Последователи

вторник, 18 април 2017 г.

Ново доказателство, че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море

                                http://yphalachev.blogspot.bg/

Ново, поредно доказателство, че първите цивилизовани хора — арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море, получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първия човек със сини очи, сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц ,Германия.

Арийските народи говорят езици от индоевропейското езиково семейство. Обвързването на раса с език е спорно и много историци и антрополози не го поддържат.
Уикипедия се опитва да ни убеди, че арийците произлизат от Иран, в по-общ смисъл от древен народ, обитавал днешна Индия и Иран, според Хитлер това са германците, а според някои съветски и руски учени това са славяните. Принципно славяните са най-многобройни, но за мене това е в по-голяма степен лингвистична група в арийското море, формирана исторически през 9-10 век на основата на българския език и глаголицата разпространени от светите Седмочисленици, братята Кирил и Методий, техните 5 най-известни ученици: Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий и неканонизирания Константин Преславски, пряк ученик на Методий.
От края на XVIII произлизат, съвременните разбирания за термините нация, народ и раса и национализъм. Има обаче много примери, в които народи говорят един и същи език или негови деривати и нямат обща принадлежност към определена раса в генетичния смисъл на понятието.
Не са изучени и разделени, изглежда съзнателно лингвистичните, етнически, религиозни и генетични групи.

             


Има още едно доказателство за теорията, която подкрепям — че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.
ДНК на кости на първите фермери от Иран на около 10 хиляди години, опровергаха иранските и анатолийски корени европейците.
Черепи и скелети на древните фермери от Иран и извлечена от тях ДНК доказаха на учените, че първите арийци не са потомци на древните народи, които са живели в Иран и Анатолия преди около 10 хиляда години, според доклад, публикуван в списание Science.
Йоахим Бургер (Joachim Burger) от университета в Майнц ,Германия и колегите му представиха доказателства, че всъщност европейците не са произлезли от тази група от земеделски производители от гледна точка на генетиката.
Те изследвали ДНК-то на няколко древни жители на Иран, намерени по склоновете на планините Загрос в едно от най-древните селища на земеделските производители в света.
До скоро самите учени от Майнц виждаха и искаха да докажат ясна верига на миграции на първите европейци, от централната част на субконтинента, движещ се на запад през Анатолия, близо до бреговете на Черно и Мраморно море, Тракия, Гърция, България и Балканския полуостров.
С откриването на черепа и костите на древните фермери, които са живели в близост до „плодородния полумесец“,считан доскоро, а и все още за родното място на арийците и на човешката/европейска цивилизация, се предполагаше и като се надявал Йоахим Бургер, да бъде короната на всичките му изследвания и потвърждение, че родното място на арийците, на съвременните цивилизовани хора в Европа е Иран и Анатолия. Но не!
Реалността се оказва съвсем различна – сравнение на ДНК на жителите на Загрос със съвременните европейци и техните предци разкриха, че земеделските производители от земите на съвременен Иран не са предци на европейците. Те са подобни от генетична гледна точка, със съвременните пакистанци, индийци, иранци и афганистанци.

             


РАЗСЕЛВАНЕ И ПОХОДИ НА ТРАКИТЕ.

За негово успокоение мога да кажа, че в Иран все още съществуват етнически групи, произлизащи от голямото арийско семейство, подобни на днешните жители на България. Те обаче са част от българите, които се преселили на изток към Средна Азия и остават завинаги там.
Това напълно съответства на теориите на Цицерон в “Същността на боговете”, за Дионис… покорил Азия и Индия, достигнал и Египет и наречен там Озирис…
Луций Ариан разказва, че преди похода на Дионис, местното население било номади непознаващи цивилизацията и градовете. Обличали се с кожи, ядели кора от дървета и сурово месо. Тракийският бог им дал огъня, научил ги да орат и сеят, да правят вино, да строят, да коват оръжие, дал им също закони и религия, като разбира се поставил себе си начело на новия пантеон. Според Ариан, Дионис е основател и на древната индийска цивилизация.
                  



Според известния учен и ориенталист сър Уилям Джоунс, тракиеца Дионис или Бакхус е не друг, а индийския монарх Rama. В есето си "На боговете на Гърция, Италия и Индия" (1784), сър Уилям Джоунс "счита че Рама е тракиеца Дионис, който е завладял Индия с армия от сатри, командван от Pan; и Рама също е могъщ завоевател, и имаше армия от големи маймуни и сатири, командвани от Maruty (Хануман), син на Паван. Рама също се намира, в други точки, за да прилича на индийската Бакхус ". Sir William Jones също така посочва " Meros/Меру като казва, че гърците/траките/ са били в планината на която е роден техния бог Дионис, и че Меру е планината, близо до град Naishada или Ниса, наречена от тракийските географи Дионисополис в прочути стихотворения на санскрит. "

Както Плиний и Ариан са наясно с тези асоциации. Плиний е поставил Дионисиевите сатири "в тропическите планини на Индия", а "ние се учим от Ариан (Hist.Ind стр. 318, 321), че поклонението към Бакхус, или Дионисий, са често срещани в Индия и че се наблюдават редица ритуали, подобни на тези на Гърция/Тракия/ ...Когато Александър влезе Индия, местните жители смятат траките като принадлежащи към едно и също семейство със себе си и когато хората от Ниса, изпратени на главния лицето на техния град, за да дадат своето свободата на тракийския завоевател, те му напомняли за добре познатото име на Дионис, като най-ефикасен начин за получаване на тяхното предназначение. "Царю, на Nyssaeans умолявам те, за да им позволи да се възползват от техните свободи и техните закони, от уважение към Дионис. "
Идентифицирането на Дионис с Рама ни дава нови перспективи. Според индийската традиция, Rama е живял в края на Трета Юга (Silver Age) и Dwapara Юга (бронзова епоха) е започнала скоро след смъртта му. Това означава, че датата на BC 6676 за началото на Saptarsi календар, който е на 100 години след Дионис т.е. Rama, показва началото на Dwapara Юга в низходящ цикъл.

                 

Траките са били известни като първият в човешката история конен народ и са извършвали мащабни миграции на хиляди километри.


Но да се върнем в настоящето. Необоримо доказателство на тази теория даде научно откритие от университета в Копенхаген, къде за пръв път се появил човек със сини очи.
Учените определиха и географското местоположение и приблизително времето, къде и кога за пръв път се появили синеоките хора по света.
И тук е изненадата — оказа се, че става въпрос за същата цивилизация преди 8-10000 години в района на Черно море. Резултатите от откритието са публикувани в списание Journal of Human Genetics.



Според д-р Ханс Ейберг – ръководител на екипа от Копенхаген, преди този момент всеки човек на планетата е бил с очи, чиито цвят е бил разновидност на кафявото.
До тогава Карлес Лалуеза-Фокс, учен от Института по Еволюционна Биология в Барселона, твърди, че най-старите останки на човек със сини очи датират от преди 7000 години от Африка. Оказва се, че африканеца просто може да е потомък на някои от хората напуснали Черноморието след геологично — екологичната катастрофа.
Първите арийци, първите цивилизовани хора в Европа са от цивилизацията „Стара Варна“, „Стара Европа“ и произлезлите от нея, българи, келти, германи, траки, иранци, ливанци, кюрди, палестинци, индоиранци или поне преобладаваща част от тях; а по-късно очевидно чудесата на естествения подбор и суровия климат са довели до сериозно количество синеоки в Северна Европа.
Арийци са действително повечето от ирански народи, но при тях се срещат много антропологични типове.

Източносредиземноморския тип се оказва водещ, общо взето като днешните българи е изглеждал средният ариец. Синеоките не са били преобладаващо мнозинство.
Интересен факт в случая е, че според генетиците хората със сини очи от различни народности като холандци, датчани, палестинци, йорданци, турци и всякакви други притежават общи генетични корени в региона на Черно море.
Терминът арийци се използва до, голяма степен, за да се прави разлика от семитите и да обозначи подгрупа на европоидната раса. Прародината на древните арийци се намира в Европа, в черноморския район. Свещеното животно на арийците — конят е опитомен в Източна Европа през четвърто хилядолетие преди Христа. Арийската дума за кон – ашва е тракийската е есва, чието значение е бърз. Ашва е свързана с бързам, тичам. Отново в Източна Европа се появяват и първите могилни погребения, поне хиляда и двеста години преди същият обичай издигане на могили над царски гроб да се появи в Индия.
Изключително важни са данните от генетичните изследвания на Скул, Шарда и Сонина показващи, че индийската аристокрация е генетично по-близка до източноевропейците отколкото до съседите си индийци от другите касти. Касае се за генетичния маркер Р1 а1. Той е типичен за създателите на курганската култура (принадлежаща на създателите на могилните погребения), които са и древните арийци. Освен, че арийският ген Р1 а 1 се среща най-вече сред източноевропейците трябва да се добави, че най-старият му вариант е от Балканите, т.е. Древна Тракия.

ВАРНЕНСКИЯТ НЕКРОПОЛ НА НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ДАТИРАН НА ОКОЛО 5000 ГОДИНА ПР.ХР.

Иранците смятат нас, българите за строители на Персийската империя. През 1971-ва година по време на честванията на 2500-годишнината от създаването на Персийската империя, участва българска делегация, защото иранците смятат, че българите са участвали в създаването на Персийската империя. Тогава са посочили на някои от фризовете в Персеполис фигури, които са на български воини.
Това въобще не се е приело добре по това време, защото в момента е властвала натрапената тюркска теория за произход на българите.


Най-старото присъствие на българи в Иран, отбелязано с писмени източници датира от 2478 г. пр. Хр., казва доц. Явор Шопов – директор на Института по древни цивилизации.
Има ирански археологически находки и писмени сведения, че „кути-гурите“ всъщност завладяват Шумер и Акад в 2478 г. преди н.е. и основават Българска империя.

В древните иранските книги и учебници пише, че древните българи се завръщат в древната си родина на р.Дунав.
По времето на българските походи на Аспарух и Кубер,към Плиска, Преслав, Тракия и на запад и много византийски историци пишат, че българите са използвали като аргумент за своите завоевателни походи това, че се връщат в земята на дедите си в Тракия и Мизия.
Херодот пише, че мидийците играят огромна роля в оформянето на персийската култура. Заратустра е мидиец,а за мидийците Плиний пише, че са предци на сарматите. Същите тези сармати са причислени към тракийското племе гети от Прокопий Цезарийски.
             


Няма коментари:

Публикуване на коментар