Последователи

понеделник, 18 септември 2017 г.

Засадете болестта в саксия и излекувайте тялото: древен тибетски метод за лечение


Болестта може да бъде контролирана от ума, защото именно от там започва,
казват древните хималайски лечители


Болестта идва, но не остава вечно в нас…

Всяко заболяване произхожда от човешкото тяло. Знаейки как да работим върху енергията, която растението използва, можем да се отървем от някои твърде неприятни хронични заболявания.

Всеки ден хората по света се обръщат за помощ към нетрадиционната медицина. Да се ползва хилядолетното знание на древни лечители и техните оздравителни практики, не означава пълен отказ и недоверие в онова, което ни съветват съвременните лекари.

Не е случайна поговорката, че ако сам не си помогнеш и Бог няма да ти помогне. Целта на повечето източни практики е увеличаване вярата на болния в неговите собствени сили.

Православните християни, например вярват в лечебната сила на светената вода, както и в молитвите.

Един друг начин, забравен за момента, но широко използван в миналото, прави възможно да се отървем от различни заболявания с помощта на растение в саксия.

Как да поставите болестта в саксия?

Предаването на болестта на растение е дълъг лечителски обред, който тибетските монаси са използвали преди стотици години. За лечебния ритуал трябва да бъдат направени няколко прости неща.



Периодът на намаляваща луна е времето на пречистване и освобождение. Енергията на спътника на Земята ще укрепи ритуала и ще помогне за неговото прилагане. Не забравяйте, че ако се опитате да поставите болестта в саксия на растяща Луна, можете да получите обратен ефект.

Необходимо е да имате саксия, подходяща почва и кръв, урина, слюнка или гной от болния човек. Подчертаваме, че е нужно само едно от горе изброените, а не целия списък. Това е необходимо, за да се свържат енергиите на растенията и хората: само така може болестта да отиде до зародиша.


Решете какво точно трябва да добавите към почвата, от кое точни се нуждаете, като ползвате следния принцип:

– ако болестта се свързва с освобождаването на гной, трябва да се добави гной;

– възпалителни процеси на бъбреците, пикочния мехур или репродуктивните органи – трябва да добавите урина;

– заболявания на вътрешните органи, ставите, съдовете или костите – добавя се кръв;

– мозъчни заболявания, главоболие, епилепсия – необходимо е да се добави слюнка.

Възможно е да са налице повече оплаквания, като например артрит и мигрена. В този случай ще трябва да засадите две отделни за всяка болест растения.

Семената се избират на базата на съответствието на планетата, болестите и растенията. Това означава, че не може да вземем каквото и да е семе, да го сложим в пръстта и да го „прикрепим“ към болестта. Избирайки го, трябва да започнем от естеството на болестта и от планетата, към която тя отговаря.

Болести на Луната: гнойни рани, подагра, сънливост, шизофрения, депресия, неврози, фобии, епилепсия, пристрастяване към наркотици и алкохол.

Растенията на Луната: астра, хмел, татул, морков.

Болести на Марс: Всички проблеми със стомашно-чревния тракт, кръвни заболявания, екзема, възпалено гърло, бронхит, главоболие, вегетативно-съдова дистония, настинки.

Растенията на Марс: коприва, босилек, лют червен пипер, ябълка.

Болести на Меркурий: припадъци, проблеми със зъбите, гръбначния стълб, мускулна слабост, тремор.

Растенията на Меркурий: анасон, детелина, терапевтична валериана, маргаритки.

Болести на Юпитер: сърдечно-съдови заболявания, заболявания на черния дроб, жлъчния мехур и далака.



Растенията на Юпитер: рододендрон, иглика

Болести на Венера: венерически болести, възпалителни процеси на пикочно-половата система.

Растения на Венера: здравец, лале, далия.

Болести на Сатурн: травми и редки болести, които не могат да бъдат диагностицирани.

Растенията от Сатурн: лютиче, теменужка физиалис, флокс.



Болести на Слънцето: изгаряния, топлинни удари, анорексия, изтощение, очни заболявания.

Растенията на Слънцето: лайка, жълт кантарион, звъника, рудбекия, каменоломка.
Провеждане на ритуала



Трябва да сте избрали подходяща саксия, да имате почва и най-вече – семена на растението. Този ритуал се прави само със семена, не и с вече покълнали растения.

Първо слагате почвата, след това малко кръв, слюнка или урина от болния, разбърквате и добавяте семената.



Хванете саксията в ръце, затворете очи и визуализирайте как ще изглежда болният, когато оздравее. Представете си, че този човек е пълен със сила и живот. Не спирайте да си представяте всичко хубаво, което ще му се случи, когато вече е здрав. И така всеки ден. Няма значение кога ще визуализирате желанието си за здраве на вашия близък. Важното е да е от сърце. По този начин вие ще „програмирате“ растението, което трябва да служи на голямата цел, а именно – оздравяването.

Саксията с растението трябва да бъде поставена на подходящо място. Не позволявайте на никой друг да я докосва, или да се грижи за растението, защото това би имало не особено приятни последици.



След като растението започне да расте и има цвят, след като е достатъчно силно и голямо, то трябва да се унищожи, заедно с корена. Не забравяйте да благодарите на растението, преди да го унищожите. Оставете го да изсъхне и внимателно го изгорете. Пепелта хвърлете в течаща вода.

Източник: www.aif.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар