Последователи

неделя, 1 януари 2017 г.

Ениология-Виктор Рогожкин 1ч.

ЕНИОЛОГИЯ - Виктор Ю.Рогожкин

Бъдещето - това е внимателно неутрализирано настояще.

Братя Стругацки

Всеки път ние гледаме на нещата не само от друга страна, но с други очи - и поради това смятаме, че те са се променили.

Б. Паскал

Пътя в езотериката преминава различно.Едни завършват всевъзможни школи,курсове,влизат в секти,преминават през инициации в магически кланове и ордени.Други вървят по самостоятелен път,игнорирайки устоялите догми натрупани с хиляди години от опита на цивилизациите,опровергавайки ортодоксалните закони на класическите науки.Тези хора постъпват като майските бръмбари,незнаещи законите на аеродинамиката,съгласно които те не могат да летят.И затова тези създания с цвят на шоколад радват децата всяка пролет,жужейки в градините.

Тази книга е предназначена преди всичко за тези,които са забелязали несъотвествието на всичко случващо се създадено по законите на Земята.Така се случи,че авторът отначало е разработил някаква своя хипотеза за „фазовия преход” на цивилизацията в периода на смяната на епохата на Риби и Водолей.


В третият том на „Квантова механика” Л.Д Ландау и Е.М. Лифшиц /Москва,”Наука” 1989г./ на страница 15 може да се прочете следващото:” В тази връзка „класическия обект” обикновено се нарича „прибор”,а за неговия процес на взаимодействие с електроните говорим като за „измерение”.Необходимо е обаче да се подчертае,че при това изобщо не се има в предвид процеса „измерение” в който участва самия физик-наблюдател.Под измерение в квантовата механика се подразбира всеки процес на взаимодействие между класическия и квантовия обект,който произтича независимо от който и да е наблюдател”

Може би именно това положение в квантовата физика най-много е подтикнало автора,бивш физик,занимаващ се с разработки на полупроводникови слънчеви батерии за орбитални обекти,към разбирането за абсурда на всичко произтичащо в класическата физика.Осъзнаването на влиянието на човека-оператор върху хода на физическите процеси е довело до разбирането на многомерността на процесите,произтичащи във Вселената.

Тази книга по никакъв начин не се явява учебник по екстрасенсорика или наставление по лечителство,макар ,че и тези раздели да ги има в книгата. Изблика на спонтанна проява на тези способности в хората в последните десет години е подтикнало много хора да поемат по пътя на лечителството.Започнали са да откриват всевъзможни школи по развитие на сензорните възможности,отваряне на „третото око”астрално карате и т.н.От изток на запад Русия е залята от вълната на всевъзможни гурута,учители и проповедници.На витрините бе изложена всевъзможна литература по целителство,магия,астрология.Дай пари-и ти,преминавал съответното обучение ставаш целител международна категория,магистър по черна и бяла магия…Махнал три пъти с ръце-пациента е оздравял.А какво всъщност се е случило?Защо дадена болест е започнала да се развива именно в този човек?Какви са последствията от лечението и за пациента и за лечителя?

В книгата авторът се е опитал да разбере многомерните причино-следствени връзки на различните патогенни състояния на индивида и социума на човека,взаимновръзките на еволюцията на земния и неземния разум.И най-главното-да намери изход от създалото се критично положение.
Авторът се надява,че опита натрупан по време на НИЦ”ЕНИО” ще помогне да възприемем света в различен от общоприетия ракурс и да намерим собствен път на реализация на своя потенциал.Още едно изказване ще напомним на Блез Паскал: Доводите,до които човек достига сам,го убеждават повече и по-добре от тези,които са дошли в главата на друг човек.
П.С.Докато се е работило над тази книга и докато тя попадне в ръцете ви,уважаеми читателю,надявам се на много изменения в този свят и най-вече Програмата за внедряване да е заминала далеч в небитието.

Ениологията-най-древната съвременна наука

Няма чудеса на този свят.В самосъзнанието на природата,каквото се явява човека,би трябвало да има универсално зрение: не само в областта на пространството,но и на времето.Всичко е нивото на развитие на този или онзи планетарен разум.

Г.И Куницин

Ениологията е наука за процесите на енерго-информационния обмен във Вселената.През 1989г. е била сформирана Асоциацията „ЕНИО” на базата на която през април 1995г. в Министерството на правосъдието на Руската Федерация под N2693 е зарегистрирана Международната академия на енерго-информационните науки,президент на която е избран Фиряз Рахимович Ханцеверов.Той в продължение на много години е бил начело на ВПК и всъщност той е измислил програмата на „ЕНИО”/енерго-информационен обмен/ при създаването на асоциацията.В момента Академията обединява много научни центрове в нашата страната и чужбина.

Ениология- е съвременното разбиране на древните езотерични знания на цивилизациите.Основоположник на тези знания е Хермес Меркурий Тримегист,живял2-3 хилядолетие преди н.е. Той е оставил над 30 000 ръкописи от всички сфери на човешкото знание.Това не би могъл да направил съвсем сам.Счита се,че езотеричното наследство на Атлантида е оставено чрез група хора,а тези знания са дошли до нас чрез Хермес.Ние сме петата раса на Земята.След нас следва да има шеста раса.Това са реинкарнациите на нашата цивилизация-Атлантида,Лемурия,и т.н. назад в миналото.

За съжаление историята се повтаря.На Земята вече е имало ядрени и психотронни войни.Техните последствия –образуването на нефта и въглищата.И ние отново сме на границата на самоунищожението.
Тази книга не е опит за поредното плашене на населението на планетата,за да се страхува от всеки и всичко,а търсене на изход от създаденото положени.


В основата и има материали,събирани в школата по приложна ениология НИЦ”ЕНИО” в продължение на много години.Основната задача на школата на първо място е подхода и разбирането на законите на многомерността на енерго-информационния обмен във Вселената и изучаване на техниката за безопастност в езотериката,явяваща се Храм на Знанието.Това не е само конкретна наука.Това е начин на живот.Под Езотерика или в съвременната интерпретация-Ениология,се подразбира цялостност на знанията.

Всички велики езотерици освен физици,математици , пратикували лечителство.Лечението е влизало в общият комплекс от знания.За съжаление Хипократ е извел медицината от общия Храм на Знанието.В резултат сме получили това,което наблюдаваме сега-пълна разруха на илюзията на ортодоксалните науки.Така ситуацията е закономерен резултат от необмислени действия на цялата наша цивилизация,не успяла да се научи да съществува в света без да нарушава законите на енерго-информационния обмен.


Ениология-Виктор Рогожкин 2 част


Виктор Рогожкин-Ениология
продължение

Разделът на книгата,посветен на целителството и причинно-следствените връзки на възникване на заболяванията,се явява като че второстепеннен.В наше време да се леува е просто опасно.Каква е причината за краха на тези,които през 80-те години се хвърлиха да откриват центрове за здраве и целителство,занимаващи се с лечителски практики?За тези години средствата за масова информация буквално ни засипваха с информация за тези или онези лечители,ясновидци,контактьори,които се появяваха като гъби след дъжд.Това бе ситуация,когато някой си „водач” е загубил контрол върху случващото се на Земята и за хората се откри възможност да натрупат опит,да го осмислят и осъзнаят и да навлязат в езотериката.Ако магът,магьосникът,целителят-не знае какво става през това време в неговата работа,той разбира се рискува много.След проведен анализ,най-опасните професии са целител,маг,гадатели.

Китайците имат проклятие”Да живееш при смяната на епохите..”Ние с вас живеем точно при смяната на епохите.Завършва епохата на Рибите,започва епохата на Водолея с пълна сила.Смяната на епохите е свързана с преместването на зодиакалните знаци на 30 градуса за 2160 години,т.е. един знак преминава от едно съзвездие в друго.Винаги смяната на епохите води до сериозни сътресения.Това,което наблюдаваме в днешно време- политико-икономическите и природни катаклизми-са резултат на тази енерго-информационна трансформация.Не случайно в последното десетилетие от епохата на Рибите сериозни физици са дошли до езотериката и са станали целители.Зад граница смяната на епохите произтича под формата на пречистване от глупостта-някакво „зануляване на кармата”

Епохата на Рибите се отличава със своята жестокост и кръвожадност.Тази епоха е на войни и насилие.Само за нашето столетие по цял свят и то по съдебно решение са убити 26 милиона човека.При това за престъпления-едва 5%,останалите-просто така.Сравнете официално до неотдавна се считаше,че са загинали по времето на втората световна война приблизително 20 милиона.

Ениолигята е не само езотерично направление в общочовешките разбирания.Това е и наука за всичко.Затова и на автора бе необходимо да премине през физиката и работата в авиацията,за да премине в енологията.Трябваше да усвои в живота и други умения,за да види от различен ракурс произходящото.Това и му помогна да създаде своя концепция,която го изведе в езотеричната практика.По този начин се реализира принципа на херметизма,наречен по името на Хермес.Самият термин „херметизъм” означава „затворен”.За съжаление в миналите времена езотеричните школи,кланове,ордени са допуснали ред непоправими грешки.Те криели своите знания от другите хора.Рано или късно това се е обръщало срещу самите езотерични направления,което е водело до саморазрушение и гибел.

Древни легенди твърдят,че Хермес веднъж е събрал своите ученици и им е дал задача”Разработете адаптирани езотерични знания за лаици” Под думата „лаик” се има в предвид не преминал инициация в езотеричен план човек.Учениците на Хермес се пръснали по целия свят.Започнали да възникват религии.Но ето защо всички те имат един корен-Древен Египет,макар и в днесшно време да са претърпяли значителни трансформации.Например християнството,което е станало най-копринения/има се в предвид мек вариант/ на сатанизма,нямаща нищо общо с учението на Христос.Много религиозни възгледи са толкова изменени,че практически е станало невъзможно да се види първоначалния скрит замисъл на езотеричното учение.Тези трансформации са станали неслучайно.В древните времена са били единици великите езотерици.Сега са станали много нищо не разбиращи и безполезни вещици и магове

Магията и вещерството е само част от теоретичната езотерика.Наричащия се маг или вещер сам понижава своя интелектуален потенциал и езотерично ниво.Езотериката има многопланово знание.Магията- е само конкретната страна на действията.Да се издигне на по-високо ниво селския маг и да излезе на ниво езотерика-не е проста задача.Може да се ограничава себе си от всички земни блага,както правят йогите.Може да изучи наизуст цялата маг 1ч.ическа литература със всички магически ритуали и кабалистическия език на символите.Но затова,за да стане езотерик,трябва освен разширен кръгозор във всички сфери на знанието,също и да живее в езотериката.

В тази книга ще се постараем в различни ракурси ,от различни гледни точки да разгледаме един и същ проблем,Няма как да си съставим мнение за истината.Това мнение ще е субективно.Затова ще се постараем да преминем някак всички сфери на знанието,опитвайки се да избегнем субективизма.А това може би е най-сложното по пътя на превръщането в езотерик-да се научим обективно ,напълно изключвайки субективното си собствено его,да възприемаме информация.

1 коментар: