Последователи

понеделник, 9 април 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 140



"Целта на живота е несъмнено да опознаеш себе си. Не можем да го направим, ако не се научим да се идентифицираме с всичко, което живее. Общата сума на този живот е Бог. Оттук и необходимостта да осъзнаем, че Бог живее във всеки един от нас. Инструментът на това знание е безгранична безкористна служба. "- Махатма Ганди


"Да работиш без привързаност, е да работиш без очакване на награда." - Рамакришна



"Откровението е възприятие на душата. Откровението е естествен аспект на автентичното овластяване, защото душата почита целия Живот. Когато личността е приведена в съответствие с душата, тя не може да възприеме живота освен с благоговение. Подхождането към живота с благоговение е стъпка към придвижване на личността в съответствие с душата, защото придава аспект на душата директно във физическата среда. "-Gary Zukav


"В медитацията върху даден обект, независимо дали сте конкретни или абстрактни, унищожавате чувството за единство и създавате дуалност. Никаква медитация върху какъвто и да е вид "обект" не е от полза. Трябва да се научите да осъзнавате, че "субектът и обектът са едно". 



- Рамана Махарши






Елате вътре в дома на сърцето. Там има мир и утеха . ~ Руми






Спокойствието е критерият за духовния прогрес. Потопете пречистения ум в сърцето. След това работата свърши. 



- Рамана Махарши -



"Вселената е свързана с равновесие. Силите на светлината и тъмнината са предназначени да се контролират една на друга. Ако някоя стане прекалено силна и започне да надхвърля другата, това равновесие ще бъде разстроено, защото тиранията на добродетелта е толкова непоносима, колкото заглушаването на порока. " - Shatrujeet Nath


"Всяка твоя мисъл, усещане, възприятие, произнесена дума и изпълнени действия се отразяват/отекват във Вселената. 

- Swami Muktananda


Пробуждането в божественото състояние прави всички възприемащи ограничения на ума да изчезнат, точно както една кофа от кална вода се превръща в кристално чиста, когато се излива в океана. 

~ Abhijit Naskar



Практическата мъдрост трябва да се научи само в училището на опита. Наредбите и инструкциите са полезни доколкото те отиват, но без дисциплината на истинския живот те остават само от природата на теорията. 

~ Samuel Smiles, шотландски автор (1812 - 1904 г.)


Освен ако не порасне от себе си, никое знание не е наистина твое, то е само на заем. 

~ Д. Т. Сузуки (1870 - 1966 г.)


"Това е знак на ум, необучен да приеме собствените си процеси като валидни за всички хора, и своите собствени преценки за абсолютна истина" 


- Алистър Кроули, 1875-1947 г. Коментари върху Книгата на закона.


"Изучаването на развитието на човешката интелигентност във всички посоки и през всички времена се дължи на един огромен основен закон, на който задължително се подчинява и който има солидна основа на доказателства, както във фактите на нашата организация така и в нашия исторически опит 

Законът е следният: всяка една от водещите ни концепции - всеки клон на нашите знания - преминава последователно през три различни теоретични условия: теологични или фиктивни; метафизични или абстрактни; и научни, или положителни. С други думи, човешкият ум, по своята същност, използва в своя прогрес три метода на философство, характерът на който е по същество различен и дори радикално противопоставен: а именно, теологическият, метафизическият и положителният. Следователно възникват три философии или общи системи на концепции за съвкупността от явления, всяка от които изключва останалите. 

Първата е необходимата отправна точка на човешкото разбиране, третата е нейното фиксирано и окончателно състояние. Втората е просто състояние на преход. " 

~ Isidore Marie Auguste François Xavier Comte. 1798-1857.


Мирът е вътрешната природа на човечеството. Ако го намерите в себе си, ще го намерите навсякъде. 

~ Рамана Махарши (1879 - 1950 г.)


"Ти нямаш душа! Ти си душа! Тя има тяло." ~ C. S. Lewis


"Светът е вечна карикатура на себе си, във всеки един момент е подигравка и опровергаване на това, което се преструва, че е". 

~ George Santayana



"Символите са оракулни форми - тайнствени модели, създаващи вихри в веществата на невидимия свят." ~ Манли П. Хол



Невротичният човек вече не може да се възползва от общите ежедневни житейски преживявания, защото е развил умение да интерпретира всичко, което му се случва, като някакво планирано преследване, било то лично или космическо - Manly P. Hall (Sensory Perceptions Can not Think 1972, с.6)







           


Човекът се различава от животното, защото може да се стреми към съдба. Религията стана необходима, защото индивидът трябваше да търси валидни основания за надежда. Трябваше да повярва в ценностите или в ползата от собственото си съществуване. Не беше достатъчно да живее, да се бори и да умре. ~ Manly P Hall (Бабел и объркването на езиците 1971, стр. 1)







Soccer Playing Fire Walker











По въпроса за комуникацията с мъртвите имаме фрагмент, приписан на Питагор. Той е съгласен, че такова общуване е възможно; но той попитал дали мъдростта на мъртвите надвишава тази на живите. ~ Манли П. Хол (Хоризонт Есен-зима 1944 стр.74)






                       


Руска атомна подводница разби арктическия лед с торпедо

                   














"Смъртта е акушерка на много велики неща ... Тя води до раждането и възраждането на формите хиляди пъти подобрени. Това е най-висшата мистерия на Бога. "- Парацелз




" Мъдрецът с мъдрост се опитва да ме дефинира - търсейки безкрайната дума, за да каже името или писмата ми, с които да напише тайната на моята самоличност. " - Manly P. Hall








СТИГА ОТКЛОТЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО от ПРОБЛЕМИТЕ в Задунайката Решетникова Боколандия! СТИГА ОТКЛОНЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО от ПРЕСТЪПНИЯ Триумвират Борисов-Цацаров-Пеевски! СТИГА скривани ИСТИНИ! СТИГА явни ЛЪЖИ! Русия да върне на България 32,5 ТОНА ЗЛАТО , даден за да откупим Губерния "Дунавска балканска област" ! /виж Указ на Батемберг в ДВ бр.1144/ Така са наричали от 3-ти март 1878г. според договора от Сан Стефано, окупираният Румелийски аялят! България се появява на картата на Европа и в правния мир на 1-ви юли 1878 в Берлин на Конгреса! Да ни върнат и златният резерв ЗАГРАБЕН на 9.9.44г.! "Братушките" ВАМПИРИ , да ни върнат и ежегодния МНОГОМИЛИАРДЕН колониален енергиен данък, който им плащаме, заради постсъвеЦкия ВАМПИР КГБ-къртицата Борисов шпиониращ ЕС и докладващ в Кремъл! ! СТИГА! /Share on Facebook/



Не гоним дипломати. Не предоговаряме най-скъпия газ. Не строим интерконектори. Не събираме руските данъци. Дадохме на Русия анклав - пристанище Росенец. Уредихме руснаците за наше гражданство..... Ами ние сме си в Евразия, в Руската федерация. И всички тази неща станаха и продължават да стават при управлението на един човек и гражданин на Банкя.

      ---------------------------------------------------------------------------  

         


Как руските пари създадоха българските олигарси и управляват България

България получи обществения си модел от Русия по комунистическа линия, сега у нас 38 олигарси с богатства направени с пладнешки грабеж на държавна собственост и колкото половината БВП на страната, владеят парите и икономиката на България и определят парчето слънце, небе, вода, земя, стандарт на останалите българи.
Всички български олигарси са захранени с руски пари и се командват от Москва. Парите дойдоха по комунистическа линия с „любовта между Горбачов и Рейгън“ по време на прочутата горбачова „перестройка“. Единствената партия в държавата КПСС, която държеше всички власти под мишницата си, с официална политически линия вкара в Русия системата на американския неолиберален капитализъм и отвори Русия към глобалния свят.
Понеже КПСС имаше „водеща и мъдра“ роля в бившата комунистическа система и беше направила останалите комунистически партии - полската, чешка, германска, българска, украинска и прочее свои марионетки и сателити, след 1989 г. тя наложи глобалистичния нелиберален капиталистически модел и на останалите страни от системата и ги завъртя в руската рулетка.
А после с парите си най-богатата страна Русия роди местни олигарси и смеси капиталите на руската и местните олигархии.

                 

                             


Олигархията е продукт на неолибералния капиталистически модел, тя е обединение на едрия капитал с властта и политиката и управлява държавата. Русия стана пълно копие на САЩ, с разликата, че на мястото на големите олигархични американски корпорации, които управляват партиите и държавата, Путин е назначил своите 102 олигарха.

              






В системата на неолиберализма( глобализма) с глобален пазар без правила и национални рамки на движение на капитали, печели по-силната икономика, тя владее по слабите икономики с парите си.
Руската икономика в системата на бившите комунистически страни е най-силната, поради факта, че Русия е най богатата в света страна на природни източници. Руските пари по комунистическа линия и с инструментите на глобалния пазар родиха и захраниха местните олигарси и чрез тях навлязоха в икономиките на всички от бившата комунистическа система и ги завладяха.

Последният елит на БКП- около Луканов, който беше близък с Горбачов, прие руския неолиберален капиталистически модел заедно с руските пари. Той създаде партия БСП и нейната „каса Мултигруп“, която напълни с руски капитали, като добави още откраднатия външен дълг на България формиран между 1984-1989 г, изчезналия за една нощ при първото правителство на Луканов 1990 г. държавен резерв на стойност 2 милиарда долара и първите приватизации започнати от БСП с най-апетитните парчета от българската икономика( наричани от народа- черните куфарчета на Луканов).
В касата на БСП- Мултигруп, обаче, руските капитали бяха преобладаващи и започнаха да ръководят политическия елит на България, от който излезе и новата ни бизнес класа. Сега политическия ни елит се покрива изцяло с бизнес класата на едрия капитал, политиците ни са или представители на олигарсите или самите олигарси.

             


Както се казва в оная българска поговорка “Който дава парите, той води хорото“. С пари от касата си Мултигруп, БСП роди всички останали партии, направи ги партии собственост на олигарси.

Всичките 38 олигарси на България(повечето си имат партии), са с произход в последния елит на БКП, получили са началния си капитал от "Мултигруп" и БСП задкулисно или предкулисно продължава да им дърпа конците. Всички наши олигарси си държат парите в американски банки или офшорни банкови райски кътчета и поради това са раздвоени и разкрачени като кланят се както на Москва, така и на Вашингтон.

Сега ръководството на БСП е пълно с олигарси, които владеят цялата икономика на страна, кадруват в партията и определят външната и вътрешна и политика, като не забравят да се кланят на Москва и да целуват нозете на на първия олигарх на Русия - Путин даващ им мръвките. Повечето от тях от старание са приели и руско гражданство.
Има и такива олигарси, които са лично са назначени от Путин.

Олигархът на Българския "Лукойл" Валентин Златев е лично назначен 1999 г от Путин за доживотен изпълнителен директор на българския Лукой, явяващо се дъщерно предприятия на руския "Лукойл".
Олигархът Сашо Дончев получи началния си капитал от „Мулигруп“ за да създаде с руския „Газпром“ дъщерна фирма „Овъргаз“ с която да дере кожи както на руските така и на българските потребители.
Олигархът на ДПС- Пеевски е бил в юношеските си години приятел на Георги Павлов и е започнал с начални капитали на Мултигруп, сега продължава да се финансира от Руската инвестиционна банка ВТБ, смятаща се за лична банка на Путин, с нея той купи „Булгартабак“.
Олигархичната двойка на ГЕРБ „ ББ и ЦБ“ стартира с начален капитал от "Мултигруп" и използва 9 години властта на Борисов за да завладее целия финансов сектор на България. За това Борисов се подаде на натиска на Москва да плащаме обезщетение за Белене. Но като идвал на власт в трите си правителства, първото което е правил да отиде на посещение във Вашингтон за да се увери, че капиталите на Цветелина Бориславова се пазят добре в американските банки.
Олигархът на СДС Иля Прокопов, владеещ медиите от групата "Инакомедия" и изживяващ се в книжен магнат като колегата си Пеевски, започна също с капитали от Мултигруп, но се" разви" като олигарх в управлението на Иван Костов под сянката на СДС и под закрилата на "Отворено общество", за това се кланя повече на Вашингтон отколкото на Москва...







Всичко казано горе за нашата олигархия може лесно да се докаже, ако се приложи главното правило на западноевропейска правова държава - да се проучва произхода и чистотата на въртящите се в икономиката и идващи от вън капитали под формата на инвеститори. Но понеже те всички са на власт, държат цялата законодателна, изпълнителна, съдебна, избирателна власт, всички държавни институции и не позволяват да се заложат у нас правилата на западноевропейската правова държава.

Руската олигархия с парите си владее икономиките на всички бивши комунистически страни от източна Европа и Путин задкулисно и предкулисно диктува вътрешната и външна политика на Унгария в лицето на протежето си Виктор Орбан, на Чехия в лицето на протежето си Миклош Земан, на България в лицето на протежето си Румен Радев...всички представители на местната олигархия.

Руската олигархия като по силната дърпа парите на местните олигархии и ги изнася заедно със своите в американски банки и офшорни зони без физическото присъствие на САЩ у нас и в другите страни от източна Европа и без САЩ да ни е хвърлил една бомба.

Установено е , че от 1989 г когато Русия и бившите комунистически страни излязоха на глобалния пазар, руските олигарси са изнесли от Русия и нейните бивши комунистически братя над 20 трилиона долара и ги направиха «бедните роднини на запада».
По такъв начин руската олигархия заедно с нашата сега са направили България най-бедното и тъжно място на света.

               


Този олигархичен елит може да се ликвидира, само ако се изтръгнат от ръцете им парите, които ги правят силни. И това може да направи народа ни като извърши преразглеждане на целия ни преход с ново справедливо разпределение на собствеността на икономиката.
Ликвидира ли се нашата олигархия, се затварят автоматично вратите на България за навлизане на руската олигархия, така и за изнасяне парите на държавата ни в американски банки.

            


              



Сега Путинова Русия прави 50% от БВП само с износ на сурови източници - газ и нефт, производства няма и дори храни за вътрешно потребление не произвежда. Произвежда само оръжие, понеже Путин е решил да става лидер на света по пътя на войната.
Олигарсите, които държат цялата икономика на Русия не желаят да произвеждат, ударили са го на лесен живот- прибрали са някой източник, добиват нефта и газа за твърда валута и печалбите си изнасят навън, но не в руски банки, а предимно в англосаксонски банки, понеже рублата не е разменна валута, а прикрепена към долара.
Европа е най големия купувач на руски енергийни източници и плаща на олигарсите в евро, която е най-силната валута сега в света по силна от долара. От печалбата си олигарсите плащат 13 % данък на държавата( или въобще не плащат), най-малко 20 % влиза в джоба на Путин и останалото от печалбата изнасят в американски и английски банки и офшорни зони.

                   


Така номинираните лично от Путин олигарси са го направили най богатия човек в света, добил богатството си с криминални начини, като е използвал властта да ограби държавна собственост и другите от обществото. И цялото си заграбено богатство Путин е сложил на поставени лица от личния си двор и ги е направил пълни марионетки в ръцете си. А като го питат колко му е богатството, той отговаря- "Няма значение, аз притежавам цяла Русия!".
В това видео https://youtu.be/DYPO3KFJjfA направено от руски разследващи журналисти, ще разберете как Путин си е направил богатствата използвайки 25 години властта си. И веднага ще го свържете с нашия нов елит, който за същото време, със същите начини и прийоми, разграби и унищожи съвременна България.

От друга страна, с изнасянето на руски пари в американски банки, за да заблуди народа си и му отвлече вниманието в глуха посока, Путин продължи старото противопоставяне на Сталин от времето на Първата студена война „“СССР срещу САЩ“ с новата модификация “Русия срещу САЩ“ и сочи САЩ за най-големия враг на Русия.
А действителността е съвсем друга. Преди противопоставянето беше на идеологическа основа поради различните идеологии на обществените системи на СССР и САЩ .
Сега това го няма, двете страни са с еднаква обществена система, обществата им еднакво изповядват ценностите на неолибералния олигархичен капитализъм.
Те са най-големи ядрени и енергийни сили, най-големи производители на конвенционално оръжие и противопоставянето между тях е само между техните олигархии за делба на енергийните пазари на Европа и оръжейните на Близкия Изток.
                

Първият олигарх на Русия е майка и татко на своите олигарси, като орлица пази техните интереси на международния и вътрешен пазар.
Но това е добре скрито от пропагандната машина на Путин, за сметка на показност - надуване мускули и биене по гърдите за „достоен и силен държавник, стабилизирал Русия“, „ отново победител в изборите“ с измислени рейтинги и фалшификации в изборите.
Ха, каква стабилност има Русия, какъв "враг" е САЩ, след като всички пари на Русия заминават за англосаксонски банки и нищо не остава за обикновения руски гражданин?! 

     


https://www.facebook.com/ideyazabulgaria/
-----------------------------------------------------------------------

           


ДУМАТА ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА ТИТЛА , А БИЗНЕС ТИТЛА !! ПРЕЗИДЕНТ НА КОРПОРАЦИЯ ЗА 4 ГОДИНИ ! ТЕЗИ С ПАРИТЕ , КОИТО СА ЗАД ПРЕЗИДЕНТА СА НА ВЛАСТ ЗАВИНАГИ! ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА РАЗБЕРАТ , ЧЕ ТАКОВА НЕЩО КАТО ДЕМОКРАЦИЯ , Е НЯМАЛО И НЯМА ДА ИМА НИКОГА . ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА ИМА СКРИТИ ДОКУМЕНТИ , КОИТО ОПИСВАТ , ЧЕ САМАТА ДЪРЖАВА , Е КОРПОРАЦИЯ ! ТЕ НИ СЧИТАТ ЗА СТОКИ , ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ ИМАМЕ АКТ ЗА РАЖДАНЕ И АКТ ЗА СМЪРТ??? 

Анимус Мунди Анима

                








Трябва да станем толкова сами, толкова съвсем сами, че да се отдръпнем в най-съкровеното си Аз. Това е начин на горчиво страдание. Но тогава нашата самота е преодоляна, ние вече не сме сами, защото откриваме, че най-съкровеното ни Аз е духът, че е Бог, неделимият. И внезапно се озоваваме в средата на света, без да се безпокоим от неговата многообразие, чрез нашата най-вътрешна душа ние се познаваме, че сме едно с всички същества.

- Херман Хесе



"За да стигнем до най-великото сърце на Бога, първо трябва да се влезе в сърцевината на себе си, защото никой не може да познава Бог, който не е познал себе си за пръв път. Отидете в дълбините на душата, тайното място на Всевишния, до корените, до височините; всичко, което Бог може да направи, е съсредоточено там. "

-Meister Eckhart


"Той е цялата Вселена. Небето, Земята и небето. Вашият ум и жизненият ви дъх са вплетени в Него. Всички останали знания са просто уловка от думи, които трябва да се избягват. Той е единственото Съществуване. Това знание е мостът, водещ към безсмъртието. "- Упанишадите


"Имате власт над съзнанието си - не над събитията. Осъзнайте това и вие ще намерите сила. "- Марк Аврелий


Любов, радост и мир са дълбоките състояния на Съществото. Екхарт Толе


Мислите излъчват енергия във Вселената.

Получената външна информация от брахма-анда, влиза през пинда-анда, стига до анда-анда, която излъчваме обратно навън като мисли.




“Когато Върховната точка “покълва” за да създаде три неща /Бинду, Нада, Биджа/ - тогава възниква и онзи външно неизявен звук наречен звукът-Брахман” /Кундалини йога/. Този звук който всъщност е Върховната точка и следователно е всепроникващ в човешкото тяло, най-напред се появява в муладхара чакра. Казано е: “в тялото в муладхара първо идва въздухът. Когато човек иска да каже нещо, той въздейства върху този въздух чрез съзнателно усилие и това въздействие е всепроникващият Шабда-Брахман” /Кундалини йога/.
Звукът-Брахман се изявява външно благодарение на “въздуха”, този “въздух” стига до пъпната област и се съединява с умственото тяло. Това е първия етап на звукът-Брахман. Следващия етап, изявеният външно звук се издига до сърцето където се слива с интелекта. От тук същия този въздух стига до устата и бива произнесен така, че да бъде доловим за слуха. На този етап звукът- Брахман се нарича реч. Звукът бива попиван отново по обратния ред. “Този, който познае великия Бог на словото ще познае и недиференцираното просветление на “Аз-а”, което не може да бъде засегнато нито от думи, нито от каквото и да било друго нещо”

- Йогакундали-упанишада


"Крайният избор за човека, доколкото той се стреми да се преодолее, е да създаде или да унищожи, да обича или да мрази". ~ Ерих Селигман Фром. 1900-1980. 




Живей живота си в пълна цялост. И да живееш по света, не бъди от него. Живей в света като цвете на лотос във вода: Той живее във вода, но водата не го докосва. ~ Ошо / Шрей Райнеше (1931 г. - 1990 г.)



За тези, които имат ирационален страх от петък, 13-ти ... "Изложете себе си на най-дълбокия си страх, след което страхът няма сила, страхът от свободата се свива и изчезва, вие сте свободни". 1943-1971.


                            




В мозъка около хипофизата има 12 двойки нерви. Според Аюрведа тези двойки нерви също отговарят на 12-те знака в зодиака с техните положителни и отрицателни фази. Слънцето изгрява 31 пъти в месеца във всеки зодиакален знак. Така например, когато на макрокосмическо ниво, Слънцето навлезе в знака на овена, Прана преминава в съответните нерви на мозъка в човек. През всеки изминал ден Прана се спуска към гръбначния стълб. При изгрева на слънцето тя слиза в първия гръбначен прешлен от дясната страна и така преминава в Пингала. Движи се по нервните влакна на дясната половина, като в същото време постепенно навлиза в кръвоносните съдове. До обяд Прана е по-силна в нервните влакна отколкото във венозните. По обяд силата им се изравнява. Вечер при залез Прана с цялата си енергия е навлязла в кръвоносните съдове. От там тя се събира в сърцето /южния негативен център/, след което навлиза в кръвоносните съдове в лявата страна, като постепенно преминава в нервните влакна. В полунощ силата им се изравнява. Сутрин Прана е само в гръбначния стълб, от където започва да тече от втория гръбначен прешлен.
Това е слънчевият поток на прана. Луната създава други по-малки потоци. За една обиколка на Земята около Слънцето – Луната извършва 12 обиколки около Земята. Така че, докато “слънцето” премине един енергиен център за едно денонощие, “луната” преминава 12 енергийни центъра. Следователно за 24 часа имаме 12 нечетни трансформации на енергията Прана. Всяка от тези две прани /слънчева и лунна/ минава през енергийните центрове в дадена област на тялото. С преминаването на лунарния поток на дясно от гръбначния стълб, дъхът излиза от дясната ноздра. И докато Прана се намира в задната част на тялото, енергиите се превръщат от Ваю на Апас. При преминаване на Прана в предната част на дясната половина, енергиите се променят от Апас пак във Ваю. Когато Прана навлезе в сърцето, в носа не се усеща излизащ дъх. Когато от сърцето Прана продължи на ляво, дъхът започва да излиза от лявата ноздра. И докато Прана се намира в предната лява част на тялото, енергиите се трансформират от Ваю в Апас. Този процес продължава докато Прана достигне гръбначния стълб. Тогава се включва и Сушумна. Това са равномерните трансформации на Прана, които протичат при отлично здраве. Благодарение на импулса изпратен до индивидуалната Прана от енергията на Слънцето и Луната, тя функционира по този начин непрестанно. Ако Прана промени своя всекидневен ход, това води до нарушаване баланса между положителните и отрицателните потоци. Тази схема на движението на индивидуалната Прана важи и за останалите зодии. Всеки един гръбначен прешлен представлява определен ден от месеца, т.е. на 10-то число от месеца, прана ще е на 10-я прешлен от гръбначния стълб… И така всеки Божи ден


                                 


Две възприятия хвърлят сенките си над моето съществуване. Едното се състои в това, че светът е необяснимо загадъчен и изпълнен с страдания; а в другия факт, че съм роден в период на духовно упадък в човечеството. "~ Albert Schweitzer



Злото е неизбежно като възможност (за утвърждение на Доброто), но неговото проявление е въпрос на "свободна/обсебена" воля. Доброто е съзвучие със Светия Дух/Божията Воля, злото е насилственото нарушаване на, или излизане от този ритъ(м)




"Огънят е главата Му, слънцето и луната очите му, пространството му са ушите, Ведите речта му, вятърът му е дъх, вселената сърцето му. От Неговите крака Земята е възникнала. Наистина Той е вътрешният Аз на всички същества. "- Атхарва Веда, Мундака Упанишад



"Светът е дъга, умът е призма, а съществото е бял Лъч". -Osho


Главната функция на героя е да преодолее чудовището на мрака: това е дълготърпението и очакваният триумф на съзнанието над несъзнаваното. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)

                                   

" Съветът ми към тези, които искат да научат изкуството на научното пророчество, не е да се разчита на абстрактна причина, а да се дешифрира тайния език на природата от документите на природата." ~ Макс Роден 1882-1970. Физик и математик.


"Нощите през сънищата разказват митовете, забравени от деня." ~ Карл Густав Юнг. 1875-1961. Спомени, сънища, размисли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар