Последователи

петък, 2 януари 2015 г.

Демонизирането на Телецът(Баал/Бял, Молок/Млек) от южняшките змии

naga vs. go



Объркването на Индо-Европейците, която в преобладаващата си част са РИМСКИ християни идва от Библията - старозаветната и част-Тората нанагите идещото от Лемурия(юг и запад).
Оттук идва и объркването, че Слънчевият култ бил " кървави жертвоприношения" от нагите от Патала-лока(Маи и Ацтеки!).



ТОВА, КОЕТО E ПРИСЪЩО ЗА НАГИТЕ - КЪРВАВИ ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ, СА ГО ПРИДАЛИ НА АРЙАНИТЕ ОТ  СЕВЕР И ИЗТОК, демонизирайки девите до степен, до която са самите те-йудете!

Нека да разгледаме религиозната ФАНТАЗИЯ на нагите от юг, предадена в Тората на йудеитедемонизрайки Телецът, свещеното животно на АРйаните от Север и Изток.

Илюстрация на Молох(Баал) от 18 век  сл. Хр.в Германия
"Der Götze Moloch" т.е. "Молох, фалшивият Бог".
Молох- от неизвестни автор и дата
в съвременната "Уики" на български.
представен, като "горящ деца" в пещта си

Ествествено- 18 век след Христа, Германия е превзета от Абрахамските религии- йудаизъм и Римско християнство. Те са обсебени от Яхве( дух Йах/Ах), който сам се разкрива в библията, че ще заблуди, тези, които вярват в него.

"Извинението" на южняшките наги, настъпващи от юг за зверствата от Старият завет е "езическият бог"- северосемитският "Баал"(Молох), който бил "езически"(с форма). Ненавистта на нагите към Богът и девите се изразява във факта, че само в  Абрахамските религии се среща понятието "идол", като вид "жигосване" на тези, които не следват паднали духове в гуната на мрака-ТАМАС.

Съществуват доказателства, че ивритът е "развален Ведически Санскрит"(самата им азбука произлиза от т.нар. Баалит, която нахлуващите наги заварват на територията на Ханаан(Палестина, Баале-стин).
Както знаем, думата "баал" значи "сила" на Санскрит, а "бел"-"силен". В АРйанските(Индо-европейските езици) са останали асоциации съответно с "бял" и "красив"(belle)и бик.
Асоциирано със Славянската думата к-расно(букв. "към расово"...става дума за "раса"- Санскр. "вкус", т.е.- "из-кустно", "с вкус"...) думата "красно"(красиво) се асоциира с червеният цвят(цвета на Брахма), с руменини по бузите от здраве, червеникава коса, т.нат.- става дума за вкус на Северните народи!!)


В българския език, етимологично, "тяло" идва от Телец, "бит" и Бог идват от Бик и "воля"-от Вол.
Ентомологията на думата "БЪЛГ-АРИН"/  "БАЛ-ХАРА" значи именно "ТЕЛЕ+КОЗА(ЯРЕ/АРЕ)"(бикът Нанди+Шива).
 "БААЛ"  н Санскрит е едновременно "бял", "сила"("бел"-"силен") и "бик".  
Bulk и Bull са Англ. съответки. На днешен Хинди(което НЕ Е еквивалентен на Санскрите "бял"/"baile"). 
Преводите на световните езици основно около "Баал(Бик)" и "Тур"(T-Aur). Първото идва от АРйаните, втoрото-от Тураните(ПЪРВИТЕ упаднали Арйани, от Средна Азия-Тюрките).  
На Арйански "светлина е "ру"-ru (रु), а на Турански е "ур"(nur).  Дори на съвременен Турски "bull" се пише  "boğa",близо до Бхагават(Бога), но  се произнася-БОА.
В Германските езици Stier- S-tier( буквално-"S-звяр", звяр, животно е Tier(Tyr) асоциирано със змия-"S" ) е навлязло от Латинското "терра" за "Земя". Най-чист, без примеси от латински, от Германските езици е съвременният Исландски. Всъщност,  Тир идва от "Тур"- "Т-Ур"- "Земна Светлина", тъй като "Тау" е знакът за "Земя". Всъщност английското "Boss" за "Шеф" иде от една от латинските думи за Крава- Bos, която е по-близко до Арйанският. Другата-ταύρος  Таврос(Еллинската) T-Aura, е Тура-нска
Започва ли с "Б" е Арйанска, започва ли с "Т" е Туранска.
Интересно е да се знае, че в Арабският иде от думата за "КРАВА" - БАК-АРА., въпреки, че Арабите са наследници на Турани.  На съвременен хинди "крава" е Gāya- "Гея", но на Санскр е "го"(го-веда). Оттука евр. "гой"-мн.ч. "гоим" при яхудите, дето ни наричат нас, АРйАните.

Точният превод на "ХАР" е  "ЗЕМЯ" и "ПРИТЕЖАТЕЛЯТ И". "хАРийците" не са нищо друго освен ПЪРВИТЕ-primeval ЗЕМЛЯНИ(нямащи нищо общ с ПЪРВОБИТНИТЕ-"primitive" земляни). На Санскр. "божествена любов" е ПРЕМА.




Ивритът дава "свой" превод на "господар", а Балат- "господарка":
Baʿal, (bāʾ-ʿayn-lām), is a Semitic word signifying "The Lord, master, owner (male), keeper, husband". Cognates include Standard Hebrew (Bet-Ayin-Lamedבַּעַל / בָּעַלBáʿalAkkadian Bēl and Arabic بعل. The feminine form is Baʿalat (Hebrew בַּעֲלָה BaʕalahArabic بعلـة baʿalah) signifying "lady, mistress, owner (female), wife".
Но се вижда, че дори в Акадийският, който е смесица със семитски и Арйанкси смисълът се е запазил както в Латинският - "Belle"- "хубав", "красив".
Санскр. "пашу"(पशु) значи  животно(animal)",едър рогат добитък"(cattle).
Бълг. дума "пАша".
От тук иде "пасторален" и пастир, пастор.
Санскр. "go" गाय е крава(cow)го-ведо.

Другата дума за Индо-Европейският Баал- 'Молокх" има корен в думата "мляко", храната идеща от свещеното за АРйаните животно-кравата, aсоциирано със съзвездието "Телец".
Angl.Sax.- "meolk", "meoluk", Got. "miluk", Teut.- "MELKI", "MALK".
Germ(Deutch).- "Milch", Dutch- "melk", Nor -"melk" Swed.-"mjölk", Dan- "mælk", Ice.-"mjólk", Рус.-"молоко", Сръбски-"млеко", Гръцки е "гала"(γάλα), но глаголът "доя" е "амелго"/αμέλγω, армего(αρμέγω).
Еврейския деструктивен огън(на Шива и Ананта Шеша), предназначен "за всички земни царе".
Обаче, паразитният иврит си има "друго СВОЕ обяснение"- "Молох" значело "цар"! Вярно но цар на девите, докато дух Йах е цар от нагите (Виж предната публикация "Някои астрални аспекти на "Новият Световен Ред" : 
The Hebrew letters מלך (mlk) usually stand for melek 'king' (Proto-Northwest Semitic malku) but when vocalized as mōlek in Masoretic Hebrew text, they have been traditionally understood as a proper name Μολοχ (molokh(Proto-Northwest Semitic Mulkuin the corresponding Greek renderings in the Septuagint translation, in Aquila, and in the Middle EasternTargum. The form usually appears in the compound lmlk. The Hebrew preposition l- means "to", but it can often mean "for" or "as a(n)". Accordingly one can translate lmlk as "to Moloch" or "for Moloch" or "as a Moloch", or "to the Moloch" or "for the Moloch" or "as the Moloch", whatever a "Moloch" or "the Moloch" might be. We also once find hmlk 'the Moloch' standing by itself.


И ето как "папагалите на йудеите"- БИБЛЕЙСКИТЕ християни изобразяват "Молох"(Млек):



Баал/Бял(Молок/Млечен) се асоциира с Брахма,  виж публикацията - "АРйанскиятдев", и както след малко ще проследим- в Библията(Тората- "Петокнижието на Мойсей", заповедите на дух Йах са отправени за нахлуващите от юг наги към земите на Арйаните на север.)

Според  първата глава на "Битие" на библията, Аврам(Ибрахим)прото-патриарх за йудеизъм, библейско християнство и ислям, преди да коли овни в името на незакланият си първороден син -Исаак,  е заклал ТЕЛЕ с което е "нагостил", своят, иначе "МОНО- бог" преди жена му да зачене Исаак:

1. След това Господ се яви на Авраама при Мамвриевите дъбове, когато той седеше при входа на шатрата си в горещината на деня.
2. Като повдигна очи и погледна, ето, трима мъже стояха срещу него; и като ги видя, затече се от входа на шатрата да ги посрещне, поклони се до земята, и рече:
.............
7. А Авраам се затече при чердата, взе едно младо, добро теле и го даде на слугата, който побърза да го сготви.
8. После взе масло, мляко и сготвеното теле, та сложи пред тях; и той стоеше при тях под дървото, докато те ядяха.
Битие 18






Змийското "яхве" vs Арйанското Теле


"Идолът на Златният Телец"
Желанието на йудеите, продиктувано от нагите, да колят и да ядат месо е толкова огромно,
че те ИЗФАБРИКУВАТ историята за уж "равратените израилтяни"(???), които са били
евреи в Египет и са мигрирали към Ханаан, но били "развратени" с това, че  се
"кланяли на Златният Телец"(удобен претекст да се наклепа символът на Телецът!!),
но принасяли всеизгаряния на телета!!! Интересно разбиране за "идолизиране"!
Примерно, ако моят идол е синът ми-аз трябва да го заколя!
Това "извинение" на йудеите с историята със "златният телец" в Синай им служи, като
извинение за избиването на коренното туземно население, което заварват в Ханаан(интересно, защо
наричат тази земя "Израел" и до ден днешен?!?).
Като им разрушват култовите, смятайки, че трябва да се разбира под "жертвеник" -
"приспособление за колене на крава" ("златен телец")
За това те фабрикуват тази история с която завоюват 2 неща за Аврамическите религии:
1) Елиминиране на символът на Телецът, защото е "идол"
2) Запазване на кървавите жертвоприношения- Агнец, Телец- всичко "диетично" под ножа
А?!-Да не забравя- и "идолът Исус Христос"- той трябва да умре, чрез колене!
Така Агнецът, макар и заклан и изяден е "непобедим"! 
Така казал дух Йах/Ах !!

Думата "Арйанско" може да се окаже "Ханаанско", дори "Египетско". Но в никакъв случай Арйаните не прявят "златно теле"-идол и после ДА КОЛЯТ ЖИВИ ТЕЛЕТА, като "приношение към този идол". Това е йудейска ФНАТАЗИЯ, стъкмена, като сценарий на йудеите, като са взаимствали реален момент- ТЕЛЕЦЪТ, като Свещено АРйанско животно ийудейска представа за жертвоприношение- младо, мирно животно, невинна кървава жертва. По-късно те ще принесат това и върху човек, който енейудеин(по вяра), както е случаят с Исус Галилейски- "гой"(буквално - "говедо", презрително към нейудеите, иде от санскр дума "го"- крава, говедо)




хаван/хомам
Арйанските жертвоприношения с огън се наричат  са брахманическиягя-пуджа, изпълняващи се в специално изграден олтар- хаван/хомам. Изпълняват се заедно с пеене на Ведаически химни-мантри. Целта е щастие и плодородие, като се акцентира върху градивният аспект на огъня. Заедно с тях са трансденталните мантри, като се има в пред вид-Трансцеденталният огън, който нито гради, нито разрушава, а само -ПОДДЪРЖА.
Осветеният огън се прави от дърво, кравешка изсъхнала тор или от кори от кокосов орех.
Жертвеният огън няма за цел да се убива животно или човек за да се пече, а - да се концентрира съзнанието върху него и да се пречисти, като се ин-вокиратдеви(полубогове). В жертвеният огън се принасят сетивата. Това, което се предлага на девите е сходно с това, което Богът Кришна желае - изсушени семена и плодове, благовония(insense), сандалова паста и течност от мляко,ги(пречистено масло) и кравешка урина.
Арйанските брахманически ритуали с жертвеният огън са свещени и нямат за цел да правят "черни магии" или заклинания с участието на паднали духове с цел разруха на някое живо с същество или негова карма(съдба). Последното е присъщо за демоните, които  обожават вакханалиите на Кали иАнанта Шеша. При тези ритуали се пролива кръв, употребяват се интоксиканти(отрови за организмът), яде се месо, както и наличието на  сексуални оргии.
Във ведическите ритуали същества специален огън за кремиране на починали, който не съществува в Африканско-Близкоизточните култове на "зомбизъм", която погребват мъртъвци, чакащи техните "възкресения" в същите грубо-материални тела.

Целта на извършване на жертвоприношенията
с огън при ваишнавите е принасяне в жертва на
АХАМКАРА(фалшивото его)
.
В огънят се хвърлят семена течности от
кравешка урина и  различно преработено мляко
.
Така, че, за Ведическите жертвоприношения с огън, от кравата се предлага само нейната урина и млякото и. Не така, обаче стоят нещата с "все-изгарянията" не САМО на телета, но и на други чифтокопитни животни, и птици, които дух Йах(Ах) ги отредил за "диетични", а миризмата, която излиза, като пушек("пушекът" е символ на Сатурн/Сани и Шива, само, че след кремация на починал) е"сладка арома"("sweet aroma") за същият този дух! Пепелта от изгарянията се налага върху кожата на телата на обожателите на Шива, добивайки сивцвят("Сива"-"Шива").
Виж публикацията "Животинските жертвоприношения в Абрахамските и Дхармичните религии".


Рамайан-пуджа
При Ведическите жертвоприношения не се пекат в огънят животни за ядене или хора за "наказание", а при инвокация- деви излизат от него за да дарятбрахманът(свещеникът) с благоденствие.


Белия Телец е символ на АРйанството
България("Баал хара") е символ на Козирог(Индия и България), асоциирани със Сива.
Водолей(Русия и Скандинавия) се асоциира с Красна.

В съвременна Индия влиянието на Арйанските деви от Русия е
било голямо и са успели
да научат туземното население на
Ведическо използване на жертвоприношение с огън.
Поне аз не виждам заклани животни или живи хора за приношение около него......?
С което, обаче, не може да се похвали Близкият изток и Европа-ДНЕС.....?


Ето какво са разрушили южняшките наги, нахлувайки в Ханаан(Баалестин) от Египет през Синай !
Събитията са описани в "Петокнижито на Моше", като "раздаване на справедливост от дух Йах/Ах")


1. Израел - "Божият народ".
Когато "господ", твоят "бог", те въведе в земята, в която отиваш да я притежаваш, и изгони много народи пред тебехетите, гергесейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и йевусейците седем племена, по-големи и по-силни от теб,
2. и когато "господ", твоят "бог", ги предаде на теб и ги поразиш, тогава ги унищожи, като на "бога" обречени; да не сключваш договор с тях, нито да ги пожалиш;
3. да не се жениш между тях и да не даваш дъщеря си на сина му, нито да вземаш неговата дъщеря за своя син;
4. защото ще пречат на синовете ти да ме следватза да служат на други богове, и така щепламне против вас гневът на "господа", който скоро ще те изтреби.
5. Но така да им направите: жертвениците им да разрушите, кумирите им да изпотрошите, а ашерите им да изсечете и изваяните им идоли да изгорите с огън.
6. Понеже вие сте народ свят на "господа, вашия "бог"; вас избра "господ", вашият "бог", да му бъдетесобствен народ измежду всички племена, които са по лицето на земята.
7. "господ" не ви предпочете, нито ви избра затова, че сте по-многобройни от останалите племена;защото вие сте най-малобройни от всички племена,
8. но понеже "господ" ви възлюби и за да опази клетвата, с която се е клел на бащите ви, затова "господ" ви изведе със силна ръка и ви изкупи от дома на робството, от ръката на египетския цар фараона.
 Второзаконие 7

фреска в синагога


АРйани , упаднали до нивото на нагите и (баал)халите....  BULL-SHIT!




В Европейските езици думите  "масло"(Enlg. "butter") и "селянин"(Dut. "boer", Ger. "Bauer" са етимологичнo- свързани с думата на Ведически Санскрит за (Средната) "Земя"("Bhu") и "Земен дух"("bhuta"), Eng.- "being".
Доказано е, че думата "масло"/βους-τυρός/  "Bu-ter" ("Bhu-tyre") Bhu=Bu,Vu(Земя, Битие, Крава), tyre, τυρός/тирос- гума, слой, е свързана с Eng. "Ox"(Ang-Sax.-"Auch",  βοῦς)- "вол"("Vul", "Bul").
 Бълг. -вол(би-вол) -Гр. βους, Алб. -buall/буалл, Arab. bakara/бакара, Виет.- бо, Бенгал.-бала-да, Галис- бои,
Гуджар-бела, Дат-ox, Исл.-uxinn, Исп.-buey, Итал- bue, Лат.-bos, Нем.-Ochse, Хол.-os, Нор.-okse, Пол.-wół
Срб.- во, Слов.-vôl, Тайл.- вав(waw), Телугу-Āks, Тур.-öküz, Уел.-ych, Укр.-віл, Унг.-ökör, Фин.-härkä, Фр.-bœuf
Хин.-бала, Хрв- vol, Чеш.-vůl, Яп.- O ushi. Готх.-auhsa, auhsus, Санкр.-ukshan(uksa-"извор"),
общ Инд.-Европ. корен - AUR-ochs , "Urus, uruz" (букв. "ЗЛАТЕН ТЕЛЕЦ")

"Думата "АРйан" се използва за "благородник",  но коренът е "АР" - "земя", "почва", "пръст"
Оттук идва и думата "воля", "сила". На Санскритски е "бала-да"("сила").
За това Телецът винаги се свързва с Битието и този, който го жертвопринася има нихилистично съзнание.
 Бълг.-воля,  Гр.- βούληση(вулиси)-"воля", θέλω(тело)-"искам"; Лат.- volo  Англ.- will,  Нем.- wollen,  Фр.-voulez(вуле), Нор.- vil, Срб.- волим те-"желая те"




Govinda governs!

Няма коментари:

Публикуване на коментар