Последователи

сряда, 22 ноември 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 88


"Големите истини никога не могат да бъдат разбрани от ума, само със сърцето". ~ Платон




"В момента, в който се съмнявате дали можете да летите, вие преставате да живеете завинаги, за да можете да го направите. -J.M Barrie





Ние изпитваме върху собствената си плът трагедиите на нежелан напредък. Ние признаваме, че много от решенията, които сме смятали за верни, не са правилни и знаем, че другите народи, които ни наблюдават внимателно, знаят, че начинът ни на живот не е непременно отговорът на проблема на епохите. ~ Manly P. Hall (Регенерационната разлика между убеждението и поведението 1970 г., стр. 2)

                   


Демокрацията е форма на политически живот, в която всеки човек е свободен да се дисциплинира. Той не е свободен от дисциплина. Той е свободен да спечели за себе си добър живот, основан на самодисциплина. ~ Manly P. Hall (Да носи бремето в благороден дух 1970, стр. 9)
                 

                                   
       

Да утвърждаваме благородни концепции, без да ги установяваме в сърцето и ума, ни оставя уязвими за безброй нещастия, но ако всеки ден живеем укрепени от вътрешни убеждения, нашият душевен мир не може да бъде успешно нападнат. ~ Manly P. Hall (Да мечтаеш за невъзможната мечта 1970, с. 5)









Макар да не можем да попречим на останалата част от света да прави каквото желае, ние трябва да помислилим за себе си, защото грешките, които другите правят, ще плащат; но грешките, които ние правим, дори и при насърчаването на другите, ще платим. ~ Манли П. Хол (медицинската сестра, недоволството и жертва на трагедия 1969 г., стр. 2)



Лошия характер винаги е незрялост. Никога не е нещо героично; това никога не е чудесно; никога не е оправдано с нищо; това е просто детинско поведение. Лошия характер просто означава, че индивидът не е достатъчно зрял, за да се контролира. ~ Манли П. Хол (Да носиш тежестта в благороден дух 1970, стр. 9)


Днес базираме зрелостта си на хронологична възраст - рожден ден. Когато достигнем пълнолетие, трябва да сме пораснали. Това е напълно илюзорна гледна точка. ~ Manly P. Hall (Да носи бремето в благороден дух 1970, стр. 9)


Отворете си вестника всеки ден и ще намерите това, което някой футболист мисли за политиката или това, че някои актьори в киното са решили да бъдат истинският отговор на въпроса за безсмъртието на човека. Тези нагласи са част от нашия начин на живот и ние го извиняваме за доста леко взетата нагласа или предположението, че няма значение. ~ Manly P. Hall (Министерството на личния пример 1970, стр. 4)


" Съюзът на словото и разума създава тази мистерия, която се нарича живот... учи дълбоко в ума и неговата мистерия, в това се крие тайната на безсмъртието."

~ Hermes Trismegistus


Има различни очи. Дори Сфинкса има очи: в резултат на това има различни истини и в резултат няма истина. Фридрих Ницше




"Затворете очите си и нека умът да се разшири." Нека не се страхувате от смъртта или тъмнината. Позволи на съзнанието да се слее с ума, да изтече върху огромната крива на съзнанието, да се издига на крилете на великата птица на продължителността, до самия Кръг на Вечността. "



 ~ Хермес Трисмегист




Робът, който се усмихва, открадва нещо от крадеца; Ограбва себе си, който прекарва безполезна скръб. "- Уилям Шекспир. 1564-1616. Отело



Японски учени от Университета в Киото доказаха на база редица опити, проведени от 2015 година до Септември 2017, че светкавиците произвеждат антиматерия. Те описват как гама-лъчите от светкавиците реагират с въздуха, за да произвеждат радиоизотопи и дори позитрони - еквивалентът на антиматерията на електроните.

"Вече знаем, че гръмотевиците и светкавиците излъчват гама-лъчи и предполагаме, че реагират по някакъв начин с ядрата на всички елементи в атмосферата", обяснява Теруаки Еното от университета в Киото, който ръководи проекта и допълва: "През зимата западната крайбрежна зона на Япония е идеална за наблюдение на силни светкавици и гръмотевични бури, така че през 2015 г. започнахме да изграждаме серия от малки детектори за гама-лъчи и да ги поставяме на различни места по крайбрежието".

Екипът от учени установява, че благодарение на инсталираните множество гама-детектори, те са успели да уловят ново и скрито до сега лице на светкавиците. По време на светкавица учените откриват три отделни гама лъчения. Първото е с продължителност по-малка от една милисекунда; второто е гама лъчение, което се разпада няколко десетки милисекунди; и накрая регистрират продължително излъчване с продължителност около една минута. Първото лъчение е от мълния, второто е от реакцията на неутроните в атмосферния азот, а третото е от разпадането на слаби неутрони и нестабилни азотни атоми, водещо до разпад на материята и създаване на източник на излъчване - позитрони. Тези освободени позитрони, които впоследствие се сблъскват с електроните при анихилиращи събития, освобождават дългите гама лъчи.

Позитронът е елементарна частица, изграждаща антиматерията и представляваща античастица на електрона – двете частици са с еднакви маса и спин, но с противоположен заряд. Съществуването на позитрона е предсказано теоретически (като пряко следствие) от уравнението на Дирак, релативистичен вариант на уравнението на Шрьодингер, описващо частици със спин 1/2. Дирак, известен със своята скромност и тих характер, попитан по-късно защо е пропуснал да обяви съществуването на позитрона още през 1928 година, казва: „чиста страхливост“.



" Нека дясната страна на мозъка ти да не знае какво прави лявата страна." ~ Джордж Бърнард Шоу




"Основните медии - особено елитните медии, които определят дневния ред, който другите обикновено следват - са корпорациите, които" продават "привилегированата аудитория на други фирми. Едва ли би било изненада, ако картината на света, който представят, отразява перспективите както и интересите на продавачите, купувачите и продуктите.Концентрацията на собственост върху медиите е висока и нараства.Освен това онези, които заемат управленски позиции в медиите или придобиват статут в тях като коментатори, принадлежат към едни и същи привилегировани елити, и може да се очаква да споделят възприятията, стремежите и отношението на своите сътрудници, отразявайки и собствените си класови интереси. Журналистите, които влизат в системата, едва ли ще проправят пътя си, ако не се съобразят с тези идеологически натиск, обикновено чрез интернализиране на ценностите; не е лесно да кажеш нещо и да повярваш на друго, а онези, които не успяват да се съобразят/обслужват с определени интереси ще бъдат отрязани по познати механизми ". ~ Ноам Чомски.

"Животът започва, когато страхът свършва." - Ошо




Мозъкът е приемник, колкото по-добра е способността му да комуникира на езика на светлината, толкова по-добра е способността му да приема вашите съвети!





"Космическите посвещения се достигат по пътя на сърцето, никога по пътя на интелекта". ~ Самаел Аун Уор (1917 - 1977)



Смърт ли е последният сън? Не, това е последното и финалноно събуждане." ~ Уолтър Скот




Розенкройцерската дружба; подобно на "кваса в хляба", разрушава страха от смъртта, предизвикан от несигурността, която се намира около пост-мортеното съществуване. Това е Показване, че животът и съзнанието продължават съгласно законите като неизменни като Бога, което е тенденция да издига човека до все по-високи, по-благородни и по-големи състояния на духовност. ~ Макс Хейндел, Учения на инициатор (1865 - 1919) J.J.L Посмъртна ерекция Посмъртна ерекция,"похотта на ангела"(труп на мъж с ерекция", терминална ерекция, е пост-мортемна ерекция, технически приапизъм.Наблюдава се при хората но и в животинския свят. Вероятно най-известният случай (в животинския свят )е този на мамута от Берьозовка, открит в 1900г. Приапизъм в Рая Според Ислямското писание, всички мюсюлмани-мъже, които са допуснати до Рая, технически ще страдат от приапизъм.Хадисът на Хасан от Ибн Маджа ((един от шестте канонични сборника хадиси), който касае 72-те девици, прави уговорката, че физическитe атрибути, дадени на мъжете,ще бъдaт поддържани (еректирали) и мюсюлманите мъже ще имат вечно еректирал пенис. Ал-Суюти (един от последните авторитети на Шaфи'и училищетo за Фикх(мюсюлманско право в най-широк смисъл) също пише, че "пениса на Избраните никога не омеква. Ерекцията е вечна”.







Винаги ще се намерят очи и уши, отворени за чуждите тайни
- Леонардо да Винчи (1452 — 1519)

                     

                                             


                  


                          



Ако се запасиш с търпение и проявиш старание, то засятите семена на знанието непременно ще дадат добър урожай. Корените на учението са горчиви, но плодовете — сладки

Leonardo da Vinci




"Утре принадлежи на тези, които могат да чуят, че идва" - Дейвид Бауи


David Bowie and The Spiders From Mars


David Bowie and The Spiders From Mars



"Свободата и любовта вървят заедно. Любовта не е реакция. Ако те обичам, защото ме обичаш, това е просто търговия, нещо, което трябва да се купи на пазара; това не е любов. Да обичаш не е да искаш нещо в замяна, дори не чувстваш, че даваш нещо - и само любовта може да знае свободата. "- Jiddu Krishnamurti


"Някъде, точно в долната част на собственото си същество, човек обикновено знае къде да отиде и какво трябва да направи. Но има моменти, когато клоунът, който наричаме" Аз ", се държи така разсеяно, че вътрешният глас не може да направи неговото присъствие се усеща. "~ Карл Густав Юнг, 1875-1961.








"Възможно е да погледнем света от грешната страна и да намерим правилния отговор, като променим нашата гледна точка и я погледнем от другата страна: това не е отвън, а отвътре". ~ Карл Юнг




"Без мистерии, животът наистина ще бъде много скучен. Към какво ще остане да се стремим, ако всичко е известно? "

~ Чарлз де Линт


"По отношение на осъзнаването, Истината е космическият факт и този факт е най-красивият, най-благородният, най-нежният, най-мъдрият, най-желаният от всичко.Тази Истина не е просто дума, която може да бъде определена , но това е достатъчност, към която човек расте. " ~ Манли П. Хол


Bonnie Sanders, I Can Buy That 3RD Home


De Vito Merkel


"С широчината се измерва моето имение, безкрайни са моите домейни, безграничен е Духът, който ги обитава". ~ Манли П. Хол



Andy Williams Rowing on Moon River


"Тези, които могат да видят отвъд сенките и лъжите на своята култура, никога няма да бъдат разбрани, от масите". Платон





George Clooney Sees the Light at the End of the Tunnel







"Необходимо е да се спуснеш, защото ако не се спусне, човек няма право да се изкачи, но онзи, който трябва да слезе, отива и се потапя в ада. Там сред суровата тъмнина и автентичната тишина на мъдреците, където човек трябва да изкове златото, за да направи Златото на Духа. "

~ Самаел Аун Уeор



"Змията, която не може да хвърли кожата си, трябва да умре, както и умовете, които са възпрепятствани да променят мнението си, и те престават да имат съзнание". ~ Фридрих Ницше




Owl Looking at the Hooters Calender on the Internet

"Като усъвършенстваме нашето прикриване, прекарваме живота си в търсене на човек, за когото не се заблуждаваме". ~ Робърт Браут

                   




"Синхронността е събирането на вътрешни и външни събития по начин, който не може да бъде обяснен с причина и ефект и това е смислено за наблюдателя". ~ Карл Юнг



"Каквото и да ти отнеме живота, остави го, нека го изпуснем. Когато се предадеш и пуснеш миналото, ти си позволил да бъдеш напълно жив в момента." Оставянето на миналото означава, че можеш да се наслаждаваш на съня, който се случва точно сега . " -Дон Мигел Руиз






"Когато се осмеля да бъда силен, да използвам силата си в услуга на моето видение, тогава става все по-малко важно дали се страхувам" - Audre Lorde



"Сър Джон Екълс, невролог и лауреат на Нобелова награда, заяви:" Искам да осъзнаете, че в естествения свят няма никакъв цвят и няма звук, нищо подобно; без текстури, без шарки, без красота, без аромат. "Това, което има пред вид Екълс, е, че всички качества на природата, от луксозния аромат на роза до жилото на оси и вкуса на мед, се произвеждат от човешки същества. Това е забележително изказване, и нищо не може да се добави. Най-далечната звезда, милиарди светлинни години далеч, няма реалност без теб, защото всичко, което прави звезда истинска - топлина, светлина и маса, нейната позиция в космоса и скоростта, която я отвежда с огромна скорост - изисква човешки наблюдател с човешка нервна система. Ако никой не съществува, за да изпита топлина, светлина, маса и т.н., нищо не може да бъде реално, както го познаваме. "- Deepak Chopra, Menas Kafatos- Вие сте Вселената


"Аз не принадлежа в бетонната джунгла, където въздухът се натрупва от дим и разрушение. Аз принадлежа, където мога да усетя земята с босите си крака, а реките текат мирно под буйни дървета и техните мелодични приятели. Принадлежа към природата. "- Анон



"Бъди като компаса, медитирай и пази ума си непрекъснато насочен към Северния полюс на Божието съзнание, бъди с Бога всяка минута, наслаждавай се на всичко с безграничното и ще бъдеш щастлив в това съзнание". - Парамханза Йогананда



"Има място, където думите се раждат от мълчание, от шепота на сърцето се появяват и всяко дишане оформя образа ти в душата ми." -Rumi


"Времето е създадено. Да казваш "Нямам време" е като да кажеш "Не го искам". - Лао Дзъ


"Погледнете внимателно около себе си и разпознайте блясъка на душите." -Rumi



"Светът на човека е толкова голям, колкото и сърцето му." - Таня Мур




Няма коментари:

Публикуване на коментар