Последователи

вторник, 2 май 2017 г.

„Путинизация“ на медиите и олигархичните борби в БСП под диригентската палка на Москва

               


Към пълна "путинизация" на медиите - Дневник

------------------------------------------------------------------------------------


...Междувременно бившият и предстоящ премиер Бойко Борисов, отново във Фейсбук, подобно на Доналд Тръмп в Туитър, нарече "фалшиви новини"публикация на "Капитал" за продажбата на "Нова телевизия" и възможния й нов собственик. Реакцията му точно на тази тема показва, че тя повече го вълнува, отколкото управленската му програма например.

Като негова дясна и лява ръка медиите, контролирани от Пеевски, и тези, чиято редакционна политика е да са орган на ГЕРБ ("24 часа" правилно се разпознава тук), забълваха огън презглава - едни по издателя на "Сега", други по издателя на "Капитал", някои и по двамата. А очевидния синхрон с главния прокурор и новия-стар премиер по отношение на няколкото останали извън процеса на подчиняване издания потвърждава всъщност извода от споменатата публикация за "Нова телевизия" - опасността българският медиен пазар да се "путинизира" напълно.

Когато изчезнат границите между власт и медийно влияние, губят гражданите и данъкоплатците. Това е видимо навсякъде извън широкия софийски център, където глобалната икономика успява да пробива и да създава изкуствено усещане за вътрешен разцвет.

Малко встрани от София реалността е прозрачна - ГЕРБ раздава работните места и поръчките, Пеевски ги печели, прокуратурата ги пази, а хората са си върнали соцрефлекса да се снишават, защото вижте какво се случва дори със Сашо Дончев.

                            

Горната статия"Към пълна путинизация на медиите" ми звучи поръчково с цел да се заблуждава обществото за истината и генезиса на проблема“путинизация“. „Путинизацията“ у нас не само на медиите, а на целия ни обществен и политически живот върви отдавна, откак комунистите внесоха от САЩ през Русия руско-азиатския модел на нелибералния капитализъм, в който света и България живеят в последните 30 години и чийто продукт е новопръкналата се олигархия, произлязла от последните елити на комунистическите партии.
От тогава започна „неолиберализацията“ и „олигархизацията“ у нас по руско-азиатския модел , а от как Путин се възкачи на власт, се преобрази в „путинизация“.
И целият този процес има само един генезис- в бившата комунистическа система и нейните политически носители- източните сталинистки комунисти.
У нас в момента не става"бойковизация", а следващ по-висок етап на ОЛИГАРХИЗАЦИЯ от всички партийни цветове под диригентската палка на Москва.
Водят се битки в БСП между олигарси за власт и сфери на влияние в икономиката ни. Главен играч е руският олигарх Сашо Дончев, подкрепен с финансите и мощната ръка на шефа на Газпром - г-н Милър, който е пък назначен за пожизнен олигарх от първия олигарх на Русия Путин.
Сашо Дончев, чийто „Овъргаз“ започна като руска фирма с 50% участие на „Мултигруп“ и 50% на „Газпром“, сега се опитва да взахване властта първо в БСП , а после БСП да свали Борисов и изтръгне от ръцете му "вся власть советом" на държавата ни.

Подобни са процесите и в геополитически план, сега Путин се стреми да се настани на мястото на отслабналия в икономическо и военно отношение САЩ и захване неговата място на първи световен хегемон и водещ парада в Европа, като финансира политически марионетки на запад - всички популистки партии-от Герд Вилдерс в Холандия, Мари льо Пен във Франция... до „ Алтернатива за Германия“ на Фрауке Петри( родена не случайно в бившата ДДР) и чрез тях да захване властта в отделните страни и от там да се възкачи на трона на ПЪРВИ водещ парада в Европа, наместил се на мястото на САЩ.

Путин произлиза от последния елит на КПСС, назначен е от Елцин, а Елцин бе назначен от Горбачов. Явява се първи неолиберал, бетониращ модела на неолибералния капитализъм в американския му вариант в Русия и бившите съветски републики и комунистически страни, като на мястото на американските олигархични корпорации той е сложил олигарсите номинирани лично от него. Същевременно режима му е съчетание на старата сталинистка политическа система без демокрация и правова държава, като си служи със сталинисткото мислене и прийоми на управление.
Същото положение е в бившите комунистически страни от източна Европа, като там няма режими, но управляват неолиберали със старото комунистическо съзнание- като неолиберала Виктор Орбан в Унгария, неолибералите-консерватори Качински/Дудло в Полша.

Обаче, има голяма разлика между неолибералите в бившите комунистически страни от източна Европа и западноевропейските неолиберали. Разликата между източни и западни неолиберали е съществена. Западните неолиберали също се кланят на едрия финансов капитал и фундаментализма на глобалния пазар, но не смеят да прекрачат демокрацията, защото западът има стари и дълги традиции в реалната/пряката/откритата демокрация на Европа със силно работещи правови държави съблюдаващи закона с точката и запетайката и упражняването на демокрация в обществата.
Докато изтокът от 70 - години демокрацията и правовата държава не познава и продължава да не познава, откак комунистите управляват първо в своята система 45 години у нас и 100 години в Русия и след 1989 в новата система на неолибералния капитализъм.

Американците разбраха намеренията на Путин, но не му обръщат внимание смятат ги за налудничави, защото знаят, че Русия няма икономика и 75% от БВП прави с износ на сурови източници, нито може да се равнява на техния жизнен стандарт. Освен това най - големите американски технологични фирми като "Ексел Мобайл"( неговият изпълнителен директор Рекс Трилерсон е сега външен министър на Тръмп), английско-холандската „Шел“, френската „Тотал“, италианската „Еви“ се намират в Сибир и добиват руския нефт и газ , понеже Русия няма собствени технологии за добиване на нефт и газ.
За това западните неолиберали предимно консерваторите представители на едрия капитал - Фийон/Саркози, Рензи/Берлускони, представителят на милиардерското съсловие на САЩ -Тръмп, не желаят да си развалят отношенията с Путин, знаейки неговата маниакална налудничавост подобна на Хитлер, пък е ръководител на ядрена сила и не дай боже от лудост да натисне копчето на ядрената бомба, ще изчезне целия свят за броени часове. Но те пък знаят друго, че Путин няма никакъв избор поради липсата на икономика и технологии, източниците на Русия и парите и са изцяло в техни ръце.
Американците само се интересуват да прибират парите на Русия и останалия свят в своите банки. Не случайно те измислиха модела на неолиберализма и неговия глобален пазар още 70-те години, Рейгън го постави в позицията на "държавна идеология" на САЩ и от тогава нито един президент не е направил опити да го свали от тази позиция, дори и последния Тръмп, който се пише антиглобалист.
Рейгън успя да го разпространи по света със специална държавна политика и там където е успявал да го внесе, е правил народите тихи кротки и послушни обществени копия на САЩ, така САЩ по-лесно е успявал да се добере до техните национални богатства и пари и да ги прибира в своите банки.
Първо това САЩ направи с Русия, като се добре до нейните национални богатства и пари и ги изнася в свои банки. Това разказвам в много свои материали, но за по-кратко ви предлагам моята статия“ Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция“ http://ideyazabulgaria.org/akt…/analizi/4534-article-id-4534
Путин е първи и най-богат олигарх, представител на новото неолиберално съсловие на Русия и неговия едър капитал, копие на Тръмп, Берлускони, Саркози и гледа единствено интересите на своите 102 олигарси. Двете страни САЩ и Русия държат най големите ядрени запаси, същевременно са най-големите енергийни сили и производители на конвенционално оръжие. Ето защо Путин възроди старото противопоставяне между „СССР и САЩ“, но вече не на идеологическа основа, а само на търговско- икономическа, като руските и американски олигарси се бият единствено за делба на енергийните пазари на Европа и оръжейните на Близкия изток.

"Капиталите движат парада"- това е формулата на неолибералния олигархичен капитализъм, в който живеем последните 30 години. В бившите комунистически страни Путин използва техните олигархии, родени от руската и ръководени от нея като по-силната олигархия. Посткомунистическите олигархии на Полша и Унгария също са ръководени от по-силната руска олигархия, но поляците прикриват това с антируска риторика „ по исторически причини“, докато Орбан направо прегръща Путин и гради авторитарен режим по негово подобие.
Това разказвам в статията си, все още намираща се във Фейсбук със заглавие
“Явлението“Орбан“ е като явлението"Борисов". Западни и източни неолиберали“ на този линк https://www.facebook.com/doraapostolova/posts/1475158985848929

Путин гради към България специална политика да я изкара от ЕС и вкара на топло под неговата мишница в създавания от него нов СССР наречен “Евразийски съюз“.
, използва ца целта насаждания в две поколения българи цели 45 години съветски комунизъм култ към „освободителка Русия“, близкия език и славянските корени., За целта бълва стотици измислени видомонтажи и снимкови колажи от своята мощна пропагандна машина на всички възможни езици, да влияе с миража на парите и пресата си върху съзнанието на бедния и тънещ в мизерия българин и го накара доброволно да излезе от ЕС и се завре под неговата мишница, така да бетонира завинаги олигархията у нас и превърне България в суровинен придатък и дъвка в устата на неговите олигарси. Точно както е в онази прочута карикатура на Сергей Йолкин от Дойче Веле.

У нас всички управлявали в прехода партии са олигархични, техните олигарси са излезли от последния елит на БКП - Луканов и сие( който регистрира партия БСП) и неговия „склад“ – първата неолиберална руско-българска олигархична групировка „Мултигруп“, раздала началния капитал на всички партии и техните олигарси, включително и олигарха на ДПС -Пеевски и на олигарха на ГЕРБ- Си Банка. И до сега капиталите на Мултигруп „посмъртно“ дърпат конците на всички партии и техните олигарси.

Всички партии у нас са партии на едрия олигархичен капитал, в които управляват олигарси. БСП до сега се управляваше от Гергов и сие, но той е провинциален първановски олигарх макар руски гражданин, само с някакви си мижави няколко стотици милиона долари богатство и не може да се сравнява с капиталите на мощния руски олигарх Путин с 40 милиарда долара богатство или шефа на Газпром Милър, за който водещи руски икономисти са изчислили, че ако заплатата му бъде намалена 2 пъти, средната заплата на руснаците ще се увеличи автоматично с 5%"
За това сега се работи за изместването на Гергов от управлението на партията и заемане местото му от Сашо Дончев.

А Нинова е само една марионетка, която се труди неуморно като работна пчеличка на магистралата за да удовлетворява интересите на олигарсите си и пръка с крилца според посоката на вятъра. Капиталите на Милър - Дончев са добре дошли за БСП, която е напълно загубила стария електорат на БКП, на който Нинова разчиташе в последните парламентарни избори. Понеже стария електорат на БКП обичаше социализма на БКП, Нинова използва старата марксистка идеология на БКП , направи я идеология на БСП, която е корпоративна неолиберална партия от първия си час и няма нищо общо с марксическата идеология на БКП за строителство на социализъм, за да лъже стария електорат на БКП да гласува за БСП. Това стана вече изтъркано клише, което БСП обещава 25 години, а като е идвала на власт е вършила точно обратното- разграбвала е за устата на своите олигарси и унищожава всичко градено при социализма. В последните избори се видя, че БСП вече е загубил изцяло стария си електорат, тя го умори в 25 години геноцидна политика в унищожение на всички социални придобивки на социализма на БКП.
Миков преди Нинова прозря тази огромна разлика между БСП и БКП, имам чувството , че е чел моята статия“ Защо БСП е най-голямата опасност за бъдещето на България?“ http://www.ideyazabulgaria.org/…/d…/4165-2013-05-04-06-00-29, защото го чух да я цитира на ръководството на БСП при избора на нов председател на партията. За това и олигарсите на БСП го шътнаха и сложиха на неговото място послушната Нинова.
От сега нататък БСП ще разчита само на купени гласове или подкрепата на Бойко, който стои начело на ЦИК и там намества крайните резултати както му отърва в своя полза, като раздава „мъртви души“ от избирателния списък на своите авери и така им дига процентите.
На последните избори Бойко се смили над БСП като видя наполовина намаления и електорат и и даде още 500 000 мъртви души малко под своите, за да я поддържа в проформа опозиция и я прави послушна.
Бойко си четка, лъска и помпа БСП, защото без опозиция не може. Ако няма опозиция, ЕС ще го заподозре, че оформя авторитарен режим, а диктатури в ЕС не вървят, това Бойко добре знае.

„Нова ТВ“ бе закупена преди време за 600 милиона долара от някаква руско-българска олигархична групировка скрила се под шведска фирма, която във Швеция се оказа да няма никаква дейност. Така нашата и руска олигархия си перат крадените от нас мръсни пари. И понеже остават със съветския си сталинистки акъл ,все са ортодоксални стари комунисти, сега нови капиталисти, естествено е да я карат с метлата на цензурата на татко си и пръв ръководител - Путин, който пък ги заимства от татко си Сталин.
Вероятно зад нея се крие някой руски олигарх.
От сега нататък 600 милиона са началната цена и няма как Борисов, макар с подкрепата на СиБанка да я закупи, Путин ще му сложи вето. Пък и няма нужда да я закупува, след като е на власт и има в ръцете си Националната телевизия.
Собствениците на „Нова“ са копие на Пеевски и собствениците на БТВ и останалите ТВканали- всички със собсвеници олигарси с еднакво начало.
БТВ е телевизионен канал на олигарха Гергов и за това шоумена- чалгар Слави Трифонов, работещ на принципа“На където духа вятъра“ като Морозов на амбразурата сега громи „Нова“ и Дончев и защитава работодателя си.

            


http://budha2.blog.bg/drugi/2017/05/01/bsp-i-tygata-koiato-shte-umori-milionerskoto-voinstvo.1544539

А всички знаем, че Цацаров е политически избран и назначен на този си пост от Бойко Борисов, шоуто разиграно в кабинета на Цацаров между Гергов, Дончев, бившия Бойковец - Христо Иванов с неговата партия „ДА“ е „бой на негри в тъмна нощ“ насочено за будалите и меките глави. Цацаров само пръка като пеперудка между олигарсите да им уталожи страстите и избърше лигите.
За явлението „Цацаров“ сега имам пресен материал пак във фейсбука https://www.facebook.com/doraapostolova/posts/1483921234972704

Тези тенденции в БГ политиката ще разберете като следите карикатурите на първия паж на Дончев и самообявил се за„национален карикатурист“ Христо Комарницки, който яростно сега громи дуото- Борисов-Пеевски, но премълчава за борбите вътре в БСП между Гергов и Дончев, за работодателя си Дончев само мълчи или го четка, Путин въобще не рисува или ако нещо нарисува с него е пак в духа на клишета от световната карикатура за Путин-Тръм и нищо повече, Корнелия я рисува най елементарно - прегърнала бюста на Лилов и прочее...

Такава ми ти „путинизация“ сега се играе в нашето и световно геополитическо пространство.


             


Скандалът Гергов – Донев- Цацаров, Нова и "ДА България" ръководен с дългата ръка на Москва


В последните дни наблюдаваме олигархични боричкания за власт и сфери на влияние в БСП. Смени се ръководството на БСП- вместо олигарха Гергов, БСП ще се ръководи от руския олигарх Сашо Дончев-издателят на в.СЕГА под диригентската палка на Москва.

У нас в момента не става"бойковизация", а следващ по-висок етап на ОЛИГАРХИЗАЦИЯ от всички партийни цветове под диригентската палка на Москва.

Водят се битки в БСП между олигарси за власт и сфери на влияние в икономиката ни.

Главен играч е руският олигарх Сашо Дончев, подкрепен с финансите и мощната ръка на шефа на Газпром - г-н Милър, който е пък назначен за пожизнен олигарх от първия олигарх на Русия Путин.

Сашо Дончев, чийто „Овъргаз“ започна като руска фирма с 50% участие на „Мултигруп“ и 50% на „Газпром“, сега се опитва да захване властта първо в БСП , а после БСП да свали Борисов и изтръгне от ръцете му "вся власть советом" на държавата ни.

Всички олигарси у нас са продукт на новата неолиберална олигархична система донесена от САЩ през Русия по руско-азиатския модел на неолиберализма от последния елит на БКП с американския икономичесик план Ран Ът. Тя ни бе наложена от Москва по комунистическа линия от последния елит на КПСС, на която нашата БКП беше сателит и придатък. Нашите олигарси са родени от руските и смесени с тях, а руските като по-силните изнасят парите на българскитe олигарси( т.е на България) в американски банки. Това ще прочетете подробно в този наш материал.
http://ideyazabulgaria.org/akt…/analizi/4534-article-id-4534

Сега 38 български олигарси с богатства половината БВП на България направени с използване властта на партията си да заграбят държавна собственост за 1 лев, държат цялата икономика и целия национален продукт в ръцете си. Те плащат 10% данък или нищо не плащат, а останалите прибират в джоба си и заедно с русите олигарси изнасят парите си крадени от нас в американски банки и офшорни зони - всички американски и английски протекторати. Така изпразват държавната хазна и държат българския народ с най - ниските пенсии и заплати в света. Като горните двама олигарси Дончев и Гергов направили богатствата по този начин с ограбване на българския народ.

Путин гради към България специална политика да я изкара от ЕС и вкара на топло под неговата мишница в създавания от него нов СССР наречен “Евразийски съюз“, използва за целта насаждания в две поколения българи цели 45 години съветски комунизъм култ към „освободителка Русия“, близкия език и славянските корени., За целта бълва стотици измислени видомонтажи и снимкови колажи от своята мощна пропагандна машина на всички възможни езици, да влияе с миража на парите и пресата си върху съзнанието на бедния и тънещ в мизерия българин и го накара доброволно да излезе от ЕС и се завре под неговата мишница, така да бетонира завинаги олигархията у нас и превърне България в суровинен придатък и дъвка в устата на неговите олигарси.

Путин финансира всички популистки партии в Европа- на Герд Вирдерс в Холандия, на Мари льо Пен във Франция, на Фрауке Петри в Германия и други. Чрез тях той се опитва да завладее тези страни. Но това е невъзможно в западна Европа където обществата упражняват реална/истинска:пряка/прозрачна демокрация и имат силно работещи правови държави спиращи всички врагове още на границата.

За това Путин се е насочил към България и други бивши комунистически страни, където продължават да управляват последните елити на комунистическите партии и там все още няма нито демокрация в обществата, нито правови държава да го спре.

У нас всички управлявали в прехода партии са олигархични, техните олигарси са излезли от последния елит на БКП - Луканов и сие( който регистрила партия БСП) и неговия „склад“ – първата неолиберална руско-българска олигархична групировка „Мултигруп“, раздала началния капитал на всички партии и техните олигарси, включително и олигарха на ДПС -Пеевски и на олигарха на ГЕРБ- Си Банка. И до сега капиталите на Мултигруп „посмъртно“ дърпат конците на всички партии и техните олигарси.
Всички партии у нас са партии на едрия олигархичен капитал, в които управляват олигарси. БСП до сега се управляваше от Гергов и сие, но той е провинциален първановски олигарх макар руски гражданин, само с някакви си мижави няколко стотици милиона долари богатство и не може да се сравнява с капиталите на мощния руски олигарх Путин с 40 милиарда долара богатство или шефа на Газпром Милър, за който водещи руски икономисти са изчислили, че ако заплатата му бъде намалена 2 пъти, средната заплата на руснаците ще се увеличи автоматично с 5%"

За това сега се работи за изместването на Гергов от управлението на партията и заемане местото му от Сашо Дончев.
А Нинова е само една марионетка, която се труди неуморно като работна пчеличка на магистралата за да удовлетворява интересите на олигарсите си и пръка с крилца според посоката на вятъра. Капиталите на Милър - Дончев са добре дошли за БСП, която е напълно загубила стария електорат на БКП, на който Нинова разчиташе в последните парламентарни избори. Понеже стария електорат на БКП обичаше социализма на БКП, Нинова използва старата марксистка идеология на БКП , направи я идеология на БСП, която е корпоративна неолиберална партия от първия си час и няма нищо общо с марксическата идеология на БКП за строителство на социализъм, за да лъже стария електорат на БКП да гласува за БСП. Това стана вече изтъркано клише, което БСП обещава 25 години, а като е идвала на власт е вършила точно обратното- разграбвала е за устата на своите олигарси и унищожава всичко градено при социализма. В последните избори се видя, че БСП вече е загубил изцяло стария си електорат, тя го умори в 25 години геноцидна политика в унищожение на всички социални придобивки на социализма на БКП.

Миков преди Нинова прозря тази огромна разлика между БСП и БКП за това и олигарсите на БСП го шътнаха и сложиха на неговото място послушната Нинова.

От сега нататък БСП ще разчита само на купени гласове или подкрепата на Бойко, който стои начело на ЦИК и там намества крайните резултати както му отърва в своя полза, като раздава „мъртви души“ от избирателния списък на своите авери и така им дига процентите.

На последните избори Бойко се смили над БСП като видя наполовина намаления и електорат и и даде още 500 000 мъртви души малко под своите, за да я поддържа в проформа опозиция и я прави послушна.

Бойко си четка, лъска и помпа БСП, защото без опозиция не може. Ако няма опозиция, ЕС ще го заподозре, че оформя авторитарен режим, а диктатури в ЕС не вървят, това Бойко добре знае.

Един путиновски трол ме апострофира „Забравихте да кажете, че руски хакери са нападнали българските избори“ 'Светкавично му отговорих- "Руските хакери не се интересуват от България, защото както казва техния ръководител в България д-рът по шпионски услуги от Путиновото КГБ-- Решетников, изживяващ се в новия генерал губернатор на България, заел местото на задокеанския си брат не се срамува да говори открито “На моя Путя му е все едно коя партия ще дойде на власт България – дали БСПари или Герберисти“.

Знаете ли защо д-р Решетников така говори? Защото той добре знае, че представителят на руско-българската олигархия е първи държавен глава, който е сложил под мишницата си Националното ни разузнаване или директно го е направил сателитно на КГБ. Отделно 38 те български олигарси и техните слуги като вас, ръководещи и хранещи партиите , са всички захранени с руски капитали от Мултигруп и се ръководят от първия олигарх на Русия- Путин. А формулата на неолибералния капитализъм е „Капиталите водят парада“

Путин финансира нашите партии чрез олигарсите си.

Сашо Дончев финансира партията „Да България» на бившия министър на правосъдието в първото правителство на Борисов- Христо Иванов, Москва финансира Дончев, извода е Москва финансира „Да България”.

Всички знаем, че Цацаров е политически избран и назначен на този си пост от Бойко Борисов, шоуто разиграно в кабинета на Цацаров между Гергов, Дончев, бившия Бойковец - Христо Иванов с неговата партия „ДА- България“ е „бой на негри в тъмна нощ“ насочено за будалите и меките глави.

Ако искаше Цацаров нещо да направи, щеше да стегне националното финансово разузнаване да провери финансите на партията и ако се окаже, че те нарушават закона, да изтрие партията от регистъра, както се постъпва в белите страни на Европа. Цацаров не прави това , а само пръка като пеперудка между олигарсите да им уталожи страстите и бърше лигите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар