Последователи

събота, 2 януари 2016 г.

"Пeсoглавци", или Рицари на Абог Ра - 3ч./ "Месопотамия" района между реките Дон и Волга



Така както е изобразяван Анубис като куче (вж. Фиг. 31 горе) Саб-ак =Саб <= Абос = Авос,, или като човек с глава на куче в древен Рим и Египет, означава че кучето е било свещено животно, на което се е позволявло достъп до църквата на Абога Ра в раабту = ропту. Имайте предвид, че в християнски църкви нямат право кучета, но пускат техните биологични антагонисти, а именно котки/ (котов=готов = катов = гадов =влечуги). Оказва се, че римските ропти кучета са били църковни песове а християнските църкви/храмове са явяват а котките == готов = катов = гадов=влечуги. В същото време, "пълзящите" са посочени като змии. Оказва се, че съвременното християнство е "змеево" от езикова гледна точка, това е, за да се поклонят на разпнатата змията, както е споменато по-горе. Един от първите християнски богослови Тертулиан твърди, че самите християни в старите дни наричали Христос "Добрата Змия." В Библията (Числа, 21:6-9) се разказва историята за това как Мойсей направи бронзова змия и я тури на прът като знаме.


5 И людете говориха против Бога и против Моисея, казвайки: Защо ни изведохте из Египет да измрем в пустинята? защото няма ни хляб ни вода, и душата ни се отвращава от тоя никакъв хляб.
6 За това Господ изпрати между людете горителни змии, които хапеха людете, та измряха много люде от Израиля.
7 Тогава людете дойдоха при Моисея и казаха: Съгрешихме за гдето говорихме против Господа и против тебе; помоли се Господу да махне змиите от нас. И Моисей се помоли за людете.
8 И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия, и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив.
9 И тъй, Моисей направи медна змия и я тури на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив.

           



Мойсей издига Змията в пустинята."Нага" на Санскрит е и "клан, род."В този случай тази свободна нага на Мойсей е символ на КЛАНЪТ/РОДЪТ. И то - расистки !

1 В третата година на Израилевия цар Осия, Иловия син, се възцари Езекия, син на Юдовия цар, Ахаз.
2 Той беше двадесет и пет години на възраст, когато се възцари, и царува двадесет и девет години в Ерусалим; а името на майка му беше Авия, Захариева дъщеря.
3 Той върши това, което бе право пред Господа, напълно както извърши баща му Давид:
4 събори високите места, изпотроши кумирите, изсече ашерите и сломи медната змия, която Моисей беше направил, защото дори до онова време израилтяните й кадяха; и нарече я Нехущан.
5 На Господа Израилевия Бог упова. Нямаше подобен нему между всичките Юдови царе, ни между ония, които бяха подир него, нито преди него;
6 защото се прилепи към Господа, не престана да Го следва, но опази заповедите, които Господ даде на Моисея.
7 И Господ бе с него; където и да излизаше, той благоуспяваше; и въстана против асирийския цар, и не му слугуваше вече.
8 Той порази филистимците до Газа и до околностите й, от стражарска кула до укрепен град.-4Царе 18:24

Доколкото 4-та Книга Царе 18:24 показва, че Езекия впоследствие изтребил медната змия, направена от Мойсей за спре поклонението към нея/него ("израилтяните й кадяха и го наричат" Нехущан "), това означава, че в библейския Израел Моисей бил обявил религиозен култ към Змея, възнесен на знамето, около което са се извършвали религиозни обреди. Имайте предвид, че името на змията, а именно, "Нехущан," може да се изрази както следва:


Нехуштан = Нику_Штан = Нику_Стан = Ника_Сатан (1.19)



Добре известно е, че едно от имената на Христос е "Ника". Тогава Христос е Ника_Сатан както са определи по формула (1.19), което означава, че е медната змия "Нехущан," култ на която бе обявен от Мойсей. Нека да отбележим, още нещо. При обратен прочит на словото Nick/Ника <= дава Акин. В Речта Ра, терминът Оган = Акын = Акин има стойност на "господаря-яовек", "властващ-човек" Това означава, че думата "Nike", превеждана днес като "Победител" в действительност на Речта Ра означава "враг на Владиката на човека." Тъй като ние знаем, че в Рим владиката човечески се покланяше на Sun Ra, то неговия пълен титул може да бъде представен под формата Ра_Оган = Руг_Ан. Например, Киевската принцеса Олга, до приемане на християнската вяра, т.е., докато тя не се отказа Райската Раав, е носел титлата "Регина Ругорум", което се превежда днес като "кралицата на Ругова" (в действителност, това не е "кралица", а именно "Регина "), Тогава пълното име на Христос като противник Ра_Оган(-а) в Речта Ра ще се определи в обратен прочит:

Ра_Ог_Ан <= На_Го_аР = «Нагор» = Нахор = Ника_Ар (1.20)

Пустинникът Мойсей(Моше), възражда национализмът на юдеите с расисткият йудаизъм, призовавайки рудра-йах от Лемурия, явяваща му се като огън, запалил къпина. Мойсей е Архетип "Скорпион"(обича да командава, обича върховенство на племето си - все марсови качества, а като добавим конспиративният харакер - да излиза от нечие чуждо място, изпозлвайки го и унищожавайки го- ето го завършеният Архетип на Скорпион!!






Абрахамските религии юдаизъм и ислям с духове Йах и Аллах почитат едновременно и Шива-Рудра и Шива-Линга и Кали, като Кали най-вече, която е в смесеното проявление на гуната на страстта -раджас и гуната на мракът-тамас.

йакша-ракшамси раджасах претан

бхута-ганамш чанйе

йаджанте тамаса джанах




Хората в гуната на страстта почитат демоните; а тези, които са в гуната на невежеството, почитат призраци и духове.Бхагавад Гита 17:4

                   
           


Следователно от тук произлиза терминът "Нагор(-ная) проповед,проповядване" - не защото е била произнесена "на някаква планина", както ни учат днес, но тъй като е признесена Нагор(-ом) = Ник(-ой)_Ар(-ом) = Христом. Доколкото Рa е Светлината, то неговия антагонист Aр е Мрак тъмнина, т. е. "чернота". Ето защо думата Нагор = Ника_Ар по късно даде терминът "Negro/Негър", което означава "черен". 



Моше бива посветен в змийските мистерии на Йах, след престоя си при тъста си в Етиопия и завръщането му в Египет решава да приложи метода за "Изхода" на йахудите("жреческа каста" при фараона към "Обетованата Земя". "Йахудите"(юдеите) са различни от "ибри"(евреите).

Изход 3:1

А Моисей пасеше овците на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив.Авакум 37 Видях шатрите на Етиопия наскърбени; Поклатиха се завесите на Мадиамската земя.
                                                                                                         


Според Библията, Авраамовия брат Нахор там. Еврейския "Бог" в Библията се нарича "Бог на Авраам и Бог на Нахор." Смята се, че това е в чест на на Нахор града е наречен "Нахор" в Месапотамия. Припомнете си, че столицата на Хазарския хаганат е град Итил, разположен в делтата на Волга, където тя се влива в Каспийско море. Смята се, че Итил е бил унищожен от руския княз Святослав, побеждавайки на еврейските хазарите. На същото място, където се е разполагал Хазарския Итил, също се намираше и монголо-татарския Сарая Бату, столицата на Златната орда, а по-късно - град Астрахан. Днес нито Хазарския Итил нито Монголската Сарая Бату могат да бъдат открити. Къде може да са изчезнали без следа такива големи градове на времето, бивши столици на мощни царства? Това повдига въпроса: не се ли явява днешния Астрахан тези същите Итил и Сарая Бату, които "учените не могат да намерят?" Тъй като тази тема е извън обхвата на този раздел, ще я докоснем съвсем накратко. Думата "Астрахан" могат да бъдат представени като Астра-хан. Но думата "Астра" - е Эстер, или Эсфир. Оказва се, че "Астрахан" е "Эсфирь-хан", което означава, че е библейския град Хан (-ши) Esther/Эсфир, младата съпруга на Асуир/Артаксеркс Персийски, където тя направи подвиг пред еврейския народ. Съвпада и географското разположение, като Астрахан, Каспийско море и Персия са в същия район. От друга страна, Astra-хан може да бъде представен като лингвистично Ездра-хан, което означава, че тои е и града на библейския Ездра. Това предполага, че Astra, Esther и Ездра - са едно и също лице. В допълнение, думата "Астрахан" Можете да се представите, с доогласовка като Аст_Иерихан, който е на изток от Ерихон, Ост-Иерихон, или "изток от Jericho/Иерихон" също е доста забележително, ако думата "Астрахан" се прочете напротив/наобратно, получаваме:

Астрахан <= Нахар-тс(-а), то ест Нахор-Теос, което означава «Нахор-Бог», тъй като Теос по тракски е «Бог» (1.21)


Както по-горе е показано, че Христос = "Нахор" = Ника_Ар = «негр» = «черный», то Астрахан е град на "черния бог Христос, или Ники_Ара ". Оказва се, че "Астрахан" в обратен прочит дава думата "Нахор" и по този начин се счита, че "Нахор" е град в Месопотамия, от това следва, че в действителност, "Месопотамия" е район между реките, междуречието на Дон и Волга, обхващащо Каспийския басейн със столицаИтиль = Сарай Бату = Нахор = Астрахан. По този начин думата "Месопотамия" може да бъде написано като:


Месопотамия = Мусы_Батыя_Ам(-ия), то есть «Мусы-Батыя рука, орудие, область действия» (1.22)

Нека обърнем внимание на една подробност. Каспийско море, което се намира в непосредствена близост до Астрахан, на много езици, все още се нарича Хазарско море, а също и Гирканско = Хорх_анско = Гургг_анско море, тъй като тя е била част от провинция Гиркания, част от Персийската империя. В (1.17) се показва, че Хорхе = Георгий = Юрий, и следователно Каспийско море може да се счита за море на Георгия = Юрия. Днес, учените смятат, че думата "Hyrcania/Гиркания" идва от древното-персийската думата "Varkala/Варкана", което означава "Земя на вълци". Но Варкана = Варг_Ана = Варяг(-ания) – т.е. "страна варягите норманите." Оказва се, че на древно персийски език територия на Хазария се е наричала Варканой = Варяг(-анией), или "държава на варягите." От това следва, че прословутите "варяги но не викинги", които дойдоха в Русия и я направиха "киевска" - това не са скандинавци а преселници/хабиру от Каспийския басейн от Итил = Сарая Бату = Астрахан, т.е. юдео-хазари = монголски татари. Ето защо в скандинавския епос няма и дума за "варяги" а разказва само за викинги. Просто "варяги" в Скандинавия никога не е имало, и затова идват в Русия от там те не могат. Тогава известният маршрута "от варягите до гърците" - това е пътя от делтата на Волгa, от Каспийско море, Балканите, в Гърция. Това беше началото на този път-арианско завоевание на Обетованата земя и посветена на еврейската Пасха, или Песах = Песак, обратното прочитане дава думата "Каспийски": Великден Пасха = Песах = Песак <= Касп(-ий). Това е иудейския празник Пасха посветен на датата на изхода на арианските войски, "народа на Израел," от Каспийско море, от Хазарския Итил =монголо-татарската столица Итил = Сарай Бату = Астрахан за завладяване на Paradise/ Райски Рим, за да го направят в Световен ариански Мир покланящ се на змея-Aру. Потвърждение на гореизказаното е Евангелие на Йоана: където е указано, че ". Както Мойсей издигна змията в пустинята, така трябва и Човешкият Син бъде издигнат, че който вярва в Него, да не погине, но да има вечен живот" (3 14-16). Това означава, че апостол Йоан директно оприличава Христос на Медния Змей Serpent. 

                        
Рис.32 Медния Змей, знамето на Моисей Начало XVI в.



На Фигура 32 показан образа на медната змия на прът от Моисей възнесена за да и се покланят иудеите следващи за нея. Близо до Рис.33 е показана типична икона, датираща от началото на XVI век., Което показва, разпъването на Христос. Вижда се добре, че кривата на тялото на Христос, изобразен антропоморфно (т.е. в човешка форма) е напълно съвместима с огъването на Медната Змия възнесена от Моисей, от което може да се заключи, че иконата на разпъването на Христос на Рис.33 е изпълнена по същата култова/религиозна традиция, както и изображението на Медния/Бедния Змей на Рис.32. 

                        
Рис.33 Икона, изображающая распятие Хора-Христа,из церкви с. Чернокулова


Това означава, че Фигура 33 показва арианска икона, която изобразява разпятието дошло на Земята от ада през 1666 г. в човешката форма/облик на Звяра-Змея = Хора-Христа, разрушил Рая, Paradise/Райския Рим и трансформирал Земята в ариански технологичен свят, упадащ към високо технологичните адски локали на Билла Сварга.

Кривите на тялото разпнат Хора-Христа е идентичен с изображението на Медния Змей на Рис.32. Именно въплътения Хор-Христ(-ос), върна в злокачествения грях земляните, съблазнени човечеството доброволно да се откажат отРайской Раав(-ы), вместо което на Земята се насади арианската вяра. Тъй арианската вяра е изградена изцяло върху лъжи и измами, в нея няма реална истина , и веднага след разпването от римляните на Христа-Хора арианската вяра веднага се разпада на няколко ариански течения, като християнство, ислям, юдаизъм, будизъм и т.н., които, от своя страна, също започнаха да се дробят фрактално на секти, и този процес продължава в настоящия момент. Борбата на арианите срещу Рим беше дълга и упорита, традицията на поклонение към Sun Ra в света не бе победена, арианите не успяха да я победят с въоръжена сила, и затова Вестфалския мир през 1648, провъзгласява принципа на "чиято власт, такъв ред и религия", новообразуваните религиозни култове са със синкретични характер, тоест, съдържа елементи както на Paradise Райската Раав, така и на арианството. Икони, изобразяващи меандрите на кръста като змия-Христос хор бяха разпределени в мускусни в XVI -. XVII век, когато арианите, кромешники-поддръжници на Иван Грозни и неговите последователи бяха нетърпеливи да доминират над света. Тогава тази иконографска традиция напълно изчезна заради поражението на идеологията и кромешничеството и последвалите синкретизации създаващи през XVIII-XIX век нови религиозни култове, подаде отказващи се от поклонението на Рa, така и от поклонението на Aру в полза на признаването като обект на поклонение на "Всемогъщото Нищо", т.е. към несъществуващия "Бог-Дух", който не съществува материално, и затова във физическото съществуване на който последователите му остава само да вярват. Днес доминират образи на разпятия, където тялото на Христос се намира на кръста вертикално без серпентинови завои, което показва, че в момента, Христос се проповядва, поне официално, както възкръснал не-сущий абстрактен Бог -Дух, а не като Син на Духа на Луната, Йис_Ара, и плътския Ка, разположен в ада в ядрото на Земята. По нагоре ние показахме, че в книгата "Пополь Вух" Хименес идентифицира "Бог" Кецалкоатъл с името на "Накшит". Лесно е да се забележи, че "Накшит" = "Нехшит" и "Нехущан" - това е едно и също име (включително с отчитане на допустимите преогласовки и добавяне на думата "Ан", характеризираща субективността, във втория случай) .След това:

Цар на Изтока= Пернатия Змей = Кецалкоатл = Накшит = Медния Змей = Нехуштан = Ника_Сатан = Христос (1.23)


От (1.16) следва твърдението, че Исус = Цар на Изтока, което отговаря на библейския канон. В Европа, християнски църкви се наричат Gothic/ готически = "котически", а самата църква като институция, е наречена "католическа", т.е. кат-ска или екзекутор, палаческа (котка - "екзекутор" в диалектите южно-руски), российска (не смеем да го наречем "Руски") православна църква също не са далеч зад себе си, твърдейки, самата тя да се нарича "кафолическа", тоест, все едно "католическа" с оглед на прехода на буквата "ф" в "т" и обратно Фома = Томас, Федор = Теодор и т.н.) На Рис.34 е показана ритуална "маска на Анубис", изпълнена под формата на шлем за религиозен обряд, поклонение. Аналогични шлемове в бойно изпълнение (с козирка) са носили воините на Ра, Рааб_Теос_Раох(-и) = Раптос_Раох(-и), които са били в служба на Рим, под егидата на Анубис. Ето защо при вида на Ра войници е възниквало чувството, че са с кучешка глава. Имайте предвид, че каската с изпъкнали стоманени козирка "муцуната на кучето" имаше не само религиозно, но функционална значимост при битка, за защита на лицето на един воин в битката от удрите на мечове или саби. За тези, които не вярват: сложи си партньор върху главата на един обикновен капачка, с далеч по-изпъкващи козирка (козирка играе ролята на издадената стомана "муцуната на кучето" за борба с каска), да вземе нещо, което наподобява меч или сабя (тънка пръчка, например), и се опитват да прилагат насичане удари в лицето от горе на долу, и по диагонал от дясно на ляво и от ляво на дясно. Ще откриете, че всички удари ще са спрени, отблъснати излизащи пред козирката, докато лицето остава абсолютно непокътнато. Такива напречни сечения и насичане инсулти - най-често в битката (особено в коня, така че конят битка сабя, наречена "клане" или "рязане", че стачките са основно не пронизваща и хапане пресичащи, кълцане). По този начин, боевия шлем "каска на Анубис" стърчаща напред във вид на защитна козирка от стомана "муцуна на куче" е перфектна защита за войника в близък бой с мечове или саби. От този пример, следва, че днес изложените днес в музеите средневековни шлемове без защитна козирка, значително отстъпват от римски каски марка "Псеглавец" от техническа гледна точка, тъй като не осигурява ефективна защита около лицето на един воин при бой с меч или сабя отблизо.


                   
Рис.34 «Маска на Анубис» Религиозно-обряден вариант боен шлем на воините на Ра. Музей Ремер-Пелицеус, Хилдесхайм
По този начин, на изображението "Псеглавеца" Иконите на Русия като войник с кучешка глава - е изображение на рицар на Pa в пълно бойно облекло, докато носи бойната каска на Анубис в вид на глава на куче. Имайте предвид, че издадената уши куче каската изглежда като буквата «V» и означава "Aв"или звуково лай "Ау", който е поздрав и бележи възкресението на Рa към вечния живот. Тези уши са характерни, например, кучета, овчарки. Всъщност, думата "овчарка", въпреки синкретизма си, може да бъде представена като:


овчарка = Ав_čий_Раок(-а) – то есть «воплощение сущего Ра-Владыки» (1.24)


Според Вергилий, Анубис с кучеглав шлем е изобразен върху щита на легендарния Еней. Ювенал споменава за поклонението на Анубис в Рим. Траките са идентифицирали Анубис с Хермес Гермес(-ом) <= сий_Ам_Раог(-ом), или «сущей ръка на Слънцето Ра - Владика» Hand Sun Ra - Lords" В действителност, традицията на изпълнение на бойни каски на войници в вид на глава на куче се запазват много дълго време. По-долу (фиг. 35, 36, 37) са снимки на рицари от средновековието, конструкцията на шлемовете на които, външно чувствително напомнят на главата на кучета. Имайте предвид, че козирката попълнено челюсти на кучетата. Тъй като думата "Knight/Рицар", дори и от неговия звук е свързан с "Ра", а в действителност в Речта Ра е представена като Ра_Оć(-ы)_Рай = "служител на силите на Слънцето Ра служител, последовател" първоначално са били воини на Рим, войници на Ра , След това, по-късно, заради предателството на много от тях и вземане на вяра Раав, войниците на Ра са преминали при арианите обаче рамейската традиция на каски успешно продължилс да се използва. Войнът Ra също се наричал и Ра_Аб(-ы)_Ок = Рааб_Ок = «Раави владика», което е дало езиковото производно на "рубак(-а)" Ето защо и до сега войниците често се наричат "рубаками." Ако войните/рубаки се покланяли на Раав (-е), като неговите господари, техните религиозни опоненти, арианите, напротив се покланяли на ваар(-е) = вар(-е), или вер(-е), и затова се наричали вар_Аг(-и) = варяг(-и) = враг(-и). Когато историята разказва как варяги = враги = враговете дошли в Русия, и направили я "киевска", ние трябва да разберем, че става дума наистина за това как Русите които се покланяли на Раав (-е) и Sun Ra, са завладени от арианите служители на вярата в Ара = Хора = Ка_Ара. По този начин, в Русия е станало въплъщение на Ка, т.е. Ка_Ав = «Киев», в резултат Русия от Райской = Римской е станала "каавска" = "Киевска". Варяги = враги са били "вер(-ы) Аги = владики, господари" и са разпространявали арианската Ар_Эс = "ерес" (т.е., забавни истории за "силата и величие на Ара"), тъй като тази ерес се е разпространявала от варяг(-ами) = враг(-ами) = врак(-ами), то техните еретични приказки "за Aра", днес се наричат "християнство", "ислям" и "юдаизъм" рамейците в тези времена са били наричани "враками", кото е лъжа. Оказва се, че "варягите са творили враки-лъжи." Фактът, е че варягите са "веры_Аги", което означава «веры владыки», "господари на вярата", то следва, че главният им се нарича, агата от агарта, Ага (което означава "господар" или крадец на Речта-Ра). Ние знаем от историята, че заглавието на "ага" носеше главата на еничарите, който беше в същото време лидерът на суфи ордена на "Бекташите". Тъй като темата на еничарите не е предмет на преразглеждане в момента, ние ще отбележи само, че лингвистична идентичност на имената на техните владетели "Aга" дава добра причина да се смята, че варяги и еничари - това са наистина едно и също нещо.

                            

Рис.35 Средневековые рыцари. Гравюра XIV века. Шлемы (особенно рыцаря с дамой сверху слева) напоминают головы псов


Рис.36 Средневековый рыцарь в боевом облачении. Шлем похож на собачью голову
              

Рис.37 Средневековый рыцарь в пешем бою. Шлем как вытянутая морда пса

Продължавайки темата за "хората с глави на кучета", отново подчертаваме, че кучетата в Рим и в древен Египет са свещени животни. Фактът че кучетата лаят, и издават звук "AB", което означава, Въплъщение и Възкресение на Ра. Ето защо, кучета - са животни, славещи "Ав", което означава че със своят лай непрекъснато хвалят Въплъщението и Възкресението на Ра. Това правомощие е дадено им от самия Бог Ра. Кучета са уникална в цялата природа на Земята, с изключение на човек, което е в състояние да възпроизвежда звука на "Ав" (Забележете, че вълци, подобно като абсолютно прилича на лай куче не може, докато лисиците могат да лаят, така че се отнасят към кучетата) , Ето защо в Рим, в Египет и в древна Русия в до-монголския период кучетата = кучета имаха важно религиозно значение. Изображението върху иконите на светците с глави на кучета, е предназначено в древна религиозна традиция, да покаже че тези светци са оприличени на кучета Ra, със всяка дума, със всеки изговорен звук хвалят Sun Ra, както правят и кучетата със своя лай. Имайте предвид, че кучетата също са способни да ръмжат. Тогава комбинацията от ръмжене с неговия лай, дава звук като Р-Р-Р_Ав = Ра_Ав, директно хвали въплъщението и възкресението на Sun Ra. В тази връзка е интересно да се види как днешната ариани, несъзнателно, на генетично ниво, опасявайки се, кучешкият лай "Ав", "Ra_Av" жалби за въплъщението на Sun Ra, в изкуството и литературата (тъй като дори детски книги като "котенце на име Woof" и т.н.) умишлено се предава кучешкия лай изкривена дума "Гав, Уаф, Woof" и наистина не се публикува издавания от кучета звук "Aв". Доколкото кучетата при лай издават звука "Ав", те наистина са "Господари на Авос(-а)", което означава "господари на Въплъщението и Възкресението на Силата и Величието." В древни времена с звука на буквите "в" и "б", е предавано едно и също значение, затова в Речи Ра израза "господар на Въплъщението и Възкресението на Силата и величието" може да бъде написано като Ак_Аб_Ос, което арианите са реверсирали наобратно за да получат думата "куче":

«владика на Въплъщение и Въскресение на Сила и величие» = Ак_Аб_Ос <= собака (1.25)

По горе вече отбелязахме, че вълците, въпреки външната прилика с кучето не могат да лаят, че са лишен от възможността да славят Слънцето Ра. Що се отнася до вълците да вият срещу Луната = Ара - това е нещо обичайно (за разлика от кучетата, когато кучето изведнъж започва да вие срещу луната се счита лоша поличба), в древността са вярвали, че вълка със своето виене слави Луната = Aрa. Ето защо вълците в народната традиция винаги са били свързани със силите на мрака, вещици, магьосници, и върколаци, груба въплъщение, противници всичко обратно на възкресението на Слънцето Ра, а значи противници на "Ав(-у)" Всъщност, точно обратното на лингвистичното Ав(-у) се явява Бa (Aв <= Ba). Ето защо, ако кучето е "Ак_Ав_Ос" = "владика на Авоса", то "вълците" са "Ва_Ал_Ок" = "Ваал (и) _Ok", което означава "Ваал(-а) владика." Оказва се, че кучето е Авос, а вълкът служи на Ваалу = Баал. Известна е руската поговорка: "Сколько волка не корми, все равно в лес смотрит." Вълкът винаги е враждебен към човека, както бог Ваал = Ваал, слугата-господар на който е вълкът. Имайте предвид, че едно от имената на Ваал е славянския Велес, преминал в Библията като "Велзевул" Куче и вълк са непримирими противници, както и едно куче и котка. Антагонизмът между кучета и котки се предава и езиково. Така, на английски език, на кучето/сабака еdog = «Дог». Прочитаме го наобратно:

Дог <= Год = гот = гад = кот (1.26)

Формула (1.26) показва, че кучето собака = дог е противник на влечуги змии и котки. Като се има предвид, че арианите-готите са наричали "Бог" с дума Гот или Гог, при които понятието "Бог" влезе в English (God) и в немските (Gott) езици, както и на факта, че Гот = Гад = Змей, става ясно, че готите се поклониха на Змея = Хору-Христу, когото Моисей издигна в пустинята. А кучето е куче, Собака = дог езиков антагонист на арианския "бог" Гот(-а) = Гад(-а) = Змея, а в същото време котката, кот = кэт = кат, Cat, напротив, е езиков герой протагонист на Сакс Гот(-а).Ето защо не се допускат кучета в съвременните християнски църкви за разлика от котките. Легендата разказва, че кучета не се допускали в храмовете, защото те хапели краката на разпнатия на кръста Христос Хора-Христа = арианския Гота. Е, кучетата винаги не са обичали котки, както и други влечуги = змии, ето защо, когато змията е била разпната на дървото, куче я хапе. Ако кучето служи на Рa, вълка и котката са Aрa служители . За вълци казахме, а черните котки са свързани в народните поверия със зли духове и силите на мрака. Не е случайно, че когато котката (особено черна) ни пресече пътя, това се счита за лоша поличба. Котките, за разлика от кучетата, не са в състояние да служат на лицето вярно. Котката е винаги себе си. Ако енергията на кучета - "топла", котките са електроцентрали за "студена". Котаракът в този смисъл е като змията, олицетворяващ животинската енергия в материята, т.е., Ка. Ако някой се съмнява, ще представим нашите аргументи малко по-пълно. Не е случайно, че думата "котка" на английски се изписва като «котка»«cat» = «кат», което има устойчиво значение на "екзекутор/палач" в редица езици. От гледна точка на речта Рa думата "котка" «кот» = «кат» може да бъде представена като "Ка_Ат" = "Ка_ад", което означава "плътски, материален, груб, противник на Всевишния, ад," Тъй като "к" и "г" преминават една в друга ( напр Гор = Хор = Кор и т.н.), в думите често е приемливо буквата "к" да се замени с "г", без да променя смисъла на думата. В този случай, това е още по-валидно, защото католическите църкви в Европа, наречени готически, от това, очевидно следва тъждественност на понятията "Кот", "Кат" и "Гот". Но думата "Гот" означава "Бог» (God – англ., Gott – нем). От историята знаем, че готите, са наричани така, защото са наричали своя "бог", с думата "Гот" и са били ариани, т.е. всъщност се покланяха на Aру. Оказва се, че те са наричали Aрa с думата "Гот", преведена днес като "Бог". Както ние показахме, че Гот = Гад = Змей,Serpent, то Змията е Ap. Изразът "бог Aр" ще звучи в готския като "Гот_Ар" = "Готар" = "Катар". Замествайки в този израз вместо думата "Гот" = "Гад" неговият еквивалент под формата на "змия", получаваме:

Гот_Ар = Гад_Ар => Змей_Ар = См_Ар = Симар (1.27)

От (1.27), например, е видно, че Гад_Ар може да бъде представено под форматаГайд_Ар = Гайдар. Сега става ясно произхода на имената "Гайдар", водещи от въплъщението на самия Змей_Ар(а). За съвременните руснаци, тази фамилия е известна с имената на "Светата Троица": Аркадий Гайдар (баща), Тимур Гайдар (син) и Егор Гайдар (внук). Кървавата съшност на Змея_Ара = Симара очевидно се е проявила най-стария от тях (бащата), говори се, че зад зверствата, извършени по време на гражданската война не са разстреляли само "червените". Неговият внук, "тихия" Егор Гайдар, лично не е убил никого, но е извършил такива "икономически реформи", че населението в Русия намаляло значително. В този пример, можете да направите един любопитен извод: най-възрастния от Гайдаров (Аркадий) е действал по време на гражданската война, тоест, по време на разрушаването на старата, царска Русия. Най-младият от "троицата", Егор Гайдар, е показал себе си добре пак по време на разрушаването но на Съветския съюз. В същото време, "средния" Гайдар, Тимур, който не живял в "интересни времена", нищо забележително-негативно не е направил. Напротив, свързано с името му "Тимуровско движение" е от образователен, ни с принудително моралистичен характер помощ за "слаби, сираци и бедни." Това означава, че Змей-Ар, лингвистично е програмиран в техните генерични наименования, родовой фамилии от наги и се показва "избухва", в ерата на големи промени, когато нещо се разваля, а от руините му се изгражда пак нещо подобно.

Именно в такива переломни моменти от историята, кървавия Змей-Aр се опитва да се измъкне от подземния свят, от царството на мъртвите, от самите дълбини на ада, за да унищожи човечеството, след като е пил кръвта му и се е хранил с неговата Бa, за да преодолее оковите на Земята <= Аламос, да излезе навън и да изгрее като второ, "Black Sun", засенчващо Sun Ra. Запомнете това за в бъдеще. Тъй като готите, са известни в историята като ариани, нарекоха своя "бог" Готар = Катар, следователно другото име в историята на готите е "катари". Оказва се, че названието на животното с думата "котка" хора, посочвали,същото че това животно служи на Готу = Ару, което означава, на силите на мрака, което и трябваше да докажем. От формула (1.27) следва още один важен извод: катари и самаряни (последователите на Бика-Симара,, жители Симара = Самарии библейските самаряни) - те са едно и също нещо.


В допълнение към Св.Христофор в Католическата църква е известен и друг "Псеглавец", посочен като Saint Вартоломей. Веднага ще кажем, че в синкретичния канон на Св. Писание което ариано-християните имат възможност да четат днес, за живота на Свети Вартоломей не се съобщават нищо. Защо това е така, читателят ще разбере от следното. Като пример "Pseglavtsa" Christopher, ние показахме, че този rameysky Светия поклонение на Ра, чието име е бил умишлено е записвано и четено наобратно от арианите, логично е да се предположи, че св. Вартоломей, е рамейски Светец, и затова информация за живота му не е дадено в иудаизираното Св.Писание, а самото му име "Варфоломей" също е нарушено от Овните с обратно прочитане. Тогава можем да направим езикова реконструкция нарамейското име на Светия, прочитайки неговото арианско име наобратно:

Варфоломей <= Йем_Олаф_Раав = Ам_Элав_Рааб – «Действащия Всевишния Ра, негово въплъщение» (1.28)

В Коптския апокриф "Деяния на апостол Вартоломей" Псеглавеца действа като главно действащо лице. Днес апокрифа се коментира, в смисъл, че "Псеглавец" и Св.Варфоломей са заедно (според преводачите и коментаторите на древния текст) по повелята на Всемогъщия отидоха в страната на хазарените (т.е. просто в Хазария = Ka-sariyu/ Ка-сарию, земята, където змията е била почитана като Ka цар = сару - авт.), а народа на тази страна са хазарени = хазаряни = хазари "Вярващи в Бога." Тъй като иде реч за "Псеглавци"-рамейци който са се отправили да обърнат хазарени = хазари към почитането на Бога, а след това в рамките на "Всевишния", явно наистина се разбира, Абог Ра тъй като "Псеглавците" на никой друг не служат. Когато жителите в земята на хазарите, не желаейки да слушат проповедта, се опитали да убият Пратеника на Бог Ра, като са натирили срещу тях диви зверове, но "Псеглавеца" е убил два лъва, и предизвикал такъв ужас всред хазарите, че те се опитали да избягат от града. Тогава апостол Свети Вартоломей подпалил града ((в перевод "град, заобиколен от огнена стена" -авт.), не давайки на жителите-хазарени да избягат. Притиснати от една страна от "Псеглавца" и от другата страна на огъня, жителите на непокорния град се вразумили и се обърнали отново към Висшия Ра, като молили за милост и прошка. Освен това, Св. Варфоломей, по заповед на Върховния Ра приел покаянието на хората, и прекратил унищожаването на покаялите се отстъпници. От религиозна апокриф, следва, че Свети Вартоломей ръководил действията на римския воин- "Псеглавц", което означава, че той самия е бил римски командир, който е служил на Абогу Ра, т.е., той самия е бил "Псеглавец." Тъй като в апокрифа се говори за хазарите, то е логично да се предположи, че бунтовния град, заловен от "Псеглавците" е Хазарския Итил, столицата на Хазарския хаганат. От друга страна, в "светска" историята от Свети Вартоломей, или Ам_Элав Рааб(-ом) по-рамейски е свързана, на първо място, с така нареченото "клане на хугенотите," твърди се че е било извършено във Франция и е известно като "Клането на Свети Вартоломей"/ «Варфоломеева нощ» Официално историческа версия смята че масовото изтребване на хугенотите се е състояло по време на празника на църквата св. Вартоломей, където се предполага, че якоби "католици" са атакуван хугенотите, и почти всички са унищожени. Хугеноти днес са представяни като калвинистко течение, появило се през XVI век на вълна от паневропейския протестантска движение ипровело се на територията на Франция. Въпреки това, за разлика от протестантството в други страни под формата на лутеранство, калвинизъм, англиканство т.н., широко известни в момента, но по някаква причина, "хугенотство" в съвременната протестантството, ние не виждаме, то просто не съществува. Отдаваме това на факта, че всички хугенотите бяха унищожени напълно и след това престават да съществуват а по чудо оцелелите и избягали от клането хугенотите се присъединили към протестантите в други страни. В същото време, на несъответствията са очевидни за официалната версия, провокиращи мисълта, че от нас нещо умишлено крият. На първо място, се оказва, че св. Вартоломей, се предполага, че по време на честването на светеца, чието име се е случило с масовото унищожаване на хугенотите, в действителност той е бил "Псеглавец", което означава, че е един воин на Анубис и Абога Ра, рицар, който е служил на Раав и Рим. Поради това, на базата на апокрифната коптската версия на "Деяния на апостола Вартоломей", можем да заключим, че апостол Вартоломей по-рано както и Св. Христофор, е изобразен върху икони и стенописи с кучешка главата. Както следва от (1.19), неговото рамейско име еАм_Элав_Рааб, интересна част от неговата съставляваща "Олаф" = "Элав" прочетена, наобратно дава думата "Валоа":


Элав <= Валэ(-а) = Валуа (1.29)

Това наистина е така, защото думата "Валуа" в съвременния френски правопис е «Valois», а при показване на кирилица е представена като "Валоис". При прочитане наобратно получаваме Валоис <= сий_Олав = сий_Олаф,, това е, за пореден път получи точно тази част от името, което е било предварително получен от нас във формулата (1.28) Терминът "Валоа" е известен като символ на династията на френските крале. По време на "Свети Вартоломей", водена от Франция, беше предпоследното цар от династията Валоа, а именно Шарл IX. Управлението му е белязано от множество религиозни войни, днес представяни от военните историци като войни на "католици" с хугенотите. В същото време, се счита, че хугенотите са водени от Бурбоните, които заменят в резултат династията на Валоа на френския престол. Твърди се, че след завземането на властта от Bourbon/Бурбоните Франция остава католияеска, католицизмът се засили, като е доминираща религия във Франция до сега. Това веднага повдига редица въпроси. Ако, по време на борбата срещу Валоа, Бурбоните бяха водени от протестантските хугеноти, как би могло да се случи, че след като дойдоха на власт, Бурбоните изведнъж да станат "добри католици"? Каква сила е повдигнала Бурбоните преди това позоваващи се на хугенотите напълно унищожени в резултат на "Сейнт Бартоломей/Варфоломеевата нощ" и последвалите я събития, които бяха пометени Бурбоните царува, докато този век династията Валоа се твърди, че се позовава на "католици" спечелили във войната със хугенотите? Ако повярваме, на съвременните историци, то "католиците" в продължение на векове преди това подкрепящи дома на Валоа, изведнъж се прехвърлили на страната на мразените от тях Бурбони, преди винаги позовавали се на хугенотите, а самите хугеноти като политическа подкрепа на Бурбоните са били физически унищожени. По наше мнение, е ясно, че официалната версия е несъстоятелна, ако Бурбоните са базирани на хугенотите и хугенотите всички бяха разрушени по време на "Свети Вартоломей", това напълно лишава династията на Бурбоните от "електорална подкрепа", и те също ще бъдат унищожени заедно с хугенотите и никога не биха били в състояние да смажат къщата на Валоа. Защото всъщност се е случило точно обратното, а именно Валоа бе отстранен от власт и на практика престава да съществува (както Рюрикови в Русия), а Бурбоните идват на власт и Франция "ще продължи да бъде католическа", това означава, че ни лъжат, с цел да се скрие истинския историческа играч, който бе победен и трябваше да напусне сцената на историята, отстъпил я на католицизма. Формули (1.28) и (1.29) показват, че св. Вартоломей, се явява от една страна "Псеглавец", т.е. рицар на Абог Ra и Анубис, от друга страна е член на династията Валоа, чието име Олаф = Элав се съдържа във формулата. В такъв случай, именно Свети Вартоломей е Карл IX Валуа, светия воин-жрец на Раав и Рим, които унищожава арианските хугеноти въстанали срещу Абога Ра. В "светска" Историята на този факт е известен като "Клането на Свети Вартоломей", и в религиозните традиции, представени в апокрифните "Деяния на св. Вартоломей." По този начин, унищожаване на хугенотите в Париж на 24-ти Август 1572 е унищожаване хазарените = хазари от "Псеглавеца" Свети Вартоломей. Имайте предвид, че Париж = Paris може да се прочете в частична огласовка като Pars(-ia) = Персия на чиято територия и се намирали средновековните хазарите. Оказва се, че средновековните хазарите са "хугеноти"? Хазарите напълно са потънали в забвение, а хугенотите изчезнали, не е ясно накъде. Но ако Хазарите са хугеноти, тогава Св. Варфоломей-«Псеглавец» е руския княз Святослав, който разруши иудейска Хазария. Имайте предвид, че "Святослав" = свято-«сий_Элав», или свято-«сий Олаф», което съвпада с централната част на името на св. Вартоломей, представено във формулата (1.28). При обратно прочитане на "Святослав" <= дает Валоис_Теавос, тоест Валуа-Теавос, което съответства на формулата (1.20) получаваме фундаменталното съотношение:

Св.Варфоломей = «Псеглавец» = Карл IX Валуа = Святослав (1.30)

За този подвиг той бе провозгласен от Раями като Светия) <=Теавос с името Ам_Олаф_Раав = Ам_Элав_Рааб, което впоследствие, в резултат на създадената от победилите в крайна сметка ариани синкретична християнска църква умишлено се чете напротив, превръщайки се в името на "Вартоломей." Доколкото Свети Вартоломей е основен враг и унищожител на Ариани = Хазари = хугеноти, когато се създава през XVII-XVIII век новата църква на "Светите" ариани, в писанията изрично е изключена биографична информация за подвизите на Свети Вартоломей в битките с арианите. Фактът за масово унищожение на ариани от Свети Вартоломей = Шарл IX Валоа "Псеглавц" е толкова важен, че това събитие е денят на победата над арианите, Раями е кръстен на светец Ам_Олаф_Раав(-а) <= а при обратно прочитане «Варфоломей». Между другото, дори официалната история потвърждава, че от XVII век, Шарл IX Валоа е считан за "религиозен фанатик" и лично призова за организирано унищожаване на хугенотите в "Деня на Св. Вартоломей."


https://sites.google.com/site/raabtaru/home/katalog-statej/pseglavcy-prodolzenie-2

Няма коментари:

Публикуване на коментар