Последователи

четвъртък, 26 октомври 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 71


- Не можем да мислим за две неща по едно и също време;
- Когато се фокусираме върху Духовни ценности, става невъзможно да изпитваме алчност и гняв.

                                     
                                                
               

- Гледайки назад, за да изследваме какво е било, ни пречи да бъдем изцяло ТУК И СЕГА;
- Стари мисли, стари модели на поведение, стари мечти... ни пречат да имаме нови изживявания.

              

Не подценявай и не наранявай никого в живота.
Днес може да си силен. Но помни.
Времето е по-силно от теб!


       

"Човешките умове са склонни да забравят факта, че сме изключително могъщи, защото сме крайно свързани с божественото. Ние сме вкоренени в самия произход на съществуването" - Ziad
               



Повечето от Вселената са съставени от тъмна енергия, тайнствена сила, която движи ускоряващото се разширение на Вселената. Следващата по големина съставка е тъмната материя, която взаимодейства с останалата част от Вселената само чрез нейната гравитация. Нормалната материя, включително всички видими звезди, планети и галактики, съставлява по-малко от 5% от общата маса на Вселената. Тъмната енергия може да се смята за "квинтесенция" или пета фундаментална сила, следваща известните сили: гравитация, електромагнетизъм и силните и слабите ядрени сили. 
- източници на НАСА

Отчитаме цялата материя и енергия, които познаваме, измерваме колко голяма гравитация трябва да има, това е една шеста от гравитацията, която действително действа във Вселената. Ние наричаме това тъмна материя. Това наистина трябва да се нарича тъмна гравитация. Не знаем какво е това.

-Neil deGrasse Tyson 

Но една нова теория казва, че тъмната материя може да бъде обикновена материя в паралелна вселена. Ако една галактика се движи над друго измерение, няма да можем да я видим. Щеше да е невидима, но щяхме да почувстваме гравитацията й. Следователно това може да обясни тъмната материя. 

- Мичио Каку

                                        


" Божията любов, непоколебима и съвършена, се влива в чиста душа по начина, по който светлината се влива в прозрачен обект. Колкото повече любов намира, толкова повече се дава; така че, когато станем ясни и открити, толкова по-пълна е радостта от небето. И колкото повече души резонират заедно, толкова по-голяма е интензивността на любовта им и, както огледало, всяка душа отразява другата. "-Данте Алигиери






"Всички проблеми са илюзии на ума." - Екхарт Толе



"Ние сме така създадени от Природата, че лесно вярваме в нещата, за които се надяваме, но трудно вярваме на онези, от които се страхуваме, и че почитаме тези неща повече или по-малко, отколкото е справедливо. Това е източникът на суеверията, от които хората навсякъде са обезпокоявани. " ~ Барух Спиноза -  Baruch Spinoza - Benedito de Espinosa. 1632-1677,



"Трябва да растеш отвътре навън, никой не може да те научи, никой не може да те направи духовен, няма друг учител, а твоята душа!"

 -Свами Вивекананда

"В центъра на твоето същество имаш отговор, знаеш кой си и знаеш какво искаш!" 

-Лао Дзъ

"И няма да кажат:  нито ще рекат: Ето тук е! или Там е! защото, ето Божието царство вътре е във вас." 

- Лука 17:21





"Когато човек може да формира мислите си, емоциите си и действията си в верните изрази на най-висшите си идеали тогава свободата е негова, защото невежеството е тъмнината на хаоса и знанието е светлината на Космоса"

- Manly P. Hall


•When you pray, you speak to God. When you meditate, God speaks to you• 
• Когато се молите, говорите с Бога. Когато медитирате, Бог ви 
говори;


Любовта е необезпокояваният баланс, който обединява тази вселена. Дори и в света, йогите, които вярващо изпълняват своите отговорности, без личен мотив или привързаност, пробиват сигурен път на просветление. 

-Махаватар Бабаджи

Няма коментари:

Публикуване на коментар