Последователи

петък, 7 април 2017 г.

Мисли Форми - 3



"Перфектната диктатура, ще бъде прикрита зад завесата на демокрацията, но всъщност ще бъде затвор без стени, от който затворниците няма и да си помислят да бягат. Това разбира се ще бъде система на робство, където чрез консумация и забавления робите ще обожават своето иго." - Олдъс Хъксли 1931г


          


Там където тъмнината минава за светлина,
където нещастието е смятано за щастие,
където болестта се приема за здраве,
където плачът на новороденото само показва, че то не е мъртво—
как можеш, о мъдри, да търсиш щастие там?

Свами Вивекананда. На един приятел.

                 

   
Тероризмът ще бъде победен решително и бързо

Щом Путин казва така на Тръмп - значи така и ще бъде. Че как иначи.

Путин каза, чи ИДИЛ- ДАЕШ ще бъде разгромена и ИД мигом се саморазпусна. Дисциплинирани руслямисти няма що.


Сега само някои наивници повярвали в Халифата продължават да се стремят към рая и 72-те девици, като се крият из дупките на Мосул и Рагга в очакване да им се отвори вратичката към рая с голите жени...не са чули новината милите.

След като ИД се саморазпусна, от какъв зор Путин и Тръмп ще разгромяват тероризма, който не е вече в ИД. А и никога не е бил там. Тероризмът винаги си е бил съвецки. Съвецки си е и сега.

И защо трябва да го громят заедно!? Путин е предостатъчен. Той го е създал, той и ще си го унищожи.

Но, на Тръмп му е нужна По'беда. Не изборна. Управленска. И не срещу реални опоненти, като демократите в Конгреса и FBI. Срещу някой, който го побеждаваш вече като е победен. Някое умряло куче. Като ДАЕШ.

Е. Путин убива кучето и го подхвърля на Тръмп. Тръмп го рита и декларира По'беда. После Тръмп гръмва някой бездомен пес като Украйна например и я подхвърля на Путин. Путин я ритва о обявява Пабеда. И така...куче след куче.

Тероризмът ще бъде победен решително и бързо.
Само от тези които го създават!

               


Милионите похарчени за ненужни детектори в метрото в Петербург не попречиха на руските служби да извършат атентата.


               


,, Природата има две страни: смъртна и безсмъртна. Животът в този свят е смъртен, а неизменната му същност е безсмъртна.,,
БГ


               


Изобщо достига ли до съзнанието ви истината, че ние продължаваме да сме под игото на комунистическата номенклатура? С юдейска надменност тя не допуска, че ние можем да отнемем дори най-малко късче от нейната властова баница! Нас ни няма! Въобще не фигурираме в плановете на болшевишката върхушка. Все едно не съществуваме. А ако някой покаже главичка, трябва да бъде фраснат за назидание на останалите. Вместо да подкрепят жертвата, с детска жестокост „масите“ й се подиграват. Реагират като онази баба, дето хвърлила още съчки в кладата, изгаряща Ян Хус.

“Sancta siplicitas!“[Свещена простота, лат.] – твърдят, че изрекъл идеологът на чешката Реформация.

Веднъж комунист и ченге, завинаги комунист и ченге!

Техните дечица преуспяват. С овче покорство нашите ближат сол.


               
             

ИЗДИРВА СЕ! ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КЕВР!


                    


Иван Николаев Иванов, агент на ДС и председател на КЕВР! Партия ДСБ/Иван Костов/, Реформаторски блок. Назначен от ГЕРБ!


           


Не забравяйте в какво се кълнеше и какво говореше доскоро. След като ви разби с престъпно вдигане на цените на всичко – мълчи, бяга от камерите и се крие като мишка.

                 


Можем да приемем, че съществуването ни се базира на тези две концепции: потока и буферите. Нашето (съ)знание е stream, т.е. последователност от данни, предоставяни ни с течение на времето (потока). Тези парченца данни, които евентуално един ден ще се комбинират в единното цяло - Всичкото, което Е. OverSoul и неговите инкарнации - Висшите Аз са буфера. Буферите можем да представим като временни хранилища за данни, които се предават от едно място към друго. Няма сведения за ограниченията на размера на предаваните данни.


                   

"Абсолютната Реалност", откъс от "Медитацията и духовният живот според Йога-Веданта"
Брахман, Абсолютната Реалност, в началото бил Един без втори. После, Той пожелал да бъде много и се разделил на безбройни имена и форми по Своята собствена свободна воля, за да изпълни Своята собствена цел - това твърди Веданта. Всяка форма съществува, отразява се в нашето съзнание и носи щастие. Съществуването на всяка форма, способността ѝ да свети и просветлява, да дава радост и разбиране - тези качества са изражение на Брахман, който е Сатчидананда или Абсолютното Битие, Абсолютното Познание (Съзнание) и Абсолютното Блаженство.
В процеса на еволюцията името предшества формата. Еволюцията не представлява създаването на нещо и наименуването му в последствие. Интуицията за онова, което ще бъде създадено лежи в сърцето на неговия Създател под формата на имена - като вибрация или мисъл, която е "решила" какви ще бъдат нейните бъдещи изражения и форми; като сила, която ще вдъхне живот във формата и ще я накара да заживее. Не е ли казано същото и в евангелието на св. Йоан? "Словото стана плът, Словото беше с Бог, Словото беше Бог; Словото стана плът и заживя сред нас." Тук се има в предвид творческата сила на Словото.
Свами Витамоханада


                

Пътят към по-висшите светове е чрез създаването на вътрешна, а не външна "машина на времето".

                 

Елементарните частици, а следователно целият заобикалящ ни свят, съществува само когато го гледаме.Светът, в който живеем, нашата всекидневна реалност всъщност е само илюзия, наподобяваща холографско изображение.
Под нея се намира по-дълбокият ред на битието – безпределното и начално ниво на реалността, от което се раждат всички обекти и включително видимостта на нашия физически свят, аналогично на това как от парче холографска лента се ражда пълно изображение. Или по-просто казано: светът, в който живеем, е холограма на явления и събития, имащи място някъде в далечните, възможно много далечните дълбини на Космоса. И също е възможно тези явления и събития да не се случват в действителност, а просто да действат по предварително подготвен сценарий във вид на холограми на Земята.


                   


Ние отвличаме цялото си внимание към физическия свят. Тази заблуда на възприятието ни кара да не забелязваме факта, че невидимото, това, което не можем да видим с очите си, е много по-важно за живота, от видимото.

Квантовата физика ни казва, че невидимата енергийна реалност, която обикновено наричат поле,или поле на потенциалността, е главната движеща сила на материалната реалност. Тази програма формира реалността. Наистина, сега знаем, че Вселената се състои изключително от вълни и частици на енергията, които съответстват на нашите очаквания, съждения и възгледи.


Фините енергии, мислите, емоциите и съзнанието играят главна роля в нашите жизнени преживявания, но понеже са невидими, ние не се стараем да ги разберем и да ги използваме за наше добро. За да изменим света, трябва просто да изменим нашите очаквания и възгледи. Това в действителност е лесно. За да внесем нещо във физическия свят, трябва да се фокусираме не на това, което виждаме, а на това, което искаме да видим.”

С други думи, нашите мисли привличат към себе си подобни в енергийно отношение обстоятелства и именно по този начин формират реалност около нас. Целият “трик” на обичайното възприятие се състои в това, че ние позволяваме на други същества и същности подобно на фокусника да овладеят нашето внимание и да го отвличат от постиженията на нашата истинска природа. Така те формират около нас изгодни за тях събития и обстоятелства, като карат хората, подобно на катеричка в колело, да се въртят в света на сивото ежедневие, като приемаме чужди, натрапени ни отвън “правила на играта”.

Тези “фокусници” са убедили по-голямата част от човечеството, че е важна само тази част от реалността, която може “да се пипне”. Но ако престанем да играем по тези чужди правила, пред нас ще започнат да се откриват “вратите” на недостъпни досега възможности.



                     


Представете си многоизмерна мрежа на паяк в ранните сутрешни часове, покрита с капки роса. Всяка капка роса съдържа отраженията на всички други капки. И във всяка отразена капка роса, отраженията на всички други капки. И така до безкрайност. Това е Будистката концепция за вселената в едно изображение. ~ Alan Watts ...

             


В качеството за първооснова на битието се разглежда Глобалното съзнание (ГС), принадлежащо към нефизически нива на Реалността. В процеса на самонаблюдение ГС отделя аспекти на самото себе си – Локални съзнания (ЛС) на живите същества. Полето за дейност на ГС и ЛС е квантовата информационна среда, наречена Първична обективна реалност (ПОР). По своята природа тя няма нищо общо с познатите представи за „обективен вътрешен свят“. Тя носи чисто информационна природа и фактически представлява метапрограма, съдържаща всички варианти на квантови събития, чиито изначални правила за функциониране са зададени от ГС ( например квантово-механичните закони ). В този смисъл наблюдаемата Вселена представлява един от пластовете информация на гигантски квантов компютър, обхващащ съзнанието във всяка единица на времето.
Така всяко от ЛС се оказва интегрирано във матрица за възприятия – ПОР, в ролята на неин участник и оператор. В съответствие със своето развитие и текущо „ниво на достъпа“ ЛС осъществява непрекъснато акт на квантов избор, в резултат на което се ражда възприемания от него „физически свят“ – Вторична обективна реалност (ВОР). Тази възможност за избор може да бъде изразена в по-голяма или по-малка степен ( т. нар. „дуализъм между обусловено поведение и свободна воля )



                 


Ако някога Вселената е била с размера на капка, то тя не е била безкрайна и вечна. Ако плътността на тази „капка“ е била свръх ядрена, но не безкрайна , то и количеството проявена материя също не е безкрайно. Ако материята не е безкрайна, то тя не е и вечна. А щом не е вечна, това означава, че тя има начало. Ако тя има начало, това означава, че е била сътворена от някаква нематериална сила.


               

Новините се създават, за да се гарантира, че хората ще се заинтересовани от тях, религиите са създадени, за да поробят човешките души, шоубизнесът и другите бизнеси също са създадени да отвличат вниманието на хората от мисли за смисъла на живота.

Интересувайки се само от едното земнo битие, хората разпиляват енергията си напразно, даже не подозирайки за това. Но картината е по-мащабна : „тъмните хакери“ са канализирали въпросната енергия, давайки на хората най-разнообразни направления за мисли и разговори, за да ги източват по този начин. Такива направления са : обучението и работата ; покупките на зададени по рекламите продукти ; държавни , църковни и други празници, които са планирани предварително ; всякакви нововъведения в държавен мащаб, които обаче не е задължително да бъдат пуснати в обръщение , тъй като разчетът е друг – енергийно източване ; религиите като вярване в „бог“ ; войни , всякакъв вид конфликти и т.н.
Всичката енергия се канализира към този, който е създал това или онова направление за хорските мисли, след което я използва по своя преценка , която практиката е доказала, че в повечето случаи е в ущърб на хората !


              


Когато очакването отпадне, започва свободно приемане на външните събития без разнопосочен резонанс към тях и съответно преминаване на съзнанието на друг честотен диапазон


                 


Освен този свят с висока плътност съществуват светове от друга плътност, невидими за обикновеното око, но не по-малко реални от този, населени с безплътни живи същества, в това число и с тези хора, които вече са изоставили старото, болното, износеното физическо тяло ( хардуер ) и прдължават да живеят в по-ефирен свят ( който според доста ограничената тукашна гледна точка бива наричан задгробен ), в тяло с по-малка плътност.


                          

Теорията за многото светове

Тази теория за паралелните светове, представлява алтернатива на концепцията за "многото светове", която е била предложена през 1950 г. от американския физик Хю Еверет, обяснявайки способността на квантовите частици, да бъдат на две места едновременно. Той предполага, че и двете страни съществуват съвместно в различна реалност, затова квантовите частици на пръв поглед могат да заемат две места едновременно.

                 
Според хипотезата за "многото светове" :
- всяка версия на реалността се разклонява в куп нови реалности
- всяка реалност съществува отделно
- всяка реалност не може да взаимодейства с друга
От този момент, теорията за "многобройно взаимодействащите си светове"напълно се различава, тъй като в нея се твърди, че множество вселени могат да се припокриват и взаимно си влияят.
Три основни точки на ... Теорията за многобройно взаимодействащи си светове:
– Има гигантски брой вселени, някои от които могат да бъдат почти идентични.
– Всички тези вселени са еднакво реални.
– Налице е сила на отблъскване между подобни вселени, което е причина за квантови взаимодействия между тях.

                   

Представете си, че гледате изображението си в огледало. Онова, което виждате може да ви хареса, но може и да не ви хареса. Животът на Земята представлява непрекъснато оглеждане на Аза в огледалото. Законът гласи - всичко в живота ни представлява огледално отражение на нещо вътре в нас. Всеки човек и обстоятелство в живота ни е огледалото, в което се оглеждаме. Огледалото на Вселената е толкова точно и прецизно, че отразява безпристрастно всичко в нас, дори и дълбоките ни заблуди и тайни. Когато се оглеждате в огледалото и не ви харесва изражението на лицето ви, какво правите? Нима започвате да търкате повърхността на огледалото в опит да промените изражението си? Не, вероятно е просто да промените изражението си и тази промяна веднага се отразява от огледалото и вие вече харесвате онова, което виждате. В живота е същото. Ако някой или нещо не ви харесва, то не е необходимо да го променяте. Необходимо е да осъзнаете какво отразява огледалото във вас, да промените нещо в себе си и веднага изображението, което се проявява като света около вас, ще се промени. Законът за отражението учи, че не можете да промените нещата в живота си, защото те са вашето отражение. Можете да промените само вас, което веднага води до промяна на отражението. Посредтвом този закон Вселената има механизъм, с който да насочва вниманието ви във всеки миг, към отражението в огледалото, за да покаже точно къде е необходима промяна. Всяко нещо е ваше отражение - децата ви, партньора ви, работата ви, къщата, колата, домашните любимци, приятелите ви. Всяко нещо, което дойде в живота ви, ви показва аспект от вас. Разберете какво ви показва, това води до неизбежно духовно разширение, наблюдавайки и слушайки онова, което животът има да ни каже във всеки миг.
ДАЯНА КУПЪР



              

Всички ние от малки сме научени да ходим на църква, да се молим и така нататък, защото сме християни, православни и живеем по определени правила. Ако не слушаме ни очакват страшни наказания, страшни мъки, Християнския Бог дебне с огнения меч родените грешни човеци, наказва ги, праща ги след смъртта им в Ада, ако не са спазвали законите му, или ги възнаграждава, като ги изпраща в Рая, за награда за скотския живот на търпения и мъки, в които вярващия е изживял.


Само като поразсъждаваме върху гореспоменатото, започваме да се замисляме, какъв е тоя Бог, такъв страшен и жесток, който със заплахи и страх принуждава хората да робуват на законите му.
Нима истинския наш Създател се нуждае от хвалебствия и преклонение и сляпо подчинение, нима той има Его?
Не той няма Его, няма мания за величие, той ни е създал свободни и равни, дал ни е правото на свободен избор, дал ни е възможността да се развиваме и да се учим. На него не му е нужно да стои над главите ни със заплахи от наказания и възмездия, Той единствено ни учи на любов, защото, Той самият е любов.
Тогава на кой се кланяме ние в църквата. Със сигурност не е на истинския Създател, защото този в църквата не отговаря на описанието на Истинския. Този в църквата е Яхве или Бафомет, двуполово същество от тъмните сили, изключително грозно и зло. Той е дошъл тук на Земята като пратеник на тъмните сили преди нашата Земя да попадне под тяхно владение и е намерило своите жертви. Едни от първите му жертви са евреите. Вече писахме доста за Тората и Библията, днес ще погледнем за ритуалите на черната магия, които ни карат с измама да извършваме.
Първо замисляли ли сте се защо Исус винаги е изобразяван на кръста, разпнат в мъките си. Казват ни, че това е момента, в който е страдал да изкупи, човешките грехове. Но това не е така. Исус е бил воин на Светлите сили, той се е борил срещу лъжата и робството на хората попаднали под влиянието на Бафомет. Той е разобличавал еврейските първосвещенници за сатанинските им ритуали, затова са го и мразели и са го убили. От енергийна и духовна гледна точка, не е възможно, някой да дойде и да ти изкупи грешките и да ти научи уроците, пък бил той и най-възвишения във Вселената. Ти си единствения, който може да се потруди, да си научи уроците и да си поправи грешките и да започне да живее правилно, без да вреди на другите и на себе си. Затова и Исус не е могъл да извърши подобно нещо, той е там в църквата разпнат, защото те го мразят и искат да се наслаждават на гледката от жестоката смърт на техния враг. Той е толкова мразен, че се извършват ритуали от черната магия, за да му се отмъщава. Един от тези ритуали е духовния канибализъм- ядем тялото му, пием кръвта му, за да се спасим- ритуала на причастието. Нима изяждайки някой извисен ще се излекуваме или ще станем и ние извисени? Я си помислете? Това естествено ли е което се прави? Дали е от Истинския Бог?
Другото мръсно дело на научаването на човечеството да погребва труповете на близките си в земята. Това е много мерзко от духовна гледна точка. Защо ли? Защото първо замърсяваме майката Земя с трупове. Нима в естествената природа има такова заравяне на трупове? Не няма, има животни чистачи, които се хранят с мърша.
Второ душата на човека е свързана с тялото си след смъртта докато по тялото има още плът, това се отнася за хората, които нямат достатъчен енергиен потенциал и са свързани силно с материалното.Заравяйки тялото в земята, се получава завързване на душата към ниските нива и тя не може да продължи своето развитие , защото е завързана за тялото, докато то изгние. Ако пък случайно това тяло попадне в почва с условия за мумуфициране, душата е обречена да остане на земята и не може да продължи развитието си.


               

Когато променяш вътрешната си действителност няма как това да не даде отражение и на външната такава. Пренареждайки пъзела в сърцето си, човек създава условия за друга реалност около себе си. Умът „хваща” вълните от сърцето и така се ражда нова мисъл, после интелекта прави анализ на новата мисъл и отсява полезна ли е, или не. Най-накрая… чрез желанието всичко това се проектира във физическата реалност
.

                    


Материалния свят носи удоволствие и нещастия.

                  

Тази вселена е орган на някои големи същества и ние сме като микроби, живеещи в структурите на клетките им,като същата тази вселена е една клетка от друга мега-вселена и т. н.

                        

"Вие създавате реалност/илюзия/ и илюзията/реалността/ създава вас"

                       


Биологичния живот е механизъм за обратна връзка, за вселената, за да научи повече за себе си." Тороидния модел на енергийния поток се намира във всичко, от галактики до атоми, дори и в дървета и биологичен живот ...


                         
 
            
Ние сме един микрокосмос на Вселената и създаваме микрокосмос на вселената с помощта на нашите мозъци, които са микрокосмос на Вселената: светлините на града решетка (вляво) снимана от Международната космическа станция, невронни мрежи, заснети с флуоресцентен микроскоп (в средата) и съвсем наскоро заснети нишки, свързващи галактики (дясно).


                   

«Не вярвайте на това, което сте чули; не се доверявайте на традициите, тъй като те са се предавали от поколение на поколение; не вярвайте на нищо, което е слух или общоприето мнение. Не вярвайте на нещо, което е само запис от изказване на някакъв стар мъдрец; не се доверявайте на догадките, на това, което смятате за истина, към което сте привикнали. Не вярвайте на голия авторитет на вашите учители и старейшини. След наблюдение и анализ, когато бъде съгласувано с разума и е от полза и за благото на всеки и всички – тогава го приемете и живейте според него».-Сидхарта Гаутама/БУДА/


                 


В един нормален свят, "Google-Doodle" на 31-ви март 2017 щеше да вбеси Бледоликите от Whitelandia. Но тъй като Запада е престанал да бъде нормален, малко ще видят нещо нередно в подривните пси съобщения.

Забележете как еврейското момиче е позиционирано отпред & център - очевиден тартор. Еврейката е оградена от момиче мюсюлманка и момче Tranny южноиндийско.

Трите бели деца са изхвърлен в далечните страни - две от тях са осакатени а едното от тях е хомосексуално (както е видно от дъгата Google логото на G върху ризата) .

Логото на Google се обърна "гей"дъга през 2015.

Всеки има някакво лого върху ризата им - което показва, че те принадлежат към някаква по-голяма група или кауза - освен осакатените Белите момчета които почти не се виждат в двата края.

До хамитчето-негърче виждаме жалко малко бяло момче с бастун гледащо безпомощно.

Тактика на изолиране на идиота- Белия човек към далечния край на "различни" група обикновено се използва в световната реклама доминирана от евреите - както в ATT телевизията

ЕВРЕИ ще унищожат западната цивилизация с помощта на мултикултурализма с използването на мюсюлмани, африканци, както и всички не-бели. Може да е трудно да повярвате, че това се случва защото не знаете случая с Южна Африка

ЮЖНА АФРИКА Е ШАБЛОН ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ГЕНОЦИД ЧРЕЗ МИГРАЦИЯ

Това означава пълното унищожаване на Бялата цивилизация и ликвидиране на бялото в Европа и Америка, подобно на белите в Южна Африка,

Това е крайната цел на мултикултурализма, Бледоликите ще продължават да падта в брой, докато не се превърнат в малцинство (както Whites в Южна Африка), а евреите ще продължават да държат силни позиции с помощта на чернокожи и мюсли.

ЕВРЕИТЕ начело на Европа я унищожават.

Време е да ги изритаме.

Те носят ордите на третия свят и контролират нашите страни.

            


ДЖУ ФАРМ КАРТЕЛА,...ДРЪРЖАВНО-ЧАСТЕН МОНОПОЛ!


http://www.mediapool.bg/

Национализиране на разходите и приватизиране на приходите!

Здравеопазване, обрЯзование, комунални услуги и други.

Червената Семитска Мафия не ги е пускала от соца!


Човекът е създаден да се развива като многоизмерно същество в единна реалност и когато неговите наставници само в едното - Четвърто измерение забравят за другите по-високи измерения, тогава им се напомня това чрез подобни статии.

Относно опасността от екстрасенсите и всички контактьори, действащи в контакт с четвърто измерение
Във всеки еволюирал човек с множество прераждания има частица от по-високите измерения, над четвърто.
Поради глупостта и жаждата за отличие от другите, се продава уникалната способност на човека за връзка с високите измерения само срещу така евтината и жадувана “четвърта” реалност, четвърто измерение се владее от нисшия астрал, който спрямо човека се представя за негови учители и наставници.
Уни-версален /едно-измерен, едно-аспектен/или

Единен многоаспектен-многоразличен свят или реалност, състояща се от много “фасети”

Вероятно подмяната на думата “универсален”, която би трябвало да означава “едноизмерен”,а всъщност тя се прилага за означаване на нещо всеобщо, вселенско, т.е. “ограничаване на многомерността в рамките на четвърто измерение, което е крайно измерение на Наставниците”, започва още преди Рим, когато манипулацията е част от управлението на масите, и още тогава нисшият астрал, владеещ четвърто измерение проявява своята универсалност, която всъщност е едноизмерност.

Да, но човекът е създаден да бъде многоизмерен. И наставниците от нисшият астрал какво ли не правят за да скрият истината за душата!

Всъщност, това са онези представители на т.нар. “извънземен разум”, които се проявяват като наставници на човечеството.

Човечеството е подлъгавано не за първи път от същите тези “майстори”, целящи само едно –максимално дълго да го държат в подчинение, плен и манипулация, което впрочем под техния контрол е забавило своето естествено развитие и неминуемо е изпаднало в тотално объркване.

                   

Русия забрани Путин като гей




Народ който не се учи от историята си е обречен да я повтаря... А най-виновни са тия , дето са се приспособили и търпят !!!

                     
     
Живеем в зловеща система, създадена от психопати

Всички нива на управление неизбежно се заемат от психопати, тъй като те нямат никакви морални и етични ограничения в стремежа си да достигнат до самия връх

Зад външното безумие на съвременната ни история, в действителност стои безумието на психопатите, които се борят да запазят своята непропорционална власт, докато ние се държим като стадо овце. У психопатите по рождение липсват всякакви чувства на угризение и емпатия и този дефект се потвърждава от сканиране на мозъка!


                   



Механизацията на смисъла е рептилоиден процес и днес го откриваме във всичко.

Съдържанието на нещата е сведено до тяхната опаковка (буквално и метафорично). Култивирането на вкусове е станало задача номер 1 на химическата индустрия, а ние сме опитните зайчета, като с радост си плащаме за това.

Днес ние колекционираме неща, събираме ги. И физически и абстрактно. Ритуализираме все повече и повече. Уеднаквяваме все повече и повече. Събираме вкусовете бълвани от поточната линия. Cappy круша, Cappy вишна, Cappy ябълка, Cappy с вкус на дъвка, Капи Вишна Харе Кришна...! Ок, разнообразието е една от главните причина Висшите Аз да изберат тази планета.

Разнообразието започва да се превръща в самоцел, то е механизирано, не е резултат от естествения ход на нещата.

Разнообразието е просто поредния абстрактен продукт (в смисъла на резултат от даден мисловен модел реализиран в комерсиална посока). То не е нещо, което може да се продаде, но е нещо, което може да се предложи. А предлагането е стожера на комерсиализма, нали така? Разнообразието е необходимо на Системата, защото то я поддържа жива, поддържа интереса към нея. То не я обогатява духовно, не я отваря за смисъла (опитвам се да не преигравам с тази абстрактна дума), не я прави достъпна за философски дискурс. То просто е там, защото има една точна функция: да събира около своята гравитация добитък. И добитъка е привлечен от хилядите цветове, вкусове, абстрактни идеи, които може да си купи (но не и притежава). Добитъкът е този, който прави валидно механизирането на разнообразието. Добитъкът е колективно явление. То се състои от единици (най-вече любимци – тела без Висш Аз), но има колективно съзнание. Да, единиците имат свободата в рамката на това дали обичат червени или зелени опаковки, но и двата вида са на една и съща марка. Така че за какъв избор говорим изначално тук?

Системата взима дадена концепция и я механизира. А добитъка следва това, защото той иска да е част от Системата, колкото и пъти да е гледал трите части на „Матрицата“ (мъжката част я гледа заради ефектите, а женската заради Киану Рийвс).

                

Няма коментари:

Публикуване на коментар