Последователи

четвъртък, 23 март 2017 г.

Мосад е управлявал операцията на арабските „бандити”- терористи.

        

Автор: Гордън Дъф (Gordon Duff), главен редактор, 03.10.2017 г.
Превод: Д. Атанасова/Българска легия за информационна защита

Някой може ли да изпрати това на Тръмп? Изглежда трябва да включим още една страна в списъка на забранените за имиграция.



Джулиан Асанж, изцяло част от прикриването на Мосад в атентата от 11.09., е на път да бъде нещо повече от „раздразнен“.

                                       Images5/Mossad3.jpg

(Бележка на редактора: Докато Джулиан Асанж настоява, че всички разследвания на 09.11. във връзка с Израел са „губене на време”, ние открихме „ключа към кралството”, особено когато добавихме към нашата информация от всички точки на света собствените файлове на WikiLeaks. Предполагаме, че Асанж действително чете WikiLeaks.

Тази статия от 2001 г. беше публикувана в WikiLeaks, но излезе от нашето партньорско издателство в Пакистан, Opinion Maker, от редакторът на Veterans Today Раджа Муджтаба (Raja Mujtaba), вече покойник, който ни липсва). WikiLeaks го е взел от Stratfor, друга кутия на Пандора, който пък го е взел от Муджтаба, а последният го е публикувал за Мадсен (Madsen), който на свой ред изглежда вече не се занимава с подобни неща.

Това също е дълга история, в която няма да се впускаме. Достатъчно е да кажем, че успяхме да установим, че източникът на Мадсен за тази история е напълно прецизен.

Ние разговаряхме с друг източник на Мадсен, който също му е дал информация за клетките на Мосад в Ню Йорк/Ню Джърси, които са помагали при атаките от 09.11. чрез опит да взривят моста „Джордж Вашингтон”, тунелите „Линкълн” и „Холънд”, и които са заглушили радиостанциите на първите реагирали, като са използвали израелски уреди, разположени в нависоко разположени апартаменти във Форт Лий и Ню Джърси и са били под контрола на „Еврейската организация за отбрана”(JDO – Jewish Defense Organization). Има и още, но ние се занимаваме с тази история, a тя е наследство на WikiLeaks, а също и техен опит да я погребат. (Гордън Дъф)

… от Уейн Мадсен (Wayne Madsen)

През февруари 2002 г. британското разузнаване съобщи, че израелският Мосад е ръководел арабските терористични клетки, които по-късно бяха обвинени от Американската правителствена комисия за 09.11. в извършването на въздушни нападения върху Световния търговски център и Пентагона. WMR (Wayne Madsen Report) е получил подробности от доклада на британското разузнаване, който е бил спрян от правителството на тогавашния премиер-министър Тони Блеър.

Подразделение на Мосад, състоящо се от шест родени в Египет и Йемен евреи, е инфилтрирало клетки на „Ал Кайда” в Хамбург (клетката Atta-Mamoun Darkazali), южна Флорида, и клетката Sharajah в Обединените арабски емирства в месеците преди 11.09.. Мосад не само е инфилтрирал клетките, но и е започнал да ги управлява и да им дава конкретни заповеди, което в крайна сметка е намерило своята кулминация в присъствието им на борда на четири редовни полета от Бостън, Вашингтон, Нюарк и Ню Джърси на 11.09..

Екипът за инфилтриране на Мосад се е състоял от шестима израелци, съставящи две клетки от по трима агенти, всички получили специално обучение в база на Мосад в пустинята Негев с цел в бъдеще да контролират и ръководят клетките на „Ал Кайда”. Една от клетките на Мосад е отишла в Амстердам, където е минала под оперативния контрол на европейския клон на Мосад (Mossad’s Europe Station), който действа от комплекса El Аl на международното летище „Шипхол”. Единицата на Мосад, състояща се от трима души, след това се е отправила към Хамбург, където е осъществила контакт с Мохамед Ата (Mohammed Atta), който е бил убеден, че са изпратени от Осама Бин Ладен. Всъщност, те са били изпратени от Ефраим Халеви (Ephraim Halevy), шефът на Мосад.

Вторият екип от трима агенти на Мосад заедно са отлетели за Ню Йорк и след това за южна Флорида, където са започнали да ръководят клетките на „Ал Кайда”, действайки от Холивуд, Маями, Веро бийч, Делрей бийч и западен Палм бийч. Израелски „студенти по изкуствата” вече под разследване от страна на Организацията за борба с наркотиците (DIA – Drug Enforcement Administration) са шпионирали офисите и домовете на офицери от федералните правоприлагащи органи, живели са сред тях и са наблюдавали действията им, включително и училището за летателно обучение на клетките на бъдещите арабски „терористи”, най-вече в Холивуд и Веро бийч.

През август 2001 г. първият екип на Мосад е отлетял заедно с Ата и други членове на хамбургската „Ал Кайда” за Бостън. Охранителната фирма на международното летище „Логан” е имала договор с фирмата Huntleigh USA, чийто собственик е израелската фирма за сигурност на летищата, която е тясно свързана с фирмата на Мосад ICTS (International Consultants of Targeted Security). Собствениците на ICTS са политически свързани с партия „Ликуд”, и по-специално с фракцията на Нетаняху и на тогавашния кмет на Йерусалим и бъдещ премиер-министър Ехуд Олмерт (Ehud Olmert).

Именно Олмерт е бил този, който лично се е застъпил пред кмета на Ню Йорк, Рудолф Джулиани (Rudolph Giuliani), да бъдат пуснати от затвора шестима служители на Urban Moving Systems, разпознати от ЦРУ и ФБР като агенти на Мосад. (Vetrans Today и източникът на Мадсен казват, че Джулиани и адвокатът Патрик Фитцджелад (Patrick Fitzgerald) са освободили също и други екипи, в това число и тези, които съгласно спрения доклад от 2003 г. на DOE за 11.09., са поставили експлозиви под трите кули, а също така са се опитали да разрушат и всички транспортни връзки към Манхатън.

Единствените заподозрени, арестувани на различни места в САЩ на 11.09., за които се е смятало, че са участвали в атаките от 11.09., са били израелци.

Двата екипа на Мосад редовно са пращали кодирани доклади до Тел Авив за развитието на операцията от 09.11. чрез израелското посолство във Вашингтон. WMR е научил от източник от Пентагона, че изтъкнати американци са били свързани с усилията на медиите да припишат събитията от 11.09. на арабските теористи, Осама Бин Ладен и талибаните, и са присъствали в израелското посолство на 10.09.2001 г., за да координират светкавичната реакция на медиите през последващите атентата дни и седмици. Твърде вероятно е контра-разузнавачите от ЦРУ, които са наблюдавали израелското посолство, да разполагат с доказателства за присъствието на американци в посолството на 10.09.. Някои от тези американци са добре известни на зрителите на американските кабелни телевизии.

В средата на август екипът на Мосад, управляващ хамбургската клетка в Бостън, е съобщил в Тел Авив, че окончателният план за 11.09. е готов. Базираната във Флорида клетка на Мосад е съобщила, че документираното „присъствие” на арабска клетка във въздушната школа във Флорида, е установено.

Двете клетки на Мосад старателно са избягвали всякакво споменаване на Световния търговски център или на цели във Вашингтон в кодираните си съобщения за Тел Авив. Халеви е покрил следите им, като е докладвал на ЦРУ за „обща заплаха” от нападения от страна на арабски терористи по ядрени съоръжения някъде на източния бряг на САЩ. Директорът на ЦРУ Джордж Тенет (George Tenet) е отхвърлил предупреждението на Халеви като „прекалено неконкретно”. ФБР, под управлението на директора Луис Фрий (Louis Freeh), е получило „ прекалено неконкретното” предупреждение за нападение върху ядрена централа и е изпратило информация в рутинния си бюлетин за агентите, но не е издало заповед за повишена готовност.

Липсата на записано върху хартиен носител разследване, което да свидетелства, че „Ал Кайда” е организаторът на 11.09. и което на свой ред да направи връзка между „Ал Кайда” и собствениците на Мосад, дискредитира ФБР. На 19.04.2002 г. директорът на ФБР, Робърт Мюлер (Robert Mueller), в реч пред Клуба на федерациите във Сан Франциско казва: „В нашето разследване ние не открихме нито един документ, нито тук в САЩ, нито в ценните информационни находки, които се появиха в Афганистан и на други места, който да споменава какъвто и да било аспект от заговора на 11.09.”

Двата екипа на Мосад за инфилтриране и контролиране на „Ал Кайда” помагат също и за намирането на сигурни квартири за бърза ексфилтрация на агентите на Мосад от САЩ. Миналия март WMR съобщава: „WMR научи от два източника от Еl Аl, които работят за израелските авиолинии в нюйоркското летище „Джон Ф. Кенеди”, че на 11.09., часове след като Федералното авиационно управление (FAA-Federal Aviation Administration) e приземило всички вътрешни и международни граждански кацащи и излитащи към и от САЩ полети, пълен Боинг 747 на El Al е излят от летище „Кенеди” за международното летище „Бен Гурион” в Тел Авив. Двамата служители в Еl Аl не са по националност израелци, а легални имигранти от Еквадор, които са работили в САЩ за авиолиниите. Самолетът е излетял от летище „Кенеди” в 16.11 часа и, според източниците от El AL, полетът е бил разрешен с директната намеса на американското Министерство на отбраната (Department of Defense). На летище „Кенеди” е имало официални военни лица, които лично са участвали в органите за контрол на трафика на летището, за да разчистят терена за излитането. Според доклада на Комисията за 11.09., секретаят по транспорта Норман Минета (Norman Mineta) на 11.09. е наредил всички граждански полети да бъдат приземени в 9.45 ч.”. WMR e научил от източници на британското разузнаване, че шестчленният екип на Мосад е бил в списъка на полета на El Al, представил се като служители на El Al.

(Veterans Today включва и историята на другите пътници от Боинг 747 – истинска армия от израелски оперативни работници, планирали големи нападения, прикити от ФБР под ръководството на специалния агент Майк Дик (Mike Dick)(ръководещ екип, събран от Джон О’Нийл (John O’Neill)) и от антитерористичните и разузнавателни организации на NYPD (New York City Police Department), които се свързаха директно с нас по време на нападението с подробности за други описани арести на израелци).

Преди това WMR съобщава, че клетки на Мосад от Urban Moving Systems, действащи в района на City-Weehawken на Ню Джърси, са били заподозрени от някои агенти на ФБР и ЦРУ, че пренасят експлозиви към Световния търговски център, а също и че подготвят демонстрации „под фалшив флаг” на поне две места в северен Джърси – Liberty State Park и жилищен компплекс в Jersey City, докато първият самолет се е забивал в северната кула на Световния търговски център.

Един екип от агентите на Мосад от Urban Moving Systems е бил арестуван по-късно на 11.09. и вкаран в затвор за пет месеца в Градския център за задържане в Бруклин. Някои от имената са се появили в обща за ФБР и ЦРУ база данни на известни агенти на Мосад, в това число и собственика на Urban Moving Systems, Доминик Сютър (Dominik Suter), чието име се е появило също и в списъка на заподозрени на ФБР за 11.09. „Тайно законодателно изпълнение” заедно с имената на ключови „терористи”, в това число Мохамед Ата и Хани Ханджур (Hani Hanjur), а така също и т.нар. „двадесети терорист”, Захариас Мусоуи (Zacarias Moussaoui).

На Сютър му е било позволено да напусне САЩ, след като ФБР е направило първоначален контакт с него в склада на Urban Moving Systems в Weehawken, Ню Джърси, след нападенията от 11.09.. По-късно му е било разрешено да се върне в САЩ, където е участвал в бизнес за снабдяване със самолетни части в южна Флорида, според информиран източник, който се е свързал с WMR.

По-късно Сютър е подал във Флорида заявление за банкрут на Urban Moving Sysytems и други бизнеси, с които се е занимавал – Suburban Moving &Stоrage Inc., Max Movers Inc., Invsupport, Woodflooring Warehause Corp., One stop Cleaning LLC и City Carpet Upholstery Inc.. По време на подаването на заявлението за банкрут Сютър е посочил адреса си като 1867 Fox Court, Wellington, FL 33414 и следния телефонен номер 561 204-2359.

От списъка на кредиторите може да се заключи, че Сютър е действал в САЩ от 1993 г., когато бяха първите нападения върху Световния търговски център. През 1993 г. Сютър е теглил с American express кредитна карта суми на стойност 21 913 97 $. Той също така е продължил и кредитните си карти по сметки освен на всички останали и на банките HSBC и Orchard c/o HSBC Card Services в Салинас, Калифорния. Сютър също така е имал бизнес и с Центъра на еврейската общност (JCC – Jewish Community Center) в Палм бийч, Флорида, и с Ryder Trucks в Маями.

Маями и южна Флорида са главните оперативни зони за клетките на израелските агенти на Мосад, маскирани като „студенти по изкуствата”, които са живели и работили близо до някои от разпознатите бъдещи арабски „терористи” в предхождащите 11.09. месеци. (Това ще бъде обяснено по-нататък)

Кореспондетът на ABC Джон Милър (John Miller) уверява, че израелската връзка с арабските терористи от „Ал Кайда” е била погребана при „разследването” на инициаторите на действията от 11.09.. Барбара Уолтърс (Barbara Walters) е помогнала на Милър да покрие историята за инициаторите и Сютър, излъчена на 21.06.2002 г.. Тогава Милър е станал говорител на ФБР по обществените дела, за да уверява, че Мюлер и другите официални лица от ФБР са се хванали за сценария с „Ал Кайда”, както е било наредено от администрацията на Буш и бъдещата Комисия за 11.09..

Но бившият ЦРУ шеф на борбата с тероризма Винс Канистраро (Vince Cannistraro) е подал в ABC важно сведение за операцията на организаторите от Мосад в Ню Джърси, когато е казал, че агенти на Мосад „ в района са се установили или възползвали с цел започването на разузнавателна операция срещу радикалните ислямисти там, в частност в района Ню Джърси- Ню Йорк”. Излиза, че „разузнавателната операция” са били самите атаки от 11.09.. И не е бил случаен фактът, че точно Джон Милър от ABC беше този, който през май 1998 г. взе изключителното интервю от Осама Бин Ладен в лагера му в Афганистан. Бин Ладен добре изигра своята роля в бъдещите сцени от измислената, „създадена за телевизиите” драма, известна като 11.09..

WMR е научил също от източник от италианското разузнаване, че Мосад е управлявал агентите на „Ал Кайда” не само по време на „терористичните групи” в САЩ и Хамбург. Други управлявани от Мосад арабски агенти на „Ал Кайда”, са влезли в Сирия, но са били арестувани от сирийското разузнаване. Сирия не е успяла да ги накара да участват в разузнавателни операции в Ливан. Подробна информация за екипа, който е подпомагал Бин Ладен, е била предоставена на администрацията на Буш в дните преди 11.09. от Гутби ал-Махди (Gutbi al-Mahdi), шеф на суданските разузнавателни служби Мукхабарат (Mukhabarat). Информацията е била пренебрегната от администрацията на Буш в Белия дом.

По-късно е било съобщено, че суданските членове на „Ал Кайда”, участващи в мрежата за подпомагане, са били двойни агенти и на Мосад, който освен това е установил близък контакт с йеменския президент Али Абдулах Салех (Ali Abdullah Saleh) и е действал в Египет, Саудитска Арабия, Еритрея и Судан. Връзката на Мосад с „Ал Кайда” в Судан изглежда е била известна на суданския Мукхабарат, което е било причината напълно проникнатата от агенти на Мосад администрация на Буш в Белия дом да не приеме разузнавателната им информация за „Ал Кайда”. Йемен също е разпознал членове на „Ал Кайда”, които са били същевременно и агенти на Мосад. Бившият шеф на Мосад през 2002 г. разкри пред този редактор, че родени в Йемен командоси са забелязали Бин Ладен в района Хадрамаут (Hadhramaut) в източен Йемен, след като той избяга от Тора Бора в Афганистан едновременно с нахлуването на САЩ.

Френското разузнаване е убедено, че други родени в Египет и Йемен агенти на Мосад са влезли в Шарджа (Sharjah) в Обединените арабски емирства като радикални членове на „Мюсюлмански братя”. Обаче агентите на „Мюсюлмански братя” всъщност са били използвани, за да прикрият спонсорирането на действията на „Ал Кайда” от Израел.

На 21.02.2006 г. WMR е съобщил на американския финасов министър, уволнен от президентът Буш заради разкрита информация за скрити сметки на „Ал Кайда” в Обединените арабски емирства, следното: „Банкови служители в Дубай съобщават, че през март 2002 г. американският финансов министър Пол О’Нийл (Paul O’Neill) е посетил Дубай и е поискал документацията по финасов трансфер от 109 500 $ от Дубай към обща сметка на терористите Мохемед Ата и Марван ал Шехи (Marwan al Shehhi) в Sun Trust Bank във Флорида”. О’Нийл е поискал също от властите на ОАЕ да закрият сметките, използвани от „Ал Кайда” … ОАЕ са се оплакали от исканията на О’Нийл на администрацията на Буш. Натискът, оказан от О’Нийл върху ОАЕ и саудитите, е бил причината Буш да го уволни като финасов министър през декември 2002 г.. О’Нийл може също така да се е сблъскал с агенти на Мосад в „Мюсюлмански братя”, които да са действали в емиратите и да са насочвали средства към „Ал Кайда”.

След разпада на Съвесткия съюз и увеличаването на властта на талибаните в Афганистан, управителят на Шарджа, Султан бин Мохамед ал-Касими (Sultan bin Mohammad al-Qasimi), който оцеля след дворцов преврат през 1987 г., отвори владенията си за руски бизнесмени като Виктор Боут, а и за хора, финасиращи радикални мюсюлмански групи, в това число талибаните и „Ал Кайда”.

Нещо повече, израелската подкрепа за „Ал Кайда” е била напълно известна на саудитското разузнаване, което я одобрява, за да избегне компрометирането на Риад. Обединента израелско-саудитска подкрепа за „Ал Кайда” е била известна на базираната в Шарджа и Рас ал-Кайма въздушна мрежа на руснака Виктор Боут, понастоящем затворен в Ню Йорк по обвинения в тероризъм. Присъствието на Боут в Ню Йорк, обилно наторен с агенти на израелското разузнаване, където федералните прокурори, съдиие, а също и новинарски медии са под негов пълен контрол, не е случайно – Боут знае достатъчно за дейността на Мосад в Шарджа в подкрепа на талибаните и „Ал Кайда” в Афганистан, където Боут е имал авиационни и други логистични контакти, за да може да представи Мосад като истинският ръководител на атаките от 11.09.. Авиационната империя на Боут се простира и до Маями и Далас, два района, които са били връзката за контролираните от Мосад операции по тренирането на полети за членове на „Ал Кайда“ от арабските клетки в месеците преди 11.09..

(Vererans Today също потвърждава източниците на цялата информация)

Пътят на Боут също се е пресичал с мрежата за подкрепа на „Ал Кайда” в същата банка в Шарджа – HSBC (Hongkong & Shanghai Banking Corporation). Фалшивите членове на „Мюсюлмански братя” – агенти на Мосад от Египет и Йемен, са контролирали финансирането на „Ал Кайда” чрез сметки в HSBC в Шарджа. Агентът на Мосад Доминик Сютър също се е занимавал с HSBC в САЩ. Главният агент на антитерористичния отдел на ФБР, който разследва „Ал Кайда”, Джон О’Нийл се е запознал с „уникалния” механизъм за финансиране на „Ал Кайда”. Не по погрешка в навечерието на атаките на О’Нийл му е била възложена работата на директор по сигурността за Световния търговски център. Той изчезва при срутването на комплекса. Мосад е използвал множество родени в арабските страни евреи, маскирани като араби. Често се е случвало те да притежават фалшиви или откраднати паспорти от арабските или европейските страни, в които има много арабско население, най-вече от Германия, Франция, Великобритания, Швеция и Холандия.

За Мосад успешният терористичен акт от 11.09. „под фалшив флаг” беше неочакван успех. Администрацията на Буш, подкрепена от правителството на Блеър, нападна и окупира Ирак, свали Садам Хюсейн и насочи напрежението към другите неприятели на Израел, в това число Иран, Сирия, Пакистан, Хамас и ливанската „Хизбула”.

Израелците също така отрязаха САЩ, Великобритания и ООН и започнаха да заладяват бизнеса с диаманти на ливанските шиити в Демократична република Конго и западна Африка, като същевремнно резултатът от логистичната подкрепа, оказана им от авиационните компании на Боут, доведе до това, че развърза ръцете на Тел Авив да се заеме с ливанските диамантени сделки в централна и западна Африка.

Тогавашния израелски министър на финансите Бенямин Нетаняху коментира по телевизията атаките от 11.09. в САЩ малко след като те се бяха случили. Нетаняху каза: „Това е много добре!” Сега изглежда, че Нетаняху, в своя фанатизъм, разкри, че Мосад е организаторът на 11.09..

Уейн Мадсен е разследващ журналист колумнист от Вашингтон. Той е автор на няколко известни вестника и блога.

Мадсен е редовен сътрудник на Russia Today. Често е правил политически и свързани с националната сигурност коментари по Fox News, появявал се е също по ABC, NBC, CBS, CNN, BBC, Al Jazeera и MS-NBC. Мадсен е бил канен от Бил О’Райли (Bill O’Reilly) и Шон Ханити (Sean Hannity) в техните телевизионни шоута. Бил е поканен да дава показания като свидетел пред американската Долна камара, Наказателния съд за Rуанда в ООН и в разследващия тероризма отдел на френското правителство.

Като американски военноморски офицер той е създал една от първите компютърни програми за сигурност за американския военноморски флот. Последователно е работил за Националната служба по сигурността (National Security Agency), Naval Data Automation Command, Държавния департамент, RCA Corporation и Computer Sciences Corporation.

Мадсен е член на Обществото на професионалните журналисти (SPJ – Society of Professional Journalist), Асоциацията на офицерите от разузнаването (AFIO – Association for Intelligence Officers), и Националния Пресклуб (NPC – National Press Club). Той е редовен сътрудник на Opinion Maker.
Източник: stratfor.com



… от Гордън Дъф и Джеф Смит, редактори


(Бележка на редакторите: Скъпи израелски студенти по изкуствата, драги Танцуващи израелци, ако още не сте разбрали досега, да, ние знаем кои сте вие, какво сте правили, на кого се подчинявате и кои са главните фигури, които извършиха това.

Масовото убийство е доста сериозно престъпление. На 11.09. тапата беше сложена добре, но сега започва да се размърдва. Вие сигурно също. Има много записи от наблюдения на вашите народни танци, в това число и на многобройните посещения на Мохамед Ата при вас по различни поводи.

Мъртвите имат много приятели, не само тези от 11.09., но и от другите страни, включително иранските атомни специалисти, които вие убихте, без да представите и най-малкото доказателство за програмата за ядрени оръжия по време на разговорите за атомните оръжия.

Ние щателно проучваме всички, които са били по това време около трите сгради и вече посочихме комплекса „Израел на Хъдсън”. Предайте нашите поздрави на всички народни танцьори от Еврейския институт по нациналната сигурност на Америка (JINSA –Jewish Institute for National Security Affairs). Да … ние знаем и за това. Гордън ще ви осветли по-долу … Джим Дийн (Jim Dean))



„Отново по пътя на жълтите тухли”

Форт Лий, Ню Джърси изиграва ключова роля в събитията от 11.09.. Правим карта, използвайки Google Earth, на някои от инцидентите, включени в рационалния отговор на покриването на събитията както по отношение версията на правителството, така и по отношение на аматьорската „резервна” втора класа версия. Ако не сте гледали цялото видео, направете го сега.

Мостът „Джордж Вашингтон”

Всички главни пътища от и към Ню Йорк е трябвало да бъдат разрушени на 11.09.. Екипите, докарани от Израел, в това число и този на Мохамед Ата, за които е потвърдено, че са били пряко свързани както с ЦРУ, така и с египетското разузнаване, са били под наблюденето на силите за комплексни задачи, което е било координирано с местното правоприлагане.

И така, когато хиляди килограми експлозиви са били поставени в основите на закрепващите въжета, са били изпратени екипи, които да обезвредят устройствата възможно най-бързо след започнването на атаката върху Световния търговски център.


Мостът „Джордж Вашингтон“, Ню Джърси, закрепващите въжета, където са били обезвредени хиляди килограми високо експлозивни вещества

Едновременно с прерязването на въжетата, голям камион-бомба, както е описан от новинарските репортери на CBS и CNN и от радио прихващанията, е бил на път да се взриви (както съм чувал, полицията съобщи, че този камион се е взривил), събаряйки опорите на пътното платно, като по този начин мостът е щял да падне „като камък” в река Хъдсън.


Опорите на пътното платно, мостът „Джорж Вашингтон“

Тунелите

И двата тунела „Холънд” и „Линкълн” е трябвало да бъдат разрушени. Разполагаме със само един задържан откъм страната на Манхатън, който може да потвърди това. Блокадите на NYPD, направени в тунела „Линкълн”, са преследвали фургон, направил бърз обратен завой, за да избегне задържането. Заподозрените са били задържани, били са въоръжени, а камионът е бил пълен с експлозиви. Полицейският комисар Бърни Керик (Bernie Kerik), наскоро пуснат от затвора, е бил там със своето лично Отделение за борба с тероризма (Counter Terorism Squad), за да контролира ситуацията. От тогава никой не ги е виждал.




На 11.09. блокадата на NYPD залавя екип номер две в камион, пълен с експлозиви

Форт Лий

Форт Лий е действителният пункт за наблюдение на 11.09.. Имало е сериозни причини да бъде избран. Новинарските репортажи от 11.09. са премахнати от архивите. Списъците със заловените тогава терористи, по-късно освободени по заповед на служители от кметството на Ню Йорк и Белия дом и напуснали страната, са изчезнали. На полицаите, извършили описаните по-горе арести, им е заповядано да мълчат.

Нещо повече, всички хора от широката мрежа за подкрепа, включени в подготовката, планирането и поддръжката на атаките от 11.09., в това число и на множеството несполучливи атаки, се радват на свободата си, а някои от тях са сред най-влиятелните американци. Както казахме, 11.09. започна от Форт Лий, Ню Джърси.

„Kondo/coop” обществото е домът на една от най-големите и политически влиятелни израелски групи-първенци в Америка, в това число и на ключови фигури от прословутата организация JINSA за която се предполага, че е много по-влиятелна от PNAC (Project for a New American Century) и доста по-войнствена.

Проучване на JINSA показва, че тя е организирана по клетки като терористична група.

Изненадващо ли изглежда, че мостът „Джордж Вашингтон”, най-важната забележителност на Форт Лий и „гледката”, която виждат жителите на високоетажните сгради, избрани за поставяне на радио заглушителите, е бил предвиден за разрушаване на 11.09., а стотици превозни средства да покрият дъното на река Хъдсън?

Мафията Форт Лий

От 1930-те години Форт Лий е „град на бандите”, като се започне с „Murder Inc” и гангстерските групи на Албърт Анастейша (Albert Anastasia) и Джо Адонис (Joe Adonis). Всичко започва, когато кметът на Ню Йорк, Ла Гардия (LaGuardia) изхвърля бандите от Ню Йорк. Новият мост „Джордж Вашингтон” става дом за мафията във Форт Лий с клубове за залагания по цялото продължение на Палисадите (веригата от скали по западния бряг на река Хъдсън – б.пр.) от двете страни на моста.


Прочутият нощен клуб „Ривиера“, гледан от моста „Джордж Вашингтон“

Падането на комунизма позволява на руската/украинската организрана престъпност да дойде в Ню Джърси и да се установи във Форт Лий. Групата на Тайванчик-Тринчър (Taiwanchik-Trincher) е амалгама от израелски, украински и кипърски банди, които се занимават с нелегален хазарт из целите САЩ и които имат връзки с финасовата група Ромни/Бейн (Romney/Bain). Цитат от обвинителен акт във федералния съд в Манхатът:


„Организацията на Тайванчик-Тринчър („Организацията”) е криминално предприятие в тесни връзки с Русия и Украйна. То се занимава с големи залагания, с бизнес за нелегални спортни залагания извън нюйоркското сити и обслужва предимно руски олигарси, живеещи в Украйна и Русия. Между 2006 г. и април 2012 г. предприятието е изпрало приблизително сто милиона долара приходи от операции по залагания в Русия и Украйна чрез офшорни фирми и банкови сметки в Кипър. От тези сто милиона долара приблизително петдесет милиона долара след това са изпратени от Кипър в САЩ. Веднага след като парите се прехвърлят в САЩ, те или се изпират чрез допълнителни офшорни компании, или се инвестират в легални инвестиции като хедж фондове и недвижими имоти.

Организацията на Тайванчик-Тринчър действа под защитата на Алимзан Токтакунов (Alimzhan Tokhtakhounov), известен като „Вор”, което означава „Крадеца”, като се има предвид член от избрана група от престъпници висока класа от бившия Съветски съюз. Срещу Токтакунов е повдигнато обвинение и в Южната област на Ню Йорк за предполагаемото му участие в подкупване на служители по време на зимните олимпийски игри през 2002 г. в Солт Лейк Сити, Юта. Токтактунов е беглец, който все още се издирва”.

Ролята на местните терористични групи

Местните активи, някои от които имат преки връзки с украинската „Кошер мафия” :
Превозни средства за транспортиране на експлозиви
Достъп до средства за транзитно преминаване, превозни средства и хора за изработване на експлозиви
Взаимодействие с местните „condo/coop” охранители, което им осигурява безпрепятсвен достъп до покривите на сградите

Разследването Able Danger, провалено чрез изнудване и съкращения от Клинтън, години след това проследява голяма терористична акция във Форт Лий, Ню Джърси. Там те заварват ЦРУ, Мосад и саудитското разузнаване в общи екипи, бусове за придвижване, „студенти по изкуствата” и дори няколко „танцуващи израелци”.



Сигурната квартира на Мосад, кедето федералните казват, че е бил планиран 11.09.

„Танцуващите/студентите по изкуствата” са имали разнообразни задачи на 11.09. и сред тях:

Да набавят на моста „Джордж Вашингтон”експлозиви от страната на Ню Джърси, на мястото на закрепване на въжетата, за да се срути мостът

Да взривят камион в тунела „Линкълн”

Да взрията камион в тунела „Холънд”

Да паркират камиони с взривни устройства на определени места в паркинга на кулите-близнаци

Да се координират с Мохамед Ата и неговата група

От трите позиции на заглушителите, показани по-долу, два от използваните са възстановени от Комисията за федерални комуникации (FCC – Federal Communications Commission) и се пазят като доказателства във Хюстън, Тексас, в очакване, след „изчакване затихването на бурята”, комисията от съдебни заседатели да бъде отново свикана по повод Able Danger и 11.09..


Квартирата на ЦРУ от другата страна на улицата, докато планираното за 11.09. аудио и видео излъчване е било спряно

Много хора си спомнят историите за това как радиостанциите на пожарната не работеха и как с новите радиостанции трябваше да се реши проблемът. Това е истинската причина за радио проблемите.



Позициите на тази карта са осигурени от Джеф Смит (Jeff Smith), който е работил в сигурна квартира за наблюдение в показания по-горе офис на ЦРУ. Сигурната квартира на ул „Том Хънтър” е била стратегически разположена, за да прикрие следите на „студентите по изкуствата” от Мосад в другите наети квартири на същата улица.



„Резервната квартира“ на Мохамед Ата на пет минути път пеша от господарите му

Мохамед Ата е живял на Мейн, 215, четири блока по-нататък на малко пешеходно разстояние от израелските позиции, целите на заглушителите и моста. Той е бил през един паркинг парцел до Порт Ауторити (Брус Рейнолдс роуд, 220), което е на „един голфов удар” разстояние от следователските офиси на ЦРУ.


Заглушителите по високите сгради, както ги е видяло ЦРУ от парцела на паркинга на Able Danger

Истинската цел на атаките от 11.09. е била много по-голяма от това да се събори Световния търговски център. Представете си Ню Йорк Сити – Световният търговски център „изпарен”, мостът „Джордж Вашингтон” срутен в Хъдсън, тунелите „Линкълн” и „Холънд” наводнени, стотици удавени и градът изцяло откъснат, в режим на пълна паника, докато радиостанциите на полицията и пожарната са заглушени.

Бяха ли осуетени също и други атаки във Вашингтон? Белият дом или Капитолият бяха целите? Можеше ли да се въведе военно положение? Нещо по-лошо?

И на края стигаме до Службите за национална сигурност (DHS – Department of Homeland Security). Това ми напомня за книгата на Лен Дейтън (Len Dejghton), “SS-GB”, фантастичен разказ за английския Скотлад Ярд, работещ за германския СС след нахлуването на Хитлер в Обединеното кралство. Получихме DHS, след като загубихме войната с AJPAC. Това няма как да го измислите.

Veterans Тoday настоява длъжностните лица, които са арестували „заподозрените” израелци с „хиляди килограми експлозиви (CNN) и тези, заловени „при взривяването на камиона”, да се появят.

Ние също така искаме всички свидетели от втория самолет, на който му е било разрешено да излети от САЩ на този ден, да се появят, за да потвърдят, че на борда му е бил „заминаващият” израелски екип, в това число споменатите по-горе заловени. Ние знаем кой е дал право на излитане на самолета, ключов аспект на операцията, както и изпълнените през този ден от служителите на NYCLE (New York City Low Enforcement) магически номера.

Бележка: Ние ще продължим да водим нашите пълни серии за актуализиране на информацията за 11.09., както и ще публикуваме всяка нова статия, така че да са на разположение на читателите в хронологичен ред, както са били публикувани. Това ще бъде един тур из ада … Джим В. Дийн (Jim W. Dean)



Източник: veteranstoday.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар