Последователи

сряда, 18 октомври 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 65


Ако човек не постигне вътрешен мир в този живот, той няма право да очаква щастие в отвъдното. Ако подсъзнанието е натоварено с фалшиви убеждения и емоционалната природа с фалшив натиск, човекът, след като замине оттук, трябва да пребъдва в объркването на собствените си грешки. ~ Manly P. Hall (Търсене на чистата земя 1970 г., стр. 3)

                        

Безплътният индивид преминава в другия живот, като с него взима това което доминира в характера му във физическия свят. Ако той е заядлив, докато е физически въплътен, той ще бъде заядлив и отвъд гроба. Смъртта е промяна на местоположението, но не променя психологическата интеграция на съществото. ~ Manly P. Hall (Търсене на чистата земя 1970 г., стр. 2)

                    


            

Човекът, който прави грешки, иска корекция и като се бори срещу тях обикновено увеличава трудностите си. ~ Manly P. Hall (Търсене на чистата земя 1970, с. 8)   

                 

"Реалността, която можем да формулираме, никога не е самата реалност" - Вернер Хайзенберг

                                 



"Научи се да виждаш. Да осъзнаеш, че всичко се свързва с всичко останало."" -Леонардо да Винчи






"В безкрайното съзнание във всеки атом от него, вселените идват и си отиват като частици от лъча слънчева светлина, която блести през дупка на покрива. Те идват и минават като вълните на океана. " -Yoga Vasistha





Бог все още е навсякъде в природата. Където сърцето бие с любов, където вярата и разумът пораждат техните оракули, има Бог, както преди в сърцата на гледачите и пророците. Не почвата на земята е толкова свята, колкото сърцето на добрия човек, нищо не е толкова пълно с Бога. ~ Албърт Пайк, морал и догма (1809 - 1891 г.)


Това, което е от първостепенно значение, е, че магистърният ключ към самия метод на инициализация става постоянно инсталиран фиксатор в индивида. След като научим процеса да се превърнем в нещо по-велико от нас, можем и евентуално ще приложим същата алхимията, за да постигнем най-великото спасение. ~ Lon Milo DuQuette, синовете на Озирис


Намерете екстаза в себе си. Не е вън. Той е в най-вътрешното ви цъфтене. Това, което търсите, сте Вие. ~ Ошо / Шрей Радженеш (1931 г. - 1990 г.)



"Няма красиви повърхности без ужасна дълбочина." 

- Фридрих Ницше


"Дойде време, когато нищо не е смислено, освен да се отдадеш на любовта." -Rumi



"Само вътрешната светлина може да разсее външната тъмнина; всеки човек следователно живее в свят, излъчващ със слънцето на собствената си душа или затъмнен и засенчен от невежеството в него. Вътрешната светлина е вечната светлина, докато това осветление, което идва отвън, е илюзорно и телесно. "~ Manly P. Hall


"Без любов придобиването на знание само увеличава объркването и води до самоунищожение." 
~ Джиду Кришнамурти



"Просветлението никога не идва при човек, непособен да го разбере или да оцени значението му. Не е необичайно хората да посещават учител по окултните науки, за да преценят и интерпретират своите психически преживявания. Човек ще каже: "Такова и такова нещо ми се случи беше ли просвещение? Друг ще каже: "Видях някои смешни светлини снощи - светя ли?" Едно правило, от което може да зависи всичко, е, че никой няма да бъде осветен или иницииран, без да го знаят. Причината е, че никой не може да бъде иницииран, докато не достигне състояние на развитие, в което той е напълно квалифициран да реши за себе си значението на неговите мистични преживявания. Човек, който не знае дали е осветен или не много очевидно не е,, защото самото просветление едва ли би могло да изясни този проблем за него. "~ Manly P Hall


"Светлината е електрически пожар, положен от Природата в служба на волята; осветява онези, които знаят как да го използват, изгаря онези, които го злоупотребяват. "- Алистър Кроули



"Трагедията на живота не е смърт, а онова, което сме оставили да умре в нас, докато сме още живи." ~ Norman Cousins






"Тъй както физическата вселена е най-ниската и най-малко постоянна част от съществуването, така и физическото тяло е най-ниската и най-малко постоянна част от човека." ~ Manly P. Hall






"Умът си е свое място, и само по себе си може да направи рая на ад и ада на рай."



~ Джон Милтън



"Светът е огледало и връща на всеки човек отражението на собственото му лице". ~ Уилям Грейпайс Такерай



"Ако повечето от нас останат невежи за себе си, това е така, защото самоосъзнаването е болезнено и ние предпочитаме удоволствията на илюзията." - Aldous Huxley


" И сега великаните , които са цената на връзката между духа и плътта , ще бъдат наричани " земни зли духове " и тяхното обиталище ще бъде Земята. На свой ред те ще родят зли духове, понеже са свързани с небето с една част от естеството си , тъй като произлизат от Стражите .Те следователно ще бъдат злите духове на Земята и ще ги наричат " духове на злото " .
Обиталището на небесните духове е небето; но Земята ще бъде обиталище на земните духове , тъй като там са родени. И духовете на великаните ще донесат на Земята всякакъв вид напаст : чумата , войната , гласуването и скръбта.
Те нито ще ядът, нито ще пият , невидими за всеки поглед .Ще бунтуват мъжете и жените , защото са били заченати в дни на разруха и сеч "

( Енох 15 :8 - 12 )



Ако сме сигурни, че човешките същества притежават душа, има ли начин да я намерим в човешката физиология? Според юдео-християнската религиозна традиция, душата е основното определение на движение в живата материя, което я прави инертна, независимо от изместването на другите.

Човешката душа е фундаментална за това да бъдеш човек. Клайв Стейпълс Луис твърди: „Ти нямаш душа. Ти си душа, имаш тяло.“




Според някои изследователи душата е съставена от идентичността и разнообразието. Субстанция, която обединява космическата душа и звездите. Хиляди години след като първите философи пишат за човешката душа, двама учени смятат, че най-после са„намерили“душата. Според Стюарт Хамероф, професор в департамента по анестезиология и психология в Университета на Аризона и британския физик Роджър Пенроуз същността на душата ни се съдържа в структурите, наречени микротубули, които се намират в нашите мозъчни клетки. Това, което наричаме съзнание, е резултат от ефекта на квантовата гравитация на Вселената. Тази теория е наречена Orch-OR („оркестрирана обективна редукция”). Нашата душа не е просто взаимодействие на невроните в мозъка. Тя се състои от тъкани на самата Вселена и е съществувала още преди началото на времето. Според учените, съзнанието може да се разглежда като програма, която се използва от квантов компютър в мозъка ни. Тя може да се задържи в космоса, дори и след смъртта. Това е нещо, което според изследователите може да обясни различните възприятия на тези, които имат близки до смъртта преживявания. Ако пациентът е реанимиран, квантовата информация се връща в микротубулите. Ако това не се случи и пациентът умре, квантовата информация остава извън тялото, съществува безкрайно в качеството си на душа. Според противоречива теория така наречените микротубули те губят квантово състояние и излизат от човешката нервна система. Въпреки това информацията, съдържаща се в тях, не се унищожава. Вместо това тази информация напуска тялото и се събира отново във Вселената.



Кинезинов протеин, ходещ по микротубула



Наноробот, който може да се движи във всяка посока на двумерна грапава повърхност е разработил екип от учени от Института по клетъчна и молекулярна биология към Университета на Тексас в Остин.



Той представлява една единствена молекула ДНК с торс и два "крака", които местейки се дават възможност на молекулата да се придвижва.

В бъдеще учените се надяват, че с помощта на такива наномашини ще успяват да откриват тумори в човешкото тяло и евентуално да ги третират.

Представените преди това молекули от този вид са можели да се движат само в определената посока по права линия или в една равнина. Новият ходещ наноробот може да извършва 36 поредни стъпки върху повърхността на нееднородни микронни частици, покрити с ДНК като предварително не е програмиран, самостоятелно решавайки къде да сложи "крака" си.

За разлика от обикновените молекулни моторни протеини като кинезин, които могат да се движат по повърхността, променяйки структурата й, представените ходещи "машини" използват за придвижване хибридизация и не променят основата.

Ходещата "машина" представлява две едноверижни ДНК вериги, комбинирани в една структура.

ДНК молекули представляват своеобразни нанокомпютри, които с помощта на самостоятелни "изчисления" вземат решение за посоката на движение. Според авторите, тези "пешеходци" могат да се използват за диагностициране на заболявания.

Схема на движението на моторния протеин кинезин, който може да се придвижва по протежение на микротубулите:











                         

Шри Рамакришна. Учения

31. Слънцето осветява цялата земя, но един малък облак може да го скрие от нашия поглед. По същия начин, незначителният воал на Мая (космическата Илюзия) ни пречи да видим вездесъщия и всевиждащия Сатчитананда - абсолютното Битие-Познание-Блаженство.

32. Каква мислите, че е природата на Мая? Тя е като водораслите в едно езеро. Можете да ги избутвате встрани, но след малко водата се изпълва отново с тях. По същия начин, докато разграничавате вътре в себе си и общувате със святи хора, всичко изглежда чисто; но скоро след това, светските желания хвърлят върху вас воала на илюзията.

33. Но така както можете да възпрете връщането на водораслите, слагайки бамбуков прът на пътя им, можете да попречите и на воала на Мая да ви обвие оново, чрез оградата на познанието и любовта към Бог. Тогава Мая не може да преодолее тези препятствия и бива възприеман единствено Сатчитананда.

                  

Всеки човек е способен да излезе отвъд живота, обвързан от сетивата. Сетивният живот прави човека егоцентричен; развитието и еволюцията остават в заастой. Ето как той бива подложен на безкрайното повторение на своите обусловени от времето преживявания в сетивния свят. Нека се замислим върху следния стих от Катха Упанишад: „Когато всички желания, които са се прилепили към сърцето отпаднат, тогава смъртният човек става безсмъртен и постига Безкрайността”. Още в този живот.

- Свами Витамохананда

               
                 





"Ако човек може да разбере целия ужас от живота на обикновените хора, които се въртят в кръг от незначителни интереси и незначителни цели, ако може да разбере какво губят, би разбрал, че може да има само едно нещо, което е сериозно за него - да избяга от общия закон, да бъде свободен. " ~ Г. И. Гурджиев












"Символизмът е езикът на мистериите. Чрез символи хората някога са се стремили да общуват помежду си с онези мисли, които надхвърлят ограниченията на езика. "~ Manly P. Hall


"Ако вземем нещо за истината, можем да се придържаме към него толкова много, че дори и да дойде истината и да почука на вратата ни, няма да искаме да я пуснем. Трябва да можем да надминем предишните си познания ние се изкачваме по стълба. Ако сме на петия ред и смятаме, че сме много високи, няма надежда да стигнем до шестия. Трябва да се научим да надхвърляме собствените си възгледи. "- Thich Nhat Hanh


Целта на алхимията не е просто материална, тя е отчасти "отвъд" и е почти точно подобна на целта на даоизма, където цялото усилие е насочено към намиране или създаване на Тао. ~ Карл Юнг, ETH, стр. 143.

Алхимията е много повече от историческия предшественик на металургията, химията и медицината - тя е жива форма на свещена психология. Алхимията е проекция на космическа и духовна драма в лабораторни условия. Това е изкуство, както опитно, така и експериментално. Това е светоглед, който обединява духа и материята, Слънцето и Луната, Ян и Ин.

Юнг прекарва по-голямата част от края на живота си, като изучава предмета на алхимията, който той нарича, търсене на божествената материя.

Алхимията отразява процеса на лична трансформация в метафората на преобразуването на обикновените метали в злато. Юнг беше удивен да открие, че образите и операциите, които среща в старите алхимични текстове, са силно свързани с неговите теории за психоанализата и несъзнаваното. Следователно, основният му изследователски проект в кулминацията на кариерата му е около тази тема на алхимията и как тя е свързана с динамиката на съзнанието. Юнг е видял в алхимията метафора за процеса на индивидуализация и морфинга и мутиралия образ на този процес, който излиза от потока на съзнанието.

Алхимията може да се разглежда и като система за самоинициране. Юнг често се обръща към образите на алхимията, митологията и религията, за да опише психическия живот. За да бъде изображението жив символ, то трябва да се отнася до нещо, което не може да бъде иначе известно. Юнг е разработил по-голямата част от своя алхимичен анализ на психиката в три големи обеми творби. Те включват алхимическите изследвания, психологията и алхимията, както и неговата окончателна творба Mysterium Coniunctionis.

ВЪВЕДЕНИЕ В ALCHEMY
В архетипната психология
от Иона Милър, 1986


Агенти на ДС - под прикритие - към адските патали на БИЛЛА СВАРГА



Метафизиката е изследването на начина на преместване на себе си. Как да се измъкнем от самооценката и да проследим с благоговение чудото в безбройните вселени, безбройните небесни радианси на ума, на живота, на Просвещението, на Нирвана или на Бог, каквото и да го наречеш. ~ Д-р Фредерик Ленц / Рама (1950 - 1998)


Огледалото Истина: Събуждащото състояние на съзнанието не е абсолютно. Нашият опит в живота не е солиден или непроменен, а се произвежда от нашите убеждения и преценки. Ако желаем, можем да променим мислите си; това непременно ни дава различна гледна точка за живота. Страданието не е задължително да се събужда повече, отколкото в сънуването - можем да променим възприятията и опита си, като променим вярванията си. Не е нужно да оставаме обвързани с нашите пространствени, времеви, културни, семейни или преходни интерпретации на света. И все пак за повечето, особено за тези, които не се развиват към по-високи нива на съзнание, диктува рационалността и емпиричните разсъждения изглеждат Абсолютно: трудно е, но не и невъзможно да пренапишем през доживотния ни сън, тази нашата безсънна драма.

                   



Луцифер е Айо, учител, ментор, със сигурност е изключителен, необичаен и удивителен. В Луциферовото изкушение е несравним дидактик, проницателен педагог, удивително превлекателен, с неподправена стимулация, окултно подстрекаващ с тайни божествени предложения, съблазън и фантазия. ~ Самаел Аун Уор (1917 - 1977)



- Знаеш ли какво си? 
Вие сте ръкопис на божествено писмо. 
Вие сте огледало, отразяващо благородно лице. 
Тази вселена не е извън вас. 
Погледни вътре в себе си;
всичко, което искаш,
ти вече си."
- Джалалудин Руми




Животът не е някъде, където те чака, а се случва в теб. Не е в бъдещето, като цел да се появи, сега е тук, в този момент - в дишането ви, циркулира в кръвта ви, бие в сърцето ви. Каквото и да сте, това е вашият живот и ако започнете да търсите смисъл някъде другаде, ще ви липсва, ще го пропуснеш.. Човекът го е правил от векове.


~ Ошо



"Еготизмът е упойка, която потиска болката от глупостта". ~ Франк Лейхи


"Реалността прилича на огледало. Всяко дело, което изпълняваме, всяка емоция, която показваме, и всяка дума, която говорим, се отразява обратно в нашия живот. " 

~ The Zohar











"Никое общество не иска да станете мъдри: това е против инвестирането на всички общества. Ако хората са мъдри, те не могат да бъдат експлоатирани. Ако те са интелигентни, те не могат да бъдат подчинени, те не могат да бъдат принудени в механичен живот, да живеят като роботи. Те ще се самоуправляват - ще изтъкнат своята индивидуалност. Те ще имат аромат на бунт около тях; те ще искат да живеят в свобода.

Свободата идва с мъдрост, вътрешно. Те са неразделни и никое общество не иска хората да бъдат свободни. Комунистическото общество, фашисткото общество, капиталистическото общество, индуиско, мохамеданско, християнинско - нито едно общество не обича хората да използват собствената си интелигентност, защото в момента, в който започват да използват интелекта си, те стават опасни - опасни за установяването, опасни за хората, които са на власт, опасни за "имащите"; опасни за всички видове потисничество, експлоатация, потискане; опасни за църквите, опасни за държавите, опасни за народите.

Всъщност, един мъдър човек е страшен, жив, пламтящ. По-скоро би искал да умре, отколкото да бъде поробен.

Смъртта няма да има много значение за него, но той не може да продаде живота си за всякакви глупости, на всякакви глупави хора. Той не може да им служи. "

~ Ошо



"Докато умът се придържа към вярата, той се държи в затвор."

 ~ Джиду Кришнамурти



"Отровата е във всичко и нищо не е без отрова. Дозировката го прави или отрова, или лекарство." ~ Парацелз


"Нашата психика е създадена в съответствие с структурата на вселената, а това, което се случва в макрокосмоса, също се случва в безкрайните и най-субективните достижения на психиката".~ Карл Г. Юнг

"Библиотеката на мъдростта е по-ценна от цялото богатство и всички желани неща не могат да бъдат сравнени с нея. Който твърди, че е ревностен към истината, към щастието, към мъдростта или към знанието, трябва да стане любител на книгите. " Платон

                     


Херметичен принцип 1 - Ментализъм "Всичко е умствено; Вселената е душевно творение на всички. "- The Emerald Tablet на Хермес Трисмегист



"Отровата е във всичко и нищо не е без отрова. Дозировката го прави или отрова, или лекарство." ~ Парацелз


"Любовта е името на желанието и стремежа към пълнота"
- Аристофан


"Дървото на живота представлява светът извън нас и света в нас. Ние сме склонни да мислим за небето и ада в физическия свят само от гледна точка на външни, конкретни, материалистични. Ние мислим за небето като нещо над главите ни, което е много изпарително и неясно и светло, докато ад е нещо под краката ни, което е изпълнено с огън или лед. Тези места съществуват, но отношенията ни с тях не се определят от нашите убеждения, дрехи, които носим, наследство, раждане или богатство - вместо това се определя от нашето състояние на съществуване, нашето ниво на съзнание. С други думи, дали имаме физическо тяло или не, нашето състояние на определяне определя нивото, в което преживяваме живота. "


~ Самаел Аун Уеор



"Мъдростта е изобразен като кръг. Разбирането като квадрат."

~ The Zohar



" Ако ще опиташ, върви по целия път. В противен случай дори не започвайте. Това може да означава загуба на приятелки, съпруги, роднини и може би дори ум. Това може да означава да не ядеш по три-четири дни. Може да означава замръзване на пейка в парка. Това може да означава затвор. Това може да означава измама. Това може да означава подигравка - изолация. Изолацията е дарът. Всички останали са тест за вашата издръжливост, колко много искате да го направите. И ще го направите, въпреки отхвърлянето и най-лошите шансове. И ще бъде по-добре от всичко друго, което можете да си представите. Ако ще опитате, отидете по целия път. Няма друго подобно чувство. Вие ще бъдете сами с боговете и нощите ще пламнат с огън. Ще прекарате живота си направо в съвършен смях. Това е единствената добра битка, която има. "

~ Чарлз Буковски

                                             
Отвъд идеите за престъпление и правда има поле ... Ще се видим там - Руми


"За да се промени, човек трябва да изправи дракона на неговите апетити срещу  друг дракон - жизнената енергия на душата." ~ Rumi


"Вие самият сте съдията на вашата стойност и вашата цел е да откриете тази безкрайна стойност в себе си, без значение какво мисли някой друг" - "Deepak Chopra



"Всичко във Вселената е перфектно - дори желанието ви да я подобрите." 

- Уейн Дайър


'' Медитацията е ключът, който ще отвори вратата към вашето вътрешно Аз, където се крие цялата истинска сила за материалното проявление, защото както звука идва от изворите от мълчанието, така и позитивното действие идва от вътрешното Знание. Мисленето е електрическо, знанието е магнитно."

- Уолтър Ръсел








"Сърцето е център на Аз и Азът е центърът на центровете. Точно както фината сила на електроенергията минава през жици и прави много чудесни неща, така и сърцето придава усещане на сетивата. "-Рамана Махарши



"Мъдростта ми казва, че съм нищо." Любовта ми казва, че съм всичко. -Nisargadatta Maharaj



Средният американец,  макар и трудолюбив, макар и икономически фокусиран, и много материално, не е реалист. Ако беше реалист, той нямаше да е в дълг през по-голямата част от живота си. Ако беше реалист, той нямаше да консумира огромните количествата алкохол, които се консумират в тази страна. Средният човек, дори на Запад, не е изправен пред факти. ~ Manly P. Hall (Японският подход към психотерапията 1971, с. 8)




Болката и скръбта са последствия от неправомерно поведение. Те всъщност не са зли. По-скоро те са непосредствено доказателство, че вечността не може да бъде компрометирана. Когато човек правилно води себе си, целият свят се трансформира и божествената цел се разкрива. ~ Manly P. Hall (Търсене на чиста земя 1970, стр. 11)

Няма коментари:

Публикуване на коментар