипломат, международен посредник, балкански помирител, европейска совалка, мост между Анадола и Европа, потенциален регулировчик на отношенията Изток-Запад ( в мечтите на Сидеров) и все по-крупен геополитик излага България с глупостите, които ръси пред доста образованата европейска аудитория.

Още повече, че нашият случай е обратен на твърдението в латинската мъдрост. Гласът на един човек у нас е всичко, стига да се казва Бойко Борисов.

             


Борисов пее първи глас в двугласието със Сидеров, който го хвали в Русия, че е отказал да експулсира руски дипломати. Синхронът е пълен, няма разногласие в това абсурдно двугласие, от което печели двуглавия руски орел.

           

Коалиционният съуправляващ с Борисов “патриот” Сидеров е на разрушително за имиджа на европейска и атлантическа България посещение в Крим, заради чиито аншлус с Русия настъпи най-големият разрив между евроатлантическия свят и евразийските агресори на Путин, наказани със западни санкции. Като голям патриот, но на Русия, Сидеров раздава интервюта за руските медии, които не могат да се наситят на неговата проруска любвеобилност. В изявление по главния телевизионен руски пропаганден Първи канал Сидеров обявил за хибридна лъжа западните обвинения, че Русия е анексирала Крим.

Всички патриотични, националистични и ултрадесни партии( включително футболни агитки), в Кали Юга, асиметричен инженеринг на Синхедрина,... за набелязване на потенциално опасни за световното еврейство(начело с ашкинази/ашкинаци - с 20%келтска кръв) гои антисемити и съответно предприемане на действия за холокостирането им.




СКАНДАЛЪТ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ
СЪВЕТ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА
**** Какво и кого обслужва разправията?
**** Защо сега всички се отричат

Вчера Цветан Цветанов заяви, че на Консултативния съвет при президента по национална сигурност се обсъждало излизането на България от структурите на ЕС и НАТО и само позицията на ГЕРБ спряла това.
Незабавно Румен Радев и БСП възразиха, а президенството публикува черновата на проекта за решение като опровержение.
В крайна сметка не се разбра какво е станало.

Всъщност се знае.
Разигран е скандал – театър с прякото участие на президенството и всички партии, присъствали на Съвета. Това е поредната гнусна спецоперация на родните елити след онази също толкова гнусна история с рукия патриарх.

~~~~~~ ЦЕЛИТЕ НА СКАНДАЛА ~~~~~~~~~~~




1.
Да се напомни на Запада, че България е „троянски кон” в НАТО и ЕС и може да бъде активирана в тази роля от Москва на фона на започналото изостряне на отношенията й дори с иначе толкова сдържаната Меркел и Германия.

Бел.: вчера руското Външно чрез Мария Захарова официално обвини Германия, че е доставила хлора за масовото отравяне в гр. Дума, понеже намерили немски варел там . Само ще отбележа, че хлорът се използва за най-различни цели, вкл. за обеззаразяването на питейната вода, водата в басейни, както и в редица домакински препарати за бита. И не е забранена стока.
****** Реакцията на Москва е израз на раздразнението на настояването на Меркел от тези дни, че ще иска запазване на транзита на газ през Украйна.
****** Случилото се у нас е заплахата на същата Москва към Германия, че освен пропагандата притежава и друг „инструментариум” да разтърси ЕС. Президенството се оказа част от този инструментариум, а Цветан Цветанов – говорителят на инструментариума.




2.
Да се подсилят чрез скандал на Координационния съвет по национална сигурност външнополитическите активи от пропагандната акция , поръчана от Кремъл на Волен Сидеров. Той и др. ръководители на „патриотичната част” от правителствената коалиция са на посещение в анексирания Крим.





Едно от тези лица представлява официално там българския парламент (Явор Нотев е негов зам.председател).
Това посещения не е проевропейска и проатлантическа позиция, а изцяло прокремълска. Такова е и поведението там.
Например Волен Сидеров обяви от полуострова, „че Крим не е анексиран или окупиран, както говорят хибридно войнстващите срещу присъединяването му. Не мисля, че всички държави са срещу Русия. Много страни искат нормални отношения, както и България”, с което и той, и един от ръководителите на парламента ни се обявиха срещу санкциите – т.е. срещу атлантическата политика, политиката на ЕС и позицията на Г-7 от онзи ден.





3.
Същевременно операцията със скандала цели да се повиши политическата цена на ГЕРБ в очите на Запада, понеже разчекнатата, като я наричат „балансирана” българска позиция вече предизвиква много остро недоволство сред партньорите ни.
Идеята на този плосък замисъл е да се внуши, че ГЕРБ са „разчекнати” между двете страни в новата Студена война, ама вижте другите партийни сили - чрез президенството и патриотите и с двата си крака са в Кремъл.
В резюме – ГЕРБ е по-малкото зло, не го забравяйте на Запад!





4.
Да се лансира отново проруската ДПС като проатлантическа партия и на мястото на патриотите, ако геополитветровете по света задухат по-силно и се наложи да се прави нова коалиция.
Ето как определи Догановите хора Цветан Цветанов (цитат): "изключително подготвената евроатлантическа позиция на ДПС".
Днес Карадъйъ направи поредната крачка в тази насока, сочейки (с основание при това), че „ГЕРБ са длъжни да отговорят на въпроса за влиянието на тази коалиция за националната сигурност и евроатлантическата ориентация на страната... Ние още от първия ден предупреждаваме, че тази власт е вредна за страната и за ориентацията й”.
И Цветанов веднага се включи пак днес отново като хорист в този оркестър (цитат):."Мустафа Карадайь показа истинска евроатлантическа ориентация за разлика от БСП”.




5.
Разгарянето на скандал у нас с Координационният съвет чрез изявленията на президента, на БСП, на ГЕРБ чрез Цветан Цветанов целят от една страна да подкрепят пропагандната акция в полза на Русия, която осъществяват Волен Сидеров и хората му с посещението си в Крим.
От друга страна са опит за полууспокояване на западните ни партньори от такива вече небалансирани, „неразчекнати” вече в шпагата „изток-запад” позиции.




6.
Този скандал освен това цели да неглижира, коригира заявената промяна в „разчекването” и „балансирането”, направена от великия международен стратег и виден световен дипломат Бойко Борисов.
Защото от седнал на два стола едновременно вчера той се се оказа седнал само на едно столче – онова от залата, ръкопляскаща на Путин.

Пояснявам: вчера Бойко Борисов даде интервю за голямата швейцарска медия Neue Zürcher Zeitung. Давам откъс от него, в който изцяло се защищава позицията на Путин. Забележете, че изданието предполага същото, задавайки въпроса за игри на разузнавателните централи
Eто го това „присядане” в оригинал!
_____________________________________
- За разлика от повечето страни от ЕС, решихте да не изгонвате руските дипломати след отравянето на Сергей Скрипал...
- На Европейския съвет всички държави единодушно гласуваха в полза на солидарността с Великобритания и припомниха посланика на ЕС от Москва. На национално равнище ние направихме същото.
Но смятам, че не трябва да предприемаме по-тежки мерки срещу Русия, докато не бъдат представени допълнителни доказателства. Презумпцията за невинност е от основно значение за европейската ценностна система и върховенството на закона.
- Имаше ли натиск да се направи повече?
- Направихме това, което смятахме, че е правилно. Спомням си добре как атакувахме Ирак, без да имаме достатъчно доказателства. Тони Блеър трябваше да се извини след това. България също беше обвинена през 1981 г., че е била зад атаката срещу папата. Това се оказа лъжа и игра на секретните служби.
- Следователно твърденията за Nowitschok от Русия са игра на разузнавателни служби?
- Считам, че не трябва да предприемаме по-тежки мерки срещу Русия, докато не бъдат представени допълнителни доказателства. Ако приемем, че е възможно да атакуваме европейците с военни химически оръжия, имаме сериозен проблем. Въпросът тогава е: как достигна това до Великобритания? И ако те са толкова опасни, как биха могли жертвите да се възстановят от него? Не трябва да съдим държава. Презумпцията за невиновност е от основно значение за европейската ценностна система и върховенството на закона.
_____________________________________

И не е само това. Ето още един пример от интервюто:
„...Спомням си добре как НАТО бомбардираше сръбските градове преди по-малко от двадесет години, само на няколко километра от границата ни. Наскоро посетих Мостар в Босна и Херцеговина.Дупките на куршумите и руините на сградите все още са видими.”
https://www.nzz.ch/…/bulgarien-ist-eu-bulgarien-ist-nato-ld…




ДА, ОБАЧЕ НЕ! НЕ – ОБАЧЕ ДА!

Цялото интервю на Борисов въпреки декларацията му за избрана прозападна ориентация крещи „България е троянски кон”.
Под тези негови думи с удоволствие биха се подписали всички руски тролове в Интернет. И не само те, а и Румен Радев, Корнелия Нинова, Волен Сидеров, Мария Захарова, Сергей Лавров, самият Путин.






Да, ама в Москва, а и тук се усетиха, че България зависи от отношението на Запада към нас (или нашите ги присетиха светкавично от Запад).
При родната корупция и мафиотщина въобще не е проблем да се мотивира напълно справедливото спиране на траншовете от Брюксел и орязването вследствие на това на кредитния ни рейтинг, чуждите инвестиции, съответно масово бягство на капитали от страната и т.н.




Последиците ще са дестабилизация на държавата ни, тежка финансова и икономическа криза. След нея каквито и хора на Москва да ни управляват, гласът им ще се чува много слабо, понеже ще зависим изцяло за стабилизацията на държавата и обществото от парите на същия този презиран от родните хубавци и от Кремъл Запад.
И затова дори БСП толкова категорично и светкавично след Координационния съвет направи невероятен лупинг на 180 градуса и както никога досега, съвсем твърдо се обяви за ЕС и НАТО.




~~~~~~~~~ И президентът - соло в оркестрацията ~~~~~~~~

Президентът ни също се оказа участник в тази гнусна игра на „външна политика”, чийто сценарий, като си личи, е написан от чужбина.
Защото в черновата на проекта за Решение на Консултативния съвет по национална сигурност е вкаран преамбюл, задраскан от политиците и не влязъл в него.
Тогава защо въобще го обявиха? Защо Румен Радев стана химикалката, с която е написан, а Цветан Цветанов се превърна в говорител на този „преамбюл” с крясъка си за напускане на ЕС и НАТО?!

Аргументите за това оповестяване са изброени по-нагоре – да се налее още сила в пропагандния маньовър на Кремъл. Факт е - родният скандал вече залива не само руските медии, но и много световни форуми и блогове, които започнаха да го раздухват. И втората причина - да се създаде „видимост” за балансирана" външна политика чрез позицията на ГЕРБ след „неразчекнатото” прокремълско интервю на Борисов.
Тази позиция, както се вижда, вече не е балансиращ шпагат, а присядане в поклон пред „Государя.”

Защо не оправдавам президента?
******** В този отпаднал прембюл изрично се подчертава, че ударите на САЩ, Англия и Франция в Сирия без Резолюция на Съвета за сигурност ескалират напрежението.
ОК, така е - наистина няма резолюция на ООН!
Но и споменатата в проекта Турция е на сирийска земя без такава Резолюция, ама за това няма нито дума от президенството. И Русия и Иран са там със свои войски без Резолюция. И САЩ е там, и арабските държави, и Израел, дори и далечен Китай. Всъщност всички се месят там без Резолюции на Съвета за сигурност.
Ясно се вижда, че мярката е различна, а не балансирана.
********* Вижда се и при оценката на президента за конфликта в Украйна, който е предложил на Координационния съвет.
Дори точка, дори запетайка не е вкарана, че не само има удари, но има и чужди, руски войски на украинска територия без Резолюция на Съвета за сигурност и в нарушение на международен договор, под който стои и подписът на Кремъл. Пак нееднаква и пристрастна мярка.
********** Няма и дума за същите тези войски в Приднестровието – също без Резолюция и в още по-близък по разстояние до нас конфликт, в който вече навлиза и Румъния. Значи за съюзниците ни можем да посочим укоряващи факти, ама за Кремъл не ни стиска!
********** Напълно излишно, освен с пропагандна цел в угода на Москва е и посочването на членството в НАТО при пасажа за противоречията между Турция и Гърция. По устав НАТО няма право на решения при спорове между две страни-членки. И това ли не знаят в Президенството?!

Факт е, че накрая и там заеха същата двулична позиция, както направи ГЕРБ чрез интервюто на премиерът Бойко Борисов от една страна и нападките на Цветан Цветанов от друга.

Защото в изказването си след Съвета Румен Радев заяви:
___________________________________
- Актуалната външна среда на сигурност е особено динамична и се характеризира с геополитически промени, предизвикателства пред международния правов ред, засилване ролята на недържавни субекти с помощта на нови и деструктивни технологии, хибридни действия и кибер-атаки, демографски и климатични промени, нарастващ недостиг на ресурси, които са в основата на вътрешни и международни конфликти и миграционни потоци.
Неразрешените кризи с геополитическа значимост, процесите на дестабилизация в Черноморския регион и Източното Средиземноморие, нарастващата геополитическа конкуренция в региона на Западните Балкани, международният тероризъм, миграционният натиск, конфликтите в Близкия Изток и Азия, продължават да излагат на риск националната ни сигурност, сигурността в целия регион, а и в евроатлантическата зона като цяло. Развиват се паралелни процеси на съперничество и сътрудничество.
Забавянето на проектите за модернизация лишава Въоръжените сили от съвременни способности, адекватни на заплахите, и съвместимост със съюзниците. Това забавяне ще доведе до влагане на финансови средства в морално остаряла техника, несъвместима със стандартите на НАТО.
Призовавам за делово и отговорно отношение към нашите съюзници.
_________________________________

Добре казано, но защо тази позиция на Президента не беше вкарана в текста на черновата за проект на Решение?! И защо е толкова различна от също неговата позиция в черновата за Консултативния съвет?!

ИГРА С ОГЪНЯ

Само специалните, разузнавателните служби в дейността си използват различни гласове и са с различни едновременно заемани позиции, както направиха родните политици без изключение. Това е поредната гнусна спецоперация, продиктувана отвън, след онази с посещението на руския патриарх.

Искам да предупредя родните политици, че играта им на „лошото” и „доброто” ченге, разиграването на тази основа на роли между тях, влизането им едновременно в различни ченгесарски кожи е много опасна за България. (и за тях самите.)
Ще им напомня, че Милошевич първо разигра лошо и добро ченге, на тази основа избра геополитическа позиция – тя съсипа Югославия и Сърбия и накрая той самият стана напълно излишен. Ще им напомня, че Янукович в Украйна разигра същата партия на добро и лошо ченге покрай асоциирането с ЕС и като резултат страната е разсипана, а той самият – също е излишен (засега само като президент).
Същата роля избра и Башар Асад навремето. И така обърна Сирия в плацдарм, където „добрите”, „лошите”, „неизвестните” и кой ли не още да се срещнат в кървав многобой. Накрая, на финала и той ще стане излишен, бъдете сигурни!



Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ДАМИ И Г-ДА ПОЛИТИЦИ, НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ!!!
ЩЕ ПОДПАЛИ ЧЕРГАТА НИ!


https://www.facebook.com/grigor.lilov








„Ядреният“ договор между Орбан и Путин ознаменува завоя на Унгария в източна посока.„Виктор Орбан оглавява Унгарската националистическа партия. Неговият баща е циганин, а майка му е от еврейски произход. Орбан е женен за Анико Левай.“       




Нека започнем с „преломната“ 1989 година. Тогава „младият Виктор – умно момче с провинциално потекло, спечелва стипендия на Джордж Сорос за Оксфорд, където да изучава гражданското общество, както го виждат либералните политически философи като Джон Лок.

За пореден път всичко е dйjа vu. Лондон беше превърнат в нещо като гара разпределителна за нашенските комунисти – преди и след козметичните промени. Орбан – тоже в столицата на класическия капитализъм. А зад всички тях – „комунисти“, „социалисти“, „демократи“ – все сянката на бай ви Дьорд Шварц, познат като Джордж Сорос…      

               
                          


                                         
Хинду "анти-семитизъм". 
Унгарският хазар(вляво) гледа към свой родственик(клонинг) от Индустан(вдясно), но дали изповядва вярата му?... Може би да ако е $,но ДНК-то и на двамата е Ром-анско(сингари, от р. Синд/Инд).

Първите проторомски племена изгонени от Индия станали хазари. По-късно изгонените станали роми(мангали - по тъмни, тъй като останали по-дълго време под влиянието на индийското слънце) 





              
Романи(сингари, от р. Синд/Инд) - "Un-touch-able" чандала. Романтичен ром-антизъм 







Всички патриотични, националистични ултрадесни партии( включително футболни агитки), в Кали Юга асиметричен инженеринг на Синхедрина за набелязване на потенциално опасни за световното еврейство(начело с ашкинази/ашкинаци - с 20%келтска кръв) гои антисемити и съответно предприемане на мероприятия за холокостирането им.
          



Няма основание да взимаме пример от Орбан!

Отрядът на путеновските пропагандатори в България получи нова бойна задача от Москва - да възхвалява реформите на протежето на Путин- Виктор Орбан. Един даже нарече Унгария на Виктор Орбан „свещена и свята държава“, като с това оскверни паметта на нашия Левски.
Поради липса на пипе в главата им, аргументите на нашите путеновци са въздушни и неработещи, с тях няма кого да оборят, освен да оборят себе си.

Реформите на Орбан касаят приемането на нова конституция и намаляне на депутатите. Нашите путеновци, славещи се с крайно ниска политическа култура и липса на знания, ги възхваляват без да разбират какво Орбан цели със законодателните си промени. Както прави в долния си коментар под снимката Kalin Velkov Krasimirov.
В отрядите на путеновците са всички останки на нашите стари съветски комунисти, които по стар навик придобит от старата съветска пропаганда, го наричат патетично „велик държавник“, „ патриот“, „ истински политик, който не се спира пред нищо и пред никой за доброто на народа си и Родината“, без да се аргументират и без да има в това грам истина.
Ветровете на Орбан духат към Путин и поведението му се определя от Москва и парите на руските олигарси под ръководството на Путин шетащи и владеещи унгарската икономика. Руските пари след 1989 г дълбоко навлязоха в унгарската икономика от началото на вкарването в Унгария ( и цялата бивша комунистическа система) на американския модел на неолибералния капитализъм ( наричан накратко"неолиберализъм"), от последните елити на управляващите комунистически партии. Моделът бе наложен от „водещата и мъдра“ партия в бившата комунистическа система- КПСС.
Бившите комунисти се преобърнаха в «неолибералисти», но за да прикрият това, се назовават „либерали“.
Неолиберализмът е последното издание на капитализма покриващ света от 30 години и има своя много реакционна и ретроградна идеология, която с призива "Да правим бизнес!" излъчващ цианкален дъх на пари и миража за лесно забогатяване, извършва цялостна промяна на ценностната система на обществото и индивида.
Той е ново издание на стария либерализъм на Адам Смит, но крайно се различава от него, поради присъствието в него на ГЛОБАЛЕН ПАЗАР, считан за негов основен инструмент и който е в основата на всички беди донесени от неолиберализма.
Специалистите говорят за «фундаментализъм на глобалния пазар»
При неолиберализма глобалният пазар издига капитала в позиция на наднационален, понеже го движи движи без правила и национални граници
В стария либерализъм на Смит липсва глобалния пазар, пазарът работи само в национални рамки, за това и резултатите от действието на стария и новия либерализъм са коренно различни.
Старият либерализъм прокламира равнопоставеност в бизнеса за всички бизнес групи - малък, среден и едър бизнес, докато неолиберализмът нарушава тази равнопоставеност и започва да работи само за едрия капитал.
Като всяка капиталистическа форма, облагодетелстваща 1 % хора притежаващи едрия капитал, държащи цялата власт в държавата, разпределящи обществения продукт, неолиберализмът загърбва демокрацията и правовата държава.
В своята идеология и система комунистите не поддържаха демокрацията и не познаваха правовата държава, ето защо те лесно се залюбиха с неолиберализма, внесоха в държавите си, останаха политически носители и в новата система и продължиха да държат властта. Но останаха със старото си мислене и прийоми на управление от времето на тоталитаризма. За това и в новото време на неолиберализма те продължиха да игнорират демокрацията и правовата държава, както прави Орбан, Путин, нашият нов неолиберален поткомунистически елит , оглавяващ всички наши партии управлявали в прехода.

Ето защо повечето стари комунисти принадлежащи към последните елити на единствените партии в държавата - комунистическите, държащи цялата икономика на държавата в ръцете си, след възприемане на неолибералната идеология се превърнаха от „борци срещу капитализма“ в нови безкрайно корумпирани хищни капиталисти - олигарси и мултимилионери, съсредоточили в ръцете си едрия бизнес. Народите ги наричат - поскомунистическа мафия.
Путин принадлежеше към последния елит на КПСС и беше назначен от последния неин ръководител - Елцин. Той използва добре властта си да натрупа несметно лично богатство с ограбване на голямата държавна собственост принадлежаща на народа му, което държи под поставени лица и се превърне в първия и най-големия в Русия неолиберален капиталист - олигарх.
Новите неолиберални посткомунистически капиталисти и слугуващия им антураж, веднага се пребоядисаха и самообявиха за „аниткомунисти“, започнаха да надуват мускули и се „борят“ със стария комунизъм, прехвърлиха се в лагера на Путин, станаха марионетки в негови ръце.
Путин ги използва да му разпространяват дезинформациите и обслужват нашето ( и на останалите бивши комунистически страни) мутроолигархично статукво, намиращо се под диктатурата на капиталите на руската олигархия.
За такъв „ борец“ се смята Орбан, който се представя ловко през западния свят за «антикумунист» борещ се срещу комунизма.
Сам Орбан се назовава „либерал“, неговата партия ФИДЕС се счита за "либерална" и членува в Европейската народна партия ( OPP) включваща консервативни и други дясноцентристки политически партии - всички неолиберални партии.

Режимът на Путин съчетава две системи - старата на Сталин без демокрация и правова държава и новата на неолибералния капитализъм, като сам той, в качеството ис на пръв неолиберален капиталист- олигарх на Русия, номирина лично олигарсите и им раздава държавна собственост за 1 рубла.

Глобалният пазар на неолиберализма движещ капитала без правила и национални рамки, работи за по силната икономика. В бившата комунистическа система руската олигархия - продукт на неолибералната капиталистическа система е по силната, защото представлява най-богатата на природни ресурси страна в света.
Руските олигарси с парите си са по силни от унгарските( и българските) олигарси, един руски олигарх има не по малко от 20 милиарда долара лично богатство, а един унгарски или български имат мижавите 1,5 милиарда.
Още от началото руската олигархия роди местните олигарси, даде им началния капитал и чрез тях навлезе в техните икономики, а Путин започна задкулисно, с капиталите на своите олигарси и протежета си политици в тези страни като Орбан, задкулисно да управлява вътрешната и външна политика на държавите и респективно на Унгария.
Как руските пари родиха българската олигархи и управляват България, разказвам в този материал ,на този линк https://www.facebook.com/ideyazabulgaria/posts/2341925325848150

На Орбан личи, че все още носи старото комунистическа съзнание, защото веднага тръгна по стъпките на Путин да ограничава свободата на словото и убежденията в Унгария и връща унгарското общество в мрачните години на тоталитарния комунизъм.
В новата си конституция Орбан вкара съдебната власт и медиите под мишницата на политическата власт, както беше в старата тоталитарна комунистическа държава, т.е под мишницата на своята партия „Фидес“, която има мнозинство в Унгарския парламент и управлява вече 3 мандата самостоятелно.
Чрез медиите, излизащи през цензурата на Орбан/Путин се градят изкуствено високи рейтинги и на двамата, за да лъжат народа си, че са обичани и популярни ръководители.
Също правеше нашата БКП едно време, като в единствения вестник в страната “Работническо дело“, излизащ от цензурата на канцеларията на Политюро на ЦК на БКП, 45 години възхваляваше елита на Партията и нейния ръководител Тодор Живков, известен на демократичния свят като "комунистически диктатор".

Да добавим, че Орбан остави също политически избор на ЦИК, като партията с мнозинство в парламента оглавява ЦИК.
Така беше в старата тоталитарна държава, където единствената партия в държавата- комунистическата държеше всички власти на държавата в ръцете си и колеше и бесеше.
И това е пак партията на Орбан "Фидес", която 2 мандата оглавява ЦИК и в нея фалшифицира крайните резултати.
Същото го правят вече 28 години нашите политици, всички произлезли от последния елит на БКП.
Същото го прави и Путин в Русия, като неговата партия „Единна Русия“ заема 2/3 от руския парламент „Дума“, държи ЦИК и фалшифицира изборите. Ето тук на този линк https://www.facebook.com/ideyazabulgaria/photos/a.351335504907152.79824.185512961489408/2324651560908860/?type=3
ще прочетете виждането ни за фалшификациите в България и Русия

Орбан взема 10 милиардна долара заем от Русия да строи атомна централа с руски технологии, което отваря вратите на руската олигархия да навлезе и завземе не само целия сектор "енергетика" на унгарската икономика, но и цялата икономика и Унгария става България № 2 - напълно колонизирана държава от Москва.
Тогава Орбан и Путин ще се прегърнат и Орбан ще има основание да развие режим по подобие на Путин.

Също като Путин, Орбан обяви Сорос за свой "враг" и се хвали, че го е изгонил от Унгария. В същото време той прикрива факта, че е сам сороски възпитаник и „Отворено общество“ на Сорос продължава да седи непоклатимо в Унгария с всичките си 1500 подорганизации.
Той и Путин се хвалят с финансовите си реформите , коиот спрели изтичането на парите на държавата навън, а в същото време руската олигархия намираща се под командата на първия олигарх на Русия - Путин, ръководеща унгарската и наша олигархия, продължава да изнася руските, унгарските и нашите пари в американските банки на Сорос и пълни търбуха на Сорос, като изпразва държавната каса на Русия, Унгария, нашата...

Путиновите комунисти у нас рИват срещу Сорос и евреите въобще, а не виждат, че всички олигарси на Путин са евреи.

Орбан се хвали , че подобрил генния фонд на нацията си, като единственото, което направи срещу имигрантите е да рИве срещу мюсюлманите, издигна телена ограда на границата си и стреля по тях при опит да я преминат през нея или ги бие с камшик.
С това нито мръдна числото на имигрантите в Унгария, нито разреши имигрантския проблем, даже навлече омразата на народа си към себе си и и режима който формира.

Макроикономическите показатели от 2008 г насам , изнесени от Орбановата канцелария, са със сигурност фалшифицирани. Да не забравяме, че той управлява от 2008 г до сега. Както се фалшифицират и в канцеларията на Путин, управляващ от 1992 г насам първо като шеф на руското КГБ, после назначен от Елцин за пожизнен президент на страната.

Не отричам нашата псевдолиберална реформа през прехода, но нашите путеновци нямат „очи „ да видят, че и на Орбан реформите са същите лъжливи псеволиберални.
Унгария не беше така разорена в прехода, както нашите псевдолиберални политици разориха България.
И сравнение не може да става!
Но с управлението на Орбан подозирам, че същото такова разорение ще последва и на Унгария.

Унгарците вече разбраха, че Орбан е популист, въздушен балон и криминален политик, който фалшифицира изборите за да остане на власт.
А те са къде по свободолюбиви от нас българите, тирания и режими не понасят, още 1956 година го доказаха.
Вярвам, че скоро съдбата на Орбан ще последва 1956 г.

Прогрес няма и не може да има, след като няма демокрация и правова държава в обществото. Нито едното, нито другото се виждат при Орбан.
А демокрацията и правовата държава от 70 години са основни фактори в Европа за прогрес и растеж!

Причината сред нас да има путеновци, възхищаващи се на Орбан, не е в народа ни, а в медиите му и хуманитарното му образование. Нашият народ няма от къде да прочете и научи истината за Орбан, нито истината за неолибералния капитализъм владеещ нашия преход и родил олигархията. Всички български медии са в ръцете на олигархията и се ръководят от интересите на капиталите им. А хуманитарното ни образование е пълно със стари комунистически преподавателски кадри, обслужващи новата посткомунистическа олигархия.
Нашата олигархия е получила началния си капитал от Москва, но понеже си изнася капиталите в американски банки се дели на две – едната част повече гравитираща към Москва, друга- към Вашингтон. Например, медиите от групата „Инакомедия“ собственост на олигарха Иля Прокопов - „Фактор“, „Дневник“,, „Капитал“ и други, който получи началния си капитал от Москва, но понеже израсна по време на управлението на Костов, намиращо се под диригентската палка на „Отворено общество“ и ориентирано към Вашингтон, бичуват руската ориентираност на Орбан, но не казват истината за олигархията, както ние го казваме горе.

Автор Дора Апостолова
Коментар на Идея за България

https://www.facebook.com/ideyazabulgaria



            

Вперёд к победе коммунизма!

"Розкомнадзор" е цензурата на Путин в социалните мрежи и интернетното пространство, състои се от хиляди наемни работници - хакери и пропагандатори За да им плаща Путин е направил специален фон с азербайджанския нефт от 20 милиарда долара с който купува политици и журналисти, гради агентска мрежа от свои пропагандатори по цял свят, блокирали са 16 милиона IP-адреси в Google и Amazon .
С него иска да озапти последното място за свобода на словото на своя народ - социалните мрежи. Дали ще му се удаде, тепърва ще разберем! Важното е друго, че социалните мрежи са собственост на неговите врагове"американците" и тепърва ще видим дали американците ще продадат на Путин за пари последното място на свободата на словото на руснаците :D
Идея за България

             


Руският медиен регулатор Роскомнадзор/ съобщи, че публикуването на карикатури на пророка Мохамед е незаконно според руското законодателство.

                
РосПутЦензорНадзор = РосХасидПутнадзор


ЦЕНЗУРАТА НА ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ПЕДОФИЛА МОХАМЕД Е РЕАБИЛИТАЦИЯ НА ПЕДОФИЛИЯТА

           


Роскомнадзор запретил публиковать фотожабы на известных людей

Няма коментари:

Публикуване на коментар