Последователи

неделя, 3 декември 2017 г.

Що е то егрегор??


Всяка организация ,реална или виртуална ( като групите в нета)създават астрални същества , наречени егрегори ,тези същества се борят за постигането на целта на групата . Ето материал за егрегорите :
"Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко човека(може и от един,но мисълта му трябва да е доста концентрирана)която влияе на потока на събитията и го променя.Колкото повече хора мислят за дадено нещо,толкова по-силен е егрегора......."
"Осемте стъпки за създаването на егрегор:

Процесът на създаване и унищожаването накрая на един егрегор се състои от осем стъпки:
(1) Формулиране на задачата,която той ще изпълнява;
(2) Решаване относно външния му вид;
(3) Наименуването му;
(4) Изработване на магическия му знак;
(5)Извайване на негово изображение,в което да пребивава,когато не е активен;
(6) Изпълнение на ритуал за вдъхване на живот в него за предварително определен период от време;
(7) Изпълнение на ритуал за унищожаването му,когато настъпи моментът; (Унищожаване на физическото изображение.

Първата стъпка при създаването на егрегор е формулирането на целта на неговото съществуване.С други думи,трябва да имате някаква задача или функция,която егрегорът да изпълни.Това би могло да бъде всичко - от защитата на дадена стая или място до,оказване на помощ на даден кон да тича по-бързо в определено състезание.

Следващата стъпка,която трябва да направите,е относително лесна.Просто определета външния вид,който искате да има вашия егрегор.

След като вече сте наясно с целта и външния вид на егрегора,който се опитвате да създадете,следващата стъпка е да предложите име за него.Конкретното име,което предложите,в действителност е без значение,стига да не е име,което означава нещо противоположно на предназначението на егрегора.

След като сте решили относно името на своето творение,сте готови да изработите неговия магически знак.Засега трябва да го начертаете просто върху лист хартия,но по време на ритуалното раждане на вашия егрегор от вас ще се иска да добавите този магически знак към физическото изображение на съществото.

Последната стъпка от създаването на егрегора,преди да се изпълни ритуалът на неговото раждане,даден по-долу,е да създадете физическо изображение на съществото.За да го направите,ще имате нужда от невтвърдяваща се глина за моделиране.Можете да я купите от почти всяка книжарница за художествини материали или универсален магазин.Както скоро ще се уверите,много е важно да използвате глина,която не се втвърдява сама.Ако предварително сте решили вашият егрегор да бъде с определен цвят,в такъв случай използвайте глина с този цвят.Ако не сте обърнали голямо внимание на цвета или не можете да намерите глина с избрания от вас цвят,тогава използвайте кафява,жълтеникава или сива глина.

След като се снабдите с глината,отделете известно време за медитация върху образа на егрегора,който сте създали в ума си.Скицирайте го,ако това ще ви помогне.Когато чувствате,че сте сигурни за външния му вид,използвайте глината,за да се опитате да изваете негов модел.Той трябва да е 8 или 9 фута висок и 3 или 4 фута широк,тъй като с фигурка с подобни размери се работи най-лесно.Докато ваете,се концентрирайте върху атрибутите и функцията на съществото,на което създавате изображение,защото тази стъпка от процеса е много по-магическа,отколкото изглежда на пръв поглед.

http://xcombg.net/index.php?topic=120.0

Егрегорът представлява сбор от мислите и чувствата на двама или повече души, които те са имали един към друг в момента на възникването на общността им. Т.е егрегорът се ражда в определен момент. Програмата на егрегора се задава от мислите, а енергията му се подхранва от чувствата и емоциите на създалите го.

Да разгледаме следния пример (опростен максимално). Мъж и жена създават семейство, като мъжът обещава на жена си да я издържа, а тя да му е вярна и да се грижи за домакинството.

Така новообразуваният семеен егрегор ще получи програма, която ще има за цел да поддържа гореописаните обещания. Той ще бъде толкова по-силен, колкото по-силни са чувствата, които двамата изпитват един към друг. Егрегорът се явява своеобразна "банка", която акумулира в себе си тази част от енергията на чувствата, които двамата не могат да усвоят. Тази енергия ще се използва от егрегора, за да помогне на членовете на семейството да реализират желанията и стремежите, които са имали първоначално.

Обаче, когато единият от двамата реши да се отклони от тази програма, примерно, ако след десет години брак, жената изведнъж реши да се занимава с астрология, то егрегорът ще се почувства застрашен, защото това й желание е в противоречие с първоначално зададената му програма. Затова егрегорът ще се опита да противодейства на стремежите на съпругата да изучава астрология, като използва за свое оръдие мъжа й.

Действието на егрегора може да се наблюдава и в по-големи групи от хора, каквито са религиозните общества. В момента в който се кръстиш, попадаш под влияние на егрегора на църквата, който е в състояние да те защити от отрицателни влияния. Там може да намериш след това и приятели, хора които да те подкрепят. Но тази подкрепа ще продължиш да получаваш при условие, че спазваш правилата и ритуалите, които са установени в църквата.

В момента в който започнеш да се отклоняваш от правилата и каноните, егрегорът ще констатира това и ще "изпрати" при теб хора, които да се опитат да те "вкарат" в правия път. Ако упорстваш, егрегорът ще те отхвърли, като оттегли енергийната си подкрепа от тебе. Хората, които до вчера са ти били приятели, изведнъж ще се отдръпнат, ще забравят като че ли за тебе.

Егрегорът се захранва с енергия чрез ритуалите. Колкото повече ритуали има в едно общество или семейство, толкова повече енергия се отделя в посока към егрегора и той става по-мощен, по-силен.

Егрегорът продължава да функционира, докато има енергия. Когато тя се изчерпи, егрегорът изпада в състояние на летаргичен сън. Подобно е положението на егрегорите на някои древни религии (като тази на друидите). Ако в днешно време този егрегор бъде изваден от забравата и бъде захранен с енергия (чрез ритуали), то неговата програма се активизира наново и той набира сили.

Има два начина, по-които човек може да се откъсне от влиянието на един егрегор:

1. Да спре да го захранва с енергия

2. Да премине под опеката на друг, по-мощен

Интересен пример за действието на егрегорите е начинът, по който комунистическата власт намали влиянието на православната църква – забрани общото празнуване големите църковни празници – Коледа, Великден. Те представляват мощни ритуали, захранващи православния егрегор с енергия и когато тяхното празнуване бе забранено, само за 45 години влиянието и силата на православния егрегор спадна до абсолютния минимум. Същевременно бяха създадени нови ритуали – манифестациите за 1-ви май, 9-ти септември, които подхранваха с енергия егрегора на БКП. А програмата на този егрегор всъщност е марксистко ленинската идеология.

Като вид, егрегорът може да бъде семеен, родови, фирмен, клубен, религиозен, национален, партиен. Един човек може да бъде под влиянието на различни видове егрегори, но не може да бъде едновременно под влиянието на два егрегора от един вид – както е казано в Библията: “Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.” Всеки трябва да избере този егрегор, чиято програма е по-близо до неговата собствена.

Как може да се разпознае доколко е силен един егрегор - колкото повече хората в едно общество си приличат, толкова по-силен е егрегора.

Влиянието на един егрегор може да подпомага развитието на един човек (или общност), но от един момент нататък започва да бъде спирачка за неговото еволюционно израстване. Затова е добре човек да успее да надрасне влиянието на егрегорите, да не се отъждествява с тях, да успее да открие собствената си програма, такава каквато е дадена в неговия личен хороскоп.

Кирил Стойчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар