Последователи

вторник, 16 май 2017 г.

…приблизително преди 14 500 години, цялото население на Европа е изчезнало и заменено с друго…


              


Какво тягостно заглавие на статия, но в това има нещо, което ме радва. Не, че хората са погинали. Вижте за какво става дума:

„ДНК анализът на древни европейци показал, че в края на последния ледников период, приблизително преди 14 500 години, цялото население на Европа е изчезнало и заменено с друго.“

Цялата публикация можете да прочетете ТУК.

А на 20 февруари 2013 година съм публикувал статията „Историята на човека започна преди 42 000 години…

В нея описах една идея за прочит на следната сцена от Магура:



като сцена на човешката история, защото лентата в горната част може да се възприеме като последователност от периоди. В нея може да се определи началото – това е десният край, защото там лентата е отсечена, затворена и заради това не може да се продължава по нея на дясно. От това място може да се тръгне само на ляво, което показва, че това трябва да е началото. В левия си край лентата е отворена, което говори за отворен край, т.е. за възможно продължение. Така допуснах, че събитията се развиват от дясно на ляво.

А всеки човек записва историята до неговия днешен ден и затова отвореният край на лентата трябва да е деня, в който е рисувана сцената. Ако можем да определим този ден и да знаем колко продължава един сегмент от лентата, можем да датираме събитията по нея.

Никъде не е записано по съвсем очевиден начин „това е еди-коя-си дата“, но има неща, които могат да помогнат. Например, двете точки вътре в слънцето:



Те могат да значат периода Второ слънце, който е започнал преди около 14 600 години. Рисунките и от двете съседни сцени са плоски, имат еднаква гладкост на боята, еднакви ширини на линиите и би трябвало да са правени по едно и също време даже от един и същи човек. Значи, 14 600 години преди нашия ден може да е датата на направа на сцената.

А пък в слънчевия календар можем да четем Слънцето и като Земя – календарът може да се чете на две равнища. Тогава около Земята имаме една интересна спирала, която сякаш бива очертавана от единия лъч, от едната ос.



А тази спирала удивително прилича на прецесионната спирала, която се очертава от движението на северния полюс по звездното небе заради явлението прецесия на равноденствията. Един прецесионен цикъл трае 25 920 години и се разделя на 12 космически или зодиакални епохи, всяка с продължителност от 2 160 години. Тогава може един сегмент от лентата да значи една зодиакална епоха и да е със същата продължителност.

Така се получи следното:



Обаче доказателства нямаше никакви

По едно време се сетих да проверя какво значимо събитие се е случило преди около 25 000 години, защото в тази лента то прекъсва хода на живота. Оказа се, че преди около 25 000 години започва Последният Ледников период, който е достатъчно значимо събитие, което съществено променя живота.

Дотук всичко беше прекрасно.



Един ден се намери и тази карта на миграциите на кроманьонците, според която хората са били на територията на днешна Северна и Северозападна България преди 40 000 – 43 000 години, а Магура се намира на това място. Значи, били са в района на Магура пак някъде преди около 42 000 години. И това съвпадение беше отлично.



После се намери и тази схема на еволюцията на човешките религии, в която религията Европейски анимизъм е посочена, че възниква преди около 42 000 години, очевидно, в Европа. А къде са били хората в Европа преди 42 000 години – била са на територията на днешна Северозападна България и в района на Магура.

Допълнително, символът на тази религия е „танцуващата жена“ – символ, който изобилства в Магура:




Трябва да ви призная, че всичко това ми се понрави невероятно много. Вече имах потвърждения за началото и за средата на лентата.

Докато не се намери и посочената тук статия, според която праисторическите европейци почти напълно изчезнали преди около 14 500 години. Ето го потвърждението и за края на лентата.

Тука има няколко нови момента, които преди въпросната статия е нямало как да осмисля.

Ще започна с нещо по-старо, за да стигна до новото.



Тая част от лентата много прилича на ДНК, просто защото наистина прилича:



Да допуснем, че това е ДНК.



От началото до катастрофата има един вид ДНК в Европа. Тя изчезва с катастрофата преди около 25 000 години. Последните останки от ненадерталци датират именно отпреди около 25 000 години, значи, наистина едно ДНК е прекратено тогава. След катастрофата се установява нов тип ДНК, което обаче приключва преди около 14 600 години или, както казва цитираната тук статия – преди около 14 500 години.

Какво ще рече това? Ще рече, че последните рисунки са направени от хора в последните дни на съществуването на тяхното човечество.

Може би това обяснява усещането ми, че между нас и тях има огромна пропаст – в начина на мислене, в ценностите, в способностите.

Нали разбирате, тая информация не ми беше известна, когато в началото на 2013 година за пръв път нанесох числата по лентата.

Рисунките от Магура са цялата история и философия на едно европейско човечество, дошло преди около 43 000 години, смесило се в голяма степен с неандерталците, обменило идеи и похвати и родило изконната релия на Европа – тази на Богинята-Майка.

Едно човечество, което с доста трудности е преживяло 13 пъти по 2 160 години или 28 000 години и изчезнало. Поне в огромната си част. Но не съвсем.

Неговото завещание в Магура се е оказало толкова ценно, че и до сега азбуките ни са от там:




Символите на алхимията са от него:



Основите на Тантра, Будизма, Християнството, Богомилството, магията, познанията за задгробния живот. Може би и тези хора са получили наследство от някого? Не знам и в Магура не пише. Написаното казва, че историята започва с тях.



Те или ние след тях сме разпространили тези знания по света, а с тях и името Магура на повече от 2000 места по цялото земно кълбо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар