Последователи

вторник, 2 май 2017 г.

Мястото на плана "Ран Ът" в схемата на прехода



За плана "Ран Ът" няма да прочетете нищо в българските медии, защото техните собственици - олигарсите са продукт на плана "Ран Ът" и старателно прикриват произхода си с пълна цензура и мълчание. Американският икономически план "Ран Ът" донесе на България нова обществена система- на неолибералния олигархичен капитализъм в американския му вариант, с главен продукт олигархията и управление на държавата от едрия олигархичен капитал. Направиха го двете първи партии- БСП и СДС в Чикагската неолиберална школа на Милтън Фридмън.
Не го ли виждате в нашата държава? Всички наши партии от прехода са олигархични, ръководят се от олигарси. управляват двата мастодонта БСП ( чийто олигарси държат цялата икономика на държавата) и ГЕРБ( чийто олигарх СиБанка държи цялата финансова система).
Ние прихванахме модела на Америка, но през Русия по комунистическа линия, като КПСС го наложи на БКП с „водещата си и мъдра роля“ в системата, а нашата БКП беше придатък и сателит на КПСС.
Разликата между Америка и Русия( съответно България като копие на Русия) сега няма, само в едно- на мястото на големите олигархични американски компании, Путин е поставил своите 102 олигарси, всички произлезли от последния елит на КПСС на които е раздал цялата икономиката на страната и всички национални богатства за 1 рубла.
Не стана ли същото у нас през прехода?
За неолибералния капитализъм ,неговата формула и същност съм писала много. Ето ви две статии:
1. За българския преход и как стана наливането на основите у нас. https://www.facebook.com/ideyazabulgaria/photos/a.351335504907152.79824.185512961489408/1593717520668938/?type=3&permPage=1


2. И още една статия „ Прилаган ли е у нас Плана Ран Ът и как да се минимизират щетите от него? „ http://ideyazabulgaria.org/news-mainmenu-2/analiz/4730-4730




НАЧАЛО И СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД. КУКЛОВОДЪТ НА ПРЕХОДА
Някои нашенци продължават да вярват, че в българското псевдо политическо пространство има „ляво“ и „дясно“. За лява партия се представя БСП, а за дясна ГЕРБ и се противопоставят на тази основа. Двете партии са станали мастодонти, защото олигарсите им владеят цялата икономика на страната( БСП) и цялата финансова система (ГЕРБ).
Те са разделили политическото пространство на две, около тях кръжат куклите им на конци, пишат се за „леви“ и „десни“, за да лъжат будалите, а де факто са еднакво бясно десни партии на едрия капитал и изповядват една и съща идеология на неолибералния олигархичен капитализъм, в чиято обществена система България живее от 1985 г насам.

От 30 години в българското политическо пространство има само едно- крайно дясно американско неолиберално, но вкарано в България по руско-азиатски посткомунистически мутренски модел с различна степен на демагогия. Едните я правят с финес, култура и мазния глас на бивш партиен секретар скрит зад кулусите( БСП), другите го правят с дебел врат, бухалка, първосигнално, открито( ГЕРБ). Различават се само по сурЯтите на олигарсите си ! Олигарсите им се бият помежду само за делба на икономическата трапеза на България.
Сега разбрахте ли защо неолибералът Тръмп и неолибералът Путин се харесват ?!

”Лявото” и ”дясното” в България се прави не от вота, а от ИДЕОЛОГИЯТА. Всички партии в България са носители на една обща идеология- на крайно дясната идеология на неолибералния капитализъм, приемаща се като една от най ретроградните, реакционни и деградивни идеологии, чийто продукт е олигархията. Бившите ни комунисти вкараха неолибералния капитализъм от САЩ, но по модел на Русия, с главен идеолог и координатор американското„Отворено общество“.
И продължиха като време ОНО да контролират вота, но в ЦИК, който е прероденото Политбюро на ЦК на БКП, където партията която я оглавява променя крайните числа на изборите както и е удобно по завета на Сталин"Не е важно кой гласува, а кой брои накрая!"

На предишните избори, каквото обещаваха „десните“ такова обещаваха и „левите“.
На идващите предсрочни избори от сега двата лагера започнаха да пеят същите обещания.
Двата мастодонта БСП и ГЕРБ са останали без членска маса и електорат. Членуват в тях само тези, които очакват трохи от трапезата на олигарсите им. Печелят изборите само с купуване на гласове и пренареждане( фалшифициране) на крайните числа в ЦИК.
Олигарсите им играят „на опозиция“ помежду си, защото делят икономическата трапеза на България.

Двата мастодонта БСП и ГЕРБ се противопоставят и играят на „управляващи“ и „опозиция“, защото няма лява партия бореща се срещу неолибералния олигархичен капитализъм и капитализма въобще, да се изправи срещу тях и ги измете.
Ако се появи такава, БСП и ГЕРБ веднага ще видят в нея огромна опасност за бъдещето си и веднага ще бъдем свидетели на здрав съюз между БСП и ГЕРБ срещу общата опасност.

Олигарсите на двата мастодонта БСП и ГЕРБ кадруват, определят и блъскат напред политиците. Те заедно управляват, ГЕРБ на видна предна линия, БСП зад него скрита зад кулисите и определяща линията както на ГЕРБ така и на всички останали партии.
БСП, създадена от последния елит на БКП, е главния кукловод на прехода. Тя е създадена от своето начало като нова неолиберална партия на едрия капитал собственост на олигарси номинирани от партията.
БСП е вносител у нас след 1985 г. на обществения модел на последния вид на капитализма обгърнал света от 30 години- АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛЕН по руско-азиатски модел.

Неолиберализмът е вид капитализъм, работи по формулата ПАРИ-ВЛАСТ-ПАРИ, с главен бог ПАРИТЕ и глобален пазар без правила и национални рамки на движение на капиталите, при който вида на едрия олигархичен капитал е най-голямо значение, неговите интереси движат процесите, а глобалния пазар работи за по-силната икономика.

У нас с "любовта между КПСС и БКП" бе внесен руско-азиатския модел на неолиберализма, олигарсите излязоха от редиците последния елит на единствените партии в държавата - комунистическите, сложили цялата държава под мишница с член 1 в конституцията „за вечната, богоизбраната и по всичко меродавна Партия“. А де факто вместо народа управляваше един тесен политически елит на Партията, той колеше и бесеше.

Олигархията е продукт на неолибрализма, българските олигарси бяха родени от руските и се ръководят от тях, понеже руските са много по-богати от българските- един руски олигарх има минимум 20 милиарда богатство, а един български - мижавите 1,5 милиарда.
Целта бе елитът на Партията да заграби икономиката на страната.
БСП стана най силната партия, защото нейните 38 руско-български олигарси сега владеят цялата икономика на държавата ни.

Нашият нов президент и първа птичка бе подбрана от олигарсите на БСП за добре служене на техните интереси. Избра го простият ни селяк с глава пълна все още с бръмбарите на комунистическата пропаганда , застинала в 70-те години на миналия век, не знаеща какво от тогава е станало у нас и в света.
Ловката БСП, която няма нищо идеологически общо с БКП понеже от първия си час е нова неолиберална партия, няма своя градивна идеология и за това използва старата и градивна марксическа идеология на БКП „за социализъм“, за да лъже стария електорат на БКП, че ще им гради социализма на БКП.
А Нинова си служи със старите похвати на бай Сталин и бай Тошо. Това стана очевидно при избора на Радев, като БСП успя да го представи в своите медии като "подобие на бай Тошо“, „селски човек“, „човек от народа".
А нашият нов президент веднага тръгна да изпълнява заповедите на Партията и да „признава Крим и освещава Путин“ и откак седна на президентския си престол, нито един ден не е работил за народа си, а само за руско-българската олигархия, която го номинира на този пост.
Това поведение на първия ни държавник знаете ли до къде ще доведе България- до пълна международна изолация от Европа и света?!

Начините на придобитите пари и частна собственост на нашите олигарси с крадене на държавна собственост и другите от обществото, в развитите западноевропейски демокрации не се приемат, считат се за мащабна корупция и престъпление и се наказват по закона. Там е позволено частната собственост да се трупа само с честен труд на много поколения.

БКП ( и източните комунисти) също строеше социализъм, но по грешни пътища диктувани от Москва с „водещата мъдра ръководна роля на КПСС“, без демокрация ,без правова държава и без пазарни отношения както запада градеше своя социализъм. За това източните комунисти на Сталин още края на 70-те години загубиха съревнования със западните социалисти в строителството на социалната държава и не можаха да го построят. Но не признаха провала си и елитът на комунистическата парии за да остане на власт, тайно, без да пъти народа си с нито една форма на демокрацията, реши да замени обществената си система „социализъм“ с нова, неолибералната на САЩ. Първо го направи елитът на КПСС около Горбачов със стария американски план“Дълес“, нашите около Луканов последваха Горбачов и направиха американския икономически план „Ран Ът“, с който бе внесена у нас новата неолиберана олигархична обществена система.

Често ни задават въпроса: Защо нашите приеха американския модел, а не приеха европейския? Дали сме отговора в много наши анализи. Най- краткия отговор е следния: Защото Рейгън - САЩ и „Отворен общество“ на магнатът Джордж Сорос използваха липсата на демокрация и правова държава в тоталитарната държава на комунистите, да подкупят последния политически елит на единствената им партия в държавата, за да внесат в страните си американския неолиберален обществен модел. По този начин САЩ правеше това общество свое подобие и без войни, по мирен начин, тихо по терлици, се добираше до парите и националните богатства на тези народи и ги изнасяше в своите банки. Не случайно САЩ роди модела на неолибералния капитализъм 70-те години и чрез него от тогава до сега прибира в своите банки 40% от парите и богатствата на света, включително парите и националните богатства на най -богата страна в света-Русия.

Всичко това опира до СЪЗНАНИЕТО на човека, а то най- бавно узрява.
У нас съзнание не може да се роди, защото мутроолигархията на БСП и ГЕРБ е завзела цялата власт, всички медии, цялото хуманитарно образование и не позволява да се говори нищо ново в тях, държи го в позицията на 70-те години на миналия век и не дава общественото съзнание да израсне нито с година. Поради тази причина нашия народ продължава да си остава с ниско съзнание и акъл пълен и зомбиран с пропагандата на комунизма, без никакво разбиране за демокрация и правова държава, станали от 70 години най-триумфиращите идеали на Европа, направили западняците точно с 15 пъти по-богати от българския селяк сега, оставащ с посткомунистическо си съзнание и най-скъсаните балкански потури в Европа!

КУКЛОВОДЪТ НА ПРЕХОДА

Западът не е виновен за нито една беда на България след падането на "желязната завеса". Както казва народа ни-"Не е виновен този, който яде зелника, а кой му го дава!". Кукловодът от 30 години е последния елит на БКП - 9 души около Луканов( който по късно добави още 1000-2000 души свой слугинажен антураж, създаде силовите групировки да ги пазят от които по-късно се пръкна ГЕРБ). Те първи направиха и заграбиха външния дълг 1985-1989, за една нощ изчезна валутния резерв при първото правителство на Луканов, с тези пари създадоха Мултигруп-смесена руско-българска олигархична групировка, с която БСП олигарси заграбиха икономиката на България.
С тези пари БСП създаде всички останали партии- ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ. ...и продължава да създава. БСП непрекъснато е управлявала България след 1985 г задкулистно или пред кулисите, определяла е действията на всички преходни правителства.
От редиците на последния елит на БКП редици излязоха олигарсите и мултимилионерите. Двете първи партии БСП и СДС направиха американския икономически план „Ран Ът“, с него вкараха в България неолибералния американски обществен модел и с неговите правила разграбиха икономиката( с едно постановление на Луканов № 56 ).
Така към политическата си власт, добавиха още една -ИКОНОМИЧЕСКА.
Сега икономиката на страната се държи от 38 руско-български олигарси и мултимилионери на БСП, а финансова система -банките се държи от олигархичния клан на ГЕРБ двойката “ББ и ЦБ“ начело със СиБанка, захранена с начален капитал от Мултигруп, ръководствата партиите са пълни само с кредитни милионери и мулти, които определят линията на Партията.
На своята рожба ДПС и нейния склад с мръсни крадени от нас капитали - олигарха Пеевски, БСП отреди медийното пространство. Така си разпределиха помежду сферите на владеене и влияние.
Всички наши олигарси изнасят парите на България в западни частни банки.
Но откак влязохме в ЕС 2007 г. престанаха да ги изнасят европейски банки в системата на ЕС, защото ЕС има конвенция на мръсни пари, която ние сме подписали и ако ние имаме държавна политика и официално си поискаме от Брюксел да ни върне изнесените пари складирани в западни банки, Брюксел ще го направи.
Но все още нямаме такава политика, защото ТЕ държат властта и не позволяват да се роди такава политика.
Трябват следните закони, приети на национални референдуми:
1) закон за криминализиране на външния дълг 1985-1989 г. направен от последния елит на БКП за търсете на изчезналата му половина, заедно с криминализиране на всички външни дългове направени след това.
2) закон за криминализиране на изчезналия валутeн и златен резерв при първото му правителство на Луканов , известни като „черните куфарчета“
3)закон за криминализиране на всички приватизационни, концесионни сделки и заменки след 1989 г.
Кой ще ги направи, след като нашия законодателен орган НС е пълен с техни представители?
Те си държат сега парите в американски банки и офшорни зони( всички пак американско-английски протекторати).
Бат Боко в началото на своите два мандата първата му работа бе да отиде във Вашингтон да се увери, че парите му се пазят добре в американски банки и за благодарност предаде цялата външна и вътрешна политика на България в ръцете на Вашингтон.. Преди него така правеше и БСП...
За това всички от псевдото "ляво" и "дясно" се кланят на двама господари- на Путин и на чичо Сам. Путин е първи олигарх на Русия , номинирва руските олигарси от средите на последния елит на КПСС и от своя двор, а руските олигарси по комунистическа линия са създали българските олигарси( смесени като свинските черва) и като по- силните ръководят българските. Руските олигарси изнасят парите на Русия в американски банки, поради факта че рублата не е конвертируема валута, а прикрепена към долара. Заедно със своите, руските олигарси изнасят парите и на българските олигарси( т.е. на България). Американските олигарси и техните банки не си мърдат пръста в този процес, те само обират лаврите накрая.
Ето защо нашите са станали разногледи - чудят се на кого да се кланят- на Путин или на чичо Сам. От 27 години Москва и Вашингтон определят външната и вътрешна политика на България.
Да си спомним как Боко отиде в Москва и от там му разпоредиха да отвори „Белене“ и го даде на „Росатом“ и той като се върна запя веднага тази песен. После американците го свиха и той смени песента.

БСП ,нейните рожби- олигарсите и нейните партийни побратими- ГЕРБ и всичко от псевдото ни "ляво и дясно" политическо пространство, само са грабели и разрушавали България през прехода, не са забили нито един градивен пирон в снагата и.
Знаете ли, че партиите през прехода извършиха в България най-големия геноцид в най - новата история на Европа? Загубихме над 3 милиона човешки ресурси, намаляхме 2 пъти, сега сме държава без население и народ без бъдеще.
За такива престъпления никой народ не е прощавал на политиците си и няма такъв случай в човешката история. Ще плюем в паметта на дедите ни и тяхната кръв пролята за България, ако не изправим политиците си на международен съд и ги съдим за геноцид !

Автор: д.ф.н. Дора Апостолова- идеолог и ръководител на ДРД"Идея за България"
Анализ на Идея за България

Целта на нашата партия е да я изправим срещу най големия демагог и лъжец, узурпирал лявото политическо пространство- БСП и по идеологически път да я срине. Народът да я вкара с голямо законодателно мнозинство в НС и тя със свое законодателно мнозинство приеме нужните закони за изграждане на правова държава с правилата на западноевропейската правова държава и я пусне срещу мутростатуквото. Правовата държава по естествен начин ще преразгледа целия преход, изтръгне парите от ръцете на олигархията и я ликвидира, върне на народа заграбеното, върне изнесените пари навън и внесе справедливост в обществото. Тя ще смени цялата неолиберална мутросистема от прехода с нейния антипод- социалната/правова държава на най-развитите европейски демокрации. С нейната генерална политическа линия ще се запознаете тук: http://ideyazabulgaria.org/dvizhenieto/membership/4931-4931



Няма коментари:

Публикуване на коментар