Последователи

сряда, 5 август 2015 г.

Двеста доказателства че Земята не е Spinning Ball - 2ч.

         






51) Антарктида е най-студеното място на Земята, със средна годишна температура от около -57 градуса по Фаренхайт, и рекордно ниското ниво от -135,8! Средната годишна температура на Северния полюс обаче е сравнително топла 4 градуса. През цялата година температурите в Антарктика варират по-малко от половината от сумата при сравними арктическите ширини. Районът Северна Arctic се радва умерено топло лято и управляеми зими, докато Южна антарктическа региона дори не загрее достатъчно, за да се стопи вечен сняг и лед. На накланяне, клатушка, а топката-Earth се върти равномерно около Слънцето, Арктика и Антарктика температурите и сезоните не трябва да се различават толкова много. 52) Исландия на 65 градуса северна ширина е дом на 870 вида местни растения и изобилие различни животински живот.Сравнете това с Острова на Грузия в само 54 градуса южна ширина, където има само 18 вида местни растения и животински живот е почти несъществуващо. В същата географска ширина като Канада или Англия в северната част, където гъсти гори на различни високи дървета в изобилие, скандален Капитан Кук пише на Грузия, че той не е могъл да се намери един единствен храст достатъчно голям, за да се направи клечка за зъби! Кук пише: "Не е едно дърво беше да се види. Земите, които се намират на юг са обречени по природа се с непрекъснато frigidness - никога да усетите топлината на слънчевите лъчи; чиято ужасно и грубо аспект имам не думи да се опише. Дори и морски живот е рядка при определени парцели огромна степен и морския птицата рядко се наблюдава летящ над тези самотни отпадъци. Контрастите между границите на органичен живот в Арктика и Антарктика зони е много забележителни и значими. "




53) В местата на сравнима ширина Северна и Южна, Слънцето се държи много по-различно, отколкото би по предене топка Земята, но как точно би трябвало върху плоска Земя. Например, най-дългите летни дни на север от екватора, са много по-дълги от тези на юг от екватора, а най-късите зимни дни North от екватора са много по-къси от най-късите юг от екватора. Това е необяснимо за равномерно предене, клатушка топка Earth но пасва точно на плоския модел със Слънце, пътуващо кръгово над и около Земята от Tropic да Tropic. 54) На местата на сравнима ширина Северна и Южна, изгрев и залез се случи много по-различно отколкото те биха по предене топка, но как точно те ​​трябва на равна Earth. В Северна изгрев и залез дойде бавно и продължи много по-дълго, отколкото на юг, където те идват и си отиват много бързо. Някои места в Северна здрача може да продължи повече от час, докато при сравними южните географски ширини в рамките на няколко минути на слънце напълно изчезва. Това е необяснимо за равномерно движение, клатушка топка Земята, но е точно това, което се очаква на плоска Земята със Слънцето пътува по-бързо, по-широки кръгове над Юга и по-бавно, по-тесни кръгове над Севера.








55) Ако кръговете Слънцето над и около Земята на всеки 24 часа, постоянно пътуващи от Tropic да Tropic на всеки 6 месеца, то следва, че, централен район Северна ежегодно ще получава много повече топлина и слънчева светлина, отколкото Южното периферен регион. Тъй като Слънцето трябва да помете по-голямата Southern региона в същите двадесет и четири часа тя трябва да мине по-малък северен регион, преминаването му трябва непременно да бъде пропорционално по-бързо, както добре. Това напълно обяснява разликите в Арктика / антарктически температури, сезони, продължителността на дневната светлина, растенията и животинския свят; това е причината за Антарктика сутрин зората и вечер здрач са много рязко в сравнение със Севера; и това обяснява защо много летните нощи арктическите Слънцето не залязва на всички!




56) "Midnight Sun" е Arctic явление срещащо се ежегодно по време на лятното слънцестоене, когато в продължение на няколко дни направо наблюдател значително достатъчно далеч на север, да гледа Слънцето пътува кръгове над главата, възходящи и низходящи в небето през целия ден, но никога не напълно настройка за нагоре на 72+ часа! Ако Земята всъщност са виене на земното кълбо, въртяща се около Слънцето, единственото място, където такова явление като Midnight Sun може да се наблюдава ще бъде на полюсите. Всяка друга гледна точка от 89 градуса ширина надолу можеше никога, независимо от наклона или наклон, виж слънцето в продължение на 24 часа без прекъсване. За да видите Слънцето за цяла революция на предене глобус в точка, различна от полюсите, вие ще трябва да се търси чрез мили и мили от суша и море, за част от революцията!





57) Създаването на твърди Midnight Sun има опит в Антарктида, но те удобно не разполагат с никакви ненарязани видеоклипове, показващи това, нито пък да позволи на независими изследователи да пътуват до Антарктида по време на зимното слънцестоене, за да се провери или опровергае тези твърдения.От друга страна, съществуват десетки ненарязани видеоклипове публично достъпни, показващи Arctic Midnight Sun и е проверено, отвъд всякаква сянка на съмнение.






58) Royal белгийското географско дружество в своята "Expedition Antarctique Belge," записано, че по време на най-тежката част на Антарктика зимата, от 71 градуса южна ширина нататък, слънцето залязва на 17 май и не се вижда над хоризонта отново до юли 21-ви! Това е в пълно противоречие с теорията на топката-Earth, но лесно се обяснява с модела на плоска Земя. The Midnight Sun се вижда от голяма надморска височина в екстремни северните ширини по време на летните арктически защото Слънцето, при своето вътрешно-най-цикъл, се обикалят достатъчно плътно около полярната центъра, че да остава видима над хоризонта за някой при такава температура на наблюдателя.По същия начин, в екстремните южни ширини по време на летните арктически, Слънцето напълно изчезва от погледа за повече от два месеца, защото има в Северна Тропика, най-вътрешната-най дъгата на своя бумеранг пътуване, Слънцето се обикалят Северна центъра твърде плътно, за да се види от Southern обиколката.






59) Цитирайки Gabrielle Henriet, "Теорията за въртенето на Земята може веднъж завинаги да бъде определено изхвърлят като неизпълним като посочи следната невнимание. Тя се казва, че въртенето отнема двайсет и четири час и че скоростта му е еднакво, като в този случай, е задължително, дни и нощи трябва да имат еднаква продължителност от дванадесет часа на цялата година. Слънцето следва неизменно се издигне на сутринта и да зададете вечер по едно и също време, в резултат на което тя ще бъде най-равноденствие всеки ден от 1 януари до 31-ви декември.Човек трябва да спрем и да помислим върху това преди да каже, че Земята има движение на въртене. Как работи системата за гравитацията сметка за сезонните промени в дължините на дни и нощи, ако земята се върти с равномерна скорост по двайсет и четири часа !? "






60) Всеки, може да докаже, че морския хоризонт е идеално прав и цялата Земя е идеално равна използвайки нищо повече от едно ниво, стативи и дървена дъска. По всяко надморска височина над морското равнище, просто фиксира дълго 6-12 крак, гладък, равен борда по ръба на стативи и наблюдавайте силует от нивото на очите зад него. В далечния хоризонт, винаги ще се приведе в съответствие перфектно паралелно с горния ръб на дъската. Освен това, ако се движат в полукръг от единия край на дъската до другия като същевременно спазват хоризонта над горния ръб, вие ще бъдете в състояние да се проследи на ясни, плоски 10-20 мили в зависимост от надморската височина. Това би било невъзможно, ако Земята е глобус с 25 000 мили в обиколката;хоризонта ще се приведе над центъра на дъската, но след това постепенно, забележимо спада към краищата. Само на десет мили от всяка страна ще се налага да бъде лесно видима кривина 66,6 фута от всеки край до центъра.






61) Ако Земята всъщност е една голяма топка 25000 мили в обиколката, на хоризонта ще бъде значително по-извити дори при морското равнище, и всичко на или приближаването на хоризонта ще се появи, за да наклоните назад леко от вашата гледна точка.Далечни сгради по протежение на хоризонта всички ще изглеждат като облегнат кули на Piza отстъпи от наблюдателя. A балон с горещ въздух като на разстояние след дрифтинг постоянно далеч от теб, върху топката-Earth бавно и постоянно ще се появи, за да се облегнете назад все повече и повече на по-далеч той лети, на дъното на коша изниква постепенно възприемат като горната част на балон изчезва от погледа. В действителност обаче, сгради, балони, дървета, хора, нищо и всичко е под прав ъгъл на земята / хоризонта остава така, независимо от разстоянието или височината на наблюдателя.






62) експерименти Samuel Rowbotham е в Стария Bedford ниво доказват категорично, вода канал да бъде напълно плосък над 6 мили участък. Първо той стоеше в канала с телескопа си проведе 8 инча над повърхността на водата, а след това си приятел в една лодка с 5 метрово знаме мина на 6 мили разстояние. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката на 6 мили участък от вода е трябвало да се състои дъга точно 6 фута висок в средата, така че цялата лодка и знамето трябва да има в крайна сметка изчезна, когато в действителност цялата лодка и знамето остава видима на същата височина за цялото пътуване.





63) Във втори експеримент д-р Rowbotham поставена знамена 5 фута високи по протежение на бреговата линия, един на всеки маркер мили. След това, използвайки неговия телескоп, монтиран на 5 фута точно зад първото знаме погледна през върховете на всички шест знамена, които, подредени в идеално права линия.Ако Земята беше една топка 25000 мили в обиколката на знамената е трябвало да прогресивно потопени надолу след първото установяване линията на погледа, а вторият би слязъл осеминч, 32 инча за третите, 6 фута за четвъртата, 10 фута 8 инча за пето, и 16 фута осеминч за шеста.





64) Цитирайки "Earth Не Globe!" От Самюел Rowbotham, "Известно е, че на хоризонта в морето, независимо от разстоянието може да се разшири до отдясно и отляво на наблюдателя на земята, винаги се появява като права линия. Следващият експеримент е опитал в различни части на страната. В Брайтън, на възвишение в близост до хиподрума, два полюса бяха фиксирани в земята шестярд един от друг, и точно срещу морето. Между тези полюси ред бе опъната успоредно на хоризонта. От центъра на линията на мнение, обхванати не по-малко от 20 мили всяка страна вземане на разстояние от 40 мили. Кораб се наблюдава ветроходство директно на запад; линията отрежете такелаж малко над фалшборда, които го правеха в продължение на няколко часа или докато плавателният съд е плавал цялото разстояние от 40 мили.Корабът идва в поглед от изток ще трябва да се изкачи наклонена равнина за 20 миля, докато не пристигна в центъра на дъгата, откъдето тя ще трябва да се спуска за същото разстояние.Площадът на двадесет мили, умножена по 8 инча дава 266 фута като количеството на кораба ще бъде под линията в началото и в края на 40-те мили. " 65) Също така Цитирайки Dr. Rowbotham, "На брега в близост до Ватерло, на няколко мили на север от Ливърпул, добър телескоп е фиксирана, на височина 6 фута над водата. Тя е насочена към голям параход, просто напускане на река Мърси и отплава до Дъблин. Постепенно мачта-ръководителят на отдръпването на кораба се приближи до хоризонта, докато, най-после, след като е изтекъл повече от четири часа, той изчезна. Обикновената скоростта на плаване на Дъблин параходи беше напълно осем мили в час; така че на кораба ще бъде най-малко трийсет и два милиона мили далечна, когато мачтата главата стигна до хоризонта. На 6фута на надморска височина на телескопа ще изисква тримиля да бъде приспаднат за изпъкналост, която ще остави двадесет и девет милиона мили, площада на която, умножена по осем инча, дава 560 фута; приспадане на 80 фута е височината на основната-мачтата, и ние откриваме, че според учението на закръгленост, на мачтата-ръководителят на Outward Bound парахода би трябвало да е 480 фута под хоризонта. Много други експерименти от този вид са били направени при на морски параходи, и винаги с резултати изцяло несъвместими с теорията, че Земята е кълбо. "66) Д-р Rowbotham провежда няколко други опити с телескопи, нивелира, sextants и " теодолит, "специални прецизни инструменти, използвани за измерване на ъгли в хоризонтални или вертикални равнини. Чрез позиционирането им на равни височини, насочени към взаимно последователно той се оказа отново и отново на Земята, за да бъде идеално равна на километри без нито един инч на кривина. Неговите открития, причинени доста се разбърква в научната общност и благодарение на 30 години усилията му, формата на Земята се превърна в гореща тема на дебат в началото на деветнадесети век.







67) Разстоянието от другата страна на Ирландско море от Острова на Douglas Harbor Man да Head Great ORM в Северен Уелс е 60 мили. Ако Земята е кълбо след това на повърхността на водата между тях ще се формира 60 мили дъга, центъра извисяващи 1 944 фута висок от бреговата ивица в двата края. Той е добре известен и лесно проверимо, обаче, че в ясен ден, от скромно надморска височина от 100 фута Head Великата ORM е видим от Douglas Harbor. Това би било напълно невъзможно за един свят на 25 000 мили. Ако приемем, че 100 подножието височина причинява хоризонта да се появи около 13 мили, на 47 мили останалите означава Welsh крайбрежие все още трябва да падне невъзможна 1472 фута под линията на погледа!






68) Philadelфийският хоризонт се вижда ясно от Apple Pie Hill в New Jersey Pine Пущинака 40мили далеч. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, факторинг в 205 стъпалото котата на Apple Pie Hill, силует Philly трябва да остане добре скрити зад 335 фута на кривината.





69) Силуета на Ню Йорк се вижда ясно от Bear Mountain Хариман State Park е на 60 мили разстояние. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, за преглед от срещата на върха 1283 стъпалото Bear Mountain е, определящ разстоянието Питагоровата теорема до хоризонта е 1,23 пъти на корен квадратен от височината във футове, силует NYC трябва да бъде невидим зад 170фут при извита Земя ,





70) От Rock Вашингтон в Ню Джърси, най-просто 400 стъпалото надморска височина, е възможно в ясен ден, за да видите силуети на двете Ню Йорк и Филаделфия в противоположни посоки в същото време обхваща общо разстояние от 120 мили! Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, и двете от тези силуети трябва да се крие зад над 800 фута на кривината на Земята.





71) Често е възможно да се види Chicago силует от морското равнище 60 мили далеч отвъд езерото Мичиган. През 2015 г., след като фотографа Joshua Новицки снима това явление няколко новинарски канали бързо заявиха, снимката му да бъде "най-високо мираж", атмосферно аномалия, причинена от температурна инверсия. Докато те със сигурност направи случи, силует въпросната беше изправена дясното крило, и ясно се вижда разлика мъгляво илюзорен мираж, а на топка-Earth 25 000 мили с обиколка трябва да са 2400 фута под хоризонта.





72) 16 Октомври 1854 в-к Times съобщава посещението на кралицата да Great Гримсби от запис Hull те са били в състояние да видите 300 метрово док кула от 70 мили разстояние. На топка-земни 25000миля в обиколката, факторинг им 10 крак Кота над водата и височина 300 стъпалото на кулата, на 70 мили на док кулата трябва да са останали един цял 2600 фута под хоризонта.73) През 1872 г. капитан. Gibson и от екипажа, плаване на кораба "Thomas Wood" от Китай до Лондон, съобщиха виждайки съвкупността от St. Helena Island в ясен ден от 75 мили разстояние. Факторинг в тяхната височина по време на измерването на една топка-земни 25000мили с обиколка, беше установено на острова е трябвало да бъде 3650 фута под тяхната линия на очите. 74) От Генуа, Италия, на височина само на 70 фута над морското равнище, остров Gorgona често може да се види 81 миля разстояние. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, Gorgona трябва да бъдат скрити зад 3332фута на кривината.




75) От Генуа, Италия, на височина само на 70 фута над морското равнище, на остров Корсика често могат да се видят 99 мили разстояние. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, Корсика трябва да падне 5 245 фута, почти цяла миля под хоризонта.





76) От Генуа, Италия 70 фута над морското равнище, на остров Капри 102 мили далеч често могат да се видят, както добре. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, Капри винаги трябва да остават скрити зад 5605 фута, с течение на една миля от трябвало кривина.





77) Също така от Генуа, за ярки ясни дни, остров Елба може да се види невероятните 125 мили далеч! Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, Елба трябва да бъде завинаги невидими зад 8770 фута на кривината.





78) От Анкоридж, Аляска на височина 102 фута, на ясни дни Mount Foraker може да се види с невъоръжено око 120миля далеч. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, срещата на върха на планината Foraker е 17400 трябва да се облегнат далеч от наблюдателя, обхваната от 7719 фута на извити Earth. В действителност, обаче, цялата планина може да бъде доста лесно да се види стои прав от основата до върха.





79) От Анкоридж, Аляска на височина 102 фута, на ясни дни Mount McKinley може да се види с невъоръжено око от 130 миля разстояние. Ако Земята беше една топка 25 000 мили в обиколката, на срещата на върха на стъпалото 20320 Mount McKinley трябва да се облегнат далеч от наблюдателя и почти половината обхванати от 9220фута на извити Earth. В действителност, обаче, цялата планина може да бъде доста лесно да се види стои прав от основата до върха.




80) В Chambers "Journal, февруари 1895, един моряк в близост до остров Мавриций в Индийския океан, съобщават, че са видели кораб, който се оказа невероятните 200 мили далеч! Инцидентът причини много разгорещени дебати в морски кръгове по времето, набира допълнително потвърждение в Аден, Йемен, където друг свидетел съобщава виждат липсва Bombay параход от 200 миля разстояние. Той правилно посочва точният вид, местоположението и посоката на парахода всички по-късно потвърдена и потвърди правилно от тези на борда. Такива наблюдения са абсолютно необясними, ако Земята всъщност са една топка 25000 мили наоколо, като кораби 200 мили далечна ще трябва да падне на около пет мили по-долу линия на очите! 81) Разстоянието от които различни фар за мъгла от цял свят са видими в морето далеч надвишава това, което може да се намери на една топка-земни 25000миля в обиколката. Например, Дюнкерк Светлината в Южна Франция на надморска височина от 194 фут е видима от лодка (10 фута над морското равнище) 28 миля разстояние. Сферични тригонометрията диктува, че ако Земята е кълбо с дадената кривината на 8 инча на миля квадрат, тази светлина трябва да бъдат скрити 190фут под хоризонта.





82) The Port Nicholson Светлината в Нова Зеландия 420 фута над морското равнище и се вижда от 35 мили където трябва да бъде 220 фут под хоризонта. 83) Egerö Светлината в Норвегия е 154 фута над пълноводен и видими от 28 статут мили, където трябва да бъдат 230 фута под хоризонта. 84) Светлината в Мадрас, на площада, е на стойност 132 фута висок и видими От 28 мили, където тя трябва да бъде 250 фута под линията на очите. 85) Cordonan Light на западния бряг на Франция е 207 фут високо и видно от около 31 мили, където трябва да бъде 280фут под линията на очите. 86) Светлината на нос Bonavista, Нюфаундленд е 150 фута над морското равнище и се вижда при 35 мили, където трябва да бъде 491 фут под хоризонта. 87) фар камбанария на Parish Church St. Botolph в Бостън е 290 фута висок и видими от над 40 мили, където трябва да бъдат скрити пълни осемстотинфут под хоризонта! 88) Остров Уайт фара The в Англия е 180 фута висок и може да се види до 42 мили, а разстоянието, на което съвременните астрономи казват, светлината трябва да пада 996фут-долу линия на очите. 89) фара на нос L'Иглен в Южна Африка е висок тридесет и три фута 238 фута надморска височина, и може да се види повече от 50 мили. Ако светът беше глобус, тази светлина ще падне 1400 фута под линията на наблюдател, от поглед. 90) Статуята на свободата в Ню Йорк стои 326фута над морското равнище и в ясен ден може да се види, доколкото е 60 миля разстояние. Ако Земята беше глобус, това би поставило Lady Liberty в невъзможните 2074 фута под хоризонта





91) Фарът в Порт Саид, Египет, на височина само шестдесетфут е видял една изумителна 58 мили далеч, където, според съвременната астрономия тя трябва да бъде 2 182 фута под линията на погледа! 92) шпил на Notre Dame Антверпен щандове 403 фута високи от подножието на кулата с Страсбург измерване 468 фута над морското равнище. С помощта на телескоп, корабите могат да бъдат разграничени на хоризонта и капитани декларират те могат да видят катедралния кула от невероятните 150 мили далеч. Ако Земята беше глобус, обаче, на това разстояние на кулата трябва да бъде цяла миля, 5280 фута под хоризонта!





93) Канал The Гергьовден между Holyhead и Kingstown Harbor близост Дъблин е на 60 мили. Когато половината път в цялата пътнически ферибот ще забележите, зад тях светлината на Holyhead кея, както и пред тях светлината Poolbeg в Дъблин Bay.The Pier Holyhead светлината е 44 фута висок, докато Poolbeg фар 68 фута, следователно кораб в средата на канала, на 30 мили от двете страни стои на палубата 24 фута над водата, може ясно да види и двете светлини. На топка Earth 25000 мили в обиколката, обаче, двете светлини трябва да бъдат скрити доста под двете хоризонти от над 300 фута!




94) От високопланинския близо Portsmouth Harbor в Хемпшир, Англия погледна Spithead на остров Уайт, цялата база на острова, където дойде водата и земята заедно композира съвършено права линия 22 статут мили дълга. Според теорията за топката-Earth, на остров Уайт трябва да откаже 80 фута от центъра на всяка страна, за да отчете необходимата кривина. Кръстосаните космите на добра теодолит насочени там, обаче, многократно са показани на земя и вода линията да бъде перфектно ниво.






95) В ясен ден от високопланинския близо Douglas Harbor на остров Ман, по цялата дължина на брега на Северен Уелс често вижда ясно с невъоръжено око. От гледна точка на Ейр, при устието на река Дий да Holyhead включва участък на петдесет мили която също е многократно установено, че е напълно хоризонтално. Ако Земята всъщност имаше изкривяване на осем инча на миля квадрат, като НАСА и съвременната астрономия претенция, дължината на 50мили от Welsh крайбрежие виждали по протежение на хоризонта в Ливърпул Bay ще трябва да намалее от централната точка на лесно откриваеми 416фут на всеки страна!96) От "100 Доказателства Земята не е Globe" от Уилям Carpenter, "Ако вземем едно пътешествие надолу залива Чесапийк, през нощта, ще видим" светлината "изложени в Island Шарп за един час преди парахода стигне до него. Ние може да заеме позиция на палубата, така че отпадна от страна на кораба ще бъде в съответствие с "светлината" и в линията на зрението; и ние ще открием, че в цялото пътуване светлината няма да се различават в малка степен в очевидната си надморска височина. Но, да кажем, че на разстояние от тринадесетмиля е премества, "теория на" астрономите кривина "изисква разлика (един или друг начин!) В очевидната котата на светлината, на 112фута осем инча! Тъй като, обаче, не е разлика от breadths 100 косата си, ние имаме един обикновен доказателство, че водата на залива Чесапийк не е извита, което е доказателство, че Земята не е земното кълбо. "97) на НАСА и съвременната астрономия кажа Земята е една гигантска топка наклонена назад, клатушка и предене 1000mph около централната си ос, пътуващи 67000mph кръгове около Слънцето, спираловидно 500000mph около Млечния път, а цялата галактика ракетите смешна 670000000mph през Вселената, с всички на тези движения, произхождащи от предполагаем "Big Bang" cosmogenic експлозия преди 14 милиарда години. Това е общ сбор от 670568000mph в няколко различни посоки всички ние уж превишена скорост по протежение едновременно, все още никой не е виждал, филц, чух, измерено или доказано нито едно от тези предложения да съществува каквато. 98) NASA и модерна астрономията кажа Polaris, звездата North Pole, е някъде между 323-434 светлинни години, или около 2 квадрилиона мили, далеч от нас! Първо, имайте предвид, че е между 1.938.000.000.000.000 - 2.604.000.000.000.000 мили правят разлика от 666,000,000,000,000 (над 600000000000000) мили! Ако съвременната астрономия дори не могат да се споразумеят за разстоянието до звездите в рамките на стотици трилиони километри, може би тяхната "наука" е погрешна, и техните нужди теория повторно разглеждане. Въпреки това, дори и да ги предоставят на своите неясно далечни звезди, е невъзможно за heliocentrists да обясняват как Polaris успява да остане винаги перфектно подравнени права над Северния полюс през целия различни твърдяното накланяне на Земята, клатушка, въртящи се и въртящи движения.






99) Погледнато от една топка-Earth, Polaris/Полярната звезда, разположена непосредствено над Северния полюс, не трябва да се вижда навсякъде в Южното полукълбо. За  да се види 
Polaris от Южното полукълбо на  кълбовидната Земя, наблюдателят би трябвало да търси някакъв по специален начин  "през ​​свят," много мили от сушата  и морето, ще трябва да бъдат прозрачни. Polaris може да се види, обаче, до над 20 градуса южна ширина. 100) Ако Земята беше една топка,  Южния кръст и други южни съзвездия всички ще бъдат видими в същото време от всяка дължина на същата географска ширина, какъвто е случаят в на север с Polaris и околните съзвездия. Голямата Мечка / Minor и много други може да се види от всеки Северна меридиан едновременно, докато на юг, съзвездия като Южния кръст не могат. Това доказва Южното полукълбо не се "се обърна по" както в модела на топката-Earth, а просто разтягане далеч навън от централната точка Северна както в модела плосък Earth.                                                                                                                                                                                                                  
   http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html                                      

Няма коментари:

Публикуване на коментар