Последователи

петък, 23 март 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 136


           



"Спрях да се дразня от разхвърляните си шкафове, защото осъзнах – когато подредя в себе си, ще подредя и тях, неусетно.
Спрях да се дразня на страховете си, защото осъзнах – когато си спомня достатъчно, че съм ЛЮБОВ, ще ги прегърна, неусетно.
Спрях да се дразня на тялото си, защото осъзнах – никой няма да ме хареса, преди аз да се харесам, и се харесах, неусетно.
Спрях да се дразня на това, което нямам, защото осъзнах – имам достатъчно и всичко, което исках, дойде, неусетно.
Спрях да се дразня, че съм човек, защото осъзнах – аз съм Духа в човешка опитност, и приех човека, неусетно."


Катерина Аспарухова


                



КОГА ДА НАПАДНЕМ РУСИЯ


Доналд Тръмп събрал генералите си в Пентагона и ги запитал кога е най-добре да се нападне Русия. Дълго умували и най-накрая решили да попитат французите.

Французите отговорили:
- Не знаем, но в никакъв случай през зимата, защото всичко ще завърши много лошо!

Тогава американците решили да попитат германците:
- Кога да нападнем Русия?
Германците отговорили:
- Не можем да кажем, но в никакъв случай през лятото. Ние веднъж вече опитахме!

Един от генералитета рекъл: - Момчета, дайте да питаме Китай, тази страна е прогресивна и винаги предлага нови идеи!

Китайците отговорили:
- Точно сега е моментът! Русия започна да строи „Силата на Сибир”, „Турски поток”, космодрума „Восточный”, моста в Крим, започна модернизацията на Байкало-Амурската магистрала, строят се нови спортни комплекси за Световното по футбол и лека атлетика, планира се добив на злато и нефт в Арктика, изобщо – точно сега на Русия са й нужни много пленници!

Валери Станков Фейсбук



            


Свами Вивекананда. Учения. Веданта.

665. Онзи, който се е появил от нищото със сигурност ще трябва отново да се върне към него. Но никой - нито вие, нито аз, нито някой друг от присъстващите - не е се е появил от нищото, затова няма и да се върне обратно към него. Ние сме съществували вечно и ще продължим да съществуваме, и няма сила под слънцето, която може да разруши вашето или моето битие, или да ни изпрати обратно към нищото. Тази идея за превъплъщението не само не поражда страх, но е и от най-съществено значение за моралното благо на човечеството. Това е единственото логическо заключение, до което един здравомислещ човек може да достигне. Ако отсега нататък вие ще продължавате да съществувате вечно, това означава, че вие сте съществували във вечността и преди това - не би могло да бъде иначе.

        



666. Атман никога не идва, нито си отива, никога не се ражда, нито умира. Природата е тази, която се движи пред Атман и отражението от това движение пада върху него, а той в невежеството си вярва, че движението е в него, а не в природата. Когато Атман мисли така, той се намира в робство, но когато открие, че самият той никога не се движи, че е вездесъщ - тогава идва свободата. Когато е в робство, Атман се нарича джива. Затова виждате, че когато се казва, че Атман идва и си отива, това е само за улеснение в разбирането, точно както, изучавайки астрономия, на вас ви се казва да си представите, че слънцето се движи около земята, въпреки че това не е така. И така, джива, душата, минава през по-висши и по-нисши състояния. Това е добре познатият закон на превъплъщението, който обвързва цялото творение.

                 


667. Смисълът и целта на този живот за джнана йогина е той да стане дживанмукта, "освободен приживе". Дживанмукта е онзи, който може да живее в този свят непривързан. Той е като лотосовите листа във водата, които никога не се мокрят. Той е най-висшият сред човешките същества, дори повече, той е по-висш от всички същества, защото е реализирал своята идентичност с Абсолюта, той е достогнал до истината, че е едно с Бог.

           

                          















          



Някои цитират думите на апостол Павел, който казвал, че нашата борба не е против плътта и кръвта, но против духовете. Казвам: няма защо да се борите с духовете.
Някои хора казват: „Противи се на дявола, за да избяга!“ Вие трябва да разбирате как да се противопоставите на дявола. Ти не можеш да се съпротивляваш на дявола тъй, както на един човек. Как ще се съпротивляваш на огъня?
Представете си, че внеса пред вас един въглен, тежък двеста килограма и нагрят до температура 2000°. Питам ви: как ще се справите с него? Мислите ли, че ако вземете две-три кофи вода, ще го изгасите? – Нищо няма да направите. Закон е: оставете духовете да се борят сами, а вие само ги наблюдавайте – нищо повече! Когато апостол Павел казва да се съпротивлявате на дявола, той подразбира, че Духът, който живее в тебе, трябва да се бори с него заради тебе, а ти само наблюдавай тази борба, за да добиеш знание. Сега гледам – онзи с плътта извадил нож, ще се бори срещу дявола.
Не, дяволът е голям пехливанин. Не мислете, че той е толкова слаб и глупав. Щом не си добре разположен към него, щом искаш да се бориш с него, той знае какво да направи с тебе. Хитър е дяволът! Той има предвид някой твой богат дядо, милионер, комуто внушава следното: „Ти ще оставиш своето наследство от десет милиона лева на твоя племенник.“ И наистина, дядото наскоро умира и ти донасят завещанието. Ти си казваш: „Господи, аз Ти благодаря за благото, което ми даваш!“ Дяволът те наблюдава и си мисли: „Чакай, ще видиш сега Господа!“ Как? – Дяволът започва да работи усилено, като ти донася ред интриги – с този те бутне в някоя беля, с онзи в друга, а ти се чудиш какво става с тебе. Ще те омотае, ще обърка работите ти, докато се принудиш да лъжеш, да изнасилваш хората, да правиш престъпления. След това дяволът те запитва: „Как си сега?“ Ти казваш: „Не зная какво става с мене! Само лъжата ще ми помогне, не може без нея.“ Дяволът те подслушва и ти пошепва: „Тъй е, откога ти говоря, че без лъжа не може в този свят. Тази работа ще се оправи само с лъжа.“ Ти се отчаеш, обезсърчиш, изгубваш вяра в Бога. Дяволът ти казва: „Не се безпокой – и без вяра може в този свят.“
Та казвам: вие, които се занимавате с окултната наука, трябва да знаете, че тя не е толкова лека. Не е достатъчно само да имате детинска вяра. Трябва да имате поне в слаба степен развито ясновидство, да знаете как и отде идат добрите и лошите течения в Природата. Гледам, някой ми говори, но виждам – в него се е настанил един черен дух и му диктува какво да говори. Той ми говори нещо в името на Христа, на св. Богородица, апелира към моето благородство, към моята щедрост и т.н. Казвам: всички лоши духове се познават по това, че обичат да подкупват, да ласкаят човека. Де кого видят, ласкаят го, че имал добри, ценни качества. А това, че някой обича да послъгва, правят се, че нищо не виждат. Те го съветват: „Ти гледай да спечелиш повече пари, да раздаваш на бедни и така Господ ще прости греховете ти.“ Светлите духове пък се отличават със съвсем друг характер, те имат съвсем други постъпки. Обикновено те си служат с контрасти. Като дойде такъв дух при тебе, той няма да те изобличи, но ще те постави при един силен контраст.
Ще те заведе при един човек, който върши престъпление, и при друг, който върши добро, и ти казва: „Кое е по-хубаво?
Кое от тия две положения одобряваш?“ – „Добрите, великите и благородни дела.“ – „Щом е тъй, винаги за доброто мисли и него прави, а злото избягвай.“ Лошите духове обещават много неща, но нищо не изпълняват. Добрите, светлите духове не обещават, но изпълняват. Когато един Божествен светъл дух дойде в тебе, той няма само да те наставлява тъй да правиш, иначе да не правиш, но ще те постави между хора, които ще съдействат за твоето добро. Той ще те постави в благоприятна атмосфера за развитието ти. Ако един дух не може да ви създаде такава благоприятна атмосфера, той не е Божествен, но обикновен дух, обикновена душа като вас. Той не е от онези висши Духове, които са завършили своето развитие, за да могат да ви помагат. Тези интелигентни души мога да изменят изцяло насоката на вашето развитие. Те са носители на великата Божия мисъл, затова могат да ви помагат. Те са помощници на всички ученици в Школата. Всеки ученик, който влиза в Школата, има вече тяхното съдействие.
Теория и практика, Абсолютна справедливост, ООК 4-та год. 1-ви том
8 юли 1925г.
Учителя Беинса Дуно

             



Не е достатъчно да се грижите само за физическото си здраве, духовното е точно толкова важно. Ето десет области от живота, които всмукват голяма част от енергията ви.

1. Незавършени до край неща
Всеки път, когато се захващате с нещо и не го завършвате, губите не само материален ресурс. В психиката ви, както и в компютъра, остава незатворен процес, който през цялото време смуче внимание и сили. Например – дадено и неизпълнено обещание, невърнат заем, поета задача, която ви е свръх силите.

2. Лъжата – спрямо себе си и спрямо другите
Когато човек лъже, му трябва маса енергия, за да поддържа измислените схеми и образи. Изкривява се енергийният поток от чакрата в гърлото и сърдечната чакра. Затова хората казват „криви си душата". От лъжата тя наистина се изкривява. Работете над лицемерието, самозаблудата, опита да се изкарате такъв, какъвто не сте.

3. Обиди, затвореност и всички други форми на самоизолация
Човекът е отворена енергийна система. И ако го изолирате, той ще започне за отслабва. Точно както е при блокада на един град, пристанище или държава. Физическата, икономическата и информационната изолация рано или късно ще отслабят живеца на обекта.
Ето как се случва отделянето ви от живота: когато не поддържате връзки с роднините си, забравяте предците си, пренебрегвате родината си, трупате обиди към хора, към действия, институции, ситуации, към живота изобщо. Когато човек не принадлежи към никаква група от хора, това също отслабва жизнената му енергия. Енергия се губи и при загубата на културния егрегор.

4. Страх, недоверие, ненужна враждебност
От страх и недоверие се случва същото, както при обидата. Освен че на халос се губят енергийни ресурси, организмът в режим на война е готов да се сражава или да избяга. Това изморява и води до болести на физическо ниво.

5. Физически, емоционални или информационни претоварвания, липса на физически упражнения и контакт с природата
Когато човек се претоварва с работа или извънмерни преживявания, това бързо изхабява силите му. Ако не спи достатъчно – организмът не може да възстанови силите си. Трупат се токсини, биоритмите излизат от строя, мозъкът работи на извънреден режим и много от свръх информацията остава неусвоена.

7. Преяждане, интоксикация с алкохол, цигари, наркотици
Организмът е принуден да работи извънредно, за да обезвреди и изкара от системата натрупаните токсини. Претоварват се нервната система, бъбреците и дебелото черво.

8. Излишни разговори, вътрешен диалог в главата, суета, дребнавост
Може и да не сте се замисляли, но за говорене се изразходват огромни количества жизнена енергия. Много често – напразно. Става дума за абсолютно безполезни разговори и подробности, за пустословието. Това става по-разбираемо, ако опитате да практикувате някои духовни практики в мълчание.

9. Болести, неизлекувани травми, вредни външни обстоятелства, паразити и енергийни вампири
Става дума за неприятните и вредни личности в близкото обкръжение, геопатогенните зони, промишленото замърсяване, травмите и други щети – морални, физически и емоционални.

10. Най-мощният канал за разход на енергия са сексуалните излишества
Ниската култура в сексуалната сфера, неразбирането на същността на произтичащите процеси водят дотам човек да се пренапряга и да изчерпва бързо мощните си сексуални ресурси, дадени от природата.
 

              



Присъда за назидание, по нареждане на еврейската ДС - ТОРА НОСТРА . Черната ложа оценила два човешки живота(на гои) на 180 бона

Бъдещият премиер Димитър Попов осъжда грабителите на смърт

На 21 юни 1984 г. Окръжният съд в Хасково постановява по 20 години зад решетките на двамата обирджии. Обвинението протестира присъдата пред Върховния съд и той им отрежда смъртно наказание.

Любопитен факт е, че в 5-членния съдебен състав е и Димитър Попов, който след години става министър-председател на България. Смъртните присъди са потвърдени от Държавния съвет. Веселин Славчев и Стефан Атанасов са разстреляни на 25 октомври 1984 г. И до днес гробовете им са неизвестни.


През 1984 г. банкови грабители получили смъртни присъди





Минало незабравимо: Преди 30 години от клон на БНБ задигат 180 бона


Бъдещият премиер Димитър Попов осъжда грабителите на смърт

Петък, 25 януари 1984 година. Часът е около 20,30. В пресечка до сградата на тогавашния клон на БНБ в Хасково е паркирала “Лада 1600” с кърджалийска регистрация 75-49. Пред банковия клон спира инкасова кола на „Търговия на едро”. От нея най-напред излиза Стамо Кралев с огромна брезентова торба. От другата врата на автомобила се измъква и касиерката Тонка Бахчеджиева. Тя трябва да позвъни на охраната на банковия клон. В този момент изневиделица от тъмното изскачат двама мъже/момчета.

Единият удря с метална щанга гарда бай Стамо и го поваля на земята с няколко професионални боксови удара. Другият мъж мигновено грабва голямата торба. В нея има точно 182 829 лв.

„Ей, какво правите, бе?” – пита постовият служител на БНБ Георги Тенчев, който междувременно излиза навън – без фуражка, с ръце в джобовете. Тенчев прави опит да извади пистолета си, но също получава няколко удара от апашите и пада на земята в безсъзнание. Нападателите изчезват с парите в неизвестна посока.

Двадесет минути след грабежа милицията в Хасково е вдигната на крак. В 21,30 часа екипите под наблюдението на шефа на криминалистите полковник Георги Тишевишки и началника на следствения отдел полк. Тенчо Атанасов започват оглед. В 2 ч. след полунощ и армията блокира определените зони, а из града вече и пиле не може да прехвръкне. В 3,30 ч. пристига дежурна група с 10 експерти от София. Още същата нощ са разпитани десетки криминално проявени, както и някои хора имащи пряка и косвена връзка с престъплението. Пред входа на банковия клон са намерени щангата, маската на единия обирджия и перука.

На другия ден в 8,00 ч. по градския радиовъзел било направено важно съобщение – гражданите, които знаят или са видели нещо, свързано с грабежа, да позвънят на тел. 166. Пръв се обадил обитател на вилна зона „Куба”. Той съобщил, че в двора на ТПК „Тих труд” има изоставена тъмносиня „Лада 1600”.

Милицията веднага открива собственика й Неделчо Стоянов. Той заявил пред органите, че вечерта оставил возилото си в гаража на ул. „Булаир”, а на сутринта намерил клетката отворена и празна. Стоянов обаче занулил вечерта километража и когато колата била намерена, същият показвал 10 км – точно колкото е разстоянието от гаража до банката и двора на „Тих труд”. Стоянов бил поставен под външно наблюдение, което не след дълго дало резултат – в кръга на заподозрените за грабежа попаднал неговият познат Веселин Славчев. Той пък често бил в компанията на Стефан Атанасов, който също влязъл в списъка на предполагаемите апаши.

Но истинският пробив в разследването станал съвсем случайно. На 8 април на Централна гара в София старшина
спрял за проверка очевидно пиян хасковлия.

От дума на дума той разказал, че негов познат навремето имал перука. Столичният милиционер преценил, че това може да се окаже полезно за случая в Хасково. Бившият собственик на изкуствената коса веднага познал аксесоара и споделил, че преди време го подарил на Веселин Славчев. За да не го сплаши, милицията чрез военните призовала Славчев запас и го арестувала във войнишката униформа. Ден по-късно закопчали и съучастника му Стефан Атанасов.

Двама си признали, че сложили откраднатите пари в пластмасов бидон и го заровили в двора на вилата на Веселин. Но тъй като парите се намокрили от дъждовете, наложило се да ги сушат на калорифер, да ги напъхат в по-здрав бидон и да го скрият във вилата на Стефан. От ограбените близо 190 000 лв. липсвали 4330.

По искане от ЦК на БКП и Комсомола срещу двамата обирджии в Хасково е организиран публичен процес. Делото се гледа при открити врата в Дома на техниката пред над 2000 души. Държавното обвинение настоява за смъртни присъди. Защита пледира за 20-годишен затвор – колкото се полага за обир според тогавашния Наказателен кодекс. Но прокуратурата внася още едно обвинение –опит за убийство на охранителя Стамо Кралев и на постовия милиционер пред банката Георги Тенчев.

На 21 юни 1984 г. Окръжният съд в Хасково постановява по 20 години зад решетките на двамата обирджии. Обвинението протестира присъдата пред Върховния съд и той им отрежда смъртно наказание.

Любопитен факт е, че в 5-членния съдебен състав е и Димитър Попов, който след години става министър-председател на България. Смъртните присъди са потвърдени от Държавния съвет. Веселин Славчев и Стефан Атанасов са разстреляни на 25 октомври 1984 г. И до днес гробовете им са неизвестни.

http://www.nabore.bg

                                   



Старейшините вярвали, че теорията за това, че човекът е създаден по образа на Бога, трябва да бъде разбран буквално. Те твърдяли, че вселената е велик организъм, който не е различен от човешкото тяло, и че всяка фаза и функция на Вселената е имала кореспонденция в човека. Най-ценният Ключ към мъдростта, който свещениците съобщават на новите посветени, е това, което те наричат закона на аналогията. Следователно, за древните, изследването на звездите е било свещена наука, защото те виждали в движенията на небесните тела непрекъснатото действие на Онзи Отец. - Манли П. Хол






Сфинксът говореше само веднъж, Сфинксът казал: "Пясъчен пясък е пустиня и пустиня е пясъчно зърно, а сега всички да мълчим отново". Чух Сфинкса, но не разбирах.





Радостта от живота идва от нашите срещи с нови преживявания и следователно няма по-голяма радост, отколкото да имаме безкрайно променящ се хоризонт, за всеки ден да имаме ново и различно слънце. Толкова много хора живеят в нещастие, но все пак няма да поемат инициативата да променят положението си, защото са обусловени от един живот на сигурност, съответствие и консерватизъм, всички от които може да изглеждат като спокойствие, но в действителност нищо не е по-вредно за авантюристичния дух в човека, отколкото сигурното бъдеще. Основното ядро на живия дух на човека е неговата страст към приключенията. 

Крис Маккандус


Дай ми бурята, бурята на мисълта и действието, а не мъртвото спокойствие на невежеството и вярата! Пропъдете ме от Едем; но първо нека ям от плода на дървото на знанието. 

- Робърт Г. Ингерсол


" Само веднъж бях безмълвен. Тогава някой ме попита: "Кой си ти? " ~ Халил Гибран


"Великите загадки представят блаженството на душата, заобиколена от светлина и истина. Те символизираха, че човекът "се е въздигнал" от тъмнината на невежеството в светлината на философията. "~ Manly P. Hall


"Без самоувереност, без да разбира работата и функциите на своята машина, човекът не може да бъде свободен, той не може да я управлява и той винаги ще остане роб". ~ Г. Гурджиев


• Не умирай с музиката си все още вътре в теб. Слушай интуитивния си вътрешен глас и открий каква страст вълнува твоята Душа • ~Dr Wayne W Dyer


Ти си безсмъртен; Вие сте съществували в продължение на милиарди години в различни прояви, защото вие сте живот и животът не може да умре. Вие сте в дърветата, пеперудите, рибата, въздуха, луната, слънцето. Където и да отидете, вие сте там, чакайки самия себе си. - Дон Мигел Руйз -






Само любовта води до правилно действие. Това, което носи ред в света, е да обичаш и да позволяваш на любовта да направи това, което иска. - Джиду Кришнамурти -









Не желай, не се страхувай, наблюдавай действителността, както и когато се случва. - Nisargadatta Maharaj -


Когато живеете, ръководени от интуиция, а не от мисълта, животът ви тече/ танцува като по вода, свеж и непроследим. - Mooji -


Гинка Върбакова стана господар на сградите на Софийската митрополия в топ центъра



           

Идеята на световните природозащитниците ви кани за пореден път да загасите осветлението в къщи за един час – от 20:30 часа вечерта в събота за "Часът на Земята".
Аз няма да го гася!

Идеята е нелепа и дори вредна пропаганда на грижата за природата.
Обяснявам веднага защо – колкото и крушки да угасите, консумацията на ток ще намалее, ама производството му – не. Т.е. грижата за природата – да се изхвърли по-малко въглероден оксид в атмосферата е напразна.

А защо е така, ще ви обяснят енергетиците.
Всяка мрежа се състои от големи статични мощности, които поемат основното натоварване и по-динамични, които посрещат вариациите в потреблението.
По това време на денонощието по-мобилните са ВЕЦ и вятърните централи. ТЕ НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ПРИРОДАТА и съответно тяхното изключване от мрежата или намалено производство не влияе на изхвърлянето на въглероден оксид.
Статичните са АЕЦ и големите ТЕЦ-ове, които въобще не намаляват натоварването си. Може да го видите по справката в реално време на електросистемния оператор.

А защо не намаляват производството си?

При АЕЦ-а е крайно нежелателно натоварването на реакторите да варира.
А и те също не изхвърлят въглероден оксид, така че за АЕЦ-а „часът на Земята” на първи поглед е без значение.
Обаче ако той се включи в инициативата, при такава неравномерна работа срокът за работа на касетите с гориво се съкращава повече, отколкото е съответното съкращане на ползвания от тях уранов окис.
Съответно по-рано следва замяната им с нови – т.е. радиоактивното натоварване на същата тази природа с много опасни отпадъци се увеличава.

При ТЕЦ-овете вариациите в мощността от една страна също не са икономически изгодни, а от друга, технологична гледна точка – намаляването на мощността не става с магическа пръчка, а е сложен и продължителен процес (както и увеличаването й). При такъв процес ефективността на гореното на горивото (въглища, газ) спада и съответно замърсяването със серен и въглероден диоксид, както и с фини прахови частици се увеличава.

( бел.: един ВЕЦ се спира или пуска средно за 10-15 минути. Един ТЕЦ се спира или пуска за около 8 часа. Ако това стане „бързичко” – за час, се огъва вала на турбината и тя аварира. А може и да се разлети на части, разрушавайки сградата и отнемайки човешки животи)

Тази символика винаги изправя на нокти специалистите в националните диспечерски центрове на енергосистемите, защото не знаят и не могат да прогнозират как хората ще ги изненадат с активността си или пасивността си в „Часът на земята”.

---------------------------------------------------------------------------
Както е известно, енергията не може да се държи на склад. Затова ако се получи излишък спрямо потреблението, електропреносната мрежа включва допълнителни товари, за да го компенсира. Иначе следва авария и цялата страна за дълго остава без ток - за истинска радост на природата. Т.е. реално нищо да се спести от въглеродния и серния оксид, който се изхвърля от работата на централите.
---------------------------------------------------------------------------

Това е пропагандата! И манипулацията на хората.
Това е и нелепостта на човешкото общество, което все повече забравя преди поредната глупост да се консултира и съобрази със съответните специалисти.

Разбира се, на този акт – угасете потреблението, запалете свещички (а те не замърсяват ли с гореното си) се придава символичен смисъл. Много-по-символно, а същевременно и ефективно щеше да бъде, ако инициативата призоваваше „нека днес, утре, други ден да спестим един киловатчас”.



         


Ритуално-символичната процедура с изключване на ел.осветителни тела и палене на свещи е поредна глупост, идиотщина или каквото щете го наречете недоразумение. Консумацията (товара) на енергийната система от ел.осветление е много малка част от общата консумирана енергия за даден времеви отрязък и изобщо не може да влияе в такива мащаби, че да налага спиране, изключване на отделни производствени мощности. Така че грижата за евентуалните "аварийни" инциденти при "бързо" спиране на централи са неуместни и от техническа и технологична гледна точка нереални и неподходящи за аргументи в контекста. Относително вярно е че ел.енергията не се "складира". Относително защото при каскадните ВЕЦ, има режими на работа когато турбогенераторните агрегати работят като помпи и връщат водата към по-горното(по-високо разположено) , водохранилище, което е своего рода "акумулиране"(чрез преобразуването й в гравитационна потенциална енергия на водата) на излишната в ел.системата енергия. Всяка национална ел.система е свързана със системите на други съседни и несъседни страни и при нужда и препроизводство на енергия, товара може да се прехвърля към тях или заемообразно или като продажба, от което печелят търговците на ел.енергия.

             
        
МВР - на ТИМ - блокира Варна заради Ердоган


Шефовете на хазарската групировка ТИМ "шебец-гои(шебек -гои)" на регионалния Каган-бек на Булгаристан о.з.ген. Либен Моше (тама)Гочев - ашкенази приел българско име за прикритие.
              

    
Повечето от евреите се крият под имената, присъщи на тази нация, сред които са паразитни и те искат да поробят.

                        

Анкара. Турция проведе успешни изпитания на първите балистични ракети собствена разработка „Гьок(Реджеп)доган“ и „Боза (Ер)доган“. Това съобщи в неделя агенция Anadolu, предава ТАСС.
Според нейните сведения, ракетите са съвместна разработка на турските военни структури - Съвета по научно-технически изследвания на Турция и Научно-изследователския институт по военна промишленост. Те са били представени за първи път на XIII Meждународно изложение на продукция на военната промишленост IDEF-2017 в Истанбул. Тестовите пускове на ракетите са проведени от полигона в Синоп.
В съответствие с програмата за изпитания, през последната четвърт на 2018 година ще бъде произведен пуск на ракета от наземна установка с цел поражение на движещи се цели, както и пуск от самолет, предава агенцията.
„Гьокдоган“ е ракета с малък и среден обсег на действие, ракетите „Боздоган“ са способни да поразяват цели и на големи разстояния, отбелязва още агенцията.
Освен това се съобщава, че проектът за разработка на ракетите трябва да бъде завършен до края на 2020 година, след което ще започне серийното им производство.


                     
        

              

















Евреи-комунисти са ни нагъзили от по рано, а именно от самото начало на комунизма(евреите са ви нагъзили още от турско-еврейското робство, та до днес -турскоциганско-еврейско,..бел. ред.) защото те са го наложили. 

Иначе ето някои от съветниците на Живков. Не всички евреи са комунисти, но всички комунисти са юдеи.



Евреи – съветници на Тодор Живков и идеолози на БКП: Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак паси, Валери Таджер, Валери Натан, Жак Натан Примо, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей Луканов.












"Вселената е ум, Вселената е ментална." "Ако Вселената е душевна в своята природа, тогава Психическата трансмутация трябва да бъде изкуството на ПРОМЯНА НА УСЛОВИЯТА НА УНИВЕРСУМА по линията на материята, силата и ума". Кибалион, 1908 г.











"Вселената е ум, Вселената е ментална." "Ако Вселената е душевна в своята природа, тогава Психическата трансмутация трябва да бъде изкуството на ПРОМЯНА НА УСЛОВИЯТА НА УНИВЕРСУМА по линията на материята, силата и ума". Кибалион, 1908 г.





"Всяко действие на бунт изразява носталгия за невинност и привличане към същността на битието." ~ Albert Camus. Бунтовникът: Есе за човека в бунт.













"Няма изход от лабиринта. Лабиринтът се измества, докато се движите, защото е жив." ~ Филип К. Дик


"Всяко действие на творението е първо акт на унищожение." ~ Пабло Пикасо



" Настоящият момент умира всеки миг, за да се превърне в миналото, и се преражда всеки миг в бъдещето. Всеки опит е сега." ~ Дийпак Чопра





"Проклятието на колективния егоиден ум, засилено от науката и технологиите, бързо отвежда нашия вид до ръба на бедствие. Развива се или умира: това е единственият ни избор сега". ~ Екхарт Толе




"Митологията не е лъжа, митологията е поезия, тя е метафорична. Добре е казано, че митологията е предпоследната истина - предпоследната, защото крайната не може да бъде поставена в думи. Това е извън думите. Отвъд образите, отвъд очертаващия ръб на Будисткото колело на ставането. Митологията поставя ума извън този ръб, към това, което може да се знае, но не се разказва. "- Джоузеф Кембъл



"Когато започнем да се сблъскваме с истината, процесът може да бъде плашещ и много хора се връщат към стария си живот, но ако продължите да търсите истината, в крайна сметка ще можете да се справите по-добре. че много хора около теб сега могат да мислят, че сте странна или дори опасна за обществото, но не ви е грижа. Щом опитате истината, вие никога няма да искате да се върнете обратно към това, че сте невежи "- Сократ



"Доколкото можем да различим, единствената цел на човешкото съществуване е да запали светлина в тъмнината на обикновеното битие." ~ Карл Г. Юнг



"И сега е доказано, че Сатана или Червеният Огнени Дракон," Господ на Фосфор "и Луцифер или" Светлият ", е в нас: това е нашият ум" - Е. П. Блаватска



"И все пак тайната и въображението възникват от един и същи източник: този източник се нарича тъмнина ... Тъмнина в тъмнината, портал към всяко разбиране." ~ Laozi




"Сънят е малката скрита врата в най-дълбокия и най-интимен светих на душата, която се отваря към тази първична космическа нощ, която е душа много преди да има съзнателно его и ще бъде душа далеч отвъд това, което едно съзнателно его може да достигне". ~ Карл Г. Юнг



"Трагедията на живота не е смърт, а онова, което сме оставили да умре в нас, докато живеем." ~ Norman Cousins




"Необходимо е да знаем, че човечеството живее със съзнанието си заспало. Хората работят заспали. Хората ходят по улиците заспали. Хората живеят и заспиват. Когато стигнем до извода, че целият свят е заспал, ние разбираме необходимостта от пробуждане. Нуждаем се от пробуждането на съзнанието. Искаме пробуждането на съзнанието. "

- Самаел Аун Уеор


" Но ще ви кажа какво правят старейшините. Ако тръгнете надалеч в далечна, далечна гора и ще се успокоите, ще разберете, че сте свързани с всичко. " 

~ Алън Уотс


Няма коментари:

Публикуване на коментар