Последователи

неделя, 1 януари 2017 г.

Ениология-Виктор Рогожкин 3ч.

Виктор Рогожкин-Ениология
продължение



Какво пък-всеки в този живот допуска грешки,за които и сам се разплаща.Не ние ще съдим.Още повече,че тази заповед скрива зад себе си мощен закон на енерго-информационния обмен.Този закон от езотерична гледна точка гласи следното:започвайки от 5-мерното пространство /в астрален план/ на времето,като координата на по-ниско метрично пространство, губи смисъл насоченият временен поток.Това можем да си представим по следния начин.
Ако погледнем на физичните процеси на привичното 4-мерно пространство макар и чрез астралния план /пет-измерност/както е правила например Ванга,то ще видим информационното поле на събитието/ИПС/,в което всеки човек се ражда,живее,умира едновремнно във всички свои инкарционни превъплъщения.Разстоянието и масата при това не играят никаква роля.Именно благодарение на съществуването на това енерго-нформационно поле е възможно диагностицирането и лечението на пациентите на каквото и да е разстояние от лечителя,и в което и да е направление на времевия поток-както в миналото,така и в бъдещето.Естествено това открива възможност за провеждане на общи лечителски конкуриращи се и всякакви сеанси,понеже този закон позволява лечителя да формира колкото си иска астрало-ментални двойници/фантоми/ на каквото и да е разстояние от себе си и във всеки времеви промеждутък.При това изобщо няма значение дали се намира лечителя непосредствено в залата,където са пациентите,дали тече транслация по радиото телевизията,в пряк ефир или на запис.При всички случаи тези корекции протичат чрез информационното поле на събитието /ИПС /във Вселената.


Читателят може да зададе логичния въпрос”Разбира се това е много интересно,но какво общо има тук заповедта във всекидневния живот?”Работата е там,че съгласно на същият този закон-този ,когото си спомняте,споменавате,за когото говорите-е задължен да се появи в астрален план заедно с вас,а вие-до него.Разстоянието и времето при това не играят никаква роля.Това може да бъде и жив и отдавна умрял човек или изобщо някакво същество от друг свят.В това е същността впрочем на спиритичните сеанси.

Този закон позволява не само да се занимава с лечение човек,животно ,растение.В много лаборатории и центрове по психотроника се занимават отдавна с практикуване на дистанционен мониторинг и корекция чрез различни технически средства,търсене на потънали кораби,претърпяли авария самолети и др.
Всяко знание може да се използва двузначно-за добро и за зло.Противоположната страна на позитивното прилагане на закона е диструкция,унищожение от което и да е разстояние и време.Един от способите е астралното карате.На някого не се харесал Иван Иванов и целенасочения удар предизвиква инфаркт или инсулт.Може да се „умори” и бавно ,след което по вестници и радио „След дълго и тежко боледуване…”.

„Това могат да правят само подготвените адепти,преминали през съответна школа или курс”-ще каже читателят и няма да е прав.На Земята всички сме равни.Могат всички.И се получава при всички.При някои по-добре,при други-по-зле.

В Библията има думи за това,че властта е мярка за отговорността на изпълняваната работа.Едни викат фантом за пациента на хиляди километри,за да му помогнат.Други със същият успех се занимават със унищожението на себеподобни.Често много хора,събирайки да побърборят сутрин преди работа или вечер на пейката пред входа-започват да си „чоплят зъбите”-т.е. да клюкарстват за близките си.А той,нашия познат ,в това време пресича улицата и от нашата мръсотия,в която сме влезли в неговия астрален план,на него му става лошо.Губи ориентация-и нещастен случай.”Виж ти,а ние тъкмо говорехме за него!”Ето как е попаднал човека под колата,понеже споменавали сме го с лошо,с ненавист.Но разплатата за това е задължителна.Една гореща вода ще я полее,друга-онкологично заболяване.При това тогава,когато отдавна са забравили за тези прегрешения.

Затова,за да стане материализация на нашите мисъл-форми е необходимо всичко хубаво да си представим,да го видим,както е,а след това да се отпусне ситуацията,да се забрави напълно това,което първоначално сте искали.Именно тогава поставената програма се включва в действие,в материализация.По-леко е по този начин да се пускат програми като шега или при контакт с непознат човек.Разбираемо е,че по този начин е значително по-лесно да влязат в материализация и деструктивните програми.Сложно е да се забрави болното ,умиращо дете.Значително просто-случайния спътник,който ви е настъпил по кракът в автобус или непознатия,който ви е изцапал костюма с прясна риба на пазара.”Да ти се…”-това е ключ към предварително зададена програма на егрегора на магиите.А нататък програмите : ”Да бъде празна”-прекъсване на бременност,”Ръцете да му изсъхнат”-парализа,”Очите да изтекат”-загуба на зрение,катаракта.

Като глупаво бърборене.Но за съжаление работи безотказно именно тогава,когато сте забравили за своите пожелания,и сте пуснали ситуацията.Не забравяйте,че това е основата на висшата магия.Помнете,че рано или късно всичко това ще се върне при вас като удар,на който не можете да се противопоставите.Не ви стига другото в живота,ще трябва и това да отработвате при следващите въплъщения на болести,уродства,безплодие и самота.
За съжаление ,човекът е смъртен.Но смъртта е физическа величина.Тя се явява като смяна на батериите на многомерното тяло ,което е неотменна част от Вселената.

Последните години се появяват все нови хипотези за еволюцията и строежа на Вселената ,теория на „биологичния структуритед” ,”Бутстрап” на Фритьор Капри от Калифорнийския университет.Но не напразно се говори,че новото е добре забравеното старо.Иска ни се да отделим от всички теории и хипотези една обща-необходимост за съществуването на съзнанието,свободна фундаментална константа G-голям,С-малка и постоянна,h- за самосъгласуваност на Вселената .Никой не може да ни застави да бъдем свободни и разумни,ако сами не поискаме това.Светът около нас съществува точно толкова време,колкото съществува нашата представа за света и устройството му,такива,каквито си ги представяме.


Светът,с който живеем.Съвременни ортодоксални мнения


Знанието за това,какви трябва да са нещата,характеризира човека като умен;знанието на това,какви са нещата всъщност характеризират човека като опитен;знание на това,как да ги изменим към по-добро характеризира човека като гениален.
Д.Дидро

На изток хората отдавна са уверени,че нашия свят е значително по-сложен от общоприетата картина,възприемана от органите на човека.Тези мнения водят своите корени в геометричните знания на Древен Египет.Още в онези времена хората са разсъждавали за строежа на микро- и макро- света,опитвайки се да разберат произхода и предназнанчението на човека.
Последните години на отиващата си епоха на Рибите е открило многочислените заблуждения на ортодоксалната наука от миналите векове за теорията на строежа на Вселената.Обаче,за да разберем многоизмерността на процесите на енерго-информационния обмен да си спомним основните научни концепции и да се постараем да вземем от тях най-необходимото.
Физиката в днешно време се явява основополагаща наука за изработка на парадигми/от гръцки -модел,пример на мислене/- общ научен комплекс за разбиране на света.Астрофизиката ,занимаваща се с изучаването на строежа на макрокосмоса,обединява в себе си достиженията на съвременната физика.

В края на нашето столетие се наложи някакъв общ модел за строежа и еволюцията на Вселената.В нейната основа е заложена специална и обща теориа на относителността/ОТО/ на Алберт Айнщайн.В 1928г. Руския физик А.А Фридман използвайки ОТО построява математически модел ,според който Вселената ,където имаме честта да живеем,се е родила в една неясна къде намираща се точка.След Големия взрив от тази неопределена точка-необичайно-отначало се появява енергия,след това материя във вид на елементарни частици.Понататък са се формирали химичните елементи,от които започва да се образува отначало звездната система,галакитиките и метагалактиките.Според този модел,Вселената може да върви по два еволюционни пътя.Шървият-безкрайно разширение на Вселената.Вторият-след фазата на разширението настъпва фаза на свиване, колапс на Вселената отново в точката


Изборът на този или онзи вариант зависи от критичната плътност на материята на Вселената,оценявана на 10-29гр/см3. Ако плътността е по-висока от тази величина,произтича колапс.В противен случай нашите далечни потомци ще наблюдават постепенно разширение и взаимно отдалечаване на галактиките една от друга/откритият модел на Фридман,описващ геометрията на Лобачевски/. В поддръжка на този модел е послужило откритието през 1929г. на „червеното смесване” в спектъра на галактиките,открито от Е.Хабъл. Ако светлина на космическия обект,усилена с телескоп се пропусне през призма/рис.3/, може да се получи спектрограма на този обект/рис4./. През 1918г. и 1924г. е публикуван знаменитият каталог на Г.Драйвер-HD.Този каталог съдържа около 400 000 звезди.Всяка звезда е определена по спектрален вид. И според линейния спектър са определени класове. Всеки клас е обозначен с буква- O, B, A, F, G, К, М и разделен на подкласове с указване на числов индекс.Например нашето Слънце има обозначение G6.Харвардската последователност определя емпературата на звездите. Най-горещи са клас О.Слънцето съгласно това се явява все пак доста посредствена звезда в Главната последователност на диаграмата на Герцппрунг-Ръсел/рис.5/ и се намира на самия край на нашата Галактика, в един от ръкавите, през които ние наблюдаваме във вид на Млечния път.Центърът на Галактиката се намира по посока на съзвездие Дева./рис.6/



При изучаване на спекртограмата на избраните галактики е открито промяна налинията на излъчване и поглъщане в червената страна на спектъра./С този ефект се сблъсквал всеки читател,тонът на звука от преминаващия наблизо автомобил се мени от висок на най-нисък.Когато автомобила се приближава към вас,неговата скорост се сумира със скоростта на разпространението на звука във въздуха.Когато се отдалечава-скоростта на автомобиласе изважда от скоростта на звука./
Колкото по-далеч от нас се намират галактиките,толкова по-бързо те се отдалечават.В резултат е възникнала границата на оптичната видимост на Вселената,понататък от която не можем да видим нищо.Като границата на оптичната видимост са 15 милиарда светлинни години/




/светлинна година-разстоянието,което фотонът светлина изминава за година земно време/,галактики и квазари/квазизвездни обекти с размер на галактики/ се отдалечават от нас със скоростта на светлината и тяхната спектрограма напълно се побира в областта на червения спектър.Обаче ако се измести точката на наблюдение,ще се измени и видимата граница на Вселената.Наблюдението ще открие скрити до тогава обекти/рис.7/
Между другото,малко се замислят хората гледайки зведнотонебе,че гледайки го виждаме цялата история на Вселената.Ние виждаме завезди и галактики такива,каквито а били в момент на излъчването на фотони енергия,достигнали Земята в моента на наблюдението.Например Слънцето го виждаме такова,каквото е било преди почти 8 минути.Самите обекти в този момент могат и да не съществуват,макар излъчването им да продължава на идва към Земята.






Още през 30-те години на20век, модела на Фридман получил широко разпространение и е повлияло на много водещи учени по света ,които се хвърлели от голия материализъм в ..религията!Съгласно този модел с абсолютна отчетливост възниква идеята за Твореца.Необичайното трябвало да бъде до Големия взрив,някой някъде трябвало да направи това/Големия взрив/!А времевия график на еволюцията на Вселената много силнонапомня двревноизточните понятия за Ден и Нощ на Брама-понятията за живот и смърт на Вселената и всичко съществуващо.Синусуидната графика е характерна за всички случващи се в този свят процеси:смяна на сезоните,ден и нощ в резултат на въртенето на Земята,раждане и смърт..Към тази периодичност хората отдавна са привикнали.Но мисълта за това,че умират не само звезди и цивилизации,но и целия този свят е обречен на неминуема гибел,кара много учени да търсят доказателства за възможно съществуване в други,по-малко фатални варианти на еволюция на Вселената.



През 70-те години група учени-съветски и американски-под ръководството на академик Зелдович са направили опит да пострят обемен модел за разпределяне на материята във Вселената.За тази цел в компютър са въведени данни за разстояния н до различни галактики.Резултатът бил грандиозен-галактиките обединени в метагалактики се разполагали в пространството като на гараницата на някоя яйчена структура със стъпка от 100 милиона светлинни години.Вътре в клетките се наблюдавала значителна пустота/рис.9/.С други думи пространствено-времевия континиум се оказал структурирован!Това силно намалило авторитета на Теорията на Големия взрив и поддръжниците на модела на Вселената от Фридман.Интересно е да се отбележи,че приблизително по същото време ефекта от структурното пространство е открит от съветски биолози.След разклащане на едноклетъчни водорасли Хлорела в аквариум след известно време те или приемали триизмерна форма на дърво, или били подредени в клетъчна структура, подобна на пространственото разпределение на метагалактиките във Вселената.




До сега си остава загадка как всъщност във взривената Вселена е поизтичало образуването на Глактики и следствие на това-на звезди и платени системи.Съгласно популярният в продължение на 40 години модел на Вселената,Светът е имал по-висока плътност и температурата и излъчване на веществата в миналото;в резултат на в разширението /от Големия Взрив/ съпровождан с падането на температурата отначало възникнали атомина йонизиран газ,а след това под действието на гравитацията-протогалактики,галактики,звезди и др.По-късно се появила теорията на инфлационната Вселена/раздуваща се/,която предполагала,че разширението е било силно неравномерно в началото-10-30с,а по-късно намалящо.В тази теория има много важно положение-съществуването на „скрити маси”.

Увлечението на учените от математическия апарат ОТО на Алберт Айнщайн довели до откъсване от физичната реалност.При това трябвало да се пренебрегват законите за съхранението:на енергиите-импуслса в момента на количеството вещества спрямо гравитационното поле.А без закон за съхранението,теорията не може да бъде приета.Ето защо в продължение на тази идея ОТО възникнала релатевистка идея за гравитацията/РТГ/ ,в която строго се изпълняват законите за съхранението впространството/Минковски/.Съгласно РТГ фридманската еднородна и изотропна Вселена е беазкрайна и може да б ъде само плоска:нейната геометрия е евклидова.В този случай плътността на веществата на Вселената е равна точно на критичната плътност.По този начин РТГ предсказала съществуването във Вселената на „скрита маса” в 40 пъти превишаваща наблюдаваната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар