Последователи

понеделник, 8 януари 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 109



Статуята на Луцифер на площад Statuto, Tорино.



"Вместо да бъдеш твоите мисли и емоции, бъди осъзнат зад тях." ~ Екхарт Толe


"Има ли демони? Да, защото ти ги донесе, помисли и ги създаде. "- Пол Франсис Йънг.


"Студентът на Кабала отива да работи точно обратното на студента по природни науки, той изгражда синтетични концепции, а първият анализира абстрактни понятия". ~Dion Fortune. 1890-1946.


Помагай за природата и работи с нея; и Природата ще Ви отчете като един от Създателите си ... И тя ще отвори широко пред вас порталите на тайните й камери, ще остави пред очите ви съкровищата, скрити в много дълбочини на нейната чиста девствена гръд. Неопетнена от ръката на материята. Тя показва съкровищата си само на очите на Духа - очите, които никога не се затварят, очите, за които няма никакви завеси във всичките им кралства. ~ Елена П. Блаватска, Гласът на мълчанието (1831 - 1891 г.)



Съмнението е основния предварителен етап на всяко подобрение и откритие, което трябва да придружава етапите на напредъка на човека. Факултетът на съмнение и въпроси, без който тези на сравнение и съд/преценка ще бъдат безполезни, сам по себе си е Божествената прерогатива/право на причината. ~ Албърт Пайк (1809 - 1891 г.)



Дисциплината на Дзен се състои в отварянето на психическото око, за да се ориентира в разума на съществуването(в самата причина за съществуването - бел.ред..). ~ Д. Т. Сузуки (1870 - 1966 г.)




Всичко, което може да се каже с Истина за тази абсолютна и върховна реалност, е, че това е. Това трябва да е достатъчно. ~ Israel Regardie (1907 - 1985)



За мен светът е странен, защото е величествен, страхотен, загадъчен, несмъртен; Моят интерес беше да те убеждавам. Трябва да поемете отговорност за това, че сте тук, в този прекрасен свят, в тази прекрасна пустиня, в това прекрасно време. ~ Дон Хуан



"Истината и лъжата минават през едни и същи устни и не оставят белег, дяволът не престава да бъде дяволът просто защото може да е говорил истината" - Хосе де Соса Сарамаго, 1922-2010.



Бог оставя на нашата съвест избора на пътя, който решаваме да следваме, и свободата да се възползваме от едно или друго от противоположните влияния, които действат върху/срещу нас. ~ Алан Кардек (1804 - 1869)



Аз нямам нищо друго освен съвкупността от неща, за които съм наясно. - THE WAY OF ZEN (1957) от Алън Уотс

                           

И да разбереш е, да трансформираш това, което е. "



Тези, които текат като живот, те знаят, че не се нуждаят от друга сила. -Лао Дзъ


Избягването на нещата, които изцеждат от вас, е по-важно от набирането на енергия ... Някои хора са като психически гъби, изцеждат от другите непрекъснато. Те намаляват осведомеността ви, защото са на по-ниско ниво. Ако прекарате твърде много време с тях, вие ще падате надолу. ~ Д-р Фредерик Ленц / Рама (1950 - 1998)


Вие не сте капка в океана. Вие сте целият океан в капка.

~ Руми



Светът е неразбираем. Ние няма да го разберем. Ние няма да разгадаем тайните му. Така че ние трябва да се отнасяме към света, какъвто е: чиста мистерия.

~ Карлос Кастанеда (1925 - 1998)


Истината е, че няма разлика между езотеричното знание и знанията и уменията на останалите хора. Това езотерично знание вече не е тайна за средното човешко същество, доколкото писането е тайна за тези, които никога не са го научили. ~ Рудолф Щайнер (1861 -1925)


В говоренето за еволюцията е необходимо да се разбере от самото начало, че няма механична еволюция. Еволюцията на човека е еволюцията на неговото съзнание.

~ Г. И. Гурджиев (1872 - 1949 г.)





Ако не можем да се събудим до факта, че дълбоко в нас сме добри, тогава заслужаваме да останем заспали в мечтание че ние сме зли. ~ Lon Milo DuQuette


"Решаващият въпрос за човека е: Дали той е свързан с нещо безкрайно или не? Това е разказващият въпрос за живота му. Само ако знаем, че нещо, което наистина има значение, е безкрайното, можем ли да избегнем фиксирането на нашите интереси на маловажност и на всякакви цели, които не са от решаващо значение. Поради това искаме светът да ни даде признание за качества, които смятаме за лични притежания: нашият талант или нашата красота. Колкото повече човек поставя стрес върху фалшивите притежания и колкото по-малко чувствителност има към това, което е от съществено значение, толкова по-малко задоволителен е неговият живот. Той се чувства ограничен, защото има ограничени цели и резултатът е завист и ревност. Ако разберем и почувстваме, че тук в този живот вече имаме връзка с безкрайните, желанията и нагласите се променят. "- C.G. Юнг


"Индивидуалните общества започват в хармонично приспособяване към околната среда, и хората, бързо се хващат в неадаптивни, изкуствени, повтарящи се последователности. Когато поведението и съзнанието на индивида се привързва към една рутинна последователност от външни действия, и той е мъртъв робот, е време за него да умре и да се прероди. "Време за" отпадане "," включване "и" регулиране "Този период на роботизация се нарича Кали Юга, епохата на войни и империи ..."

~ Тимоти Лиъри




Основната цел на философията е да не позволява на индивида да се самозаблуждава от собствените си мнения. Тя помага на човека да знае какво знае, какво може да знае, какво не знае и какво не може да знае. Ако той ще се справи със скромността и разумността си, ще дойде до справедлива оценка на собствения си ум. ~ Manly P. Hall (Мистичният лабиринт на мисълта 1970 г., стр. 3)




Той се стреми към рая, но все още е окован за земята с всеки страх, с всеки навик, и с всяко желание. - Manly P. Hall (All Seeing Eye Christmas 1923, p.30)






Всички трябва да признаем, че има много неща, които не знаем и че дори знанието, което имаме, е несъвършено, следователно е добре да бъдем толерантни в нашите нагласи и скромни в нашите претенции. - Manly P. Hall (The Mystic Maze of Thought 1970, p.3)



Древните философи са били прави, когато са казали, че човек, който знае само едно нещо, не знае нищо. . ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye ноември 1923, с.3)



Bush and McCain in White House Heaven



Човек никога няма да порасне, докато се стреми да оправдае грешките си и да успокои съвестта си със симпатичните думи на другите. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye ноември 1923 г., стр.29)


Ако човешкото същество не поддържа собственото си човечност,  тогава е очевидно, че никоя колективна група няма да може да устои на влошаване. ~ Manly P. Hall ("Езотеричната мъдрост на гърците" 1969, с. 3)

If the human being does not maintain his own humanity, then it is obvious that no collective group will be able to withstand deterioration. ~ Manly P. Hall (The Esoteric Wisdom of the Greeks 1969, p.3)



Нашите предизвикателства не са по-големи от нашия потенциал да се справим с тях. ~ Manly P. Hall (How Soul Power Helps to Meet the Problems of Daily Living 1969, p.15)



Достатъчно е лесно да приемем, че сме жертви на обстоятелствата, но не е толкова лесно да приемем, че сме жертви на себе си. ~ Manly P. Hall (Планиране на програма за намаляване на нервното напрежение 1970, стр. 3)




Няма коментари:

Публикуване на коментар