Последователи

петък, 18 август 2017 г.

Абсолют




"Същността на Бога представлява кръг, чийто център е навсякъде, а обиколката — никъде"

Емпедокъл

Абсолютът/моето рзбиране за Бог/, Е Всичко Което Е, Всичко Което Е Било и Всичко Което Някога Ще Бъде.

Абсолютът е и проявеното и непроявеното. И Сътвореното и Несътвореното. И Времето и Безвремието

Непроявената част,онова което наричаме Хаос,това е Океана от антиматерия,Абсолютното Нищо и от неговите води се ражда Абсолютното Всичко.
Самият"количествен и качествен"състав на"водите"на този Океан, съдържа в себе си целия Абсолютният потенциал.

Т.е. всички "свойства и характеристики"на водите, но латентни и непроявени. Спящи.

Този Океан Е и Съзнание и Енергия и Материя едновременно.

Съзнанието е многоизмерна безгранична платформа от жива тъкан,творяща себе си и самоосъзнаваща се за целият си потенциал.






Абсолютното Съзнание е единственото извечно, най-първично нещо което има два неделими от същността му аспекта.
Енергия и Материя.
(dark matter-първичнo състояние)
Тази дума напомня думата майка, и тези които са чели"Империите Орион и Сириус"вече,знаят...



Съзнание(.) Енергия(!) Материя(?) -троичен неделим аспект.Светата троица.
Това са трите "агрегатни състояния" на едно и също нещо,следователно могат да преминават и се съдържат едно в друго.(Благодаря ти,Фло!!)


С други думи, Първичният Океан от Мрак(антиматерия),не е нищо друго освен Океан от непроявена Светлина(материя).
В безкрайната си шир антиматерията/живата тъкан, е под постоянният натиск на себеосъзнаването и не спира да реализира осъзнатият потенциал.
Този процес е извечното, първично "Перпетуум Мобиле". Вечният нулев динамис, пулсът на Мирозданието.

Светлината е топлина. Отсъствието на топлината е студ.Чела съм,че Първоизточника,това всъщност е зона на студа.И,че,колкото"по-близо"сме до"точката"която еманира Космоса(Първоизточник),толкова по-студено е. Също интересно нещо е,че мнозина описвайки Нирвана споделят за усещане, като да преминават през различни слоеве гореща "мъгла", като всеки следващ причинява все по-силна болка, от предишния. Но също така сравняват болката с екстаз. Описването на Нирвана говори за преминаване през няколко "огъня", но противно там където би трябвало да гори главният Огън,най-силния,най-могъщият..Там казват, че болко-екстаза мигновено изчезвал и настъпвал невероятен покой. В което аз лично, не намирам нищо странно,защото там,самият ти си се превърнал в Огън.Единосъщ с Огъня.
Пък и от графиката Big Bang по-долу,сами можете да видите цветовете. Странно, центъра вместо да е искрящо жълт, е показан бял с виолетов отенък, който лично на мен ми наподобява плазма..

Закона на термодинамиката гласи, че Температурата е функция от движението на съставящите дадено тяло микрочастици.
Абсолюта обаче казват, е в Абсолютен Покой, Хармония и Баланс..А тези понятия говорят за стабилност и своеобразно"отсъствие"на действие. Няма движение,покой, температурата е 0.

Но истината,е,че нищо никога не е в покой,защото покоят,т.е.реалното отсъствие на динамика противостои по дефолт срещу етстеството на Абсоюлта.

Ако следваме моделите и принципите на проявеното,ще видим, че те се повтарят.Както е казано, Микрото е реплика на Макрото. Точно както Макрото е реплика на Микрото.

Творението следва модела и съдържа потенциала на Твореца Си.

Или иначе казано, наблюдавайки факта, че в проявеният Свят, никога нищо не е в реален покой,и наблюдавайки основният принцип на функциониране изразен именно в трансформацията(но,за нея по-късно..), спокойно може да заключим, че всъщност този Абсолютен покой не е нищо друго, освен непрестанна форма на движение. И то с такова темпо, че е абсолютно непонятно за възприятията ни..Като въртящата се спица..Колкото по-бързо се върти, толкова по-неподвижна изглежда от страни.Колкото повече намалява движението, толкова"по-осезаемо"за възприятията ни става то.

Прочее..Термодимичния закон се отнася за материята.Изобщо не съм убедена,че същата логика може да се отнесе към Абсолюта.
Но пък и Абсолюта категорично не може да бъде разглеждан като"празнота и нищо"в общоприетият им смисъл...

Често се смята че"уравнението" за Абсолют е А+Б=С ..Или..Черно+Бяло=Универсал..
Това не е така.
Абсолюта е 0.
Символ на"завършен безкрай".Затворената спирала. Непроявените 1 и 2 са в Абсoлюта - 0.
Те Практически се съдържат едно в другото,не са две отделни другарчета дето са се събрали да си цакат сантасе. А=Б и Б=А.. Или А в същността си е видоизменено Б и обратното!

Черното е трансформирано бяло и бялото е трансформирано черно!
Защото уравнението 1(бяло)+2(черно)=3, не е равно на 0, а 3 не е Абсолют,3-ката е просто форма на проявление

Правилното уравнение е 0= -1 +1

Иде да рече,че може да боравим са с едно единствено неЩО което се проявява в различни фази.




От Нищото се ражда Нещото..



Нулевият динамис е резултата от упражнененото действие/натиск от съзнанието върху самото себе си.

Ако приемем че А=Б и Б=А то значи говорим за едно и също нещо което е под въздействието на напрежение,замисъл,идея,импулс.

Антиматерията(мрак) не е нищо друго освен компресирана Светлина,както и светлината не е друго освен компресиран мрак.
И именно в Степента на нагнетяване/компресия/е разковничето..Тази степен,зависи от съзнанието което"упражнява натиска".
Защото самоосъзнаването на тъмната материя като светлина е процес изразен именно в компресията.
Т.е....Все повече осъзнаване на потенциала на Аз-точката.Аз,Аз,Аз,Аз,Аз,свиване,обръщане навътре към същината и осъзнаването/случването на Аз..Всичко което Съм..Да бъде!Да се прояви!Бум.."Експлозия"..Натрупаното количество,променя качеството,нали?

Един познат казва така"Бог е обърната навътре информация, самоосъзнаваща се и самотворяща се. Информацията е канавата на всичко"

Което отчасти е вярно, отчасти не. Защото засяга само проявения аспект. Полето на вече ИнФормата. Хаосът е безформен. Сътворението има форми.
Ако си представим едно поле от ниЩо/празнота,вакуум/и мислено прокараме нишки(това е съзнанието) на длъж и на шир, то ще се получи именно тъкан/канава/и вече имаме изявено неЩо.





А ето я и обърната "навътре"





тороида(обърщането на вътре) е основен модел на движението/сътворението.





Ако Абсолюта е неделимо цяло от енергия, материя, съзнание, то човека и всичко, което съществува, като създадени "по образ и подобие", също са съставени от тези 3 аспекта. Следователно Абсолюта е част от нас, а ние като негови форми /проявления/ сме част от него и го съставляваме.

но...БЕЗ КАПКИ НЯМА ОКЕАН!

Ето нещо от"уикпедия" за черната дупка:
"Идеята за обекти, чието гравитационно поле е прекалено силно, за да бъдат напуснати от светлината, е обмисляна за пръв път....". Черната дупка не е нищо друго освен тяло с изключително плътна и компактна маса. Компресия/нагнетеност. Масата/материята както знаем е светлина.Ето и друго от уикито.."Според класическата обща теория на относителността черните дупки могат да бъдат характеризирани изцяло с три параметъра. МАСА,МОМЕНТ НА ИМПУЛСА И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯД.
Е това ако не е триединният модел,здраве кажи.
Тъмната материя е на лице. МАСАТА(материя,тяло). Тъмна материя(която в същината си е компресираната Светлина)..
МОМЕНТ на импулса(съзнание,душа)..Момент на осъзнаване на Аз.Мига на създаването на душата.
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯД (енергия,дух) Това е процесът на само Абсолютно осъзнаването и той е безконечен.

Но да погледнем момента.Импулса.

Какво знаем за импулсите? Че тяхното натрупване води до образуването на лъч/вектор/посока

За Абсолюта както казах, мигът на импулс,това е безкраен цикличен процес наречен пулсация(нулев диналис,извечното перпетум мобиле), и като такъв,той е неделим от енергията която произвежда..
Този вечен момент е ритъмът, диханието на Абсолюта..
UA..Това УА съм го срещала в различните източници,най-вече в ченалингите, а сега и в книгите на Р.М.Скай...И въпреки скептицизма си, признавам,че имало логика,най-малкото защото графиката на двата звука, наподобява вълна..А как най-лесно се изразяват емоциите? Чрез звук!

Само искам да вметна,че според Р.М.Скай,ХУ / HU е название на всички звездни същества,които поемат дъх с раждането си.Отчитам за коректно.

Звукът както знаем е вълна



А ето и основните вибрации на звука ,и хромографския спектър който образуват, щом вълната бъде пречупена през светлината.







И ако разгледаме прогресията на фонетиката ще видим,че






i е най-затвореният звук!Точката.idea-та!

Но зaщo звуците I и У лежат най-близко една до друга,в правата."Near front"? Ами защото това е най-естествената прогресия на дуалната изява. Точката се разделя на две противоположности! Като не сe прекъсва връзката между тях!Забележете прогреса на вече зададената дуалност У и как преминава и се транскриптира през звуците,до звука ае. Наподобява свастика.Тук имаме все повече уплътняване и материализация. Има елементи на завършеност. Два от лъчите на свастиката са се затворили и тя продължава прогреса си до а-лфа
Пълният потенциал. Спирала. Безкрай. а=9 Завършеност и Динамика. Потенциалът е напълно осъзнат,но нищо не е в покой.
Точката I, вече е осъзната за своя потенциал(изначалната идея която от точка прогресира в линия,вектор). И oт най-затворената форма,звукът е преминал и нараснал до най-отворената а

Но кое точно кара тази точка да трепти i да се "разгъва" ?
Това е Импулса! Това е мига на Себе/Само-осъзнаването и неговото проявление! Трепет! Импулс.. Аз Съм!
Мига на"вземане на решение"както от Макрото, така и от Микрото.
Мига на проявлението на целият осъзнат потенциал. Да бъде или да не бъде? Това беше въпросът нали? Е, мигът в който"избира"да Бъде,е именно мига в който дава началният импулс/тласък на всьо и вся. Мига на упражняване на силата. И както вече казах, този миг на осъзнаване за Абсолюта, трае вечно. Това дихание/трепет/ритъм, не престава никога. С всяко вдишване умират Светове, и с всяко издишване се създават нови. Безкраен низ от Имплозия(себе-осъзнаване) и Експлозия(себе-реализация)

Ето и процеса изразен в нотите.




Имаме три основни музикални ключа. Отново троичност!!!
Точка - Идея вихър , Вълна - Идея процес , Форма - Идея-осъзнатост/завършеност
1.Първи основен F- Изобразен като наченка на спирала. Точка-идея вихър..

2.Втори среден C-изобразява се като вълна! Процесът! Сам по себе си варира в 10 степени! И мисля,че е най-съществен от всички. На графиката са изoбразени два от него в различни тоналности. Вълна-идея процес

3. Последен-G,добре познатият ни ключ Сол изобразен като многократно затворена спирала.Форма - Идея-осъзнатост/завършеност

Емоцията се изразява чрез звука!

ВЕЧЕ Е!
Осъзнатият потенциал е"впрегнат"в действие!
От НиЩОТО е родено НеЩОТО!

И тук искам да спомена българския език и колко стойностен е той. Няма празна буква звук или дума. Удивителен. Мисля, че е наследник на някакъв универсален Вселенски език/код.







Обърнете внимание на буквата Щ изписвана в глаголицата,на думите ни ЩО, неЩО, ниЩО, заЩО и т.н.

Как се изписва Щ? Имаме тризъбец(троичния аспект)положен върху сфера! Сферата е най-съвършената форма,за това и наблюдаваме сферичния модел навсякъде. ЗаЩото това е основен модел на сътворението.

Но да се върнем на движението...

"Светлината е Енергия с определена честота (вибрации)."
Процесът"себе-осъзнаване"кара енергията да трепти при това с различни честоти,като именно този трептеж се явява тъканта/изгражда Всьо и Вся.
Съзнанието.Идеята.Импулса.!Всичко това е един и същи аспект на Абсолюта.
И ако този трептеж(себеосъзнаване)се разпадне/престане дори за миг..няма Абсолют. Няма Мироздание.. Няма нищо.Без движението, нищо не е възможно.
Мисълта е движение.

"В началото бе Словото!" Словото е мисълта. А мисълта е енергиен процес.
Дори нашите апарати и уреди,показват,че процесът мисъл, завишава генерирането на електричество във физическият мозък.

Значи Светлината е процес/състояние на Съзнанието. Точно както и антиматерията/Мрака.

Светлината(активност) е вторична мисъл форма на Абсолюта,а Антиматерията неговата първична мисъл форма(пасивност)
Двете са различни фази на проявление на едно и също нещо. Съзнанието.




От НиЩото Съзнанието буквално тъче нишката на НеЩото, като невидим чакрък, действащ във всички възможни направления.


Центъра на тоя чекрък е АЗ.
Точката, Идеята, Импулса.
Този АЗ осъзнаващ себе си като МРАК/ПОТЕНЦИАЛ/ПАСИВНОСТ, не спира да се осъзнава и като АЗ- СВЕТЛИНА/РЕАЛИЗАЦИЯ/АКТИВНОСТ.
Това е Процесът! Това е нулевият динамис.
Осъзнаването на Себе Си като Потенциал е движението на чакръка, който не спира да се върти, като трансформира потенциала в реализация. Непрестанно преде нишката от Мрака/неструктурираното,хаотичното,/,превръщайки я в нишка структурирана и композирана Светлина/задава рамки, норми/
Всичко проявено има край, само потенциалът, първичното е безкрайно!
Импулсът , вече е в процес на реализация , т.е.вълната е разгърната.
Така Съзнанието което тъче нишката на НеЩото от потенциала на НиЩото, едновременно се явява и основен обединяващ ги компонент, и

може да бъде разглеждан едновременно и като топос и като състояние за/на индивидуалното съзнание.

Индивидуално съзнание се нарича онова късче от общото, което вече, се е обусловило като"самостоятелна"единица Аз. Това е 0, която в процеса на самоосъзнаването си е достигнала фазата в която страните са се затворили(компресията навътре)и 0-та е станала плътна точка.1-ца. Дали ще е с + или - заряд, това вече зависи от други фактори които не смятам да засягам тук.

Капката от Океана, която вече се е самоосъзнала като "Капка от Океана"

Read more: http://psyhea.webnode.com/absolyut/

Няма коментари:

Публикуване на коментар