Последователи

понеделник, 27 февруари 2017 г.

Преминаванто отвъд добро и зло



Вие преминахте отвъд доброто и злото.

И към коя дихотомия се насочихте?

Към правилно и грешно, както трябваше да направите?

Към висше и низше? Не!

Вие избрахте законно и незаконно.

Нямахте избор. Това беше най-недостойната, най-унизителната, най-присъщата на роби опция. Тя отговаряше на всичките ви предпочитания.

Когато някой поиска да направи нещо, вие дори не казвате вече: несправедливо е/ опасно е/ неморално е/ лошо е. Интересува ви единствено дали е законно. Дали е справедливо и добро няма значение.

Отказахте да ви управлява живото – бог, крал, диктатор. Поискахте да ви управлява смъртта. Отказахте свободата ви да бъде отнемана насила. Решихте сами да се откажете от нея.

И за какво?

По една единствена причина. За да може другите да служат точно като вас. Това, че искате сигурност и безопасност за себе си е чак на втори план. Най-големият ви страх всъщност е, че някой ще стане наистина свободен. Защото това би доказало, че вие също можете, но просто сте твърде слаби.

Днес може би законът ви дава правото да дишате. Какво ще правите утре, когато това вече не е така?

Утре да имаш собствени мисли ще е престъпление. Да се отличиш с нещо от останалите ще бъде просто грешка в Системата, която трябва да бъде поправена. Да бъдеш по-добър ще се наказва със смърт чрез паразитизъм.

Дадохте всяка точка от вашия свят на властта на държавите. Вътре в тях раздробихте земята и я разпродадохте. Отровихте вашите води. Изсякохте собствените си гори. Въздуха си подарихте на индустрията. Предадохте всеки друг биологичен вид на планетата. Избрахте да не виждате звездите нощем.

Не ги искате? Добре.

             

Няма коментари:

Публикуване на коментар