Последователи

четвъртък, 30 март 2017 г.

„Възраждане“ иска незабавна оставка на КЕВР: Щом не могат да бъдат регулатор


Николай Василев: Цената на газта и парното трябва да се повишат, решението за това е закъснялоВместо да се оплакваме трябва да направим други неща - да станем по-производителни, трябва да отваряме работни места
Газът и цената на парното трябва да поскъпнат и това е правилно. В последните месеци петролът също поскъпна и това води до по-скъпата цена на газа. В последните години ние правим от тази тема политически въпрос, а той е икономически.

Това каза в ефира на БТВ бившият икономически министър Николай Василев. Поскъпването на газта не е шоково, а закъсняло и реално. С колкото се вдига цената на петрола, с толкова ще поскъпва и газта. Вместо да се оплакваме трябва да направим други неща. Трябва да станем по-производителни, трябва да отваряме работни места, трябва да има чужди инвестиции и растеж. Що се отнася до хлебопроизводителите, например, цената на хляба не се е вдигала последните години, за разлика от средната заплата, кетегоричен е бившият министър.
     







Според изнесените данни в одитните доклади за трите ЕРП-та, последните са източили от държавата над три милиарда лева само за миналата година. Допълнително щетите, които нанасят на обикновенните потребители чрез кражба, повреда или унищожаване на държавно-сертифицираните ни лични електромери възлизат на стотици милиони левове.
График на това ЕЖЕДНЕВНО престъпление вЧЕЗ-Разпределение ще видите на уеб-сайта им:

http://www.cez-rp.bg/bg/uslugi/grafitsi/smyana-elektromeri.html

Графикът се обновява ежеседмично!!!!

Монтираните от ЕРП-тата електромери саМАНИПУЛИРУЕМИ, а за моделът на Дейзи IVEL-ADX1 е доказано и че саНЕСЕРТИФИЦИРАНИ, а Декларациите за съответствие пред ДАМТН (Държавната агенция за метрологичен и технически надзор) и БИМ (Българския институт по метрология) са фалшификати. Чрез тези и всички електронни електромери, притежаващи открит инфрачервен комуникационен интерфейс, става надписването на сметките, дистанционно и софтуерно,което през Зимния сезон справедливо изкара на улиците в цяла България протестиращите срещу кражбите. Собственици на ЧЕЗ и ЕнергоПро са Чешката Държава, а на ЕВН – Австрийската държава.Акционерно участие имат и редица чужди фирми и организации, дори и руската мафия. Тоест всички тези външни сили имат пряко влияние през манипулируемите електромери върху месечните ни сметки на милиони българи.

Новият шеф на комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) - и агент на ДС - Иван Иванов, още с встъпването си в длъжност увеличи три пъти санкцията при кражба на електроенергия, с което си гарантира и 7000лв пенсия.




Новият шеф на КЕВР бил скрит агент на ДС


Кой ще понесе отговорност за продължаващото ограбване на българите?
Комисията за енергийно и водно регулиране, без да проведе обществено обсъждане, възползвайки се от вратичка в закона, смята да вземе експресно решение за увеличаване цената на природния газ с 30%. Това решение като резултат ще доведе до поскъпване на цената на парното и топлата вода, доставяни от монополистите в цялата страна, с около 20%, а също и ще доведе до поредното увеличение на тока, съответно и на основни хранителни стоки и услуги на пазара.
С подобни своеволия за пореден път изпълнителната власт доказва, че чрез своите набедени за “държавни” и абсолютно неефективни органи провежда геноцид над българските граждани и без да се интересува от тях. Заради преследване на политически и теснопартийни цели подобни решения биват забавяни и вземани след изборите. Цената на природния газ определя пазарните цени, освен на парното и топлата вода за милиони граждани, но също така и на цените на доста стоки от първа необходимост. Всяко нейно повишаване обрича българите на глад и немотия, а българските производители и предприемачи – на влизане в сивата икономика и фалит.





„Възраждане“ е против подобни своеволия и едностранно взимани решения от страна на КЕВР, чиято дейност през годините на перманентно увеличение на цените на енергийните източници, засягащи услугите от монополистите, е съпътствана с многобройни скандали и е безрезултатна. От години слушаме само оправдания от страна на тази неработеща властова структура за поредните увеличения на цените на енергийните източници – оправдания в ущърб на гражданите. От години общественият интерес последователно се игнорира чрез документни хватки и „механизми“ като разчети, калкулации, наредби, неизгодни клаузи в държавни договори и т. н. Българският народ се превърна чисто и просто в заложник на нечии властнически отчети и договорки.
„Възраждане“ настоява членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране да подадат оставки преди 4 април, когато се очаква те да вземат това крайно неприемливо и пагубно решение. Щом не могат да бъдат регулатор на цените, тогава да престанат да участват в диктуването от страна на монополите на съдбата на българските граждани и на българските фирми. България не е държава на изпълнителната власт или на управляващата партия (която и да е тя), не е държава на енергийните монополи; България е държава на българските граждани.
ПП “Възраждане”

Бултаймс



> Технология на геноцида /Документален разказ за престъпленията на ЧЕЗ/




> Електронните електромери фалшифицират показанията шест пъти повече от реалното потребление на енергия



> ЕРПтата, поради манипулируеми компютърни електромери с открити комуникационни интерфейси нямат нужда от дигане на тока, те сами си го дигат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар