Последователи

четвъртък, 24 август 2017 г.

Числа



Информацията за холограмата на макрокосмоса е по повърхноста на космичното яйце по Ведите това е пранавата ОМ, а за микрокосмоса на материално ниво за всяко растение , жив организъм, човек, е във когиталните частици/ АНУ,  кармичен атом, псион, трон на духа, атом на Демокрит, БГ трон, нематериална точка от концентрирана енергия всички наименования от различни теории и религия/.

            

От тези частици преди големия взрив в резултат на микрофлуктоация се образуват торосоиди по законите на антисиметрията като всеки се свързва с антисиметричния си и образуват диполи всеки от които съдържа две еднакви части атоми тороси - това са виртуалните фотони които нямат спин .

           

При свиване на космичното яице в резултат на квантови удари техните два истински атома придобиват еднопосочен спин. Така от виртуалните фотони възникват реалните фотони спинори и първото вещество озарява космичното яйце и безбрежните простори край него. 

Кварките това са възможни типове реализация на истинските атоми спинори. 

Пранавата ОМ води до промяна, което е времето, до разделяне, което е пространство, което води до безбройни атоми,... но всичко това е само една идея.

Фитонна структура на физическия вакуум



Проявлението на първичните космически сили е вибрация която се проявява като особен звук СЛОВОТО ОМ от него произлиза идея за промяна в вечното неизменото -Времето и идея за разделяне във вечното неделимото поява на пространството, произтичащ ефект е идея за безброи много атоми/ану или патра/Те в съвкупност се наричат МАЯ или божия сила на илюзията.Тези атоми предтсавляващи вътрешно и външно 4-те идеи са трон на духът и осветляваики ги създателят създава тази вселена. Атомът под влияние на ЧИТ (универсално знание) формира Читта или спокойно,състояние на разума, който, когато е одухотворен, се нарича Буддхи, Интелект. Неговата противоположност е Манас, Ум, в който живее Джива: индивидуалният Аз с Аханкара, Егото, идеята за отделно съществуване.Този Атом (Авидя, Невежеството) бидейки под влиянието на Универсалната Любов (Чит, Светият Дух), става одухотворен, както железните частици се намагнитизират в магнитно поле, и обладан от съзнание, силата за осезание, и тогава го наричат Махат, Сърцето (Читта); и бидейки такъв, идеята за отделното съществуване на собствения Аз се появява в него, която се нарича Аханкара (Его), синът човешки. Бидейки по този начин намагнитизиран, той притежава два полюса, единият от който го привлича към Реалната Същност(Сат), а другият го отблъсква от същата/ отрицателен/. Първият полюс е наречен Саттва /Буддхи/; Интелекта, който определя какво е Истина ,вторият бидейки част от Отблъскване, поражда идеалния свят за наслаждение (ананда) и се нарича Анандатва или Манас/ Ум/. Чита /одухотвореният атом/ има 5 проявления 5 фини електричества ,образуващи каузалното тяло на сина божи.Тези 5-те привлечени от Атман/Св дух/ създават магнитното поле на тялото Сатва будхи/интелект/,които определя какво е истина/.Петте електричества са ПАНЧА ТАТВИ и са причина за всички други творения в космоса.Вълните в Читта се наричат Врити те са нашата вселена. Чита черпи енергия/информция/ от природата и я изпраща навън като мисъл.При хората по подобие на боговете е същото,имаме инструмент-око, орган- мозъчни центрове и ум които ги свързва. Умът поема впечатлението и го подава на Будхи/кято определя кое е истина и взема решение, заедно с това просветва идеята за егото. След това тази смесица от деиствия и реакции се предоставя на Джива истинската душа/в сърцето/ която възприема един обект в тази смесица. Природата/практири е тази която се движи отражението на това движение пада в/у Азъ и тои мисли че се движи. Докато го прави той е във робство, когато открие че никога не се движи че е вездесъщ тогава е свободен Разликите му инд. душа/съзнание/ и Брахман са привидни .

Индивидуалната душа е просто е заблудена от илюзиите на тялото и умът.



Както виждате, графиките, и на Монадата и на Кадуцей имат общи характеристики.
Овал. Наподобяват сърце.7 вихъра в средата. Нишки. Но при Кадуцей са показани само 5, докато при Ледбитър са показани по-подробно като 10.

Монадата е изтъкана от 10 нишки! Най-общо казано СФЕРИЧНА ФОРМА! 7 вихъра в средата.


1.Монадата се върти около невидимата си ос.
2. Самата ос вибрира и трепти,описвайки в двете си противоположни точки кръг.
3.Монадата контрахира.Туптене. Пулсация .Подобно на сърцебиенето.

В зависимост от посоката си на въртене Монадата придобива заряд.
И както се вижда от графиката, тя е съставена от 10 нишки, редуващи се материя-антиматерия. Според науката ако тези два елемента се докоснат, те ще се анихилират. Но от графиката се вижда, че те изобщо не се докосват.
Нишките са навити в спирала, като общата им форма наподобява човешко сърце! В центъра на това"сърце"те се преплитат в 7 спирали, сформирайки своеобразен вортекс. Ако вземем една нишка и я развием, то тя би образувала идеален кръг. Всяка една от тези 10 основни нишки(без значение материя или антиматерия!!!) от своя страна е съставена от други 7 нишки.Всяка една от тези 7 пък на свой ред се композира от още 7, и т.н.цели 7 пъти.7х7=49.
Всяка една нишка от най-грубата до на-фината представлява навита спирала. Непрекъснат наниз от перлички.Тези перли са сферични единици празнота. Все едно пишете мънички букви О,като не прекъсвате връзката между тях..Тези "О"са сферични единица празнота. И ако нищото е листа хартия, то съзнанието е мастилото.

Матриката Биджите или шакти са 49 и 1, като 16 шакти или форми на съзнание са гласни те притежават сила да активират съгласните.МБ се състоят от нада бинду и биджа, те съдържат в себе си трите гуни притежават трите сили на осъзнаване, желание и деиствие, те съответстват на 5 форми на жизнена енергия прана, те са живи от природата на съзнание и сила буквите от А до КША са ШИВА /съзнание/ и Шакти/сила/. Тези варна са Брахман и те са Вечни.50 Варна възникват от нада в правилен ред.Кундалини е във формата на 50 Шабда-матрика а зв.КА е самата кундалини.т.е. тя е и нада/в анахата звук на гръмотевица/ и бинду/в мулдахара/ тя е от природата на съзнание и е Практири. Джнана мала/ броеница на духовното знание и е основа на холограмата в макро и микро материалният свят.


   

Защо пък 10 измерения и защо пък точно 10 нишки в монадата?
И какво изобщо знаем за числата?Какво означават те?
За да разберем"растежа" на пространство-времето,трябва да проследим неговото развитие в числата.Да проследим пътя по който съзнанието конструира формите си.





0 Абсолютното съзнание




Точка и сфера.Празната точка. 0-та носи в себе си Дуалната Природа на Съзнанието.
Ако компресираме и съберем рамките на 0-та ще получим точкаТа в нейната пълнота!Т.е.празната нула,ще се превърна в пълна точка.
0-та отразява съзнанието на Абсолюта в своя процес,също така означава и статичност!Спицата..
0-Съзнанието е неизменната величина при прогресията на числата и от нея тръгват и в нея завършват всички познати ни числа.0-та е затворена струната.Потенциала на Микрото/индивидуалността е осъзнат в сферичната пустота на Макрото/Цялото.
Хармонията на Тук и Сега изразяваща се в това мъничко и между двете думи. Малката вълничка и която ги обединява в перфектен баланс.Това мъничко и е тъканта на пространство-времето.Вълната Е Времето.
Началната точка е Наблюдателя на това Време.

1 Първично Съзнание.Антиматерия.
Точката е прогресирала в права/зададен вектор.Разгъване в равнина..Нещото] вече е на лице.Мрака.Хаоса..Нищото.
Това е осъзнатата антиматерия/вакуум.
Ако едно нищо,бъде осъзнато и дефинирано,то автоматично престава да бъде нищо в 100%смисъл..
Точно както с тишината.В момента в който я назовеш,тя изчезва!





2 Светлина .Пространството се разгъва във време.
Светлината е вълна.Начална точка с два лъча.Разстоянието между тях е "темпото".Вълната.
Платното на пространство-времето е разпънато.Двойката е интересно число което би могло да бъде открито по два начана.
Ако ако съберем 1+1(антиматерия + антиматерия) ще получим Взрив.Светлина. Светлината е лъч.
Но инересното което се наблюдава при О-лата е,че ако изпишем математически сбора на антиматерията и съзнанието,то това би било 0+1. Като по този начин вече имаме зададени две понятия.Имаме изписани 2 математически стойности!Това реално=2.Светлина.Лъч.Не,че ако съберем антиматерия + антиматерия няма да получим същото.Бум.Взрив.Светлина.
Тоя принцип 0-съзнанието,важи за всички числа.Имаме една права.Антиматерия.Сега тази антиматерия започва да все по-ясно да проявява съзнанието и започва да излъчва/генерира все по-силна и концентрирана пси-енергия.Намерение.Воля.Едната равнина генерира втората.




Енергията произведена от вибрациите на Първичният Океан,излъчва Светлина.Холограмата на Сътворението.



3 Материя.Антиматерия=светлина=материя.
Материята изкривява равното платно на пространство-времето.
Само,че затова е нужен баланс между 1 и 2.
Ако обърнете 3-ката на страни,с двете полусфери на долу,наподобява везна,нали?А разгъването в 3Д(пирамида)вече изразява ясна форма.Обем.Ето я вече и физическата материя




4 Време.Тук материя и време се осъзнават като двете лица на една и съща монета.
Защото материята генерира своето време.
"Времето е в нас,и ние сме във времето"
Моделът се повтаря.Към 3(материята)прибавяме 0/съзнанието.Забележете,че се получава натрупване на 0-та,елемента съзнание! Имаме вече проявената материя и нейното осъзнаване като Време.Т.е.платното на пространство времето е разпростряно във всички посоки .
То и самият символ 4 напомня подобно нещо,квадрат,платно..
И времето е осъзнато като абсолютно неделим аспект на пространството.Все едно да кажеш,че ембриона е отделен организъм от майката.Отделен,ама а го извадиш,а е спрял развитието си и няма бебе..



5 Стремежа към сферичност на формата.Формата започва прогреса си към сфера.За това и 5-цата съдържа сферичен елемент в графиката си.Сферичност на времето..Времето е като цилиндър.Това е движението на неговият тъканен флуид.



6 Сферата е затворена.ИнФормата е налице.3-те аспекта в 3-ката са осъзнати.Ин-Формата е налице.3-те аспекта в 3-ката са осъзнати.








молекулата на водорода




7 Когато погледнем към звездите търсим в миналото.Когато погледнем към часовника на стената търсим в миналото,защото има разминаване между времето на часовника и очите ни
Съзнанието завършва цикълът на материята и се припознава като всичко сътворено.





8.Завършената 7 се трансформира в 8 .Което от своя страна се явява първо стъпало/ниво в следващата октава.До Ре Ми фа Сол Ла Си До Завършването на цикъла и навлизането в нов.еволюцията изобразена в 8-цата,която само показва,че всичко преминава едно в друго.И тогава..Балансът..Всичко е на кантар..Дали да седи в покой с осъзнатият вече потенциал или..още малко натрупване на 0-съзнание и..




9. Тук 8 преминава в 9.Точката започва е постигнала своя еквилибриум и вече излъчва свой Космоос.Самата тя изстрелва лъч 9 започва да еманира цикъл!






10.НеЩо вече Е,и то е напълно Осъзнато за Себе Си.
Монадата генерира своето времето/и неговата форма.



Ето как започва цикълът и как завършва.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

В началото имаме 01,но завършва с 10.Местата са разменени.Защо?
Защото всяко поражда и съдържа последното, а последното съдържа предходните числа в реда, макар и не винаги последователно проявени...
Защото всичко започва от съзнанието и пак там завършва.Както и да се разглеждат числата,винаги има интерференция на 0-та.Съзнанието.Ето..0110.Всичко започва и свършва с елемента съзнание.Без него нищо не е възможно.
И забележете,че не случайно числата си приличат графически.
1 прилича на 4 и 7
6 и 9
3 и 5
2 обаче не прилича на никое нали?Но наподобява 1 с повече флуктуации.Това е така,защото както видяхме 1 е трансформирано 2 и обратното!Т.е.това е първата проява на дуалноста на едно и също нещо,а именно 0-та!Просто интензитета на динамиса,съзнанието е различен за мрака и за светлината!За това в 1(мрак) имаме по-бавни флуктуации,а при 2(светлина)по-бързи!За това и няма 1+1=2 Антиматерия+Антиматерия не дава постоянна Светлина,но натрупването на 0-та/съзнанието към 1-антиматерията,води до второ проявления.2-Светлина.
И едва тогава...Материята!3-ката...тук вече имаме 1+2=3.Както казах за това е нужен баланс!!! А 3 наподобява 8,нали?Балансът!
0 и 8
Точката и нейният безкрайният цикъл.
Да видим ПИ
3,14=баланс!
Без този баланс построението е невъзможно.
3+1+4=8...Перфектното развитие и пълният баланс!"Миг на Статичност".Без тая"статичност" проявената материя е невъзможна.Мигът в който Е!
То и самата буква Е ако я затворим,ще получим 8-мица.БАЛАНСЪТ!

Мистериозната 7-мица
0-лата/Абсолютното съзнание се разпада на 7 основни,от които произлизат другите.
Спазвайки 7 основни принципа,информацията започва да се групира,като по този начин се надгражда! Или иначе казано,това са фазите на точката 0 до 7.
Както видяхме от графиките на Ледбитър,струните са композирани от други 7,те от други 7 и т.н.Водещи до наличието на 49 фини свята.
Което отново говори за "разпада" първичното съзнание до 7 основни вида.Всеки от които пък от своя страна се разпада на други 7 и т.н. до въпросните 49 нива.



Останалите числа са надграждане на 7-цата. Но самата нула е 7 степени на нейната същина.8 и 9 се явяват по-скоро,ефекти на 7.
7 може да остане в 8(полето на безкрая),но може и да реши да се прояви като 9.

Според Херметизма имаме 7 посоки.
НАПРЕД–НАЗАД,НАЛЯВО-НАДЯСНО,НАГОРЕ-НАДОЛУ,НАВЪТРЕ!

Ето и музикалната стълбица



Бялата светлина се разпада на 7 основни цвята




7 чакри



Тялото какво презентира?Материята!В тялото има 7 чакри,вихърът в центъра на Монадата образува 7 спирали!7 дни в седмицата!На всеки 7 години казват клетките ни се обновявали изцяло,първите 7 години при детето..
Както казах,всичко води до това,че Първично Съзнание/Материя се"разпада"на 7 Енергии(елемента,видове съзнания)..

Тук ми помогна Мила,за което и благодаря.
Голямата пирамида, ако разделим височината на 7 равни 'стъпала' /седмичността, проявена/ , всяко с височина = x и прилежащия към основата ъгъл ~ = 52градуса /оптимален наклон спрямо слънцето/, след което нанесем наклона спрямо основата, то нейната дължина ще се равнява на 10* x /10 пъти x/, т.е графично Пирамидата ще представлява информационен справочник, отразяващ основни иначе невидими съотношения.


Няма коментари:

Публикуване на коментар