Последователи

сряда, 4 октомври 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 54



Всъщност само една уникална и космическа религия действително съществува. Тази религия приема различни форми според времето и потребностите на човечеството. Следователно, религиозните конфликти са абсурд, защото на тяхната база всички религии са само модификации на универсалната космическа религия. ⸺ Самаел Аун Уор

              









"Никога не искам да бъда лесно дефиниран. Aз предпочитам да плувам над съзнанието на другите хора като някакво флуидно и неосезаемо, по-скоро като прозрачно, парадоксално ирисово същество, отколкото като истински човек". ~ Франц Кафка







"Ние сме пътници на космическо пътешествие, звезден прах, въртящ се и танцуващ във вихъра на безкрайността." Животът е вечен, спряхме за момент , да се срещнем, да обичаме, да споделяме.Това е скъпоценен момент. Това е малък скок във вечността. "- Пауло Коельо


"Физическото обединение на мъж и жена по същество е свръхестествено действие, равносметка на рая, най-красивата от всички химни на възхвала, посветена на Създателя от създанието - това е алфа и омега на всичкo създадено ". - Самаел Аун Уор



King Kong With Valentine Amy Winehouse









"Символизмът е езикът на мистериите. Чрез символите хората някога са се стремили да общуват помежду си с онези мисли, които надхвърлят ограниченията на езика". ~ Манли П. Хол





Ако се нуждаеш от обещание за " рай " и страх от " ада " за да бъдеш добър човек, тогава не си добър човек.

               







Вярвам, че сме вид/порода с амнезия. Мисля, че сме забравили нашите корени и нашия произход. Мисля, че сме изгубени по много начини и живеем в едно общество, което инвестира огромни суми пари и огромно количество енергия, за да гарантира, че всички ще останем изгубени. Общество, което инвестира в създаването на безсъзнание, което инвестира в задържането на хората, за да спят, така че ние просто да сме пасивни потребители или продукти и всъщност да не задаваме някои въпроси. Греъм Хенкок



"Тъй както една стъпка няма да направи път на земята, така и една мисъл няма да направи път в ума. За да направим дълбока физическа пътека, ние вървим отново и отново: За да направим един дълбок умствен път, ние трябва да мислим над типа на мислите, които искаме да доминират в живота ни. " 

 -Henry David Thoreau


"Тъй както една стъпка няма да направи път на земята, така и една мисъл няма да направи път в ума. За да направим дълбока физическа пътека, ние вървим отново и отново: За да направим един дълбок умствен път, ние трябва да мислим над типа на мислите, които искаме да доминират в живота ни. " 

 -Henry David Thoreau


Ако успееш да видиш ясно, че светът е само прожекция на ума, ще превъзмогнеш цялото страдание. 
~ Субрамания Бхарахиар


Нищо не е по-голямо при променящата се реалност от нашите възприятия и чувства, които са отрицателни или положителни. Нашата честота и вибрации определят нашата траектория на по-нисък или по-висок резонанс. Безусловната Любов е най-високата степен, която трябва да поддържаме ... Нашето вродено Аз. ~ Mynzah


Всички безпокойства и страдания съдържат скритите семена на доброто ... за да разклатят ума в будност ... и да отворят очите за илюзорността на този земен живот. ~ Свами Шивананда



Отвъд идеите за извършване на злодеяние и правене на правда има поле. Ще се видим там. Когато душата лежи в тази трева, светът е твърде пълен, за да говори за това. ⸺ Руми



НУЖДАЕМ ЛИ СЕ ДА КОНТРОЛИРАМЕ ГНЕВА?
- Садхугуру

Няма нужда да контролирате гнева. Точно сега сте ядосан? Не. Защо трябва да контролирате нещо, което не съществува? Как можете да контролирате нещо, което не съществува?

Гневът е определено ниво на неприятности, както за вас, така и за всички около вас. Повечето от вас страдат повече от жертвата си. И когато се ядосате, можете да направите най-идиотските неща от живота си. Това определено не е интелигентен начин да съществуваш.

Да се ядосваш за нещо или друго, идва от силно чувство за харесване и неприязън.

Това идва от много дълбока идентификация на определен начин на мислене и чувство, което според вас е най-добрият начин да живеете, мислите и чувствате. Когато някой не е в съответствие с това, ти се ядосваш на тях. Тъй като вашите харесвания, нехаресвания и вашите идентификации с нещо друго стават по-силни, всичко, което правите, е изключване на съществуването.

Ако кажете: "Много ми харесва това", изключвате останалата част от съществуването в този момент.

Колкото по-силни или неприятни стават, толкова по-дълбоко става изключването.

Гневът прелива, защото не сте включили някого или нещо като част от себе си. Самият процес на освобождение е да се включвате, а не да се изключване.

В приобщаването вие се освобождавате. В деня, в който всичко, от цялото съществуване, е включено във вас, вие ще сте освободени.

В изключването сте в капан, вие се разделяте.



"Ако истината ще ги убие, нека умрат." ~ Имануел Кант



"Вземете шанс, целият живот е шанс. Най-отдаденият човек обикновено е този, който е готов да направи и да се осмели". ~ Дейл Карнеги


Ако искаш да пазиш тайна, трябва да я скриеш и от себе си." ~ Джордж Оруел




"Искам да стоя колкото се може по-близо до ръба, без да се прехвърлям. На ръба виждате всички неща, които не виждате от центъра." ~ Кърт Вонегът





Преди да се родиме, нямахме чувство; Бяхме с Вселената. Това се нарича "Mind-Only" или "Essence of Mind" или "Big Mind". След като сме се разделили чрез раждането от това единство, тъй както водопадът се отделя от вятъра и скалите, тогава сме получили чувство. 



Имате затруднения, защото имате чувство. Придавате се на Чувството, което имате, без да знаете точно как се създава това Чувство. Когато не осъзнаете това, вие сте един с реката или един с Вселената, имате страх. Независимо дали се отделя на капки или не, водата е вода. Нашият живот и смърт са едно и също нещо.~ Shunryu Suzuki Roshi (1914 г. - 1971 г.)


Радостта в живота, любовта към всички - това са сред живите резултати на правилното култивиране на усещането за красота и за изкуството.~ Рудолф Щайнер (1861 - 1925 г.)



Мъдростта няма нищо общо с това, което си спомняте. Няма нищо общо с това, което сте чели, или факта, че можете да спечелите интелектуален аргумент с някой друг. Мъдростта е истинското култивиране на себе си и в крайна сметка води до разбиране; а разбирането е пълно приемане на реалността. ~ Manly P. Hall (Ориенталска философия на седемте принципа на истинската мъдрост 1961, стр.15)



Знаем, че нещата не са просто начина, по който искаме да бъдем, но винаги има възможност те да са такива, както трябва, да са такива, както трябва да бъдат, и че човекът не разбира това, защото не разбира целта на собственото си съществуване. Много по-мъдро е да се приеме, че това, което наричаме бедствия, се разраства, отколкото да се предположи, че тези събития са признаци за наближаващ хаос. ~ Manly P. Hall (Като човек мисли в сърцето си 1968, стр.13)










Kолкото повече човек разследва контрола над съзнанието, толкова повече му се струва, че всичко е навързано в една огромна координирана мрежа, която съществува от доста дълго време, а крайната ѝ цел е да превърне хората в безмозъчни машини.
Откакто човекът е овладял умението да властва над масите, контролът над съзнанието бива неизменно употребяван от тези, които изучават човешкото поведение, за да могат да накланят общественото мнение в полза на малки елитни групи хора.

В наши дни този процес е навлязъл в критична фаза, в която контролът над съзнанието е придобил научно и физическо измерение, а това заплашва да се превърне в константа, ако не сме наясно с инструментите, с които разполага технократичната диктатура, завладяваща целия свят.

Модерният контрол над съзнанието бива технологичен и психологически. Научни изследвания са показали, че дори само излагането на показ на методите за контролиране на съзнанието намалява или елиминира ефектите от вмешателството. Това е така поне за подлъгващите реклами и умишлената пропаганда. По-трудни за преборване са физическите вмешателства, устройства за които постоянно биват разработвани и подобрявани от военно-индустриалните комплекси по света.

Образование



Това е най-явният и в същото време най-ужасяващ метод за контролиране на съзнанието. Мечтата на диктаторите винаги е била да променят „различните“ деца, затова и пропагандата в образованието е била доста широко застъпена във фашистките и нацистки режими. Глобалистката система, в която живеем, цели да създаде поколение от сервилни, безчувствени и немислещи хора, които да се подчиняват на елитна прослойка управляващи.



Рекламиране и пропаганда

Смята се, че създателят на консуматорската култура е Едуард Бернайс (Edward Bernays), който се досетил, че може да превръща искането в нужда чрез манипулиране на образа, който хората сами изграждат за себе си.

В книгата си „Пропаганда“ от 1928 г. Бернайс подчертава, че „пропагандата е изпълнителната власт на невидимото правителство“. Това може да бъде наблюдавано най-ясно в САЩ, където полицейщината и ограничаването на свободите са изящно забулени от псевдопатриотичната война с тероризма.

Все по-видното обединяване между медиите е позволило на цялата корпоративна структура да се слее с правителството, което в момента се възползва от концепцията за насочено пропагандиране. Медии, вестници, филми, телевизия и кабелни новини работят сякаш в екип, за да предават едно и също пропагандно съобщение, което изглежда толкова истинско благодарение на многото източници, които предават информацията. И тук въобще не става въпрос за подсъзнателни съобщения.

image

Няма коментари:

Публикуване на коментар