Последователи

сряда, 20 януари 2016 г.

Значение на думата "Dream"




„Вървял един ден Конфуций из гората с учениците си много умислен и мълчалив. Те никога не го били виждали такъв, чудели се и накрая попитали какво има.
- Тази нощ сънувах, че съм пеперуда – отвърнал Конфуций.
Учениците се засмели:
- Какво толкова странно имало в това. Конфуций продължил:
- И сега вървя и си мисля дали пък в момента пеперудата не спи и не сънува, че е Конфуций….“



Vladimir Putin and Assad Dreaming of Obama


Какво е значението на думата "Dream"? Или нека започнем с това, че това е дума с дуалистичен характер, тя е хем сън, хем и мечта, следователно това предразполага към двоично тълкувание. Нека видим дефинициите на двете думи:




Мечта е силно и непреодолимо желание, идеализирана цел и стремеж към щастие. На някои езици думата съвпада с тази за сън.



Предполага се, че мечтите са присъщи предимно на младите хора. Такива хора са наречени мечтатели.




Съня е несъзнателно състояние, присъщо за повечето бозайници, птици, риби и за някои безгръбначни (като някои от хората) :D




Някои съществени разлики между тях са, че мечтата е предимно светло поляризирана, докато съня може да е добър, лош или и двете заедно. Което ме навежда на мисълта, че мечтата е нещо ограничено by default и е просто кристализирала форма на съня. Всяка една идеализация идва от ума и е стерилна по природа, това не важи за сънищата.



Мечтата е осъзнат процес, практикуван предимно в будно състояние, а съня е несъзнателен такъв (нямам предвид осъзнатото сънуване). Не е тайна, че мечтите на човек зависят от умствения му багаж, а сънищата не. И крайно ограничен човек може да сънува други светове и невероятни форми на живот, докато в мечтите си той няма как да прескочи даден basic праг.



Например Гошо Й.си мечтае за нова кола, къща и пари, а вечер сънува че е на Сириус-Б и разговаря с приказни създания. За него съня е лъжа, а мечтите - истина.




Ако Гошо успее да разшири съзнанието си ще забележи, че сънищата са по-истинни, а мечтите пълна глупост, която го държи в сивия коловоз. След „второ” разширение на съзнанието, той ще ревизира тези си виждания и ще установи, че сънищата са истински, а мечтите могат да бъдат много по-дълбоки и реализируеми от колкото някога си е представял,



т.е. колкото повече Гошо разширява своето съзнание ще установява, че се доближава все повече до Твореца, този който е създал всичко което Е, този който е най-добрият мечтател by the way.




Явно има някаква зависимост между това, че предимно младите хора мечтаят повече от възрастните и, че при младите сънят е по-добър. Повечето възрастни нямат тоя сън, които са имали и нямат тия мечти, който са имали. Това разбира се дължи на проблем със секрецията на мелатонина, който е медиатор, производен на серотонина. Той се съдържа в епифизата.


NoDoz For Buddah Statue

Неговата секреция е слаба през деня, а се увеличава на тъмно. От това можем да изведем твърдението, че на мечтите им трябва малко количество мелатонин, докато на сънищата им трябват по-големи дози от него, правете си сами изводите. Няма да споменавам за това, че точно епифизата синтезира DMT по естествен начин и на практика можете да минете в друга реалия посредством това вещество.




По тоя случай ви представям един интересен разговор между Терънс Маккена и бащата на LSD – Д-р Алберт Хофман, темата на разговора им е кое е по-доброто за Хофман от LSD и псилоцибина. Д-р Хофман е откривател на лизергиновата киселина, а в последствие успява да дефинира друго халюциногенно вещество – псилоцибин.




Онирологията е наука, която изследва сънищата (Onierology, oniero – “dream”, logy – „the study of”, на български „наука за сънищата”). Фактически обаче такава наука няма. Става въпрос за област на изследване, поделена между физиология, психология и психиатрия. Сънуването се определя в съвременната наука като второ състояние на съня или трето състояние на човешкото съществуване наред със съня и бодърствуването. В по-сбит вид можем да го наречем състояние „3Dream”



Ониро е анаграма на Орион, което на някакво ниво посочва взаимовръзката на сънищата с това съзвездие. В английската гематрия „Orion” е равно на 426, а „Dream” на 246, които на практика имат еднакъв сбор 12. И двете думи имат по 5 букви, което малко по-абстрактно може да бъде изразено като V+V=X, където Х е дуалността, понеже в него се вписват и двете V, само, че са противоположни. В тоя ред на мисли химично изписан, мелатонинът е „5-метокси-N-ацетилтриптамин”.




Думата „Dream” e анаграма на „Armed” (въоръжен), съдържащa в себе си по-малки анаграми като „REM”(дълбоката фаза на сън), „Red” (червено, активатор), “Mar” (oкеан, който има син цвят и е антагонист на червеното. "Червено/Синьо" пък са тъждества на "Бяло/черно". Явно от тук се корени идеята с използването на този комплекс в програмирането ), „МА” и „Dr.”, което е съкращението за „доктор”. Това е много интересно защото веднага прави синхроминистична връзка с романа на Стивън Кинг „Dr. Sleep” (Доктор Сън), в който главния герой е доктор, който още от малък има озарение, което в по-късен етап подтиска с алкохол. Когато обаче спира да пие, озарението се завръща (в реалния свят също употребата на алкохол е свързана с разстройството на съня). Това вероятно е свързано с аспект от живота на автора – Кинг, който както знаем също е бил алкохолик и в много от сюжетите си именно той е главния герой. Парадокс е, че повечето хора започват да злоупотребяват с алкохол именно заради това, че търсят някакво озарение. Което в по-късен етап води до тяхната деградация.



Примерите с такива известни хора са безчет, или е наркотик или алкохол (който също е наркотик, само, че легален). И отново: Dr. Хофман. Другото забавно нещо е, че по-средата на думата можем да видим и това „ЕА” – Dr-EA-m. In fact EA is EALL!




Мантрата „Кеep dreaming!” също може да бъде дуално тълкувана – „Продължавай да мечтаеш!” / „Продължавай да спиш!”.



И двата модела са валидни и никой от тях не е грешен, всичко зависи от това какъв избор ще направи наблюдателя.




Започнах този текст с идеята да съумея по някакъв начин да разархивирам значението на думата „Dream”, съобразно взаимовръзките. Tова което видях бе този модел:

D……imension…..Rea…..l……m





Това е разахривирания вид „Dimension Realm”, което на български звучи малко простовато, но е нещо от сорта на “Измерение от друга реалия/царство/област”.



Трудовете на Карлос Кастанеда идеално описват сънуваческите измерения и реалности. Но може би въпроса е „защо стигам до този извод?” Веднага давам резонен отговор, тъй като символите са архетипно-компресирани ядра, то е логично и думите, произлизащи от тях да имат (макар и по-слабо изявени) такива характеристики. В много от случаите една дума е компресиран модел от, да речем, съвкупност от 2-3 или повече термина. От тук пък бих затвърдил това дори фактически – имаме наличието на „акронима”, който както знаете (or not) е вид абревиатура, която е образувана от началните звуци (букви) на съставляващите я думи и която се чете слято като една дума, а не буква по буква.


Barack Obama the Sleeping Gallery Security Guard, AND LONG SOROS



Думата „МВР” е акроним на Министерство на Вътрешните Работи. Ако искаме да съкратим или дори да елиминираме самият акроним използваме лого, което както се досещате сами е отново символ, от който пак можем да разархивираме цялата информация по обратния път (BACKWARD): Символ/лого -> Акроним -> Цели думи -> Цялостно описание. Backward също както Forward е също много интересен процес, Let`s see:



http://budha2.blog.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар