Последователи

събота, 17 юни 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 19 - 1




Нека плановете ти да са непрогледни 

и непроницаеми като нощта ,

а когато атакуваш , падай като гръм.



- Сун Дзъ -






               " Проблемът със интроспекцията е, че няма край."





" Който, по всяко време, се е заемал да построи нов рай, е намерил силата за това в собствения си ад..."



 ~ Фридрих Ницше









" Не се плаши от сянката , тя е част от теб дори и след смъртта ти ! Това показва , че слънцето не спира да те следва .... Това показва , че някой винаги над тебе бди ! " 

Menvra Zayn




" Обществото има изкривена представа за науката, защото децата се учат в училище, че науката е съвкупност от твърдо установени истини. Всъщност, днешната науката е съвкупност от (не)истини. Истинската наука това е търсене на мистерии." ~ Фрийман Дайсън




На санскрит Kali Yuga означава „Епоха на демони” или „Епоха на поквара”.

раджям суранам апи чадхипатям (БГ 2.8). В миналото е имало много демони, които завладяли царството на полубоговете. Раджям суранам апи чадхипатям. Точно както Хиранякашипу. Той разпространил властта си дори над царството на Индра. Индрари-вякулам локам мридаянти юге юге (ШБ 1.3.28). Индрари. Индрари означава врагът на Индра. Индра е царят на райските планети, а враг означава демоните. Полубоговете и техният враг, демоните.

Сумата на духове (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) в сегашната епоха е десет пъти повече от хората. Тъй като населението на духовете (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) надвишава броя на населението на човечеството до такава голяма степен, те се отразяват неблагоприятно на голяма част от населението на света в сегашната епоха. Този процент варира през годините. Докато поголямата част от човечеството е засегнато, някои страдат в по-голяма степен, отколкото други, тъй като те са обладани от тези демонични лица.








Битката между доброто и злото е водeна главно в неосезаемият свят между фините сили на доброто и злото. Тази битка, макар и в много по-голям мащаб, отколкото която и да било битка на Земята (Булок), може да се възприема само от лице, което има напреднало шесто чувство.



Следкато финитесили на доброто започват да спечелятнеосезаемата битка, то е последвано от битка във физическия свят, т.е., на Земята. Тази битка във физическия свят се отразява на целия свят, но е необходимо да се премахнат всички злодеи на от лицето на Земята.Най първо бойното поле се проявява на Земята в съзнанието на хората и изглежда така сякаш ние живеем в един свят, който е полудял.Това е почти като състояниетона нашия свят в последно време.Това е най-вече заради духовете (демони, дяволи, негативни енергии, и т.н.), които обладават или засягат човечеството.Заедно с това съществува нарастваща интензивност на природните бедствия (като наводнения, цунами, земетресения, епидемии и суша).По-късно битката в неосезаемото, се проявява в по-голяма степен и ескалират трусовете на Земята.То най-накрая ще завърши с Трета световна война, заедно с по-тежки природни бедствия.Природните бедствия са начин за прочистване на планетата отТама преобладаващите елементи и следователно прави път за по-добър свят.


Има висок процент от населението на света, което е обладано или засегнато. Това е една от главните причини за сегашните сътресения в света. Демонични енергии работят чрез хора и се възползват от техните личностни дефекти, за да създадат конфликти и нестабилност в света на индивидуално ниво, семейството, обществото и нацията.



Някои може да си мислят: „Аз със сигурност не се чувствам като да съм обладан“, това е така, защото думата „обладан“ може да създава претстава от филми като „Екзорсистът“ и „Дяволът в Емили Роуз“. В действителност, в почти всички случаи обладаните лица не знаят, че те са обладани, докато се проявят по драматичен начин, както в случая на Емили Роуз. Това е така, защото в повечето случаи процесът на обладане се случва постепенно в продължение на период от много години. Също така с прогресивен контрол над съзнанието на човека, духът в крайна сметка улавя ума и интелекта на обладаното лицето, така че изцяло мислите и инстинктите на лицето са в действителност на обладаният субект.






Когато негативна енергия на по-високо ниво, като например мантрици подбуждат инцидент или събитие, става още по-трудно да се възприеме ролята им зад събитието. По-високо ниво на негативни енергии контролират духове на по-ниско ниво, точно както босове на мафията контролират общия криминал. По-лесно е да се хване общия криминал, но е много
трудно да се свърже събитието с шефа на мафията.






Причината за увеличаване на ефекта от духовете (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) на населението на света е, защото средното духовното ниво на човечеството е намаляло с течение на времето. Както можете да видите, средното духовно ниво в ерата на Истината (Сатяюга) е 70%; на хората, които са живеяли в тази епоха, е била дадена необходимата духовна защита от духове (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.). От друга страна в сегашната ера на Раздора (Калиюга), средното на духовно ниво е 20%, което означава по-голямата част от населението не разполага с достатъчно духовна сила, за да се предпази от духове (демони, дяволи, негативни енергии и т.н.).




Демон (ракшас) е вторият в йерархията на духове (демони, дяволи, негативни енергии, и т.н.) във възходящ ред. Категорията на демони всъщност включва група от духови, известни като ракшас и асурас. Следователно тяхната относителна духовна сила варира от 10-100, където 1 е относителната сила на най-ниските сред духовете, т.е. обикновения дух (бут). Вижте статията на „Видове духове„. В настоящите времена до 2025 г. около 50% от обществото е засегнато или обладано от демони. Същите тези 50% от населението ще бъдат засегнати от техните заминали предци.

                   

3. Характеристики на демоните
3.1 Място на пребиваване в региона в региона на Земята:

Духовете обикновено пребивават в помещения, които имат една и съща честота като финия регион на Ада (Патал) от техния произход или Раджа-Тама вибрации, които съответстват на техните собствени. Демоните предпочитат живеят на самотни места. Те живеят сами по покриви, тавани на големи фирми или фабрики или големи пещери.

           
3.2 Физически характеристики на демоните

Хората, които са обладани от демони, когато се проявяват показват следните характеристики, които всъщност са характерни за демоните:
Влачене на краката.
Търсене на внимание, чрез тропане с краката.
Хвърляне на обекти и с това правене на силни звуци с затворени очи.
            

3.3 Психични характеристики на демоните
Те са арогантни.
Те са шефове над обикновените духове.
Избухват и са нетърпеливи. Те ръмжат, ако нападнат.
Демоните са летаргични. Те задоволяват
Те не слушат фините магьосници (мантрици) и по този начин винаги са наказани от тях.
Те задоволяват страстта си, като прибягват до изнасилване.
Много рядко се впускат в естравагантни дейности.
         

3.4 Духовни характеристики на демоните
Демоните не извършват духовна практика
Те участват в ритуали за впиване на черна енергия само когато това им нареждат фините магьосници. Те правят това с неохота и заемат само низши работи.
Те са експерти в предаването на черна енергия в експлозивна форма.


4.Как демоните влияят на човешките същества?

Демоните работят на следните нива, за да навредят на човечеството.
              

4.1 Чрез околната среда
Демоните предават изтощителни звуци като земетресения или машини, които работят постоянно в помещенията.
Поради тяхното присъствие, в околната среда се разпространява неприятна миризма, без видим източник.
            

4.2 Материално/светско ниво
Демоните понякога създават пукнатини в стените, ако са ядосани.
Те създават влага под седалката, където някой седи и песнопее.
         

4.3 На физическо ниво
Загуба на апетит
Сърбеж
Виене на свят
Постояно генериране на изтощителни звуци в близост до ушите, което води води до изтръпване поради присъствието на странни звуци.
Преживяване на бутане или събудени от допир, когато човек е седнал в медитация.
           

4.4 На психично ниво
Безсъние нощем, но сънливост, дори през деня.
Мисли за да удряне и нападане на другите.
Лицата, засегнати от демони не позволяват на другите да извършат духовна практика.


5. Отстраняване
На индивидуално ниво: Издухване на Светия пепел (Вибути) на лицето, темян (дхооп) на гърба, използване на предмети ползвани от Светци като хартия с техния почерк
Свързано с околната среда: Палене на SSRF ароматни пръчици


                                 



Видимия свят е невидима организация от енергия






Прочутият испански художник тълкува тази своя творба като „нарисувана фотография на съня”. В нея обичайни елементи от пейзажа – планината, дървото, морето са съчетани със сюрреалистични изображения. Комбинацията е пълна със символика, към която водят 10 тайни ключа, пише „Мениджър Нюз“.

1). Меките, огънати часовници – символ на нелинейното, субективно време, произволно протичащо и неравномерно запълващо пространството. Трите часовника на картината са израз на миналото, настоящето и бъдещето. „Връзката между време и пространство отдавна е абсолютно очевидна за мен. Когато рисувах тази картина, мислех много за Хераклит (древногръцки философ, който смятал, че времето се измерва с протичането на мисълта.). Затова и нарекох тази картина „Постоянството на паметта – памет за взаимовръзката между пространство и време”.

2). Замъгленият обект с мигли. Това е автопортрет на спящия Дали. Светът, изобразен на картината е неговият сън, смърт на обективния свят и тържество на бесъзнанието. „Взаимовръзката между съня, любовта и смърта е очевидна, – пише художника в автобиографията си. — Сънят е форма на смърт, или най-малкото изключване от реалността, или, още по-хубаво, смърт на самата реалност, която по абсолютно същия начин умира и по време на любовния акт.” Дали смята, че сънят освобождава подсъзнанието, затова и главата на художника се разтваря като мида – свидетелство за неговата беззащитност.

3). Твърдият часовник е символ на обективното време.

4). Мравките – символ на гниенето и разложението, на тленността. Те са разположени върху единствения, съхранил формата си часовник в строга, циклична структура, напомняща циферблат, за да внушат, че линейното време се самоунищожава.

5). Мухата. Дали е наричал мухите „Феите на Средиземноморието. В „Дневника на един гений” той пише: „Те са носели вдъхновение на гръцките философили, които са прекарвали живота си под слънцето, накацани от мухи.“

6). Маслиновото дръвче. За художника то е символ на античната мъдрост, която за съжаление е залязла. Затова и дървото е изобразено изсъхнало.

7). Каменният нос – намира се на каталунското крайбрежие на Средиземно море, близо до гр. Фигерас, където се е родил Дали. Художникът често го изобразява в своите творби. „Тук – пише той – в скалния гранит е въплътен най-важният принцип на моята теория за параноидалните метаморфози (преливането на една картина, плод на халюцинации, в друга.)… Този застинал, издълбан сякаш от взрив облак във всичките му видими безброй образи е само малка промяна на зрителния ъгъл”.

8). Морето за Дали символизира безсмъртие и вечност. Художникът е гледал на него като на идеалното пространство за пътешествия, където времето тече не с обективна скорост, а според вътрешния ритъм на съзнанието на пътешественика.

9). Яйцето. То символизира живота. Дали е взаимствал този образ от орфиците – древногръцки мистици. Според орфическата митология от Яйцето се е родило първото двуполово божество Фанес, а от двете половинки на черупката му са се образували небето и земята.

10). Огледалото – символ на променливостта и непостоянството, послушно отразяващо както субективния, така и обективния свят.

http://svetovnizagadki.com/10-tajni-poslaniq-skriti-v-kart…/

                                   



Носи груби дрехи но дръж перлата в сърцето си. Лао Дзъ






Защо беше изгорен на кладата Джордано Бруно?



“Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането.” – Джордано Бруно, италиански астроном, учен и философ, 16 в.




Защо не се санират Синагоги?Санирането превръща апартаментите на гоите в "Газови камери" които са с изключително висока пожарна(холокост) опасност.




Как дух се превърща в конкретен вид дух или вид демон?

Главната причина човек да се превърне в определен вид дух или вид демон се дължи на тяхната доминираща личностна черта и преобладаваща мисъл в момента на смъртта. Например хората, които участват в увреждане на човечеството като цяло е по-вероятно да станат фини магьосници. От друга страна, прекалено големи светски желания и постоянно мисли за правене лошо на другите може да кулиминира в ставане дух след смъртта. Това също така зависи от това колко чертата е вкоренена в себе си и колко често тя се проявява в действие.
Следователно съдбата на един човек в задгробния живот също може да се определи от вида на дух, който контролира от лицето, когато е на Земята. В случаите, когато едно лице на Земята е напълно под контрола на един дух като фин магьосник, те са по-склонни да станат роби на фините магьосници в задгробния живот.
Основното правило е, че негативните личностни черти привличат негативизъм и са подхранвани от духове (демони, дяволи, негативни енергии, и т.н.), с или без тяхното знание.





Това, което е горе, е подобно на това, което е долу. Което е на Земята е подобно на това, което е в Небесата,така, че както във вселената, така и във душата..."



Излез от цикъла на времето и влез в цикъла на любовта


"ЗАКОНИТЕ НА СМЪРТТА" - ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ ХЕРМЕС

1. Това, което е горе, е подобно на това, което е долу. Което е на Земята е подобно на това, което е в Небесата.

2. Има две състояния на Битието: едното е смъртно, другото - безсмъртно.

3. Това, което е смъртно, е разложимо, а разложимите тела изчезват като утринната мъгла.

4. Безсмъртното тяло е вечна и нетленна есенция.

5. Но двете - смъртното тяло и безсмъртното тяло - не могат да съществуват всякога заедно, но всяко се възвръща там, откъдето е произлязло.

6. Смъртното тяло е чувствено, а безсмъртното тяло е разумно.

7. Първото не съдържа нищо съвършено, второто - нищо несъвършено. Понеже едното е есенция на материята, а другото - есенция на Духа. Човекът, микрокосмосът представя равновесие между тях.

8. Разпалена борба става между висшето и нисшето, понеже те и двете искат да получат тялото като награда за победата. Защото човешкото състояние е чистолюбивото стремление на нисшето и се прославя като достойна слава на висшето.


9. Ако човек е склонен към нисшата и смъртна природа, то с това той помага на нисшите несъвършени сили да противодействат на висшето, което е безсмъртно, и тогава то трябва да страда с робски страдания, заради неподчинение на своя творец и владика. Но ако то е склонно към висшето, то човек наистина е мъдър и щастлив.
10. Ако човек след като е бил увлечен от суетността на света и след като е придобил от това знание, се възвръща към светските суетности, той ще бъде наказан със страдание в огъня на безплътните души.

11. Ако човек след като е придобил знанието за съществените неща се възмущава против изискванията на смъртната част и се възвръща към суетата на света, то висшата есенция неизбежно ще се отдели и той ще стане роб на нисшата есенция, която ще го завладее и ще го повлече по пътя на злото.

12. Когато човек като нечистото животно, по такъв начин не се подчинява на своя Творец и отвърне лицето си от лицето на Безсмъртния, той се лишава от наследството, право, което той е получил по рождение. Той вече не се счита между децата Божии, защото е станал зъл и развратен, притежаващ достоянието само на смъртното и затова се наказва със смърт.

13. По такъв начин всички, които са се възмутили като нечисти против своя Творец, са обречени на погибел. защото те знаят същината на нещата. Но що се отнася до тези неразумни души, които игнорират своя Творец и Го отхвърлят поради своето невежество, те ще бъдат очистени чрез много страдания и отново ще бъдат изпратени в света.

http://petardanov.com/




Ние казваме, че всичките царства на живота по-висши от човечеството са безсмъртни, а всички нисши са смъртни и само притежават възможност за безсмъртие. А така също, че така само един човекът притежава елементите на живота и смъртта. Законите на живота са били така също изтълкувани напълно. Душата, която не им се подчинява безусловно, след като бъде очистена след много страдания, окончателно ще получи дар за вечен съзнателен живот. Следователно, тези души, които реално са станали човешки същества получават безсмъртието по силата на своето човечество.


Разбира се, има и изключения, но те са твърде малочислени. Те изискват специално тълкуване. За удобство ще ги разделим на три класа. Първият, най-многочислен клас се състои от несъвършено организирани индивиди, сензитиви, лица слабо развити или съвършено неразвити умствено и притежаващи силно магнетичен и медиумичен организъм. Индивидите от този клас, в първо време хора съвършено нормални, бързо губят всяка активна власт над физическото си тяло. То става послушно оръдие в ръцете на всякакъв вид безплътни същества, привързани към земята, или още по-лошо-го, могат да станат роби на някои порочни елементали. В такъв случай на лице нямаме реална индивидуалност и затова не можем вече да кажем, че истинска личност действително съществува, тъй като реалната душа вероятно се е възвърнала в своето младенческо състояние. По какъв начин е станало това, кога и къде никой освен посветеният ясновидец не може да каже това, защото при всеки индивидуален случай астралните причини, които са произвели разложението на душите, са различни.


Вторият клас се състои от тези, които са станали жертва на умишленото задържане и те не са тъй многочислени, както първите. В този случай организмът по отношение на магнетическия темперамент е твърде добър, но душата е съвършено лишена от духовна воля, т.е. магнетическата полярност е от такава природа, че духовната воля на душата е почти безсилна да действа на нея. Отсъствието на този есенциален елемент на човешкия живот може да бъде резултат на интелектуалното състояние на майката в периода на бременността и или пък умствена заспалост на бащата и майката в момента на зачатието. Тази умствена заспалост се изразява в детето в недостатък на сила, нервност и буйство. Най-често виждаме това състояние в децата на кралете, знатните, богатите и въобще у хората които наричат контета, които се предават на сантиментално изтощаване и ленност. Освен това недостатъкът в духовната воля на магнетическия стремеж на индивида е всякога медиумична, ако той е напълно свободен от странични влияния, то обикновено е твърде добър и във висша степен сензитивен. Това е в истинския смисъл на думата духовен медиум или интуитивно физически ясновидец. Това се явява понякога като причина, че хората от този клас стават жертва на умишленото задържане. Когато задържането стане, то почти всякога се оказва, че някой могъщ интелект, например черен маг или магьосница се нуждаят от физическо тяло, за да продължат съществуването си, ги овладяват. Когато те намерят добре приспособен медиумичен организъм, употребяват цялата сила на магнетичната си воля, да се струпа, тъй да се каже на безволния мозък на своята жертва. Бавно, но сигурно те изгонват законния собственик и после със силата на окултното си могъщество и магическо изкуство сами стават владетели на този организъм. Тези нещастни лица тогава стават съвсем други. Приятелите и познатите им се учудват на тази очевидна промяна, която е станала в характера и темперамента им. Но уви, рядко или почти никога те не подозират цялата ужасна истина за тяхната промяна и не могат да разберат, че сегашния човек няма нищо общо с техния по-раншен приятел.


Третият и последен клас, най-малочисленият, включва тези. които са се развивали при странни обстоятелства. Те притежават всички съществени елементи на възмъжалост, интензивно концентрирана форма на егоизъм и гордост и освен това са с висок ум и силна воля и медиумичен темперамент. Тези условия ги предразполагат към изучаването на психологията на окултизма, което ги прави лесна плячка на черните маги и техните извратени братя от астралния свят. Техният егоизъм, тяхното безмерно честолюбие, жаждата за власт ги тласка в най-ужасната практика на черната магия. Заобиколени от адски обрядности на дяволските съблазнители те стават неизлечими роби на самите тези сили, на които те са пожелали да заповядват. И затова те винаги са загивали. Законът на Хермес казва: "Те ще бъдат наказани със смърт". Те знаят това и затова са принудени за собствената си безопасност да останат верни на този орден, който ги е въвлякъл в тази практика. Техният единствен девиз е: "За себе си" - тяхното единствено желание е - "Да живеем", та на каквато и да бъде цена. Заради своя живот те биха пожертвали равновесието на творенията Божии, ако това нещо би било възможно. И то само за това, защото смъртта за тях е реална, т.е. пълно унищожение. В първия и втория клас душата на самия индивид, както казахме, не изчезва. Това са невинни души, нищо не знаещи, и "отново ще бъдат изпратени в света". Те само губят своя физически организъм. Личността на такива индивиди, както и неговата животинска и астрална част стават неоживени отражения след смъртта и малко по малко се разлагат в магнетичното пространство на астралната светлина. Това е мъглява форма, неспособна да олицетворява своя по-раншен притежател или да може изкуствено да продължи своето съществуване. Тогава, когато могъществата на самозваните и сполучващите след като са преминали цикъла на магнетичните съществувания в електровиталните пространства на планетата, преминават в осмата сфера, наречен мрачен сателит или орбитата на смъртта. Тяхното притегляне към тази орбита става по силата на сродството им с областта на елементалите. Те са попаднали по-ниско от човешкото поле и следователно вече не са хора. А веднъж те потопени във фаталния магнетичен вихър на смъртта изгубват всяка-ка сила на полярност над слабите атоми, съставящи тяхното същество. Атомите един след друг се разлагат и изчезват като мъгла пред лицето на Слънцето. Божественият атом пък отново влиза в цикъл на инволюцията и еволюцията, бавно съграждащи сами по себе си новите индивидуалности.





Никой мъж не може да ви каже нищо друго, освен онова, което вече е половината в зората на вашето знание. Учителят, който ходи в сянката на храма, сред неговите последователи, не дава мъдростта си, а по-скоро неговата вяра и неговата отдаденост. Ако той е премъдър, не ви кандидатурата да влезете в дома на неговата мъдрост, а по-скоро да ви отведе до прага на вашия ум. Халил Джубран






" Ти си безсмъртен; ти съществуваш от милиарди години в различни прояви, защото ти си живота, а животът не може да умре. ти си в дърветата, пеперудите, рибата, въздухът, луната, слънцето. където и да отидеш, ти си там, чакайки себе си." ~ Дон Мигел Руиз






" Човек не е тяло. Сърцето, духът, е човек. И този дух е цяла звезда, от която е построен. Ако човек е перфектен в сърцето си, нищо в цялата природа не остава скрито от него." ~Paracelsus



" Този, който притежава изкуството и науката има религия; този, който не ги притежава, се нуждае от религия."

- Йохан Волфганг фон Гьоте


" Виденията ти ще станат ясни само когато можеш да погледнеш в собственото си сърце. Който гледа навън, сънува; който поглежда навътре, се събужда." К.Г. Юнг




ЗА УДОВОЛСТВИЕТО

209

Този, който се отдава на суета, а не на съзерцание, този, който забравя истинската цел на живота и се вкопчва в удоволствието, този човек ще завижда след време на хората, упражнявали себе си в съзерцание.

210

Нека никой никога не търси какво е приятно и какво не е. Да не виждаш какво е приятно е страдание и страда­ние е да виждаш какво е неприятно.

211

Затова нека никой не се прибързва към нищо. Загубата на възлюбения е зло. Тези /които не обичат и не мразят нищо, не са оковани с вериги.

212

Удоволствието ражда мъка. Удоволствието ражда страх. Този, който е освободен от удоволствието, не познава нито мъка, нито страх.

213

Привързаността ражда мъка. Привързаността ражда страх. Този, който е освободен от привързаността, не познава нито мъка, нито страх.

214

Страстта ражда мъка. Страстта ражда страх. Този, който е освободен от страстта, не познава нито мъка, нито страх.

215

Любовта ражда мъка. Любовта ражда страх. Този, който е освободен от любовта, не познава нито мъка, нито страх.

216

Алчността ражда мъка. Алчността ражда страх. То­зи, който е освободен от алчността, не познава нито мъка, нито страх. .

217

Скъп на света е този човек, който притежава добродетелност и интелект, който е праведен, говори истина-та и върши своята работа.

218

Него наричат "носен нагоре от течението" (урдхвам-сротас), него, у когото е възникнало желание за неизказано-то (нирвана), него, чийто ум е удовлетворен,-чиито мисли не сасмутени от любов.

219

Роднини, приятели и любима поздравяват човека, който дълго време е бил надалеч и сега се завръща невредим.

220

Така, както роднините посрещат свой близък при завръщането му у дома, така в другия свят човека срещат неговите добрини.



" Да знаеш означава да запишеш в паметта си, но да разбираш е да знаеш как да се смеси това нещо и да го асимилираш в себе си." ~ древна египетска поговорка


" Ако умът е в ред, човек, чрез ума си може да върне света в ред." ~Manly P. Hall




Съставките както на мрака, така и на светлината, са еднакви във всички нас. Лудостта на тази планета е до голяма степен резултат от трудността на човешкото същество да дойде в добродетелно равновесие със себе си. - Елизабет Гилбърт



" Всички богове, всички небеса, целия ад, са вътре в теб." ~ Джоузеф Кембъл






Не трябва да се приема буквално. има голяма липса на разбиране от страна на някои читатели.


" Царството на рая " е състояние на сърцето - не нещо, което идва " на земята " или " след смъртта."

~ Фридрих Ницше

Понеже ето, Царството Божие вътре във вас е" (Лук. 17:20-21,)



" Ако не вярваме в себе си, това дълбоко корени чувство, че има нещо по-високо от нас, никога няма да намерим силата да се развиваме в нещо по-високо." ~ 

Рудолф Щайнер




Истината не се появи на света гола, но се появи в символи и образи. Светът няма да получи истината по друг начин.



"Виждай нещата така, както ги искаш, вместо както са."

Робърт Колиър


Само през съзнанието ти можеш да стигнеш до подсъзнанието. съзнанието ти е на на вратата, пазачът на вратата. Това е в съзнанието, което подсъзнанието търси за всичките си впечатления. - Робърт Колиър.






„Визуализирай това, което искаш, виж го, почувствай го, повярвай в него. Направи своя психологически проект и започвай да строиш“ - Робърт Колиър



Това място е сън. Само спящ човек го счита за истинско. След това смъртта идва като зората, а ти се будиш и се смееш на това, което мислиш, че е твоята скръб." 
~ Джалалудин Руми



"Този, който умее да мисли, но не умее да забравя, който е способен да говори, но е неспособен да запазва мълчание, който може да се движи, но не може да стои в покой, който винаги плаче и е неспособен да се смее - такъв човек не притежава истински умения. Все едно да има само една ръка и да стои на един крак. За да получиш пълно впечатление от живота, трябва да умееш както да се движиш, така и да запазваш неподвижност, да си способен да говориш и да можеш да мълчиш." 

Хазрат Инаят Хан, "Мистични медитации. Учението на суфите" Картина: Йозеф Рудолф Витцел



" Истинският живот винаги е трагичен, и тези, които не знаят това никога не са живели." ~ Карл Юнг





" Думите и мислите са огромна вибрационна сила, която винаги формира човешките тела и дела.."



Цитати от лекции на Хуан Ли - известен Дао-учител
* Животът е мост - не стройте къщи върху него;
* Нашата ера се характеризира с много ниско ниво на яснота на ума и невъзможност да бъде разпознато предназначението на живота;
* В нашата ера, умът на разделението става наистина силен и конфликти навсякъде характеризират човешката общност;
* Ние сме същества, които оперираме в няколко измерения едновременно;
* В нашата ера, смятаме, че информацията е много важна. Но информацията е празнина, която се държи на вярвания. Опитът е истината;
* В нашата ера, ние винаги мислим в рамките на полярноста - добър/лош, харесвам/не харесвам. Защото от високото ниво на неосъзнатото, ние сме способни да видим само различията;
* Тази ера е солидна, защото я приемаме сериозно;
* В нашата ера функцията на вътрешният глас/гид е поета от негативното его;
* Физическото измерение е измерение на промяна. Промяната е характеристика на нашето измерение.
* Практиките на тази ера, трябва да са бързи и ефективни. Затова ние сме привлечени към вибрационните практики;
* Ние не сме тук за да задържим нещо. Единственото, което можем да вземем от тук е това, което сме направили с ума си;
* Това измерение е като влакова гара. Никой не стои тук завинаги;
* Животът има божествена цел.




Няма коментари:

Публикуване на коментар