Последователи

неделя, 17 септември 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 46



Aстралното тяло може да се движи с различна скорост.
Първата е най-обикновена, естествена, при която човек се намира в съзнание и се движи из астралния свят по собствено желание или е в състояние на астрален сомнабулизъм.
При втората скорост астралното тяло започва да се движи по-бързо от обикновено - ускорява се. При това на човека му се струва, че той стои на място, а пространството наоколо лети срещу него. Усещането прилича на пътуване в скоростен влак, когато покрай вас преминават гори, поля, сгради, пътища.
Когато астралното тяло преминава през препятствие - врата например, сякаш самото препятствие се движи срещу астралния ви двойник, врязва се в него и преминава през него. В такова състояние астралното тяло оставя след себе си светлина, която обозначава изминатия път и изглежда като две ивици върху земята. При по-нататъшно ускорение той сякаш напомня на летящ метеорит с ярка опашка, която го следва. Оставайки постоянно в съзнание, човек може да прелети мигновено огромни разстояния с такава скорост.
Третата скорост е свръхвисоката скорост, с която човекът се придвижва в астралния свят, когато е в безсъзнание. Тъй като нашия мозък не би понесъл такава скорост, той изключва съзнанието, когато е необходимо да се движи на гигантски разстояния за броени секунди. Докато мозъкът едва успее да формулира отделна мисъл, астралната проекция вече ще пренесе човека до целта.
Тези скорости са приложими и към починали хора. Техните астрални тела могат да се движат със същите вариации като живите. Макар че учените спорят по този въпрос и твърдят, че мъртвото тяло винаги се движи само в безсъзнателно състояние - следователно е с трета скорост, свръхвисока. Но в отделни случаи то може да намали скоростта до средна, ако в неговата матрица все още лежи програмата на темпа на обикновено ходене или бягане.


                  


Всичките съществуващи църкви не са построени случайно. Системата на контрол – това е пирамидата, чиито връх се явява църквата. Разположението на църквата не е случайно – върхът (острието на купола) точно съвпада с оста на пирамидата.

Това важи както за православните църкви, така и за католическите катедрали и минарета (джамии). Църквата е двойно действаща помпа. При четене на информация (по празници) стрелката е надолу (одухотворението напуска църквата). При запис на информация стрелката е нагоре – запис с изхвърляне през острието на боклука и стара информация (светещи облаци над църквата при голямо събиране на хора). Хората излизат с нова информация и пристъпват към изпълнението на това, което е написано. Всички празници и всичките дни за снемане на информация са разписани и пуснати в обръщение за подвеждане към божествените и свещени събития. Информацията най-напред получават служителите на църквата, поради което изборът на духовенството не е случаен. Тъй като информацията идва чрез църквата, тя се смята за основата на всичко – и морал, и наука, и всичко, което е предписано от програмата. Формата на купола е луковица, а конусът също не е случаен. Ако под него няма нещо, което да прекъсва връзката, формата на луковицата или конуса улеснява изтеглянето на потенциала от всички присъстващи. Каските, будьоновките изпълняват същата функция – по време на война мозък не е необходим.

(Александър Хатибов)



 Целта е изолирането на душата от всички останали обекти, умствени и физически; когато това бъде постигнато, душата ще открие, че тя винаги е била всичко, което съществува и че никога не се е нуждаела от някого, за да я направи щастлива. Докато се нуждаем от някого другиго да ни направи щастливи, ние сме роби. Когато Пуруша (Душата) открие, че е свободна и не се нуждае от нищо, за да стане пълна и цялостна, че природата изобщо не ѝ е необходима — тогава следва свободата, кайваля.


Когато един човек умира, физическото тяло престава да съществува. Въпреки това, останалата част от неговото съществуване или съзнанието продължава. Съществуването на лицето минус физическото тяло е известнo като фино (неосезаемо) тяло (линга-деха) и се състои от психично, каузално (интелект) и супракаузално (неосезаемо его) тяло. След това финото тяло отива в един от 13-те фини нива на съществуване, различни от равнината Земя.


Има 14 главни нива на съществуване в Универсума. Седем от тях са положителни нива на съществуване, а седем са отрицателни нива на съществуване. Седемте отрицателни нива на съществуване са известни като Ада (Патал). Има множество под-нива в рамките на тези главни нива на съществуване.

               


Седем положителни нива на съществуване:
Нивата на съществуване, заемани предимно от живи лица и фини тела вършещи праведни дела, и чиято дейност е духовна практика, в съответствие с положителния път на духовната практика са известни като седемте положителни нива на съществуване или сапталок. Под положителен път, имаме предвид че ориентацията на духовната практика е към осъзнаване на Бог, което е крайната цел в духовния растеж.

Нивото на Земята е единственото физическо ниво на съществуване в Универсума, и е първото ниво на съществуване в йерархията на положителните нива на съществуване във Универсума.


Седем Отрицателни нива на съществуване: Това са нива на съществуване, заемани предимно от фините тела, които са направили неправедни дела, и се занимават с духовна практика, в съответствие с отрицателен път. Под отрицателен път, имаме предвид ориентацията на духовната практика е към постигане на духовна сила, например свръхестествени сили. Тази духовна сила се използва предимно за подобряване на нечий контрол върху други лица или за отрицателни цели. По този начин всички фини тела, които отиват към някои от нивата на съществуване на Ада, по силата на своите зли намерения стават духове.









Всяко нещо, което възприемаме около себе си, се бори за свобода — от атома до човека, от неживата, неодушевена материална частица, до най-висшия живот на земята, този на човешката душа. Цялата вселена в действителност е резултат от тази борба за свобода.

Свободата, мукти - Свами Вивекананда

            





"Ще обичам светлината, защото ми показва пътя, но ще издържа тъмнината, защото ми показва звездите". ~ Og Mandino


"Тъмнината не унищожава светлината, тя я определя." ~ Брене Браун

           

"Господарка на любовта или на омразата, `окултната наука може да освободи рая или ад за свое удоволствие за човешкото сърце; тя разполага с всички форми и придава красота или грозота; с пръчката на Цирцея тя превръща хората в зверове и животните последователно/периодично в хора. "- ~ Éliphas Lévi


Няма коментари:

Публикуване на коментар