Последователи

петък, 13 октомври 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 61




Лошата слава на числото 13 идва и от скандинавски мит. Легендата разказва как 12 богове празнували във Валхала - домът на бог Один, когато се появил 13-тия бог на злото и огъня – Локи. Той нахлул на празненството и убил със стрела бога на радостта – Балдер. След неговата смърт Земята потънала в мрак и траур.







George W Bush and a Black Cat


Според нумеролозите числото 13 се възприема като нещастно само защото се намира след 12. Числото 12 се смята за натоварено с положителна енергия и символика. 12 са апостолите на Исус, боговете на Олимп, месеците в годината, зодиакалните знаци, племената на Израел.




При карти таро, които се смятат за най-достоверния начин да се предскаже бъдещето, 13-тата карта е картата на смърта.




В Древен Рим вярвали, че ако на едно място се съберат 12 магьосници, 13-тият пристигнал е самият Дявол.

           



В историята се откроява датата 13 октомври 1307 година, когато били арестувани Жак дьо Моле и хиляди рицари от Ордена на тамплиерите. Рицарите били арестувани по нареждане на френския крал Филип IV и папа Климент V. Били подложени на изтезания и са обвинени в ерес, содомия и всякакви други престъпления, за които били изгорени на клада.




На 13 април 1970 г. експлозия на кислороден резервоар обърква плановете на совалката Аполо 13 за кацане на Луната. Екипажът на совалката като по чудо оцелял, но случаят не останал забравен. Совалката Аполо 13 е изстреляна от ракетната площадка в 13:13 американско време.


                     



Halle Berry the Black Cat on Friday the 13th





Obama Burying Assad in a Hole on Friday 13 at the White House

                      






Повторно обединяване/Reunion на президентите в петък, 13-ти.



Ghost Cat by Candle Light




66.6 Tattoo






Black Cat at Execution




"Мъдростта не се страхува от нищо, но все пак се покорява смирено на собствения си източник, с по-дълбоко разбиране, обича всичко, защото е видяла красотата, нежността и сладостта, които са в основата на тайната на Живота" - Manly P. Hall







Jesus Returning to His Spaceship


Astronaut Jesus in the Jurassic Era


Selling Earth to the Aliens



"Преди да се създадат всички неща, имаше геометрия. Това, от вечността, е отражение на Бога, тя му дава първоначалния образец на художествената структура на този свят, за да може да стане подобен на своя Създател. Основните елементи на геометрията са разделенията на кръга.Те произвеждат хармонии, създават земни форми чрез хармоничното съгласие на музиката и дават на съзвездията на зодиака своя космически модел. В музика, хармонията е резултат от интуицията на композитора, но сред звездите тя се произвежда от геометричната необходимост на небесната механика. Бог е дал на човешката душа хармонични пропорции. " - Йоханес Кеплер: Хармонията на света (Хармони Мунди, 1619)


"Ние или се оказваме нещастни, или ние се превръщаме в силни. Размерът на работата е еднакъв. "- Карлос Кастанеда



Не мога да ви обещая завинаги, защото това не е достатъчно дълго .. - Дж. Уайлдър

                   


"Нашето общество се управлява от луди хора за ненормални цели.Мисля, че сме управлявани от маниаци за маниакални цели и мисля, че мога да бъда отстранен като луд, защото го изразих. ~ Джон Ленън






"Децата ти не са твои деца, те са синове и дъщери на копнежа на Живота за себе си. Те идват чрез теб, но не от теб и въпреки че са с теб, те не са на теб. Вие може да им дадете вашата любов, но не своите собствени мисли. Защото те имат свои собствени мисли. Можете да задомите телата им, но не и техните души, защото душите им обитават в утрешния дом, който не можете да посетите, дори и в мечтите си. , но не се стреми да ги направиш като теб, защото животът не се връща назад, нито се бави във вчера. ~ Халил Гибран


"Не е нужно да изгаряте книги, за да унищожите културата. Просто накарайте хората да спрат да ги четат. " ~ Рей Бредбъри










How to Fool People Book by Barack Obama







„Ако желаете да станете херметичен човек, човек, който може да бъде наречен Хермес, Меркурий, тогава в сърцето ви трябва да настъпи покой. Понятието „Хермес”, или „Меркурий” означава човек, който се е пробудил в новото душевно съзнание, човек, за когото се отваря божествената мъдрост, който издига светилището на главата към неговото висше призвание. Но това призвание не може да бъде изпълнено, ако ученикът преди това не се е научил да отваря в безмълвие сърцето си за Духа. Да се постигне утихване на сърцето е задача, която се възлага на всички, които истински търсят Гносиса. Това означава, че сърцето трябва да бъде пречистено, напълно спокойно, уравновесено и отворено.”

Ян ван Райкенборг: Египеткият прагносис и неговият зов във вечното днес






“Как системата ни принуждава да сме смирени и покорни”

1. Икономическа принуда робите да работят постоянно. Съвременният роб е принуден да работи без спиране до смъртта си, защото средствата, заработени от роба за 1 месец са достатъчни за да плати сметките си (ток, вода, телефон, т.н) за 1 месец, храната за 1 месец и пътуването си до работата за 1 месец. Тъй като парите на съвременния роб винаги стигат само за един месец, модерния роб е принуден да работи през целия си живот до смърт. Пенсията е също една голяма фикция, защото робът- пенсионер дава цялата си пенсия за сметки и храна, и робът-пенсионер няма свободни пари.

2. Вторият механизъм за скрита принуда на робите да работят е създаване на изкуствено търсене на псевдонеобходими стоки, които се налагат на роба чрез TV реклама, PR, местоположение на стоките на определени места в магазините. Съвременният роб участва в една безкрайна надпревара за “нещо ново”, и за това трябва да работи постоянно.

3. Третият скрит механизъм на икономическата принуда за съвременните роби е кредитната система, с “помощта” на която съвременните роби все повече се вкарват в кредитната кабала, чрез механизма на “лихвения процент за кредитиране”.

Всеки ден робът задлъжнява все повече и повече, защото съвременният роб за да изплати лихвите по заема, взима нов заем без да плаща стария, създавайки пирамида на дълга. Дългът, непрекъснато висящ над роба, стимулира роба да работи дори и за мизерно заплащане.

4. Четвъртият механизъм да се заставят съвременните роби да работят за скрития робовладелец е митът за държавата. Съвременният роб вярва, че работи за държавата, но в действителност робът работи за псевдо-държава, тъй като Парите на роба отиват при робовладелеца, а понятието държава се използва, за да се обърква съзнанието на робите, и за да не могат робите да задават прекалено много въпроси като: защо робите работят през целия си живот и винаги остават бедни? И защо робите не получават дял от печалбата? И къде конкретно отиват платените от робите данъци?


5. Петият скрит механизъм за принуда на робите е механизмът на инфлацията или периодично устройваните изкуствени фалити, не позволяващи на гражданите да се развиват икономически, като се разоряват и отново започват от нулата .. Нарастването на цените при липса на растеж на заплатите на робите осигурява дискретен скрит обир на робите. Така робът обеднява все повече и повече.

6. Шестият скрит механизъм, който принуждава роб да работи безплатно : робите са лишени от пари за да могат да се преместят другаде и да си купят недвижими имот в друг град или друга държава. Този механизъм принуждава съвременните роби да работят в един град при тежки условия, тъй като Други условия просто няма и робите не могат да избягат.

7. Седмият механизъм, който принуждава роба да работи безплатно, е скриването на информацията за реалната стойност на робския труд, реалната стойност на стоката, която е произвел робът. Крие се и делът от заплатата, който взима собственика на роба чрез механизма на счетоводното начисляване, като се възползва от невежеството на робите и липсата на контрол над добавената стойност, която робовладелецът прибира.

8. За да не искат съвременните роби своя дял от печалбите, за да не искат да получат заработеното от бащите им, дядовци, прадядовци, прадядовци и т.н. се крият фактите за плячкосване на ресурси от страна на робовладелците, които са били създадени от многобройни поколения роби за хиляди години история.





ЮНЕСКО ПО ПЪТЯ КЪМ РАЗПАД
**** Резултати от 8 години управление на Ирина Бокова

Управлението на Ирина Бокова на ЮНЕСКО практически ликвидира организацията, като я остави без финансиране.
Заради политизирани решения в угода на една група от държави срещу друга, първа Япония замрази парите си за нея.
Канада и др. държави спряха финансирането няколко години по-рано. Сред отказалите се да внесат вноските си в бюджета са 2017 са големи донори - Китай, Бразилия, Великобритания и т.н.

Израел също замрази парите и напусна ЮНЕСКО заради резолюция, внесена миналата есен от арабските държави, която на практика задраска Храмовия хълм в Йерусалим и като християнска светиня.

Днес САЩ също обявиха, че напускат организацията, а те са най-големия неин донор (22% от бюджета й). Франция, чийто представител е кандидат за поста на генерален директор, изрази съжаление за решението. Седалището на ЮНЕСКО е в Париж.

-------------------------------------------------
Според неофициални източници от лятото насам в ЮНЕСКО се плащат само заплати и всички дейности са замразени. Двата синдиката в организацията миналото лято поставиха редица въпроси за дейноста й, вкл. и за неправомерни действия на ръководството и назначения на "свои хора."
--------------------------------------------------
На 15 ноември Ирина Бокова трябва да напусне поста си. Но наследството й ще тежи дос мазване на всеки, поел ръководството на организацията. .

Не е ясно каква работа ще й предложи България, след като кандидатурата й за шеф на ООН пропадна. Въпреки че кара 66-а си година, не се съмнявайте, че ще бъде назначена на някакъв пост. Тя е от най-"ценните" кадри, което се видя и по реакциите на правителството ни и големите партии във връзка с прането на пари в азербайджанската пералня от съпруга й Калин Митрев.(виж мои постове от септември - например от 8-ми, 15-ти и т.н.)

Междувременно правителството отказа да освободи съпруга й Калин Митрев от Борда на Европейската банка за възстановяване и развитие, а масата родни депутати в европарламента гласуваха против резолюция за разследване на перачницата и визираните лица, вкл. и за нашия отличил се герой.


Ционистката Бокова под бойния знак на Черно- Белите

                         

Юнеско като всяка една уж международна организация се държеше от глобастите сефаради.-световните господари. И Бокова затова беше начело, като елитна болшевичка -интернационалистка. Но ето ,че има промяaя на световната арена и ЮНЕСКО първа отрази промяната на световните сили-двете секти ционисти. Конфликта между тях фалира ЮНЕСКО. А световния конфликт е между глобалисти сефаради и изолационисти ашкенази. И явно националните ашкенази взимат връх , и с Тръмп и с Путин и с БРИКС ,а най вече с Китай ,собственост на Ротшилд. Глобализма е още много силен и не само в крайокеанските амерински щати ,гласували за Хилари и Синедриона.


             




Преди време бяхме ощастливени да научим, че дъщерята на някогашния главен редактор на „Работническо дело“ Георги Боков, за когото се твърди, че се е хвалил с изтезанията и убийството на карикатуриста Райко Алексиев, била избрана и за почетен гражданин на София. Наистина децата не отговарят за деянията на родителите си, но Софийска община, гласувала това звание за Ирина Бокова свенливо премълчава за какви лични нейни заслуги към София става дума. Явно наследственото ДНК на дегенрати и убийци е най-ценено от световния елит и води по стълбичката към върха.





Загадката „Траки-Славяни-Етруси-Хети-Пелазги- е необяснена досега от поръчковата история на двете империи-автроунгарската и руската. Панславизма не даде разумно обяснение защо термина славяни се натресе на северните траки. А беше по лесно да се обяви Руската Империя,поляци,чехи,словаци, наследник на тракийската цивилизация , а не на Рим. Измислената гръцка цивилизация от английски учени, бе по лесно да се обясни ,че е пелазка цивилизация,обсорбирана от завоевателите етиопското племе данайци. И така щяха гърците повече да спечелят ,като се покаже приемственост от Минойската и Пелазката цивилизация. Същото важи и за примствеността на Рим от тракийското племе етруски. Сега е модерно в Русия да се изкарват руснаците наследници на ет-руските ... Жалки са руснаците, като не признават старобългарските и волжкобългарските си корени на Русия.Но се появиха 5 тюркски племена , малцинствата в Волжкобългарската Империя, които се гордеят с името бУлгарско. А етническите волжки българи са се слели и допринесли за Русия, защото са имали само диалектни различия с говорещите старобългарски руснаци. Русия от 1000 години има претенции да е наследник на Велика Империя, но са объркали Империята, Не Рим ,или Източен Рим с Константинопол , а другата Велика Империя-България. Но в 17 век Дунавска България не е имало, а Волжка България е бил апетитен съсед за поглъщане, Затова мАсква се обявява за тритият Рим , а не новата трета България,погълнала Волжка България. . ..Винаги са ме дразнели боси и прости британски.италиански,гръцки и руски пияници , но избиващи комплекси като ИМПЕРИАЛИСТИ. тези империи ги няма вече, Рим,Византия, Велика Британия,Руска Империя. За последната е вече след 1917 съветска Хазария, а сега Хазарка олигарсия, в която за 100 години се избиват 100 милиона руснаци. Но сега имат руснаците късмет с по малкото зло. Руските ционисти не си дадоха робите на американските ционисти.А НИЕ Българите нямахме тоя късмет и ни убиват като нация.

             



Свами Витамохананда

Човекът е като уловен в капан с яденето на сладките и горчивите плодове на своя живот. Лудият стремеж към богатството, сетивните удоволствия и суетите на живота го разрушава. Не е ли това интелигентна глупост? Пробуденият и бдителен ум е най-належащата нужда на съвременния свят. За да бъдем безстрашни, ние трябва да гмурнем дълбоко в потенциала на своята личност. Така ще придобием вътрешна сила и смелост. Това е състоянието на просветлението тук и сега.



Реалността е най-тежкото бреме, което повечето хора трябва да понесат; реалността на това кои са и какво са, и какво могат да направят, и какво не могат да направят, и защо трябва да се гордеят със себе си или защо няма нищо в тях за да се гордеят със себе си. ~ Манли П. Хол (Разсейване - Внезапното променяне на звука 1:05




Можем, ако желаем, да мислим за себе си като за строители на съдба, формиращи империи, а след това да четем историята и да видим как нашите играчки се разпадат; или просто можем да разпознаем това като градина, път, приятно място по пътя на нашето пътуване, където можем да спрем да се освежим себе си, да споделим някои удоволствия, а след това да продължим. ~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, p.13)





Можем, ако желаем, да мислим за себе си като за строители на съдба, формиращи империи, а след това да четем историята и да видим как нашите играчки се разпадат; или просто можем да разпознаем това като градина, път, приятно място по пътя на нашето пътуване, където можем да спрем да се освежим себе си, да споделим някои удоволствия, а след това да продължим. ~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, p.13)



Човешките взаимоотношения не могат да бъдат трайни. Законът на природата не позволява отношенията да продължават завинаги. Следователно, вечността не може и не трябва да бъде елементът, необходим за щастието. Взаимоотношенията на индивидите са преходни - малко повече от други. Но когато се опитваме да се придържаме към онова, което изчезва, ние само се оказваме нещастни. Когато насилваме взаимоотношенията, ние се нараняваме. Следователно природата създава модели на среща и разделяне. Ние трябва да живеем чрез тези приемания. Някои от най-лошите неврози възникват при хора, които не могат да приемат промени в отношенията. ~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, стр. 9)





Небето иска индивидът да се движи грациозно, любезно от сърце, с дълбока оценка на проблемите на другите, но никога, при никакви условия, да не се опитва да постигне собствените си цели, като унищожи, разочарова или нарани други хора. ~ Манли П. Хол (The Lone Traveler 1962, p.10)



"Истината е една; мъдреците говорят за това по различни начини. Това е едно слънце, което се отразява във всички езера. Това е единствената вода, която потиска жаждата на всички. Това е един въздух, който поддържа целия живот. Това е един огън, който блести във всички къщи ... Системите на вяра могат да бъдат различни, но Бог е Един. "-Риг Веда पूर्णमदः पूर्णमिदम् पूर्णात् पूर्णमुदच्यते | पूर्णस्य पूर्णमादाय पूर्णमेवावशिष्यते || शान्तिः शान्तिः शान्तिः ||



Истинският факт е, че сме в средата на един духовен свят, който доминира над материалния. ~ Сър Оливър Лодж



Намирайки се в материалния свят, вие предполагате, че в тялото има дух, а ние смятаме, че духът има тяло. Материалните очи са наистина прозорци на родената в духа душа. Духът е архитектът, разумът – строителят, тялото – материалната постройка.

Духът е съзидателната реалност; физическият дубликат е пространствено-времевото отражение на духовната реалност, физическият отзвук на съзидателното действие на духа-разум.

Разумът повсеместно господства над материята точно така, както той, на свой ред, се подчинява на пределното свръхуправление на духа. Що се отнася до смъртния човек, само такъв разум, който доброволно подчинява себе си на ръководството на духа, може да се надява да преживее смъртното пространствено-времево съществуване като безсмъртно дете на вечния духовен свят на Върховния, Пределния и Абсолютния: Безкрайния.




Няма коментари:

Публикуване на коментар