Последователи

петък, 9 март 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 131


         


ПУСНАХА ВИ ПО ПЪРЗАЛКАТА

Никакво държавно участие в капитала не може да се случи въпреки клетвите на правителство, Гинчето и самата ЧЕЗ

Днес отново правителство, управляващо мнозинство, опозиция, експерти и коментатори ви пуснаха по пързалката.

Пързалката е приказката за евентуално държавно участие в капитала на нашенското ЧЕЗ.

С нея ви забаламосват, за да се смаже обществения механизъм на аферата и тя да се осъществи без големи протести.

ЧЕЗ също е част от забаламосването – сделката е на завишена цена и имат полза да мине.

Държавно участие обаче в капитала на нашенската ЧЕЗ е невъзможно.
Невъзможно е, защото има ЕС – неговия Трети енергиен пакет и условия за така нар. „вертикално интегрирани предприятия“.

За да не обяснявам дълго – при участие на държавата крайното становище ще трябва да се даде от Европейската комисия. При сделка със знамето на държавата, понесено от Гинчето, някой храни ли илюзии какъв ще бъде отговорът?

Всъщност отговорът вече го имаме!
Още сега.
Даден е!
Той се нарича заемът на ЕБВР за 116 млн. евро. Според условието на отпускането му (ноември 2016), ако нашенската ЧЕЗ се продаде на нестратегически инвеститор или такъв, взет от улицата, кредитът става незабавно изискуем (подлежи веднага на връщане).

Та затова родната Държавна банка за развитие реши да даде рамо на Гинчето, защото тези милиони и милиони незабавно трябва да се платят веднага обратно.

Родният елит чудесно знае това, ама ви баламосва заради политическите си дивиденти. Както отдавна съм обяснил, при афери парите нямат цвят, партийците стават безцветни, само и само да се пипне авантата.


Ще се самоцитирам по повод една моя публикация за една такава афера от 1995 г. „Те са като пръстите на една ръка – могат да се движат и един срещу друг, но само така се получава желания захват, с който се пипва златната ябълка.“

Пак ще повторя: държавата няма да влезе в ЧЕЗ, но ще плати на Гинчето да си вземе ЧЕЗ – както пряко чрез ББР, така и косвено, като осигури свои пари за депозити в частни банки, които ще отпуснат, обаче от тяхното си име, заемите за Гинчето.
Насреща срещу тези кредити Гинчето ще заложи вземанията от вас – сумите, които плащате за тока.

В случая е важното от името на коя нейна фирма и от името на кои родни дружества на ЧЕЗ ще го направи.

На бас, че за многомилионните държавни пари залогът ще е от името на Интерком с неговите жалки 50 000 лв. капитал!

От аферата у нас ще намажат и други. Например минотарните акционери, сред които водещата е ТИМ. При високата цена (платена и от държавата) техните акции от родната ЧЕЗ съответно също ще бъдат откупени на висока цена.

В резултат тези стотици и стотици милиони ще ви бъдат калкулирани в сметките. Рано или късно! Според мен решението ще влезе в сила от новия регулативен сезон – 1 юли, за да си измият ръцете, че го е поискал ЧЕЗ (както знаете, енергоразпределението вече си направи устата за драстично поскъпване на тока). Затова и срокът за приключване на сделката е 9 месеца – за да се забрави, а не по-къс.

Аферата си върви по сценария. Само някои гласове – като моя засега го пообъркаха.
Но самотен глас не е в състояние да я спре.

Григор Лилов, Фейсбук


             
Парад на позора - един патриарх, КГБ и крепостните


Светослав Пинтев


Руският президент Владимир Путин не можа да долети за 3 март у нас заради изборите в РФ, но изпрати близкия си приятел, съсед в някогашния Ленинград, а също и колега в КГБ, който сега е по съвместителство и патриарх на Москва и цяла Русия. Така господарят на Кремъл удари поне три заека. Ако не и пет.
        

Хем малко предизборна пропаганда му направи, както стана ясно след избухналата в Русия възхита от арогантността на патриарха пред българския президент, хем смачка фасона на българите-русофили и им даде знак, че иска безусловно пнодчинение, хем се отвори шанс от българския кабинет да отпадне един „патриот“, който в неговите очи не е никакъв патриот, защото не се кланя Путину… Последното дойде като бонус, но сигурно го е имало като опция … В КГБ детайлно разработват психологически профили на държавниците, срещу чийто страни водят хибридна война.
Толкова ползи -

       


За сметка на някаква си България

А тя председателсва ЕС, така и на Европа ще се изплюе в мордата, което пък ще зарадва и вдъхнови потенциалния избирател на Путин. Този, на който иначе не му се ходи да гласува, но сега ще отиде радостен, че властта му се е изгаврила с предателите-българи. На самите българи се припомня, че са един вид крепостни селяни, да не си правят илюзии.
Наложи се Българската православна църква да покани руския патриарх… Ясно е, че тя не би отказала, ако й го намекнат само, но те пък и нямат навика да намекват, сигурно направо са наредили.
На летището го посрещна вицепрезидентът Илияна Йотова, което пък загатна, че той е скъп гост не на другиго, а на държавния глава Румен Радев.
Вместо Батюшката
Радев пък смело наруши протокола, за да заведе скъпия гост на Шипка, избирателите на президента от яз. „Копринка“ бяха и тук и се помолиха горещо Путин пак да ни освободи. Обгрижиха патриарха като същински император. Но той беше подготвил друга програма, да разиграе „свещен гняв“. Президентът му беше под ръка, а мъдрите му съветници се объркаха и започнаха да редят думите по европейски, забравили колко е чувствителва покровителката им.

Всичко започна още на арогара „София“

Руският цар Николай Първи, известен като "Николай Палкин" или Николай със сопата, веднъж изкрещял на разбунилите се крепостни „на колени" и те паднали по очи. Опитът за бунтче приключил моментално. Сигурно са ги избили до крак, не си спомням вече…
На Йотова не й се наложи да й викат така, тя си падна от само себе си. Мислехме, че това е най-големия позор, който сме виждали, но още изобщо не знаехме какво ни чака. Бяха ни подготвили истински парад на позора.
Резултатът е, че патриархът дойде, държа се като императорски наместник в затънтена губерня, насмете държавния ни глава, като така унижи цяла България. Президентът мълчи. За това мълчание ще говорим в отделен текст.
Мълчи и Българската православна църква, която покани патриарх Кирил. Мълчи оглушително. Поне да беше повдигнала въпроса за Македонската църква, та да знаем защо мълчи. Но тя си мълчи по навик. Не смее да каже и дума за срамното поведение на руския патриарх.
В Русия сега цари антибългарска истерия, подпалена от патриарха в София. Предавания, слуги на Кремъл, непрекъснато коменстират имперския мит за „предателството на блъгарите“.
Доживяхме и Волен да говори за Бог.
            

Ето какво пише Радой Ралин: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.


И даже да адвокатства на Всевишния

От името на путинова Русия!!!
"Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини“, обясни Волен Сидеров. Богословът-политик се оказа върховен защитник на съвеЦкото православие. Най-възмутителното беше , че „патриотично“ зачеркна съществуването на народа ни, раждането на българската нация и Възраждането ни.
            



Това, ако не позор, не знам кое е

„В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи", обясни Сидеров. Без да може да обясни какво общо има Путин с Руската империя и православието, които предшествениците му унищожиха с невиждана жестокост.
Сидеров се нахвърли и на Цветанка Ризова, защото имаше „нахалството“ да му задава въпроси за безобразията на агента на КГБ: "Защо руският патриарх да не може да се кара на президента ни? Вие имате някакъв регламент за руския патриарх ли? Той не се е карал, а изрази недоволство, че заради соросоидни организации неглижираме ролята на Русия в нашата история."
Гаврата с България ни най-малко не е притеснила Сидеров, даже май го вдъхновява за нови подвизи. Парадът на позора продължава.




Православната църква се основава през 381г в Константинопол на събор, на който не са поканени свещенници от нашите, балканските земи, защото траките/българите/ са ариани и считат, че Отец-Бог, Бог.син и Светия Дух са с различно естество. А "православните" считат, че Светата Троица са единосъщи., това е Никейския символ на вярата. Император Константин Велики, въвел християнството в империята е мизиец/келт/ от Ниш и е арианин. Реално "православната" църква се бори не само да наложи Никейския символ, обявявайки останалите християни за еретици, но се бори да отстрани траките/българите/ от властта в империята. От 3- до 6-ти век огромното болшинство на императорите, военноначалниците и войниците в империята са траки/българи/. За тях Юстиниан Велики създава отделна църква, Първа Юстиниана, независима от Рим и от Константинопол. Юстиниан също е тракиец/българин/. След смъртта му православните рарзушават над 900 първохристиянски църкви по нашите земи, изгарят книжнината ни и окончателно ни обявяват за еретици и варвари. Така "православието" се превръща в най-големия враг на българщината. Княз Борис, който е слаб владетел в сравнение с предците си и седнал на престола чрез военен преврат, се принуждава да отстъпи и приеме Никейския символ за да бъде снето от нас обвинението в еретизъм и варварство. Това налага да се направи и редакция на старата ни писменост и глаголицата да позволи да ползваме книжовност на български. Този период завършва с гоненията срещу богомилите, наследници на първхристиянството по нашите тракийски земи.







Емин Мехмедали (Елин Маджаров) и Абдула Чакър (Алцек Чакъров), агенти на окръжното управление на Държавна сигурност в Бургас през 70-те и 80-те години. 
Атентатът е подготвен реално от Държавна сигурност, като алиби и оправдание за противодействие срещу надигащата се съпротива на турците, заради сменените им имена. И в дългосрочна переспектива за създаване на "екскурзианти" по време на избори. 
Към 1985г. България беше подписала договорености с Юнеско, че ако едно "малцинство" надвиши 1млн. души то то има право да поиска автономия, а никой не е помислил как хората, за да не бъдат те такова малцинство да се извърши без смяна на имената /последните са само форма, без съдържание - нали като роден тук, този индивид по същество си е българин?/ Бяха открити и подривно-терористически центрове като в с. Ябланово, говорят че са имали и оръжие с тартор Федал и предлагана столица Варна, точно използвайки споразуменията Юнеско. Впоследствие много хора си върнаха имената, а като спомен от тоя период останаха двойните гражданства - един планиран асиметричен инженеринг - попарата на което сърбаме дори и до днес с изборните правила, които сега се "творят" и са на път да зачеркнат всички българи, пребиваващи извън България. В новите лични карти вече няма етнически маркери. 
Ако сте чели предсказанията на Севрюкова то тоя период е началото на отцепване на територия към Турция. Застрашени са всички земи на юг от поречието на р. Марица. Едно, че повечето вече са продадени на турски поданици и второ че умишлено ги инфилтрират с джамии, бурки. 
Европа НЯМА НАЧИН да не ни предаде, спасявайки себе си от Ердоган, така както това стана и по време на Османската империя. А това би сбъднало и втората част от предсказаното от Севрюкова, особено ако Турция стане член на ЕС. 
Слава Севрюкова прогнозира: – Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога (не уточнява кога – б. а.) значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът. – Ще се изтръгне? Какво говориш?!… Коя част? Пророчицата с тегоба конкретизира откъде ще бъде доорязана все по-обедняващата Родина: – Югоизточната. 
Доган: „Постоянно тече един процес на прекрояване на границите – съобразно с етническите граници. Дали в явна форма – тоест радикално, със сила, с войска, с танкове – или в тиха форма, пълзяща, уж умна, уж с използване на демократични трикове… Това ще продължава!“ 
Георги Сотиров, който разследвал атентата във влака на гара Буново по линия на Шесто управление на Държавна сигурност, вече знаел кои са извършителите. Бил сигурен. По-късно същите - след три години - били осъдени на смърт… 
Кои са били истинските терористи? Защо бяха осъдени обвинените от Георги Сотиров? Наистина ли са разстреляни или живеят на другия край на света „под вънкашност чужда и под име ново“? 
По каква причина роднините на загиналите в атентата не поискаха отговорните лица от Държавна сигурност да бъдат изправени пред съответен трибунал по обвинение в терористична дейност? Заплашиха ли ги или мълчанието им беше купено?

Пренебрегваното дете определено е отрицателен фактор в цялата структура на човешкото общество. ~ Манли П. Хол (Греховете на Отец 1967, стр. 2)





Jeb Bush with Putin



Лицето, предразположено към проблема, трябва винаги да се вглежда в себе си, за да се опита да разбере какво не е наред с него. Можем да се доближим до това по един прост начин, имаме две нагласи или чувства в себе си, които служат като сигнал за опасност - едното е срам, а другото е страх. Когато усетим, че те работят в нас, можем да сме сигурни, че правим нещо нередно. ~ Manly P. Hall (Предложения за проблемни лица 1966, с. 5)



По-лесно е да тълкуваш истината, отколкото да живееш до нея. - ~ Manly P. Hall (Вавилон и объркване на езиците 1971, стр. 8)

                   


Ще вървим заедно по този Път на Живота, защото всички неща са част от Вселената и са свързани помежду си, за да формират едно цяло единство. - Мария Монтесори -



Като енергийни същества, нашият потенциал да въздействаме на другите с нашата енергия или състояние на съществуване е едновременно велик дар и голяма отговорност.

- Deepak Chopra -



"Защото животните няма да се измерват от човека. В свят, по-стар и по-пълен от нашия, те се движат готови и завършени, надарени с разширения на сетивата, които сме загубили или никога не сме постигнали, живеещи с гласове, които никога няма да чуем. не са братя, те не са подчинени, те са други народи, хванати със себе си в мрежата на живота и времето, заедно със затворниците на величието и радостта на Земята "

~Henry Beston




Има много истини, пълното значение на които не може да се осъществи, докато личният опит не ги доведе вкъщи.

~ Джон Стюарт Мил


"Аз не следвам никого, нито искам никой да ме последва. Това, което искам, е всеки от вас да следва собственото си Аз. Аз съм само фара в морето на съществуването и нямам нужда от клиентела, за да живея. Тъй като съм против робството на душите, не искам да поробвам нито една душа, нито съм съгласен с екзекутори на идеали. Учителите съществуват в изобилие и аз съм само един от многото; по този начин онези, които искат да намерят Учителите, ще ги намерят вътре, в дълбочината на своето вътрешно съзнание. "
Самаел Аун Уеор


"Дойдох до ужасяващия извод, че аз съм решителният елемент. Моят личен подход е този, който създава климата. Това е моето ежедневно настроение, което прави времето. Имам огромна сила, за да направя живота ми нещастен или радостен. Мога да бъда инструмент за изтезания или инструмент на вдъхновение, мога да унижа или да се чувствам хумористично, болен или изцелен. Във всички ситуации моят отговор решава дали кризата е ескалирала или де-ескалирала, а човекът е хуманизиран или де-хуманизиран. Ако третираме хората така, както са, ние ги влошаваме. Ако се отнасяме към хората, както трябва, ние им помагаме да станат това, което те могат да станат. "- Йохан Волфганг фон Гьоте



Във всеки развиващ се процес има процес на дегенерация. Законът за еволюцията и неговата сестра Законът за деволюцията работят по синхронизиран и хармоничен начин във всяко създание. Законите на еволюцията и деволюцията представляват механичната ос на природата. Реализацията на най-вътрешния Аз на човека не е резултат от всяка механизация. Законът за еволюцията и Законът за децентрализация са механичните закони. Реализацията на най-вътрешното его на човешкото същество е резултат от огромните, самостоятелни когнитивни усилия, създадени от самия себе си и отвътре, тук и сега.

~ Самаел Аун Уеор (1917 - 1977)





Алън Уотс за разликата между парите и богатството


„Парите са начин за измерване на богатството, но не са богатство сами по себе си. Торба със златни монети или дебел портфейл, натъпкан с банкноти не струват нищо за един самотен моряк в открито море на своята лодка. Той се нуждае от истинско богатство, под формата на рибарски принадлежности, компас и мотор, зареден с газ. Именно бъркането на парите с богатството ни пречи да вървим напред в пълна степен, да развием технологическия си гений и да осигурим предостатъчно храна, дрехи, домове и други неща от първа необходимост за всички хора на земята.

Чрез парите ние измерваме богатство и ние сме изобретили парите по същия начин, както сме изобретили скалата на Фаренхайт за температура и скалите за тегло. Но за разлика от парите, истинското богатство е комбинация от енергия, техническа интелигентност и суровини.

Никой не задлъжнява, освен в критични случаи. Но пък затова просперитета ни задължава да бъдем постоянно в критично състояние чрез войната. И заради войните ние сме постоянно в дълг. Концентрираме се върху парите, вместо върху истинското богатство. Ако спрем да измерваме притежанието по стандарта на парите, а го сменим със стандарта на истинското богатство, цените ще останат същите, но всеки ще има повече от достатъчно да яде, пие, облича или с други думи – да живее достатъчно добре. Изключително сериозно се опитвам да обясня, че към днешна дата, икономическата утопия не е някаква идея за бъдещето, а необходима алтернатива на саморазрушението.

Прекалено просто е да се обвинява бизнеса, че търси печалбата, а не цени самия продукт. Не може да се очаква някой да прави бизнес без да очаква печалба от него. Истинската беда е, че печалбата се дефинира единствено като пари и се разграничава от действителната печалба – да живееш с достойнство в благоприятна околна среда.

Да се поправя грешката чрез прокарване на закони е далеч от целта, защото повечето закони имат толкова малко връзка с реалния живот, колкото и парите с богатството. Политиката и законите повече задълбочават тези проблеми, отколкото да ги решават. Финансисти, банкери и акционери трябва престанат да се мислят за богове и да осъзнаят, че са обикновени хора и да се запитат какво искат от живота. Отговорът на този въпрос ще им донесе много повече, отколкото ще намерят по пътя, по който са тръгнали.

Осъзнаването е целта пред всички нас. Най-голямата илюзия на абстрактното его е, че то може да направи всичко и да направи изключително подобрение в света само по себе си. Това е невъзможно, чисто физически, както е невъзможно да се вдигнеш от земята, като се хванеш за връзките на обувките си. Още повече, че егото, подобно на парите, е концепция, символ, дори заблуда, а не биологичен процес или физическа реалност“.



"Умът наистина е строителят. , , това, което се държи в акта на умственото виждане, става реалност в материалния опит. Ние постепенно се изграждаме за този образ, създаден в собственото ни умствено същество. "- Едгар Кейси


                 



Какво е сексът?

Думата "секс" произлиза от латинската "секура", която означава "да се отсече". 

Корените на тази дума показват андрогинозната природа на нашите предци, както са описани във всички религии и дори от Платон, и са скрити в символи във всяка мистична традиция. Сексуалното сътрудничество между мъж и жена започва едва когато двете половини на андрогинното същество са "отрязани" един от друг. Следите от това древно минало са лесно видими във физическите сенки на инертните зърна на човека и женския клитор, който е съкрушен пенис. По този начин "секс" се отнася до съединяването на отдалеченото отдалечено: мъжко и женско. Съществуват нива и нива на сексуална активност, вариращи от най-простите форми на сексуален съюз между минерали, растения и животни, до божествените сексуални действия, които създават планети, слънчеви системи и вселени. Сексът е много повече от това, което съвременното общество мисли. В действителност, сексът е свещен и източник на невероятна, неизползвана сила.

 "Физическото обединение на мъж и жена по същество е свръхестествено действие, припомняне на рая, най-красивото от всички химни на хваление, посветени на Твореца от създанието; това е алфа и омега на цялото творение. "- Самаел Аун Уеор

" Сексуалната енергия е разделена на три различни типа: Първо, енергията е свързана с възпроизводството на вида, второ - енергията е свързана със сферите на мисълта, усещането и волята. Трето: енергията, която се намира във връзка със света на чистия Дух. " - Самаел Аун Уеор 


"... контролирането на сексуалната природа изгражда резервоар на сила и тази сила отваря вратата към Вътрешното." - М, Дневникът на младостта "Сексуалното удоволствие е законно право на човешкото същество". - Самаел Аун Уеор, Трите планини



Всичко, което те дразни, е тук, за да те научи на търпение. 

Всеки, който те изоставя, е тук, за да те научи как да стоиш на собствените си два крака. 

Всичко, което те разгневява, е тук, за да те научи да прощаваш и да бъдеш състрадателен. 

Всичко, което има власт над теб, е тук, за да те научи как да си взимаш силата обратно. 

Всичко, което мразиш, е тук, за да те научи на безусловна любов. 

Всичко, от което се страхуваш, те учи на смелост, за да преодоляваш страха. 

Всичко, което не можеш да контролираш, те учи как да се пускаш и да се доверяваш на Вселената. 

Джаксън Кидард


Няма коментари:

Публикуване на коментар