Последователи

неделя, 2 април 2017 г.

Приказка за Facebook


Повечето хора знаят какво е Facebook, най-малкото го ползват всеки ден. Дори Вие, най-вероятно сте попаднали тук, благодарение на него. Безспорно е, колко е удобно да поддържаш връзка с приятелите си, които са далеч, да се радваш на снимките които публикуват, да си в течение с живота им и т.н.
              

Зад прекрасната идея, да сме в контакт с близките ни, стоят корпоративните интереси на международните компании. Хмм... от кога ТЕ се интересуват от ВАС? -ТЕ искат само парите ВИ, личните ВИ дани, и всичката информация за живота ВИ, ако може и на ВАШИТЕ близки.
               

Дори да нямаме нищо против огромното количество информация, която "фейса" продава, има далеч по-лоши сценарии които се развиват покрай въпросният сайт.
               

Ще го представим в приказно-алегорична форма, за да е по-достъпно и не толкова стряскащо.
Имало едно време 12 еврейски фамилии. Те били ужасно богати и безскрупулни. Били отговорни за редица престъпения срещу човечеството, като например ВСИЧКИ войни през последните 200 години, глада в Африка, масовото затъпяване на хората, половината, че и повечето болести, като Рак, СПИН, Ебола, Диабет, затлъстяването и др.

                

Те били отговорни и за редица атентати, покушения, убийства, абе почти за всичко, което може да Ви дойде на ум, били отговорни те.
Били толкова могъщи и богати, че можели да купят всеки политик, медия, институция, че дори и държава. Имали само един враг- хората. Мнозина се питали, защо хората са техен враг, но отговорът бил много прост. Не самите хора били врага, а свободната им воля. Тъй като всеки се раждал свободен и можел да си бъде свободен, освен, ако доброволно не стане роб на системата на евреите. Затова въпросните манипулатори измислили начин, хората доброволно да бъдат роби. 

               

Измислили първо лагер за промиване на мозъци и пречупване на свободната воля- нарекли го училище. Там невръстните момчета и момичета трябвало да бъдат дресирани. След това измислили кредитите. Казвали на хората, че трябва да работят, за да имат пари да си купуват неща от които нямат никаква нужда. Да, това е проблем, защото колкото и някой да е природно тъп, ще се усети, затова създали и телевизията, модата и "звездите", които трябвало да рекламират боклуците на човеците. Това работело до някъде, но хората пак се усетили, затова измислили и кредитите. 

                

Така примката се затворила. Сега вече всички били роби и то за дълго време.
Но алчните и проклети фамилии искали още. Искали пълен контрол над хората, контрол над живота, над мислите, над емоциите на другите. Това било възможно само по един начин. Трябвало да познават врага си много, много добре, за да знаят как да го манипулират. Създали Facebook. Било нещо като каталог за добитъка, простете- хората. Всеки присъствал там с име, фамилия, снимки, трябвало да се "тагва" навсякъде където ходи, да снима храната си, приятелите си и да споделя какво мисли и какво харесва. 

           

Но почакайте, не било достатъчно това, ето защо дали на хората смартфони с GPS и Facebook, така вече можели да следят добитъка къде и с кого ходи и къде е по всяко едно време. Алчните ционисти дори стигнали до там, че записвали всеки един разговор между хората. Бил създаден перфектният каталог на човешките ресурси на земята. Евреите били доволни от работата. IQ-то на хората било толкова ниско след фейса, че почти никой не можел да се усети.
              

Тъй като най-добрите поведенчески психолози работели по въпросният каталог, те успели да направят така, че всички подрастващи тийнеджъри да са напълно зависими от лайковете, които събират. Така младото поколение растяло комплексирано и затъпяло. 

               

Трябвало да прекарват по цял ден пред фейсбук, за да може да си заслужат лайковете. Градяло се ново общество от апатични, малоумни, посредствени и комплексирани хора. Планът на тайните фамилии преуспявал. След като били свършили цялата тази работа, планът им за ТОТАЛЕН контрол над живота на хората бил почти завършен. Само времето щяло да покаже, дали хората ще се усетят и ще промнят системата.
          

Та... интересна приказка. Всяка прилика с действителни сайтове и народи е напълно случайна. Не се притеснявайте, всичко е наред. Винаги е било наред. Вие не сте заплашени от нищо. Нека илюзията да продължи завинаги.
               

Ествествно, това става изцяло с ВАШЕТО съдействите, защото както споменахме по-горе, всеки се ражда свободен. Лична отговорност е на всеки какво прави с живота си, дали се лови на кукичките на приказните геори - евреите и доколко осъзнато живее. Личен избор е дали да се замисли доколко свободен е и дали може да направи нещо за себе си и другите хора около него.


Няма коментари:

Публикуване на коментар