Последователи

понеделник, 12 септември 2016 г.

Информация, пропаганда и когнитивен дисонанс – Светът на Оруел и Бърнейз

Информация, пропаганда и когнитивен дисонанс – Светът на Оруел и Бърнейз

СВАЛИ PDF ТУК

Ние, съвременните човеци, имаме небивалата привилегия да живеем в изключително време. Време, в което почти всякакъв вид информация и знание е само на едно докосване от притежаващия компютър с интернет свързаност. Време, в което в почти всяко „цивилизовано” домакинство (с изключение на това на автора) има телевизионни приемници, със стотици развлекателни, „образователни” и „научни” програми. Време, в което на почти всеки „се дава образование”, достатъчно му единствено, за да борави с машинариите, обслужващи „невиждания напредък” на човечеството. Но от друга страна, съвремието е най-лъжовното и измамно време, което някога е съществувало. Време на ежедневни политически и икономически машинации, манипулации и интриги, на нижещи се един след друг политически и икономически провали и разруха, време на неизброими войни, на стотици милиони невинни жертви и на неизмеримо страдание.

През последните няколко десетилетия, чрез медийно пропагандиране и посредством масовото навлизане на информационните технологии, бе създадена една нова социална прослойка, на която Илюминатския елит възлага изключителни надежди да стане гръбнака на Трансхуманизма – въображаемото технологично осъществяване на новия вид „еволюирал” човек. Хората от тази прослойка, която все още е не дотам социумно определена, считат себе си за всезнаещи и меродавни по всякакъв вид въпроси, като това тяхно самомнение е насадено и развивано от масмедийните и интернет канали и сайтовете, обслужващи войнстващия Елит. Постоянно излъчваните по тях „викторини”, игри на „знаещите” и игри за пари и награди култивират у съвременния човек възхита и преклонение към онези, запаметили „енциклопедичните” данни, както и същевременен стремеж за поглъщането им. Това, за което последните не си дават сметка е по какъв начин тези данни са намерили място на страниците на печатните енциклопедии или в интернет базираните такива, като Уикипедия например, както и какво означават самите думи „информация”, „енциклопедия”, „пропаганда”, както и много други, потопяващи съзнанието на телезрителя, радиослушателя и вестникочитателя.


Трансхуманизмът е Илюминатско елитарно движение (означава се с „h+“),използващо биотехнологиитеза въображаемо осъществяване на сливане на човека с машините. Тези отвратителни уродливи чудовища са масово пропагандирани по масонските масмедии като „подобрен вариант на човека“ и са наименувани„постчовеци“ (post-humans).

Съвременникът би се зачудил твърде много, разбирайки че зад повърхностното значение на много от ежеминутно изливащите се от масмедиите думи има една друга, скрита семантика. А как да открием истинското значение на думите? Още Конфуций казва: „Знаците и символите управляват света, а не думите и законите.” Но дори тогава, по времето на Конфуций, когато човеците в голямата си част са били неграмотни и когато не е съществувала световноразпространена мултимедийна свързаност, посредством която да се правят изследвания, думите са имали окултна (означава „скрита”) семантика. В днешно време, всички живеем потопени в знаци, символи и думи с окултно значение, изпращащи ниподсъзнателни послания, което вече много от нас разбират и нарочно и съзнателно избягват тяхното влияние. Един от най-ерудираните изследователи на окултните (скритите) значения на символите и думите днес е строго забраненият и преследван Джордан Максуел (https://jordanmaxwellshow.com). И въпреки че и той вероятно е Масон, за да му се позволи да изследва в тази област, гоненията срещу него, заради огласяването на разкритията му достигнаха връх преди няколко години, когато цялата негова собственост, предишния му интернет сайт, заедно с всичките му книги и авторски права бяха „законно” откраднати от подставени лица на войнстващият Елит на Новия Световен Ред.

Днес, ние постоянно търсим помощта на енциклопепиите, като през последното десетилетие интернет търсачките, Уикипедия и други подобни вземат превес. Но какво означава думата „енциклопедия”? Думата се появява през 30-те години на ХVІ-ти век и е неправилно прочетен и транслитериран от латински автори гръцки термин „ἐγκύκλιος παιδεία”(йекийос педия), който дословно означава „кръгово образование” или „обучение в кръг” и се използва, за да представи най-общото начално образование при отглеждането на деца в Стара Гърция. Нарочната употреба на този израз за обозначаване на книги, съдържащи уж най-важните знания на човечеството и до днес – 500 години след грешното му транслитериране, насочва логически разсъждаващият изследовател само към един-единствен извод. И този извод е, че грешка не съществува!!! Книгите и сборниците, наречени Енциклопедии, не съдържат абсолютно никакво истинско знание, а са издавани и разпространявани само, за да мамят и лъжат човеците, като им се втълпява от пропагандната машина на Елита, че това е висшата точка на човешкото знание и мъдрост. Всъщност, тези книги са залъгалки за възрастни и съвсем естествено са сборници с лъжи и измами, от същия вид, с какъвто например родителите залъгват детето си, че ще го открадне Торбалан, ако прави бели, или че Дядо Коледа ще му донесе подарък, ако е послушно. Уповаването, позоваването и изучаването на книги, издадени от войнстващият Елит, работил усърдно столетия наред, за да ни пороби напълно е равносилно на това да отвориш вратите на обсадената си крепост и да поканиш врага вътре на чаша чай и партия шах, за да си почине. Ние, човеците, най-после трябва да разберем, че сме тук, на тази Земя и по това време, защото тук и сега се води една борба. И тази борба не е между различните народи или вероизповедания, или раси! Не! Тази борба е за нашите души! Човекът има само един враг и този враг е Илюминатската върхушка, която го гнети и поробва от столетия!

Съвременните значения на думата „информация” са многостранни и влизат в системата от понятия и дефиниции във Философията, Физиката, Информатиката и т.н. За целите на нашето изследване, обаче, е нужно да разгледаме семантиката на думата такава, каквато е използвана от масмедиите, като например в словосъчетанието „средства за масова информация”.Думата навлиза в българския език от западноевропейските езици, но произлиза от латинския глагол „informare” [in- „във”+ forma „форма”],означаващ оформям, придавам форма, а латинското отглаголно съществително „informatio”означаваинструкция, учение, доктрина, формиране на ума. Следователно, окултното или скритото значение на думата „информация” е формиране на ума, оформяне на ума, съгласно дадена инструкция, учение или доктрина, или по-просто казано, индоктринация. Което значи, че всяка информация изменя нашите умствени, психически и душевни нагласи и състояния, което е търсената и преследвана цел от онези, които искат по един или друг начин да повлияят на съзнанието ни.

Думата „маса” („масов”) идва в българския език от западноевропейските езици, но произлиза от латинското „messa”, означаваща меса, литургия, служение, но също и ожънат, събран, откъсния латински„missa” – пускане в края на литургията, но също и сбирщина, убит и тона, звучащ от рог, когато жертвата е убита и е свързана през гръцкото „maza” – ечемичена питка, с „massein” - омесвам, споявам. Следователно, окултната или скритата семантика на думата „маса” (маси) е омесване (спояване) на хора по време на служение, където някой или нещо ще бъде пожертвано (убито).Това е и окултният смисъл на събиранията на хора на едно място – извършването на определен ритуал на жертвоприношение към скритите за сетивата или окултни сили. При политически демонстрации, протести и размирици, където цари насилието, хаоса, страха, яростта, отмъщението и агресията, т.е. ниските вибрации и низките страсти, енергията, излъчвана от човеците извършва служение или черна литургия на демонични същности от нисшия Астрал и тогава непременно някои ще бъдат „ожънати” (убити) или нещо ще бъде „пожертвано”, най-често свободите и щастието. Когато има ритуали на хора поради духовни причини, то енергиите, вибрациите и същностите, извикани от Астрала зависят изцяло от духовния водач и от мястото, на което се извършва служението. Светлите духовни пастири правят служения на места с високи вибрации и тогава радостта, щастието и ползите са много. Но от друга страна, има демонични сборища и служения на места с ниска, тъмна и смъртна енергия, които не биха донесли никаква полза на участващите, а тъкмо напротив – биха имали тежки последствия. В този ред на мисли, авторът не препоръчва посещаването на служения по гробища, мрачни черкви и катедрали, тъй като те нямат благотворно въздействие върху живите човеци. Служенията всред отворени пространства, на места на силата, където Земята приема специфичните енергии на Небесната Твърд, винаги оказват оздравяващо и извисяващо духа въздействие върху човека.

Думата „средство” означава, както „похват, начин на действие, чрез който се постига някаква цел, като се използва всичко необходимо”, така и „оръдие, приспособление или предмет, необходим за осъществяването на определена дейност”.

И така, човекът, тръгнал по пътя на Истината, когато чуе или прочете словосъчетанието „средства за масова информация”, тъй като то съдържа чужди думи, трябва да го изтълкува по следния начин:„оръдията, осъществяващи ритуала на окултно жертвоприношение, с цел оформяне на ума, съгласно дадена инструкция, учение или доктрина.”

Ето, сега вече сме разкрили, каква е причината „новините” по всички масонски масмедийни канали даизлъчват, иначе казано, да ни облъчват само с насилие, страх, психоза, убийства и лееща се кръв на всеки двадесет минути. Причината е повече от очевидна: защото по такъв начин те отслужват черна литургия на олтара на тъмните сили на насилието, страха и смъртта, извършват окултно жертвоприношение, като принасят в жертва самите нас, обръщат сърцата ни от доброто, светлината и любовта и ги потапят в тъмнина, страх, кръв и смърт, като по този начин оформят ума ни, нашите мисли, желания и копнежи, съгласно демоничното учение и доктрината на тъмнината и злото.

И всичко това се съдържа в двусмислената употреба на думите, както например някой политик би казал:„Трябва да пожертвате свободите си, за да има мир”. Но как някой би повярвал на подобен логически оксиморон?! Когато пожертваш свободите си, ти ставаш РОБ, а как е възможно, ако сме РОБИ да има МИР?!

Двусмислената употреба на думите от днешните масмедии е разкрита още преди седемдесет години от великия английски писател, есеист, журналист и критик Джордж Оруел (1903 – 1950), чието истинско име е Ерик Артър Блеър. Баща му бил 33-тастепен Масон от Стария и Приет Шотландския ритуал и не чактолкова далечен роднина на Тони Блеър - 33-тастепен Масон, член на Ложата Стъдхолм, Ложата Гроув, член на Фабианското общество и член на Билдербергите. Джордж Оруел завършил Итън Колидж - добре известен Илюминатски образователен център, произвел 19 британски министър-председатели, включително Дейвид Камерън – Масон и член на Билдербергите. Преподавателят по френски език на Оруел в Итън Колидж бил Олдъс Хъксли – небезизвестният автор на „Смел нов свят” (Brave New World) итам те станали приятели за цял живот. Хъксли въвел Оруел във Фабианското тайно общество – една от основните маши на войнстващия Елит за създаването на Новия Световен Ред, имащо и обществена фасада. От своя страна, бащата на Оруел разкрил на сина си целия дневен ред на Илюминатите за поробване на Човечеството, включително и факта, че това е планирано десетилетия по-рано. С времето Оруел ставал все по-разочарован от методите на тайните общества и „прекрасното” бъдеще, което те готвели за обикновения човек и решил да опише техните намерения в книги-предупреждения. През 2008 година, „Дъ Таймс” го нарежда на второ място в класацията си „50-те най-големи британски писатели след 1945 година”. Той става много известен с алегоричната си новела-басня „Животинска ферма” от 1945 година. Но световната му слава идва с дистопичния (противоположното на утопичен) муроман „1984”, публикуван през 1949 година. В неготой описва зашеметяващо точната и до подробностиплашеща картина на днешното общество. Идеите, понятията и неологизмите от тази книга са навлезли във всички съвременни езици и са безмилостно експлоатирани от Холивудската машина за пари: „Големия Брат” (Биг Брадър), „двумисъл”, „мислопрестъпление”, „новоговор” и така нататък. Тази книга обезсмърти името на автора си и днес вече с думата „Оруелски“ описваме дистопичния свят, в който живеем – свят на превръщане на официалната политическа и икономическа измама, тайното наблюдение и следене на всеки човек от „Големия брат” и фалшифицирането на миналото в ежедневна практика на полицейската държава, посредством манипулирането на обществените нагласи, нарочно предизвиканото разделение помежду човеците и пропагандата, непрекъснато изливана от масонските масмедии, пораждащи когнитивен дисонанс в отворените и безкритични умове на нищо неподозиращите.


”Политическият език има за цел да направи лъжите да звучат достоверно, а убийствата – почтено и да приддаде солиден вид на празните приказки.” – Джордж Оруел

Предречените и вече случили се събития и обстоятелства от Джордж Оруел са много, а в следните цитати от „1984” прозорливия и освободен ум ще види нашето време:

„Биг Брадър те наблюдава.“
„Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.“
„Който контролира миналото - контролира бъдещето. Който контролира настоящето - контролира миналото.”
„Ако искате картина на бъдещето, представете си военен ботуш, стъпил върху човешко лице – завинаги.“
„Докато не се осъзнаят,те никога няма да въстанат, а не ще се осъзнаят, преди да са въстанали.“
„Власт означава да разкъсаш човешките умове на парчета и отново да ги сглобиш в нови форми по твойсобствен избор.“
„Партията се стреми към власт изключително заради самата себе си. Ние не се интересуваме от добруването на другите, ние сме заинтересовани единствено от властта, чистата власт... Властта не е средство, тя е крайната цел. Никой не установява диктатура, за да защити някоя революция, но той прави революция, за да установи диктатура. Целта на преследването е самото преследване. Целта на мъчението е самото мъчение. Целта на властта е самата власт.“
„Ако искаш да пазиш тайна, трябва да я скриеш и от себе си.“
„Двумисъл е силата да поддържашв своя ум две противоречащи си убеждения и да ги приемаш и двете едновременно.“

Абсурдът на горните цитати е само привиден и ако се вгледаме в настоящето с трезв и критичен поглед ще открием, че те го описват извънредно точно. Този абсурд, всъщност, е състояние на човешката психика и се нарича когнитивен дисонанс.

Когнитивният дисонанс е придобиване или насилствено насаждане на психологически конфликт, в резултат на едновременното поддържане на несъвместими знания, вярвания и нагласи, имащ за цел умъртвяването на логичното мислене, критичното изследване и свободата на концепциите, като в крайна сметка поробва изцяло човешкото същество.

Правейки откровен и честен преглед на живота си, ще разберем, че голяма част от възгледите ни за света са рожба на когнитивния дисонанс. Всички са отвратени от продажните, корумпирани, алчни и безнравствени политици, сменящи местата си, но не изпускащи „кокала”, които не се интересуват от добруването на обикновения човек, но всички винаги отиват да „гласуват” – когнитивен дисонанс.Политиката, всъщност, е играта на свръхбогатите непрекъснато да мамят бедните, за да стават все по-богати и все по-властни, чрез заграбените от нас богатства, докато бедните, стават все по-бедни и по-заробени от тях – банкерските династии и аристократичните родове!

Ние, всички, искаме другите да не ни се бъркат в живота и да ни оставят на мира, но непрекъснато съдим останалите и ги поучаваме какво да правят – когнитивен дисонанс.

Виждаме как приятели и близки се разболяват от рак, заради цигарите, чуваме по улиците и в градският транспорт познатата раздираща и давеща кашлица на десетилетните тютюнопушачи, четем некролозите на безвреме отишлите си от този свят жертви на цигарата и вместо да се уплашим, вразумим и откажем смъртоносния навик, ние дълбоко в себе си повтаряме: „Ще пушим, докато умрем, ще пушим, докато умрем – това е по-силно от мен!”

Всеки човек, живял някога, от хиляди години чак до днес, винаги е възприемал със сетивата си и с цялото си тяло, че Земята под краката му е равна, плоска и неподвижна (освен по време на земетресение), но днес всички, още от деца, насилствено сме заставени от „образователната система” да приемем, че Земята се върти около себе си с 1666 км/ч и безспирно лети и се лута насам-натам в пространството в няколко различни посоки с умопомрачителните 3 036 870 км/ч постоянна скорост, неизвестно и необяснимо по какъв начин постигната и с какви средства и енергии поддържана, както твърди съвременната Масонска астрономия – когнитивен дисонанс!

Ние знаем, усещаме и виждаме, че употребата на мазни, тежки храни и месо повлияват лошо общото здраве на човека, като повишават нивото на холестерола и увеличават многократно риска от сърдечно-съдови заболявания и инфаркт на миокарда, като същевременно с това става причина за появата на костни и ревматични заболявания и подагра, но все пак по няколко пъти дневно се тъпчем с месо, поставяйки се на целогодишна месна диета без прекъсване!

Никой от нас не иска да бъде убит, но НИЕ ежедневно най-безсъвестно, без угризения и дори с радост, само за да утолим настървението си и да удовлетворим жаждата за кръв на сетивата си подлагаме на страдания и отнемаме живота на МИЛИОНИ ЧУВСТВАЩИ СЪЩЕСТВА – най-жестокия и абсурден когнитивен дисонанс, раздиращ психиката и душевността на съвременния „цивилизован” човек!

Всеки човек иска да живе в мир и да благоденства, радвайки се на щастието на близки и роднини, но всички, ние, непрекъснато сме заливани с насилие, страх, обстрелвани с омраза и насъсквани един срещу друг по масонските медийни канали и заживяваме обградени от политическа, етническа и расова вражда, желаейки унищожението на различните по народност, раса, изповедание или убеждения от нас – когнитивен дисонанс.

Учудването и изумлението на нашия съвременник биха нарастнали още повече, четейки последните изречения. Употребата и свързването помежду им на толкова страховити думи на едно място, вероятно напълно би го разконцентрирала и за да не го изгубим завинаги, нека веднага прибегнем до цитиране на началото на Глава Първа от книгата „Пропаганда” на Едуард Л. Бърнейз – бащата на Пи Ар-а, доайен на рекламата и създателя на лица в политиката и масмедиите.

„Съзнателното и интелигентно манипулиране на организираните навици и мнението на масите е важен елемент в демократичното общество. Онези, които ловко управляват този невидим механизъм на обществото съставляват невидимото правителство, което е същинската ръководна сила в страната ни.
Ние сме управлявани, нашите умове са моделирани, вкусовете ни формирани, идеите ни внушавани предимно от хора, за които никога не сме чували. Това е логичен резултат от начина, по който е организирано демократичното ни общество. Огромна численост човешки същества трябва да си сътрудничат по този начин, ако искат да живеят заедно като гладко функциониращо общество.
Нашите невидими управляващи, в много случаи, не са наясно относно самоличността на колегите си в скрития кабинет. Вероятно би било по-добре, вместо пропаганда и особени становища, да има комисии от мъдреци, които ще избират управниците ни, ще диктуват поведението ни, насаме и в обществото, и ще вземат решения вместо нас за най-добрите видове дрехи, които да носим и за най-добрите видове храни, с които да се храним.”
Из „Пропаганда”, издадена през 1928 година


„Ако разберем механизма и мотивите на груповия ум, вече ще е възможно да управляваме и организираме масите, според волята ни, без те да го знаят.” – Едуард Л. Бърнейз

Думата „propaganda” е италианска и идва от латинския глагол „propagare” – размножавам, разпространявам, развъждам, като представлява негова герундив форма и означава този, който ще се размножава, разпространява. Тази дума за първи път е използвана в административен орган на Католическата църква, създаден през 1622 година, наречен Congregatio de Propaganda Fide – „Конгрегация за размножаване (разпространяване) на вярата”, или неофициално просто Пропаганда. Дейността му е насочена към „развъждане” на католическата вяра в не-католическите страни. В края на ХVІІІ-ти век, терминът вече се използва в светските дейности, а от средата на ХІХ-ти век добива негативен смисъл, когато започва употребата му в политическата сфера. Преди и по време на Първата Световна Война се водят засилени пропагандни кампании от всички воюващи.

Едуард Луис Джеймс Бърнейз (1891 - 1995) е австро-американец, роден във Виена от еврейски родители. И по двата родови клона той бил племенник на Зигмунд Фройд - член на Виенския клон на масонската ложа B'nai B'rith (Б'най Б'рит) от септември 1897 година. Майка му била сестрата на Фройд – Ана, а баща му, Илай Бърнейз, брат на съпругата на Фройд - Марта Бърнейз. През 1892 година семейството му се премества в Ню Йорк, където той учи, като през 1912 година завършва университета Корнел. Бърнейз започва работа като наемен рецензент за пресата, а основен негов клиент става оперната суперзвезда Енрико Карузо. Този факт, както и световноизвестния чичо-масон явно предразполагат слугите на войнстващия Илюминатски Елит да го вербуват за целите на военната пропаганда в Комитета по Обществена Информация на Удроу Уилсън през Първата Световна Война. След като присъства на Парижката мирна конференция неговите господари му поставят задачата да изработи методология за управление на човешките маси и в мирно време. Той комбинира идеите на Густав Льобон и Уилфред Тротър за психологията на тълпата с психоаналитичните идеи на чичо си, Зигмунд Фройд,за безсъзнателните, ирационални импулси, като по този начин успява да изгради съвършената машина за манипулация на човека, който той разглежда като ирационален и опасен, в резултат на така нареченото „стадно чувство”, описано от Тротър.

По време на Първата световна война, думата „пропаганда” се използва от германците, което сложило негативен отпечатък върху нея, поради това Бърнейз въвежда понятието „връзки с обществеността” (PR). Той смятал, заявява дъщеря му, Ан, в интервю за BBC, че „не трябва да се разчита” надемократичните решения на обществото и се страхувал, че американската общественост „може много лесно да гласува за неправилния човек или да поиска нещо погрешно, така че тя трябва да бъде ръководена отгоре.” Ан казва, че баща й вярвал в „просветения деспотизъм”. Този същият Просветен деспотизъм, който Илюминатите планомерно и постепенно въвеждат, чрез слугите си навсякъде по Света и е станал известен като Нов Световен Ред.

Като евреин той бил особено загрижен за осъществяването на еврейските Световни планове и усилията му могат да се разглеждат като изпълнение на задачите поставени в Протоколите на Ционските мъдреци, адаптирани към съвременната световна корпоративна масмедийна култура. Прилагайки на практика идеите на психоанализата, той разработва методология, въздействаща пряко на подсъзнателните нагласи в целевите групи, подтикваща индивидите в тях неосъзнато исляпо, на основание не на рационалните нужди, а на ирационални желания да купуват продукти, в услуга на корпоративнитеинтереси.
Още по време на войната манипулацията на американското общество процъфтявала благодарение на Бърнейз и екипа му: Уолтър Липман от Съвета по международни отношения (CFR), медийния магнат Лорд Ротмиър (Харолд Хармсуърт) и Лорд Нортклиф. Финансирането идвалона първо място от Британското кралско семейство, както и от семейния тръст на Рокфелерови, а няколко години по-късно и от Ротшилдовата династия, с която Лорд Ротмиър бил свързан чрез брак. Тъй като членовете на екипаимали връзки с Групата на Кръглата маса, Оксфордската клика на лорд Милнер, с Фабианското тайно общество, Ротшилдовата и Рокфелеровата династии очевидно означава, че формираният „Мозъчен тръст” бил използван директно в обслужване на тристранните интереси на оръжейните кланове, банкерските династии и аристократичния елит – най-висшата част на Илюминатската върхушка, а неговите изгодни и доходоносни идеологически и геополитически проекти дефинират Световнатафинансова архитектура и до днес.

Най-реакционната политическа пропагандна дейност на Бърнейз била проведена в полза на мултинационална корпорация Юнайтед Фрут Къмпани (сега Chiquita Brands International) и правителството на САЩ, за да улесни свалянето на демократично избрания президент на Гватемала, Генерал Хакобо Арбенц Гузман (виж Операция PBSUCCESS).




Според многократно проведено общонационално изследване, повече лекари пушат „Camel”, отколкото други цигари!

През 1920 година, работейки за „Америкън Тъбако Кампани”, той изпраща млади дебютантки на парада в Ню Йорк, съобщавайки на пресата, че група участнички в шествието за правата на жените ще запалят„Факлите на Свободата”. По негов сигнал, моделите запалили цигари „Лъки Страйк” пред нетърпеливите фотографи. По това време в Америка не било позволено на жените да пушат на обществени места, но след „Факлите на Свободата” цигарената индустрия видяла небивал подем. Неизброими множества жени по света били подлъгани да посегнат към цигарите. Тази пропагандна кампания носи своите последствия и до днес и се измерва в десетки милиони жени, починали от рак на белите дробове, причинен от тютюнопушенето.


„Жени! Запалете още един„Факел на свободата”! Съборете още едно секс табу!”- Рут Хейл (1887-1934), феминистка.

Бърнейз провел кампания в полза на Американското алуминиево дружество (Alcoa) и други специалниално заинтересовани групи, за да убедят американската и Световната общественост, че флуора е не само безопасен, но и полезен за човешкото здраве. Тазибезпрецедентна човеконенавистническа манипулация от 50-те години слага началото на флуоридирането на водата, под предлог „профилактика на зъбния кариес”. Оттогава насам флуоридите, продавани и известни като най-силната отрова за плъхове, се превръщат в „здравословен” фактор за зъбното здраве на децата. В резултат на тази кампания флуоридът от силно токсичен отпадъчен продуктна алуминиевата и ураниевата промишленост се превръща в хранителна добавка, уж необходима за здрави зъби. Това вероятно е най-демоничното деяние на Бърнейз. В днешно време е абсолютна рядкост да се види млад човек със здрави зъби, където и да е по „цивилизования” Свят, като жертвите на флуорната пропагандна измама са стотици милиони все още нищо неподозиращи човешки същества.


Имате флуороза? Флуорида направи това. Отвърнете на удара! http://fluoridealert.org/

Днес, пропагандният екип на Бърнейз е наследен и укрепен от мрежата на Института Тависток, пуснал корени по целия „цивилизован” Свят: от британския Университет в Съсекс до американския Станфордски изследователски институт (SRI) и Института Исейлън (Esalen Institute) - печално известен с изследванията си за контрол върху човешкия ум, свързани с операциите CoIntelpro в рамките на движението Ню Ейдж, от Фондация Херитидж, МИТ, Хъдсън институт и Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) в Джорджтаун, обучаващ личния състав на Държавния департамент на САЩ и Разузнаването на Военновъздушните сили до корпорацията RAND, които с парите на данъкоплатците наемат най-добрите психолози и психиатри да измислят все по-нови и нови начини да влияят подсъзнателно на човешкото същество, като го впримчат в услуга на корпоративното забогатяване и изпълнение на програмата на войнстващия Елит.

Но методите за влияние върху човешкото същество са се променили много от времето на Оруел и Бърнейз. Днес вече виртуалната реалност е не само в рамките на софтуера на новите технологии, но се имплантираи в човешкия мозък. Възприятията ни се подготвят и управляват с все по-голямо усърдие за внедряването на идеологията на трансхуманизма, като тя се залага в принципите на образованието навсякъде по Света. По този начин, войнстващия Елит се стреми даразрушинезависимостта на ума в полза на инфотейнмънта (мултимедийните развлечения във виртуална реалност) и култа към сръчността на ръцете и краката. Идеологията на трансхуманизма вкоренява дълбоко в сърцата на младите човеци своята религия и иконография, че съдник на реалността е начина,по които те действат във виртуалната среда на игрите и развлеченията, а не знанията и отношението им към истинската действителност вън и вътре в самите тях. По такъв начин новите поколения попадат в капан, за който нищо не подозират – капанът на пристрастяването към изкуствена среда и Свят, създаден специално за тях от господарите им, за да могат да ги владеят и използват. Този капан носи своите последствия: отчуждаване от действителността, изгубване на всякакъв интерес към всичко извън мултимедийната или виртуална архитектура, впримчила съзнанието им, неспособност да развият нормални човешки взаимоотношения на близост, приятелство и любов, неспособност да мислят, разсъждават и вземат логически обосновани решения в живота и най-важното - невъзможност да намерят време да останат насаме със себе си, за да се вгледат във вътрешното Аз и да започнат да разкриват Духа, живеещ в човешкото същество. Така Илюминатите най-накрая ще постигнат своята цел – открадване и поробване душата на човека и напълното му и цялостно откъсване от неговия Създател – Творецът-Творение.

Затова, съвременният човек трябва да е съвсем наясно, когато включва телевизионния приемник или радиоприемника, или влиза в сайта на някоя масонска мултимедийна корпорация, за да „гледа” говорещите глави, „слуша” или „чете” „новините”, че всичко, което ще погълне там не е нищо повече от манипулация, пропаганда и оформяне на ума по начин възнамерен и осъществен от хора, за които никой обикновен човек нищо не знае – съвсем незначителната на брой клика на Илюминатския Елит, който има за крайна цел да пороби напълно и да властва над Човечеството. Нека, тогава нашият съвременник се вгледа в сърцето си и да се вслуша в душата си и да разбере какво иска неговото същество – неговото вътрешно Аз. Дали неговото същество се опиянява от страха, психозата, грабежите, изнасилванията, убийствата и леещата се кръв - тема на всички „новини”, като на всеки двадесетина минути има нужда от нова свежа инжекция „Дракула” от новопролята свежа кръв, както морфиниста очаква своята доза наркотик, или вътрешното му Аз жадува и копнее спокойствие, разбирателство, мир и любов! Онзи, който избере светлата страна на живота - него щастието, радостта, любовта и мъдростта ще го споходят! И никакви зли сили и ниски вибрации, колкото и мощни да са, вече не ще го поробят!

Този, който е видял Истината, винаги би намерил сили да скъса прангите на умствената робия и да отхвърли хомота пречупил врата му, за да тръгне по пътя на Истината! Тогава дори цялата пропагандна машина и всичките манипулации на нашия враг – поробителя ни, няма да могат да го сплашат и отклонят от правотата му. И колкото по-дълго и неотклонно върви по своя път, толкова по-ясен ще е взора му и по-целеустремен ще става той, тъй като ще започне да чува и да се вслушва в Духа – част от Творецът-Творение, който живее в сърцето на всяко живо същество. А Духът ще му дава мъдър поглед и кураж, нашепвайки:

„Ти си вечна, безсмъртна и безценна частица от Мен! Роден си отново на тази Плоска Земя, пазена и защитавана от Мен, посредством Небесната Твърд, за да извървиш Пътя на Пробуждането и Осъзнаването, който, с помощта на духовните си Учители, предварително сам избра, когато беше в Трансценденталния Свят, а твоето призвание тук е да твориш добро и да жадуваш Просветление и Освобождение...”

       

                  


1 коментар:

  1. Моля, администраторът на блога да изтрие всички публикации на Стамен Георгиев СТАМАТ, тъй като публикуването им тук без негово съгласие нарушава авторските му права, защитени от ЗАПСП! Нека настоящето се счита за първо предупреждение на добра воля!
    За връзка: https://stamat.org/

    ОтговорИзтриване