Последователи

неделя, 25 февруари 2018 г.

Гинка, която купи ЧЕЗ



Родът Върбакови се оказаха странен феномен. Както изнесоха биволци, три дами от тях са с едно и също ЕГН.
С такова еднакво ЕГН майката Петрана Пайтакова и нейната дъщеря Теодора Николова Пайтакова - сестра на Гинчето се оказват родени на една и съща дата и година. Господи!!! Тези хора знаят ли си самоличностите??!
Третата дама от рода - Теодора, но не Николова, а Георгиева Пайтакова с това ЕГН обаче се оказва пълен фантом - има ЕГН, има фирми с нейно участие, но такъв човек в реалността няма, както вече отбелязаха медиите. Въобще историята се заплете като криминален трилър, в който не се знае кой кой е. (тази ситуация е много удобна да изгърми заради нищожни договори поради неверни самоличности онези банкови идиоти, които решат да им дадат кредити или гаранции за покупка на българския ЧЕЗ!!!!)
Най-сетне в цялата галимация като ключова съдружничка на Гинчето в редица фирми има още една дама - Малинка Иванова Върбакова. И тя също е неоткриваема, а и често я бъркат с Гинчето (както се оказа и на една снимка)
Но Малинката обаче не е родом от Пловдивско (Стамболийски), откъдето са и Пайтакови, и Върбакови, а е опознавала света от Пазарджишките махали.
Блокът, в който живее тази „мултимилионерка” – собственичка, съдружник и управител с редица фирми (давам снимка) на ул. "Мътница" 10 е санираният за 1.6 млн. лв. от хората на Гинчето.

                      

И най-сетне деловите връзки на фамилиите освен с разни хора и едри бизнесмени, с разни трибуквени групировки, както и с една министърка (вече бивша) се простират и до ... ДРУГИ ДВАМА МИНИСТРИ ОТ КАБИНЕТА, вкл. и чрез съдружия във фирми и т.н., и т.н. И ЧРЕЗ СВЪРЗАНИ ЛИЦА ДО НАЙ-БЛИЗЪК РОДНИНА НА ЕДИН БИВШ ПРЕМИЕР. А за връзките на най-високото възможно държавно равнище вече стана дума в тези два поста.


                

Преди 31 дни премиерът на Чехия кацна у нас. Бабиш е милиардер, собственик на конгломерата Agrofert - от медии през металургия до енергетика. Словак по националност. С капитали на неговия познат - словака Зденек Земек, Гинчето, дето купува ЧЕЗ, си направи четири фотоволтаични парка у нас. Преди да се издигне до премиер, Бабиш беше министър на финансите. Чешкото Министерство на финансите е принципал на ЧЕЗ ( в него има 70% държавно участие, но според мен дефакто групата се управлява като привитизирана). След посещението на Бабиш и срещата му с Борисов се случиха маса неща. *** Преди десетина дни се разбра, че чех купува Теленор. *** Преди седмица – че чех е купил Нова телевизия. *** Преди два дни – чехите и Гинчето подписаха далаверата за ЧЕЗ. Въобще след срещата на двамата премиери – родният и чешкият, се завъртя голям бизнес с чехите. Те ни продават, ние им продаваме: ние - на големи чешки бизнесмени, те – на брат,чеди от ма,(х)алата. Бабиш е и „Буреш” – агентурен прякор, даден му от чешката ДС, на която е сътрудничил. Борисов пък е с офицерски чин от нашата ДС. И премиерът на островите Кабо Верде пристигна на визита у нас. Преди 5 дни. Срещна се с премиера ни. С него пък какво ли са ни приготвили... Полезна информация: островната държава Кабо Верде е офшорен рай и фигурира в черния списък на офшорките, в които тайните банкови сметки и комисионите не само са на почит, но и са светая светих.



                


Банката на Цв.Бориславова осигурява кредита за ЧЕЗ.


https://www.facebook.com/grigor.lilov

   
Бизнес партньорка на "Черепа" свързала Калканджиева с мъжа на Гинка от Пазарджик

        


Вчера( февруари 24, 2018 )в предаването на бТВ „Тази Събота“ Евгения Калканджиева беше попитана от водещата за коментар на информацията изнесена от Биволъ, че е имала обща фирма със съпруга на Гинка Върбакова.


„Фирмата така и не заработи, сетих се, че я имам и трябва да я закрия. Навремето мисля, че 2004 или 2002 със моя партньорка от „Визаж“Вени Пеева която се занимаваше с курсовете на моделите, ми го представи Славчо… Направихме фирмата за една Мис България за телефония и гласувания. Тогава мислех конкурсът да не е с жури, а с гласувания по телефона. Те трябваше да поемат телефонията, но се оказва, че номерът с гласуването не работи”, каза тя. (подчертаването е на редакцията)

„Тогава май се занимаваше с обаждания и гласуване по телефони”, спомня си още тя за Славчо.

Калканджиева разви и тезата, че като „млада бизнесменка“ имала много фирми и била забравила за тази.

След това разговорът продължи по светски и модни теми, с каквито и започна. На публиката не беше поднесен контекст на въпроса, а той е интересен. Дори само въпросът коя е „партньорката“ от „Визаж“ Вени Пеева е ключов.

Биволъ прерови цялата фирмена история на „Визаж“ ООД, преобразувана в „Модна агенция Визаж“ – АД и впоследствие в ЕАД, където откри само една партньорка и тя е Марияна Андреева Маринова, сестрата на Маргините. За партньорство на Калканджиева с Пеева във „Визаж“ няма данни.





„Визаж“ ООД е създадена през 1994 г. (вписана във фирмено дело № 22365/94 на Софийски Градски съд. като съдружнички през 1996 г. са Марияна Маринова и Евгения Калканджиева (вписване в ДВ бр. 103 Вторник, 3 декември 1996 г.)

Същата година с фирмено дело № 20700/94 е създадена“Секюрити Иншуранс Къмпани (СИК)“ – АД на Николай Маринов и Красимир Маринов – Маргините. По-рано, през 93 г. Красимир Маринов е съдружник във „Фортуна­Р“­ ООД с кръстника на българската мафия Иво Карамански, а през 96 е приет за съдружник в „Интергруп енд Партнърс“ – ООД: заедно с Милчо Борисов – Бонев и Дмитрий Русевич Минев – Руснака, които вече не са между живите.

Именно в „Интергруп“ той върти общ бизнес с Младен Михалев – Маджо и Румен Гоцов Николов – Пашата, който пък по това време е съдружник с Бойко Борисов – Буда във фирмата „Тео Интернационал“, собственик на незаконна фабрика за цигарив Крайморие. След като антимафиотите разбиват фабриката, фирмата е продадена на Иво Каменов от ТИМ (виж документите в галерията).

                                  






За групировката СИК най-точна и синтезирана характеристика е дал бившия военен разузнавач Джеймс Пардю в секретна дипломатическа грама 05SOFIA1207 озаглавена „Българската Организирана Престъпност“, която беше публикувана от „Гардиън“ в съкратен вариант, а впоследствие предоставена от Wikileaks на Биволъ в пълния й вариант (виж оригиналния текст в сайта на Wikileaks тук).


C. (C) ИНТЕРГРУП (бивша СИК) КРАСИМИР АНДРЕЕВ МАРИНОВ (български гражданин, роден на 6-ти май, 1964 г. с прякор „ГОЛЕМИЯ МАРГИН), настоящ президент на групировката и също бивш борец, основава СИК (по-късно ИНТЕРГРУП) с МЛАДЕН МИХАЛЕВ (български гражданин, роден на 13-ти октомври, 1964 г. с прякор „МАДЖО“), също бивш борец, и с РУМЕН ГОЦОВ НИКОЛОВ (български гражданин, роден на 26-ти май, 1962 г. с прякор „ПАШАТА“). Николов е свързан и със СЪЮЗА НА БИВШИТЕ КОМАНДОСИ (виж по-долу). Смята се, че тарторът на всички операции на групировката е ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ СТЕФАНОВ (български гражданин, роден на 28-ми ноември, 1949 г.). През април, 2004 г., синът му, ДИМИТЪТ ВЕНЦИСЛАВОВ ДИМИТРОВ (български гражданин, роден на 15-ти септември, 1980 г.) е отвлечен и не е намерен и досега. Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами (чрез връзки с компанията за финансови гаранции АМИГОС), кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция.

Пардю е изпратил сведение и за Калканджиева:


Фирмата за манекени Visages е основана през 1994 г. от ЕВГЕНИЯ ГЕОРГИЕВА КАЛКАНДЖИЕВА (българска гражданка, родена на 20-ти февруари 1975 г.). Смята се за близка на Красимир Маринов.

Всичко това разбира се няма място в едно лайфстайл предаване, в каквото беше поканена Калканджиева в качеството си на бивша първа красавица на България и авторитет в модните среди.
„Шок“, „Шаш“ и димна завеса над разкритията за сикаджийската връзка

Изнесената информация в ефир, че Калканджиева е имала общ бизнес със съпруга на загадъчната Гинка, предизвика възгласи „Шок!“ и „Шаш!“ едновременно в контролираните от депутата Делян Пеевски медии и в някои опозиционни нему онлайн издания.

Считаните за сериозни издания контролирани от Иво Прокопиев и Огнян Донев предпочетоха да игнорират и премълчат информацията, въпреки че по-късно през деня самата Калканджиева разпрати до медиите позиция, в която твърди, че не желае да бъде свързвано името й със скандала около продажбата на ЧЕЗ – България.


„Във връзка с публикации в медиите в които се замесва името ми около скандала с покупко-продажбата на ЧЕЗ се чувствам длъжна да кажа следното: Никога не съм имала общ бизнес със съпруга на Гинка Върбакова, Славчо Върбаков, макар и да сме имали обща фирма регистрирана през 2004 година. Въпросната фирма не е имала никаква реална дейност и бе закрита преди 6 години, т.е. през 2012 година. Някои от фактите изнесени в медиите отговарят на истината, но гонят неверни внушения и манипулативни цели.“

Биволъ обаче счита, че информацията за сикаджийската връзка на Славчо Върбаков е от голям обществен интерес и фактите трябва да бъдат внимателно изследвани от всички, които търсят причинно-следствените връзки в скандала с Гинка от Пазарджик.

Именно това направихме в петък като проучихме фирмената история на семейство Върбакови и открихме бизнеса с импулсните телефони на Славчо и Евгения. Малко след нашата публикация премиерът Борисов от Брюксел уволни в ефир Теменужка Петкова, заради дългогодишното й познанство с Гинка Върбакова, което според в. Капитал било кумовство.

Подробности за връзката Борисов – Пашата – СИК и СИК – ЧЕЗ – „Инерком“ на Гинка засега можете да прочетете единствено в Биволъ. Тя е важна, защото в продължение на години в Надзорния съвет на ЧЕЗ България ЕАД участва Димитър Стефанов – Митко Каратиста, който едновременно с това управлява и фирма на „Пашата“.

„Каратиста“ беше отстранен едва след като правителството на Борисов 1 падна от власт след протести за цените на тока, а проверка на прокуратурата установи, че под надзора на Стефанов е осъществено източване на ЧЕЗ България ЕАД със стотици милиони левове, което са се отразили на цените на тока. Всички тези не толкова отдавнашни факти в момента са табу за всички медии, въпреки шумното им разгласяване през 2013 г. Прокуратурата също не е повдигнала обвинения.

Едно от обясненията за табуирането на темата със СИК, Борисов, Пашата и Каратиста е в оперативната информация, че Борисов като премиер лично е наложил „Каратиста“ в Надзорния съвет на дружеството, а посредник на премиера в преговорите с ръководството на ЧЕЗ е бил Георги Петров Рисин, член на Управителния съвет на ЧЕЗ България ЕАД.
От Вени Пеева към Васил Божков – „Черепа“

Освен през Каланджиева към СИК, връзка на „Инерком“ към българската организирана престъпност, така както е видяна от американския посланик, се открива и през други фирми, свързани с импулсни телефони и хазартни игри и през партньорката на Калканджиева Венислава Пеева, която както самата тя каза и помагала в обучението на моделите от агенцията.

Венислава Иванова Пеева, която е съдружник с Калканджиева и Върбаков в „ММС ентъртейнмънт“ е съдружник през 2004 г. и в „СМС Геймс“ – ООД, заедно с Боян Кънчев Миланов, Димитър Бинев Димитров, Златка Пасева Панайотова.

Фирмата се управлява и представлява тогава от Боян Кънчев Миланов, който е бил управител и на фирмата „Инерком„, която купува активите на ЧЕЗ.

Едновременно със „СМС Геймс“, Венислава Пеева е съдружник с 18% във фирмата „Глобал геймс“ – ООД заедно с Александър Тумпаров, управител на хазартния бизнес на Васил Божков – Черепа. Фирмата на Божков „Вабо – 1“ също е съдружник там с 35%.


Вабо – 1 е собственост на Нове на Васил Божков – Черепа.

Пеева е имала и съдружие с издателя Мартин Батков във фирмата „Импложън“, която не е пререгистрирана по новия Търговски закон.

Гинка Върбакова също е помагала на съпруга си в бизнеса с импулсни телефони, става ясно от нейната фирмена история. Там се откриват и други интересни връзки към ВИП лица.

През 2006 г. собствеността на „СМС Геймс“ е прехвърлена на офшорката „Корифи трейдинг“ а управител става Славчо Върбаков. „Корифи Трейдинг“ влиза и в собствеността на „Мобайл Инфо Нет“ – ООД, където съдружници до този момент са самата Гинка Върбакова, както и адвоката Владимир Шекерлетов, известен като защитник на Красьо Черничкия и съпруг на посланичката ни в Австрия Елена Шекерлетова, която и днес заема важен пост във властта.

Всичко това може да бъде изследвано лесно през публичните регистри и от ДАНС, на която премиерът Борисов нареди да проучи кои са Гинка и Славчо. Още повече, че Славчо Върбаков вече е проучван от предшественика на ДАНС – Националната служба „Сигурност“ за измами с импулсни телефони, твърди през 2009 г. разследване на Капитал, което цитира и името на едноличната му фирма.

Биволъ вече разкри и съмнителната кредитна история на семейството, което след хазартния бизнес се пренасочва към строителството на сгради и фотоволтаични паркове. Засега не е ясно коя банка се готви да кредитира покупката на Гинка, която според медийни източници надхвърля 320 милиона евро.


Пъзелът Гинка се подреди                




Това стана за по-малко от 30 минути тази сутрин(26.02.2018 ),
 благодарение на една “българска телевизия”, известна със сериала си “Откраднат живот”. Именно по него (дез)информационен канал беше излъчено първото телевизионно интервю на станалата популярна напоследък Гинка Върбакова.


Ще маркирам само по-важните елементи.

1. “Журналиста” Виктор Николаев го играе много емоционално, имитирайки загриженост за всички нас или поне за ТРИТЕ МИЛИОНА клиенти на ЧЕЗ България, които Гинка ще наследи. На практика е точно обратно! Истинските професионалисти са хладнокръвни и задават правилните въпроси.

2. В емоциите си Николаев “забравя” както да спомене думата ИПОТЕКА, така и да довърши схемата на ипотечното придобиване на активи. На практика между думите стана известно, че Гинка ще придобие ЕРП-то и дъщерните му дружества. Скоро ще стане ясно, че не е в състояние да го управлява и кредитиращата банка ще и го вземе. А после ще го предаде на когото трябва. Това е най-важното, което беше пропуснато да се каже.

3. За качествата на Гинка. Не стана ясно, какво и къде е учила. За това можем да съдим по багажа и на базата на твърдението и, че Теменужка Петкова била невероятен експерт и професионалист, която стабилизирала енергетиката в страната. Това е все едно аз да кажа, че Виктор Николаев е носител на наградата Пулицър (Нобел за журналистика). Високият “професионализъм” на Теменужка беше гарниран с половин дузина снимки на счетоводителката, по време на разговора.

4. Веднага след излъчването на заснетото вчера интервю в студиото на “телевизията” бяха курдисани обичайните “експерти”, два броя. Неизменната смес от лъжи, полу-лъжи и истини. Най-голямата лъжа беше оставена за най-накрая – крайният клиент няма да почувства нищо от смяната на собствеността. На практика ние вече усещаме изтъняването на джобовете си от измамата на едно от дъщерните дружества на ЧЕЗ, която беше реализирана от края на миналата и началото на настоящата година, довела до драконовски скок в цената на тока за бизнеса, който скоро ще започнем да плащаме всички ние. Тази измама не може да е станала без знанието на новия собственик, а както знаем през последните два месеца за реализирането и много се потруди и Теменужка Петкова, лъжейки, че не е виждала такива писма.

                    



5. Другият фактор, който прави активите на ЧЕЗ България сладки е, че при неизбежното, наложено от Европа, либерализиране на пазара на електроенергия у нас ЕРП-то с най-много клиенти автоматично става играч №1 на енергийната борса. От това много ще зависят и ценовите нива. Как ще работи схемата с управление на борсата беше демонстрирано непосредствено преди сключването и оповестяване на сделката и след нарочна енерГЕПИйна седянка при премиера Борисов. За да осмислите следващият нагледен материал е важно да знаете, че през целия месец февруари борсовата цена на тока у нас е най-ниска в Европа и изведнъж:

                



Така ще гледаме и всички ние, като детенцето от снимката, след като банката вземе бизнеса от Гинка и го предаде на който си го е поръчал.

То пък един пъзел? На кутията пише от 3 до 6 години, а аз го наредих за по-малко от 30 минути:






Зад "Гинка от Пазарджик" наднича бизнеса на СИК
       


Майка с три ЕГН и съпруг - ортак с Евгения Калканджиева зад мистериозната купувачка на бизнеса на ЧЕЗ в България



Дублирането на ЕГН е рядък случай в България, а когато на едно и също ЕГН излизат не две, а цели три лица, случаят граничи с мистерия. Точно такова лице е една от управителките във фирмата „Инерком Груп“, която е избрана от ЧЕЗ да купи нейния бизнес в България. На ЕГН на Петрана Георгиева Пайтакова се появяват още Теодора Георгиева Пайтакова и Теодора Николова Пайтакова, показва актуална справка в Търговския регистър.

               

Три дами Пайтакови с едно и също ЕГН в Търговския регистър.

Мистерия или умишлено прикриване на следи? Нека приемем засега, че става дума за загадка.

Не по-малка загадка е откъде „Инерком“ ще вземе 320 милиона евро, за да плати на ЧЕЗ и как ще управлява електроразпределението в една трета от България? Всички фирми с наименование „Инерком“: „Инерком“, „Инерком България“, „Инерком Инвестмънтс“, „Инерком Про“ и „Инерком Груп“ имат общо 20 души персонал, като всяка от тях е с 50 000 лв. капитал.

Всичко това е твърде недостатъчно, за да се справи компанията с бизнес за над 1,5 милиарда лева. Забавен факт е, че към момента фирмата „Инерком Инвестмънтс“, която се явява собственик на другите „инеркоми“ дори не се води регистрирана по ДДС.

Връзката между трите дами с едно ЕГН и Гинка Върбакова, която се води собственик на „Инерком“ не е трудна за установяване. Става дума за едно семейство от Стамболийски – бащата и майката са Никола и Петрана Пайтакови. Дъщерите са Теодора Николова Пайтакова и Гинка Николова Пайтакова, която по мъж е Върбакова. Теодора Георгиева Пайтакова не съществува.

Заедно семействата Пайтакови-Върбакови контролират няколко компании в строителния и фотоволтаичния бизнес. Една от тях санира блок в Пазарджик за 1,6 милиона лева.

Мащабите на съвкупния бизнес на семейството не дават предпоставки за никоя банка да го финансира с 320 милиона евро. ЧЕЗ обаче не намира нищо странно и нередно в кандидатурата на „Инерком“, и това също е част от
Чешките мистерии

около продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ. Защо държавната ЧЕЗ държи да се освободи от българските си активи? Според в. Капитал и „ЧЕЗ Дистрибуция“ и „ЧЕЗ Електро“ са на печалба. За 2017 „ЧЕЗ Електро“ дори е увеличило печалбата си от 864 000 лв, на 36,34 милиона лева.

Проблемът за ЧЕЗ явно не е икономически, а репутационен. През годините бизнесът им в България беше съпътстван от скандали, отнемане на лицензи и проверки на Прокуратурата, разкрили злоупотреби с обществени поръчки.

Но изборът на никому неизвестната пазарджишка фирма изглежда по-скоро като продължение на скандалите и вместо да ги замете, рискува да отвори нова глава в тъмните бизнес отношения на ЧЕЗ с властта.

Още не е забравен фактът, че в продължение на години в надзорния съвет на ЧЕЗ България беше едно лице, което няма нито квалификация, нито знания да се намира там – прочутия Димитър Стефанов – Митко „Каратиста“, за когото Биволъ разкри, че е бил и управител на фирма на Румен Николов – „Пашата“.

Проверка на прокуратурата от 2013 разкри, че по времето на „Каратиста“ над 800 милиона лева са били източени от ЧЕЗ чрез незаконни и манипулирани обществени поръчки. Държавното обвинение дори заключи, че това е повлияло негативно на цените на тока.

Странно защо обаче работата на ведомството на Цацаров по този скандален казус заглъхна и до момента не е довела до повдигнати обвинения. Все пак, след като скандалът с „Каратиста“ беше подет и от чешки медии, той беше отстранен тихомълком от управата на ЧЕЗ.

Отговорът на официални представители на ЧЕЗ защо все пак „Каратиста“ изобщо е бил назначен гласеше, че той се явявал „местен улеснител“ на бизнеса на групата. Изразът е елегантен начин да се признае за форма на политическа корупция без да се рискува разследване за такава.
„Пашата“, пак?

Но зад предстоящата продажба на бизнеса на ЧЕЗ в България на загадъчната „Инерком“ отново надничат сенките на бившата групировка СИК, на „Пашата“ и на премиера Бойко Борисов.

Проверка на Биволъ установи, че от 2004 до 2014 г. съпругат на „Гинка от Пазарджик“ Славчо Върбаков е имал обща фирма с Евгения Калканджиева.







Славчо Върбаков, съпруг на Гинка от Пазарджик и Евгения Калканджиева са имали общ бизнес в продължение на 10 години.

Калканджиева е известна с близостта си с босовете на СИК, най-вече с „Маргините“. Един от босовете на групировката през 90-те е и Румен Николов – „Пашата“, а Борисов тогава се явява нещо като пиар на СИК, според запазените медийни и фотодокументи.

През 90-те „Пашата“ и Борисов въртят общ бизнес с незаконно производство на цигари в Крайморие, разкри Биволъ преди години.

Фабриката на Борисов и „Пашата“ е атакувана и разбита от БОП-а през 1995 г., няколко месеца преди Бойко Борисов да бъде вербуван и поставен под наблюдение от ЦСБОП като агент „Буда“ заради връзките му в ъндърграунда.

Третият съдружник във фирмата на Калканджиева и Славчо Върбанов е Венислава Пеева, която е съдружник с Васил Божков – Черепа в „Глобал Геймс“. Името и лъсна за кратко след като журналисти от Нова Телевизия бяха нападнати и малтретирани през пролетта на 2017 от мутри на охранителна фирма на „Пашата“ на магистрала „Тракия“.

Става дума за служители на същата фирма „Омега 69“, представлявана от Митко „Каратиста“ докато е представлявал и ЧЕЗ в България. Нито една медия обаче не посмя да напише и дума след този грозен инцидент за връзката към „Пашата“ и „Каратиста“.

В друга фирма, на име „СМС Геймс“, Пеева е съдружник с Боян Николов, който се появява за кратко в управата на „Инерком Груп“.

Тези многобройни и устойчиви във времето бизнес връзки с хора близки до СИК и мутренското обкръжение на премиера Борисов очевидно не правят от Славчо Върбаков особено желан фронтмен на „Инерком“. Това обяснява защо на преден план сега е „Гинка от Пазарджик“, а вероятно и мистериозните врътки с ЕГН на нейната майка Петрана.

                   

                     
               


Със сигурност обаче след разкриването на отношенията на Върбаков с хора на престъпната групировка СИК и приближени на премиера Бойко Борисов, мистерията с намирането на 320 милиона евро за придобиване на бизнеса на ЧЕЗ става по-малко мистериозна.

Колкото до чешката държавна компания, не може да се отрече, че тя се отличава с последователност и приемственост в избора на своите бизнес партньори в България: СИК и пак СИК.

           

Според изнесените данни в одитни доклади за трите ЕРП-та, последните са източили от държавата над пет милиарда лева само за миналата година. Допълнително щетите, които нанасят на обикновенните потребители чрез кражба, повреда или унищожаване на държавно-сертифицираните ни лични електромери възлизат на стотици милиони левове.
График на това ЕЖЕДНЕВНО престъпление вЧЕЗ-Разпределение ще видите на уеб-сайта им:

http://www.cez-rp.bg/bg/uslugi/grafitsi/smyana-elektromeri.html

Графикът се обновява ежеседмично!!!!




Всички енерго(Кради)разпределителни ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ дружества имат достъп до системните режими на електромерите си през инфрачервеният порт.
По - просто казано, всички енергоразпределителни дружества имат възможност, да задават коефициент/ 1, 2…до 5 / на електромера, без да го разпломбират. С други думи, могат да го настроят така, че при реално изконсумиран от потребителя 1kW, електромера да отчете 2kW, 5kW, или колкото е коефициента.

Монтираните от ЕРП-тата електромери саМАНИПУЛИРУЕМИ, а за моделът на Дейзи IVEL-ADX1 е доказано и че саНЕСЕРТИФИЦИРАНИ, а Декларациите за съответствие пред ДАМТН (Държавната агенция за метрологичен и технически надзор) и БИМ (Българския институт по метрология) са фалшификати. Чрез тези и всички електронни електромери, притежаващи открит инфрачервен комуникационен интерфейс, става надписването на сметките, дистанционно и софтуерно,което през Зимния сезон справедливо изкара на улиците в цяла България протестиращите срещу кражбите. Собственици на ЧЕЗ и ЕнергоПро са Чешката Държава, а на ЕВН – Австрийската държава.Акционерно участие имат и редица чужди фирми и организации, дори и руската мафия. Тоест всички тези външни сили имат пряко влияние през манипулируемите електромери върху месечните ни сметки на милиони българи.При всяко надписване по тяхна команда, хората ще излизат на улицата с искания за оставка на правителството. И с право, защото правителството е работодател и на ДКЕВР, БИМ,ДАМТН. То променя ежемесечно Закона заЕнергетиката, то е подарило ЕРП-тата на чужди държави, то е подарило златодобива,медодобива и рудодобива на канадци,германци и белгийци, рафинерията и горивата на руски олигарси, водата на французи и пр.,за да станем колония на „Европейския съюз”.То е подарило собственото си съществуване на чужди държави. Електричеството е от жизнена необходимост на всеки гражданин и предвид повсеместната „подмяна” на електромерите с МАНИПУЛИРУЕМИ такива с цел да се запази народа,държавата, държавността и самото Правителство, както и НЕК, ЕСО и др. е необходимо да се предприемат най-спешни мерки за отнемане на Лицензите на трите ЕРП-та, конфискация в полза на държавата на цялото имущество и мрежи, глоби за милионите увредени Средства за търговско измерване, както и за реформиране на ДКЕВР съгласно Директивите на Трети Енергиен Пакет. В противен случай съдебното дело за глобите от 17000 Евро на ден за неспазване на тези Директиви ще ни е най-малкия проблем.


               





Когато кремълски гръм удари ЧЕЗ, как ехото заглъхва
Когато по родния ЧЕЗ удари кремълски гръм, как ехото заглъхва. Такава пиеска се очертава на родното позорище, дано ми прости
Яворов, но съвсем не веднага. Просто няма начин. Ще видим да опитват и това, но на този етап нищо не заглъхва, а кънти все по силно и по-силно.
Просто няма как да е иначе, защото обществото подпали по темата, а БСП я подгряха до червено. Навярно вече горчиво съжаляват
Сгазиха лука, ще се наложи май

да ручат жабетата

„Руската връзка“ в скандала изскочи неочаквано за публиката, но съвсем закономерно в условията на хибридната война, водена срещу държавата ни. По партийните върхове на основните партии несъмнено знаят повече подробности по въпроса, но ги е срам да ни ги кажат. А някои може и да не знаят, да не са им казали какви са плановете, ако съдим по ставащото. Крайно интересно е например, че БСП мълчат оглушително, след като изсипаха един ТИР обвинения по случая. Може вече да са усетили, че са се набутали в една от атаките на хибридната война и могат сериозно да объркат плановете на господаря на Кремъл. А какви шамари ще плющят тогава, не ми се мисли. Какво ще правят сега. Няма да протестират срещу руската ръка върху едно стратегическо за България дружество, това е ясно.
Социалистите май са

В цунгцванг(нем. zugzwang)

Така се нарича, както знаете, онова положение в шахматната партия, при което си притиснат да направиш ход, който води до влошаване на позицията или направо до собствения ти мат.
Едно е сигурно, тази тема вече не е изгодна за никого и ще се направи опит да бъде заметена под черджето. Да заглъхне, ама как да стане?
Най-интересно е как ще опитат да го направят тези, които думкаха тъпана, още повече, че изскачат все повече стряскащи подробности.
Грузинецът Паата Гамгоинешвили, кавалер на съветски орден "За личное мужество", осигурил част от парите от сделката за собствеността на ЧЕЗ в България, съобщи чешкото издание "Лидове новини", което нашенците в родината на Швейк наричали чешкия в. „Дума“, част от империята на премиера на Чехия Андрей Бабиш. Днес то излезе с подробен материал за сделката за придобиване на бизнеса на чешкото дружество у нас от българската компания "Инерком". За разлика от изданието на нашите социалист , чешкото обаче изглежда не се притеснява да разкрива някои от играчите зад кулисите, дори да имат връзка с Москва. А така бяха осветени нови измерения на скандала.
Медалчето за личното мъжество на грузинеца, който строи най-големите сгради в Москва, несъмнено води до връзка с КГБ, днес ФСБ. И като стана дума за служби…
Много е интересно

какво са направили от ДАНС по въпроса?

Знаят ли нещо повече от това, което изтече в медиите. Собствеността на ЧЕЗ в България е пряко свързана с националната сигурност, ако нямате нищо против, говорим за едни 3 милиона абоната, които може да останат без ток, да кажем. Или за получат петорно по-високи сметки, филм, който вече сме гледали. И той определено не е шведски, а съветски.
Който държи дружеството може спокойно да дестабилизира трайно страната, да свали едно правителство за дни, даже за часове, както, апропо, се случи през 2013 г. А тогава хибридната война все още беше в „меката си фаза“.
Ако ДАНС знаят повече, защо не са взети мерки? Как беше допуснато да се стигне до тук? Какво изобщо работят там? Или проспаха аферата „ЧЕЗ” както проспаха и аферата „КТБ”? Същото се отнася до Външното разузнаване, защото говорим за сделка на друга страна, която продава стратегическия си бизнес у нас. Грузинецът, между другото, бил член на борда на директорите на фирма "Булреал" АД, собственик на стоков базар "Илиянци" в София. Ама ЧЕЗ не е „Илиянци“. И тук идва най-интересното. Въпросният грузинец

бил създател на банката "Славянски кредит"

Че и председател на управителния й съвет. Това най-вероятно дава обяснение коя е мистериозната банка, финансирала Гинка, държаща толкова силно на конфиденциалността.
Всички тези „подробности“ поставят страховити въпроси. Ето още малко от тях.
„Надзорният съвет на ЧЕЗ в Прага, е предложила комбинирано финансиране от няколко източника - първо, става дума за собствени средства на фирмата, след това за банкови гаранции и накрая - почти половината от цената е финансирана чрез кредит от офшорни фирми. Част от кредиторите на сделката са свързани с международното разследване за укриване на данъци "Парадайз пейпърс": Една от офшорните фирми се казва "Score Trade" и неин съсобственик е руско-грузински бизнесмен, чието име фигурира например в Paradise papers. „Със същата е свързана и още една фирма, която е гарантирала един от банковите кредити“ , заяви в "Хоризонт" на БНР Веселин Вачков, директор на чешкото издание "Лидове новини"
Енергийният експерт Стефан Гамизов тази сутрин първи намекна за руска връзка в скандала „ЧЕЗ“, като написа във "Фейсбук": „Дали да не започна с новината от Чехия от преди малко, че половината от парите за сделката на г-жа Върбакова идват от офшорни фирми, свързани с Русия и част от тези фирми са описани в Панама пейпърс?
Офшорното финансиране е често използвано при закупуване на големи компании в България, уточни пред БНР Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията:
„Много подобна схема беше използвана и при закупуването на БТК преди две години - отново офшорна фирма, отново заем, като в случая знаехме от кого е заема - руската държавна банка ВТБ. Сега отново виждаме, че явно наднича руско-грузински инвеститор зад тази сделка. Това е, за съжаление, много лоша тенденция - че всъщност големите активи в България биват закупувани от фирми с много неясна собственост и с много неясен произход на парите. /.../ Тези сделки са много характерни за Централна и Източна Европа и България не е изключение. Но в случая не виждам регулаторните органи да са си свършили работата предварително, преди сделката - да са разследвали собствеността, да са разследвали произхода на парите и да се излезли със становище дали тази сделка на застрашава националната ни сигурност, защото в случая ЧЕЗ е директно свързана със сигурността на доставките в 1/3 от България“, заяви той.
Във връзка с това Владимиров отбеляза още, че пасивността на българското правителство е съмнителна, предвид националното значение на електроснабдяването, но конкретната роля на премиера Бойко Борисов в сделката е в сферата на спекулациите.
       
Милош Земан: Аз винаги вярно служих на КГБ, което сега служи вярно на Путин     


Милош Земан, Тръмп и Жириновски три/жида/ клонинги на КГБ     







Милош Земан ограби от Чехия десетки милиарди в комбина с руската мафия на Путин.

             


Българската държава трябва да убеди чешкото правителство да рестартира процедурата, заяви Христо Иванов от „Да, България“ , като допълни: “ И не с аргументи за законосъобразност или след доказване на някакви разкрити нередности, а защото това е от основен наш интерес. Досега тези активи са продавани като залежали кнедли на съмнителни туристи от Източна Европа.“ Когато не си направил нещо, което е твой интерес, няма да развълнуваш дори Темида, ако всичко е законосъобразно, за съжаление. Да не говорим за бога на войната.
      
         


              

Аферата ЧЕЗ: родна кукла, грузинци, евреин, странна банка на ветерани и десантчици от войни, а на дъното
"ГОВОРИТЬ МОСКВА" ЗАД ГИНЧЕТО

**** Грузинско-руско-български милиардер е зад сделката, но и той е нейно прикритие. Кой всъщност e застанал най-отзад?
**** Капанът със сиренцето за премиерите Борисов и Бабеш
**** "Част от истината е най-добрата лъжа" - Гьобелс
.
.
Заради международния скандал около ЧЕЗ мълчаливите иначе за големи афери родни медии започнаха да оживяват с разкрития (както предрекох в първия си пост).
По неволя оживя дори изданието на чешкия премиер Бабиш ("Лидовские новини"), за да ни информира кой стои зад сделката на нашето Гинче. Но както е казал рупорът на нацизма Гьобелс "най-добрата лъжа е част от истината".
Според медията на Бабеш отзад са две офшорки и грузинският милиардер Паата Гамгоинешвили. И толкоз.
.
Аз обаче ще доуточня и неговото издание, и родните медии, които са разписаха около името му. Първо няколко факта за този милиардер, после за онзи, който е застанал и се крие зад гърба му.
.
1.
Паата Зурабиевич Гамгоинешвили е гражданин на Грузия.
Паата Зурабиевич Гамгоинешвили е гражданин на Русия.
Паата Зурабиевич Гамгоинешвили е гражданин на България!
Второто обстоятелство се премълчава, а за третото се мълчи и ще се мълчи като комунист на разпит.
.
2.
Паата Зурабиевич Гамгоинешвили е може би най-големият строител в Москва на търговски центрове, бизнес-центрове и затворени жилищни комплекси.
.
3.
Завършил е Московският институт по землеустройство (кадастър) – на 31 години. А защо толкова късно? Ами вижте т.6!
С частен бизнес се занимава от 1988 г. През 2012 г. състоянието му е оценено на 250 млн. долара - скромно за руските мащаби
После обаче следва ударна петилетка, от които най-последните три години за повече от щедри и богатството достига няколко милиарда. (оценка 2.8 млрд. долара).
В руските условия (както и в родните условия) това не може да стане, без някой да ти даде мощно рамо.
В случая мощното рамо и в Русия, както и в България, е правителството. Само един пример от многото: той построи по възложената му поръчка сградата на Руския фонд за федерално имущество.
.
4.
Инвестира у нас.
Негово притежание беше (и е) столичният базар "Илиянци" с поделението му в Пловдив (по ТВ интервю жилетката на „мултимионерката” Гинчето мязаше да взета оттам).
Базарът първо го менажираха висаджиите, с разгрома им премина на мениджмънт към сикаджиите, оттам към други лица, сред които бих откроил могъщите ни олигарси Кирил и Георги Домусчиеви.
Оттам премина в "собственост на Запада" - австрийската компания Immoeast.
Защо "собственост на Запада" съм сложил в кавички ли?
Ами защото Immoeast е тясно свързана със същия Паата Гамгоитешвили, който после чрез друга своя компания влезе в тази негова собственост – Илиянци, най-официално.
.
5.
Негов беше най-големият софийски и български мол "Парадайз". независимо кой се води като собственик, неговият пръст прозира в търговския и бизнесцентър "София Сити плаза" и т.н., и т.н.
.
6.
Един може би дребен, но иначе много съществен факт, който попълва мозайката на това лице Паата Зурабиевич Гамгоинешвили, за да я видим цялата.
Той е награден с рядка награда - ордена «За личное мужество».
Този орден е учреден от Президиума на Върховния съвет на СССР, преди да се разпадне този Съюз - докато все още съществуваше „могучая, никем непобедимая” държава.
Дава се за храброст и мъжество. В случая нас ни интересуват някои от мотивите за връчването му: „защита на обществените порядки”, при изпълнение на „граждански и служебен дълг с опасност за живота”.
Другите сетнешни правителствени награди няма да ги откриете в нито един сайт, медия или справка.
.
.
******КОЙ ОБАЧЕ КУПУВА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ?******
.
А сега да видим дали купувачът на родната ЧЕЗ наистина е Паата Зурабиевич Гамгоинешвили?.
.
8.
Компаниите, свързани с Паата Зурабиевич Гамгоинешвили фигурират в сетовете документи на скандални световни разследвания за прането на пари в данъчни райове – „Офшорлийкс” и „Панамските досиета”. Вкл. и една сред основните му офшорни мрежи – „Floremzane Limited”.
.
9.
Две компании се сочат като финансиращи сделката – офшорката "Скор Трейд" (Score Trade) с 67 млн. евро.
Другата е EVRO STAR OOD, която е гарант по банков заем от 180 млн. евро. Смях и плач!
Фирмичката е нещо като онази на Гинчето. Но в нея има едно лице, което има фирма „Хидрострой”. Вярно, не е онази прочутата, която е свързват с Пеевски. Далеч по-дребна е, но все пак е подизпълнител по големите обекти на „далаверата”.
.
10.
Основната организация на този руски и роден олигарх Паата не са многобройните му фирми и офшорки във всякакви чужбини.
Основната финансова опора е банката «Славянски кредит».
Като нейни собственици се водят самият Паата, Роналд Исаев и Теймураз Юревич Хихинашвили.
Лицето Роналд Исаев се спряга в някои руски сайтове, посветени на руската мафия.
.
По-интересен обаче е Теймураз Юревич Хихинашвили.
Който всъщност е Бен-Йегуда Хихинашвили.
.
Някои колеги твърдят, че си е купил еврейското потекло, но официалните справки го сочат като роден в еврейско семейство в гр. Кутаиси, Грузия.
.
Той е председател на Израелско-Руския делови съвет (от руска страна) и първи вицепрезидент на Евро-Азиатского Еврейски Конгрес. (пак от нея). Много виден дарител в Израел.
Огромното му богатство е свързаното с „черното злато” – петрола. От 1993 г. се занимава с него чрез „Интероушън Петролеум Холдинг”, (от 2007 г. тя се води закрита акционерна компания „ТБФ Девелопмент»), после е сред шефовете-диригенти на ОАО „Славнефть-Восток”, след това „Руснефт-Изток”
~~~~~~~~~~~~~~~Пари, пари и пак пари~~~~~~~~~~~
Преди 3 години сватбата на дъщеря му Лимор нашумя като най-царствената в Русия – в „Манежа” бяха събрани над 2 000 гости, присъстваше и главният равин на Русия. Музикалната програма включваше най-известните руски изпълнители, вкл. и Филип Киркоров, почетен гост на празника беше Йосиф Кобзон, под чиято песен изтанцуваха родителите на младоженците, от Париж се представи целият състав на световно прочутото кабере „Мулен Руж” (давам снимки – онова зад младоженците е сватбата торта във формата на скъпоценно яйце на Фаберже)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Тази толкова голяма бизнес и политическа фигура – зримо далеч по-значима от Паата Зурабиевич Гамгоинешвили (казвам зримо, а не реално), тази одиозна за мен фигура въпреки парите си не е онзи, който е застанал зад сделката за родната ЧЕЗ.
Защото и зад него някой стои.
Кой е той някой?
.
11,
Ще дам още един, но значим и любопитен факт - сред основателите на "Славянски кредит" е и Съюзът на ветераните от Афганистан. Това е станало през 90-те години, когато е началото на прехода в Русия и финансовата институция се е казвала „Гепард банк”.
Съюзът на ветераните е военно-патриотична организация, занимава се със създаване на военно-спортни клубове и клубове „Млад десантчик”.
Лидерът на този Съюз на ветераните е Франц Асамович Клинчевич. Съвсем доскоро (до 13 февруари т.г.) – до разгрома на руската държавно-частна бригада „Вагнер” в Сирия, той беше първи заместник-председател на Комитета по отбрана и безопасност на Съвета на федерацията на Русия.
Това е една от политическите връзки и опори зад сделката, вкл. и у нас.
.
12.
Има и др., далеч по-значима политическа и финансово-делова връзка.
Наричам я „Говорить Москва”.
Банка „Славянски кредит” се води на едни хора, за които вече стана дума.
Около нея се водят низ от компании (давам само една схемичка за част от тях, но има и др., по-значими схеми с фирми в близката чужбина, държавите от бившия Варшавски договор и СИВ, в Холандия, Великобритания, офшорки и т.н.)
------------
Но дали и тези хора не са нещо като нашенското, но не българското, а руското „Гинче”?
Защото зад банка „Славянски кредит” наднича друга банка.
Коя е тя, може да видите от снимките на документи, които съм дал.
Ключовият човек, който е шефът на Славянския кредит, съм го обградил в червено.
Той е ключов кадър на огромната руска държавна банка ВТБ, поставена под санкции.
ВТБ е бившата Въшнотърговска банка на Русия.
ВТБ е банката на Кремъл и осъществява неговата политика.
ВТБ е „Говорить Москва!”.
.
13.
Една бележка към миналото.
Енергоразпределителните дружества бяха приватизирани по времето на управлението на Симеон – т.е. на царските юпита, които станаха министри.
Тогава ЧЕЗ стъпи у нас и министрите-юпита й помогнаха.
Сега тези юпита са представители у нас на същата руска банка ВТБ.
.
.
*********
*********
ПРЕДИ Т.14 - ЕДНО ПОЯСНЕНИЕ
Ето как кръгът се затваря!
От миналото към настоящето и бъдещето!
От едни през вериги от разни „собственици” пак към първите собственици-приватизатори.
Ще попитате – а чешката ЧЕЗ?
Ами у нас тя е дошла като чешкото Гинче.
.
От печалбите от България чешките пенсионери не намазаха нищо. Инвестициите се оказаха (по документи) по-големи от печалбите и ги стопиха. Така нар. обществени поръчки у нас също глътнаха много пари (за тях отговаряше и за целта беше сложен в Борда на родната ЧЕЗ странно сикаджийско лице – Митко Стефанов- Каратиста).
Намаза обаче с тлъсти-тлъсти доходи мениджмънтът на ЧЕЗ – и онзи, чешкият, и този у нас.
Намазаха и родни лица, лапнали зад кулисите някой и друг процент от капитала като комисион за сделката по приватизацията.
.
Сега ВТБ чрез низ от компании и др. банки ще финансира сделката. Аз лично съм убеден в това. И ще премести едни пари от лявата страна в дясната, преминавайки през няколко посредника, офшорки и две др. банки, за да се скрие дори сянката й.
Нямам нищо принципно против покупко-продажба на българско-чешко-грузинско-руската ЧЕЗ.
Имам обаче много против конкретната продажба, осъществена под лозунга на така познатата ни комунистическа демагогия.
.
Защото:
.
А) тя не е на частни лица, а на среди, обвързани с държава.
Всяко лице или организация, която е държавна или обвързана и държавно – без значение руска, западно-европейска, американска, марсианска, провежда освен частни интереси и държавни. А те могат не само да нямат нищо общо с българските, а точно обратното – да им вредят.
.
Б) принципно съм против статуса на "Гинчетата".
Целият едър и среден бизнес у нас и в Русия е изграден на този принцип.
Това го оскъпява (плащат се доходи като заплата на назначените милионери) и непрофесионализира. Макар и фиктивни, но все пак формални собственици, тези псевдособственици успяват да си назначат свои роднини, приятели, любовници, деца, внуци, братовчеди и компаньони за съдействие в кражбите . Некомпетентни по правило. И съответно бизнесът става по-малко ефективен;
.
В). подставените лица – собственици по правило крадат без мярка. Защото днес са такива, утре - може и да ги няма. Крадат и от господарите си. Избиват кражбите чрез онова, което правят с клиентите си (особено при монопол, какъвто е енергоразпределението);
.
Г). статусът на подставени лица криминализира и корумпира държавната и обществена машина.
Едно предупреждение към онези зад кулисите: реално подставените им лица започват да я владеят все повече и повече. И все по-примитивно и грубо (затова аферите са толкова скандални), докато реалните собственици лека-полека губят лостове за влияние и въздействие.
И рано или късно стават жертва на подставените – вкл. и физически, ако се сетим за Андрей Луканов. Е, не го ли разбрахте най-сетне за толкова години и с толкова подставени бизнесмени и подставени политици, които дори забогатяха повече от вас?!
Това развитие е обективно, закономерно и системно – ако не засегне онези, застанали зад кулисите, ще засегне децата им или внуците им. Само идиотите няма да го разберат.
*****
*****
.
14.
Като всяка афера и тази има своите политически организатори, своята политическа поръчка, завръзка и завършек.
През април мин. г., когато ми прекъснаха ТВ предаване, предупредих, че се очаква политическа дестабилизация на страната – според сценарий 1 през октомври-финал около Нова година (както знаете, имаше опит, вот на недоверие и т.н.) и според сценарий 2 – пролетта с финал около средата на април.
Тази прогноза преди близо година вече се сбъдна.
.
Защото родното Гинче е умишлено и предварително подбрано, за да се разгори аферата.
Никакъв проблем не беше тя да се осъществи със същите цели чрез някои задграничен инвестиционен фон или по-прилични инвеститори отвън, комбинирани например и с родни бизнесмени, а не чрез Гинчета.
Надали алчността не е могла да прежали 7-8 милиона евро (реалната стойност на бързата аванта от аферата е над половин милиард, а по-дългосрочната – над милиард евро).
В края на краищата изнесените червени пари влязоха у нас, маскирани като западни инвестиции, руските капитали по същия начин стъпиха на родна земя.
Обаче истинският проблем не е в парите – чии са, а в начина, по който процедират в България.
.
Каква е политическата същност на сценария на аферата (да, има сценарий)?
Разчиташе се, че изкушението за поредните % от капитала на българския ЧЕЗ и комисионите са такива, че в заложения капан с двата крака ще влезе като българския премиер Борисов и неговия министри, така и чешкия премиер Бабиш.
За да имат обаче компроматите (и съответните документи сила да им въздействуват), е необходим обществен скандал преди това. Така че като се използва заплахата да се вадят на белия свят, да съществува достатъчно гнусна предистория, която при такъв шантаж да може да взриви обществото.
Затова в случая не става дума за афера или сделка, а за спецоперация.
.
Най-сетне не е чудно, че властниците - родни алчни шарани, а и Бабиш толкова лесно влязоха в поставения им капан.
Те са си шарани на фона на онези акули, които, нека да не забравяме, са управлявали близо столетие световна империя.
         





След разкритията:
АФЕРАТА ЧЕЗ ПРОПАДНА!

             

След направените разкрития и последвалия ултимативен международен натиск върху двете правителства сделката за ЧЕЗ пропадна.
Макар че договорът е подписан, вкл. и от Надзорния съвет на чешката компания, той няма да се осъществи.


Претекстът ще бъде неосигурено финансиране на Генчето поради невалидни банкови гаранции.
Или да се изряза по премиерски заради "шменти-капели" на "гаранционни писма" от две родни банки, достатъчно закъсали, ползващи държавна подкрепа и затова съгласили се да измият срама на управляващите.

Решението е било предложено от Бабиш, който първи се усетил как духат ветровете и хората му подготвили необходимата обосновка за случая.
Побеснял, родният премиер Борисов се заканил да разкатае фамилията на когото трябва заради разкритията.

Това може да му е нова, този път наистина фатална грешка - направо скок в пропастта.
Бих го посъветвал да не го прави. Вероятно и други ще го посъветват, вкл. и някои от добрите му чуждестранни патрони. Защото една дестабилизация на страната е нож с две наточени остриета-страни. И е спорно кое ще влезе по-успешно в действие.

Не ми е до Борисов - него кучета го яли в такава ситуация. Но така нар. "елит" също трябва да се замисли какви ще са последиците и за тях.

Говорителят на ЧЕЗ Ладислав Kриц заяви пред местните медии, че "Имаме писмо от Българската банка за развитие, където декларират интерес към Inercom да рефинансират заема от ЕБВР. Във фазата на предварително подписване не е възможно да се получи сериозно банково изявление относно ангажимента за финансиране. Банките за това одобрение се нуждаят от подписан договор - това се случи в петък ". Толкова по повод родните лъжи на властници, на премиера, на ръководството на нашата държавна Банка за развитие, че е нямала участие в процеса. Уж нямала, ама написала така нар. писмо за намерения и по правилата във финансовия свят, то е също ангажимент Zdroj:


Според чешкия премиер финансирането на сделката, ако се беше състояло, ще е следното:
1. Собствени средства на Inercom на Гинчето: 20 милиона евро (всъщност са заемни, но са обявени като такива. А ако са собствени, нека данъчните да видят откъде падат и как не са платени данъците по тях!)
2. Резултат на търговско финансиране (моя бел. има идея и за облигационна емисия): 67 милиона евро.
3 Финанси от Global Victory Trust: 100 милиона евро ( моя бел. - регистриран в Люксембург анонимен инвестиционен фонд под № B207335, минаващ през три собствености, за да се укрият истинските притежатели и т.н. Въобще дълга история, достойна за поне два много, ама много дълги поста).
4. Банков заем от УниКредит Булбанк: 180 млн. евро
5. Банков кредит от ПИБ: 80 млн. евро
6. Рефинансиране на съществуващи заеми от Българската банка за развитие: 65 млн. Евро
Защо Бабиш вади тази поверителна и чувствителна търговска информация (за което може да стане подсъдим)?
Ами защото сега е времето на спасяването от потъналия кораб и за разлика от Борисов той е по-опитен плувец. Така за разлика от родния шмекер започва да се дистанцира - ето, аз нищо не крия. Всъщност парите идват от московски източници, както посочих, от които над половината са пряко от ВТБ, а според документацията ми – пряко още 50 млн. и от ВТБ Кепитъл.
Забележете, че стойността на този първи прочит е 512 млн. Цената на родната ЧЕЗ е 320 млн., заемът на ЕБВР, който трябва да се върне – 116 млн.
76 млн. отиват в неизвестността. Мисля, че ви е ясна тази „неизвестност” – дори и без да се налага да пиша пост и пускам документи.



Публикацията на Биволь, заимствана от данни в "24 часа" за разлика от предишната им за ЕГН, дългове и изп. производства на Гинчето този път е дълбоко невярна. Най-малкото защото Гинчето е човек на много господари. По линията на свързани лица следите водят до половината български олигарси, вкл.и Ковачки и до маса властници. При това Ковачки априори и реално е по принцип извън играта за ЧЕЗ заради имиджа му. Той е вътре формално в тази игра толкова, доколкото да бъде бракуван, понеже е с имидж на "лош" и така ще измива ръце и физиономии, когато го шкартират заради "добрите". Това е доста неумела публикация, която на практика затъмнява разкритията за връзка на руската държава и секретни служби със сделката от една страна, а от друга - нещо като опит, може би неволен, за оправдаване на правителството. Ще повторя, ако не сте разбрали от моята публикация - чешкият кадрил и ЧЕЗ у нас е опаковка, целофан, танц под палката на руски диригент. Всичко останало е от лукавия.


https://www.facebook.com/grigor.lilov


           


Как режимът на Путин разнася дезинформации, кове агенти по света и у нас и кои са новите ни бай Кръстьовци ?

Неолибералния посткомунистически режим на Путин със започването на война в суверенна държава Украйна и анексирането на Крим откри фронта на Третата световна война в Европа, а с технологични способи откри фронта на кибернетична война срещу Европа и света. За тази цел Путин създаде с азербайджанския нефт над 20 милиарда долара фонд от който купува политици, журналисти, кове агенти по цял свят да разнасят дезинформации и лъжливата му пропаганда .
В долния материал руският ТВ канал „Дожд“ разкрива как са действали руските спец служби и кои са тези 13 руски граждани и IT фирми работещи на територията на Русия, разнасяли лъжи и всявали раздори по време на президентската кампания в САЩ.
Прави впечатление, че никъде името на Путин не се споменава и вижда, макар всеки да знае, че по примера на татко си Сталин Путин е наложил авторитарен режим в Русия и държи цялата власт в държавата- икономическа, политическа, изпълнителна, законодателна, съдебна, медии, рейтингови компании, хуманитарно образование.
Но пипа с копринени ръкавици и си служи с поставени лица на които добре плаща.
Путин е създал у нас отряд от 13 000 платени свои агенти да му разнасят пропагандата и плаща на нашите нови бай Кръстьовци да викат за него „Путин е велик и непобедим, ще спечели изборите!“ Плащането е мизерно - минимална българска заплата и предимно на безработни.
Този путиновски фронт у нас се подсилва от останките от съветските комунисти у нас, чийто глава е пълна все още със съветската пропаганда, набивана в главата на 2 поколения българи и оставила българите без познание за демокрация и правова държава. Именно демокрацията и правова държава са донесли огромния материален просперитет на страните от западна Европа, точно 15 пъти по висок жизнен стандарт от българите сега, а липсата на демокрацията и правова държава са направили българите най-бедните в Европа, с най пропадналата и управлявана от посткомунистическа мафия държава, оставена без човешки ресурси и обречена на умиране.

Нашите нови бай Кръстьовци са русофили не от идейни подбуди, а от парични. Путин използва тежката икономическа ситуация в България, липсата на труд, работни места и ниския жизнен стандарт да купува нашенци за своите пропагандни цели. А те се хващат от нямаме друго, за да не умрат от глад.
Веднага бие на очи, че това са извънредно прости хорица, не могат едно изречение да съставят, камо ли да мислят. Като излезеш с аргументи срещу тях, те засипват с псувни.
Умните и мислещи българи, макар да са бедни и гладни не стават подлоги на чужди държавни интереси против своите.
С това Българският народ показва достойнство!

Нашите нови бай Кръстьовци ще изчезнат за броени минути, ако ликвидираме нашата олигархия, така ще отрежем пътя руската олигархия към България и кранчето и пътищата на Путин към България ще секнат.
Нашата олигархия е тази, която отваря вратите на държавата ни за руската, американската и турската олигархия, което показваме в нашия материал" Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция".
http://ideyazabulgaria.org/akt…/analizi/4534-article-id-4534

Ликвидирането на нашата олигархията ще стане с преразглеждане на целия ни преход и извършване на ново преразпределение на собствеността. Така ще изтръгнем парите от ръцете на олигархията, които я правят силна.

Радостното е ,че подлогите и нашите нови бай Кръстьовци се намират само сред шкартото на обществото ни.
На нашите нови бай Кръстьовци от редовете на Путиновите отряди ще кажем: Да си сега с Русия значи да подкрепяш гнусния корумпиран до зъби олигархичен режим на Путин и да си против руския народ, който се е вдигнал на мащабна битка за свалянето му и ликвидиране на олигархията.

Идея за България

Няма коментари:

Публикуване на коментар