Последователи

събота, 8 април 2017 г.

Алхимична трансформация на душата

           

от Наталия Ангелова 

Трябва да тичаш с всички сили, ако искаш да останеш на същото място. “Алиса в страната на чудесата” 

Първият етап е преобразуване на душата в стабилна частица с висок енергиен заряд. Вторият етап е преобразуване на съзнанието, съзнанието като инструмент на душата по пътя и към съвършенството. Тъй като Вселената е свръх интелигентен жив организъм, тя еволюира с невъобразими темпове. Ние като вселенско проявление, също търпим еволюционно преобразуване, осъзнато или не. „Разумът иска и се колебае, душата знае“ – Зеланд Какво е душата? Алхимично преобразуване.

       

Душата е най-ценната елементарна частица в твоето тяло. Не я бъркайте с духа, за който се твърди, че е 21 грама или че е облак от етер. Душата е първоначалният заряд, който е нужен за да се заформи духът, а самият дух е астралното ви тяло. Можете докато сте в медитация да заявите, че искате да видите вашата душа. И докато съзерцавате собственото си енергийно, клетъчно и последващо квантово тяло, да се озовете в простронство около слънчевият сплит (между трета и четвърта чакра), което се обитава от вашата безпределно ценна частица душа. Тя е вашият център. Малка, светла, топла, изкрящо жълта и изпълнена с реактивен заряд частица. С помощта на земни и вселенски енергии душата се активира и преобразува или напротив – капсулира се и с течение на времето енергията й намалява и изчерпва. Реактивирането и преобразуването на душата зависи от множество фактори. Основното е цялостната енергетика на тялото (какво ядете, дали спортувате, с какви енергийно заредени хора общувате), осъзнаването и придържането към вселенските (херметични) закони, самосъхранение от негативни външни и вътрешни (негативни самовнушения) фактори и общото вибрационно ниво на човека. Когато посветите себе си на търсенето и надграждането на своя център душа, вие лесно и естествено ще можете да бъдете в унисон с Вселената. Етапите и техниките за трансформиране на душата в по-стабилна, ярка и захранваща частица са много. И тъй като всеки има различен възглед за живота и света, вероятно е да открие и собствен подход. Всеки път е верен, стига да те отведе на правилното място. Човешкото тяло играе ролята на органична капсула, в която божествената искра – душа, може да бъде съхранена, отлеждана, растяща и развиваща се. Дори не е нужно да правите каквото и да е било. Вярата и знанието за процеса на трансформиране е достатъчен способ. Позволете си да еволюирате и така трансформацията ще дойде сама, защото Вселената ще усети, че вече сте готови и ще ви даде точно това, от което имате нужда.

        

Пътят е синхроничността. Сблъсквате ли се със странни случайности и съвпадения значи сте на прав път. Ваш ще бъде избора дали да влезете в „заешката дупка“ или не. Ако влезете – гответе се за чудеса. Ако ли не – ще продължавате да се сблъсквате с едни и същи въпроси без отговор. Aко от 7 милиарда гъсеници на Земята, три или четири са поискали да се превърнат в пеперуди, Вселената ще им съдейства, а останалите не я интересуват толкова. Във Вселената няма спасителна служба за спасяване на гъсеници при смяна на енергиите. За еволюцията на видовете е важно поне една гъсеница да се превърне в пеперуда. И това вече ще е еволюционен скок. Този единствен преход ще е достатъчен, за да започне епохата на пеперудите. Квантовият скок на съзнанието, като понятие представлява мигновено озаряване. Прехвърляш съзнанието си на по-висока вибрация. Този преход изисква огромен вътрешен заряд за разкъсване на мембраната, която разделя четвърто от пето измерение. Там, където можеш с лекота да виждаш всичко от кварк до мултивселенност, да проследиш вибрационните вълни от самото им зараждане до сливането им с безкрайността, където се разтварят в пространстовото и изчезват. Настройваш същността си към най-фините вибрации на Вселената. Това е моментът, в който Вселената се „самоъпдейтва“. И ако човек е следвал вселенските закони и принципи, съхранил е голям резерв от съзидателна енергия, преодолял и неутрализирал е всичките си досегашни кармични обременоности, той може да получи одобрение за този скок. 

            

Идеята на скока е подвигане на вибрацията и преминаване на съзнанието в по-високо квантово ниво, където следват нови задачи, под формата на овладяване на нови по-силни вибрационни енергии. Този процес е на практика безкраен, а идеята му е надмощие над егото и подковаване на душата. Тя трябва да се преобразува в стабилна независима космическа единица, която при евентуален космически срив в трето или четвърто измерение, да може да продължи съществуването си без необходимостта от биологичен инкубатор – органично тяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар