Последователи

неделя, 28 декември 2014 г.

Б.Ра.х.Ма - АРйанският Дев

"....от създателите Аз съм Брахма."
                               Бхагавад Гита 10:33


"Аз обожавам Говинда, изначалният Господ, Който живее в собствената Си обител- Го-лока, с Радха, която наподобява Неговата духовна форма и коятовъплъщава екстатичната потентност [хладини]. Техни придружители са техните предано-отдадени, които въплъщават в себе си разширенията на телесна форма наРадха и които се пропиват и пропиват с все по-блажена духовна раса. "(БрахмаСамхита-5.37, както е и записано в Ади 4.72 и Мадхйа 8.163)


(....все пак, от рисунката, си личи тамило-дравидския характер и представа
не само за визията на Кришна, но и за самия-Брахма)


Шримад Бхагаватам 10.14.19: За личности незапознати с действителната Титрансцедентална позиция, Ти се появяваш като част от материалният свят, за дапроявявиш с разширяването Си Твоята невъобразима енергия. По този начин заСъздаването на Вселената Ти се появяваш като мен [Брахма], занеговата Поддръжка Ти се появяваш като Себе си [Вишну], и за неговотоУнищожение Ти се появваш като Господ Тринетра [Шива].




Смислово "Брахма" има абстрактно значение от Санскритската дума "брих"(дишам). Тя е асоциирана с издишването на Вишну и Неговата експанзия. "Брих" е асоциирана и с гуруто на ИндРа- "Брихаспати" в Астрологията планетата(граха)-IU-Pita(Юпитер).
Това е още един повод да се бърка Брахма с ИндРа!.....

Обителта на Кришна на "Средната Земя"(Бху)-Вриндавана(Бриндавана) е известна още като Враджа(Браджа), или Б-РАджа, асоциирана с обителта на Брахма.
*дж на Санскрит се произнася меко- "й":  Б.РАйа, "РАйа на Б" или РАйа(царството)на Брахма!



Брахма е първото въплъщение на Кришна чрез Вишну(Сурйа-Нарайана)  в материалните вселени.
Той стои най-издигнат в материланият космос(виж ВЕДАическа космогония) и се смята за Галактическо Слънце -"Б-Рахма"(докато Сурйа-Рама е Звездното Слънцена Средната Земя- "Бху"). Брахма е "най-горната Земя"-"Брахма-лока" непосредствено след Сътворението от латентната(непроявена) Земя на Вишну- "U-Terra".
Астрологично, Брахма е архетипът Водолей, докато Рама-Сурйа е архетипът Лъв. Така те формират вертикалната ос на фиксираните знаци. Слизането от високите нива на материалният космос-Джагат е по оста AR, а изкачването- по оста RA.


Брахма за нашата вселена има 4 глави. В началото Брахма е имал 5, ноШива(архетип Козирог-Скорпион) му отсича едната в гняв. За другите материлани вселени Брахма има повече глави. Брахма е автор на "Брахма-дйотхи/джйоти"(буквално "Астрална светлина, идеща от Богът")- Сидералната Сакрална Астрология, с център Галактическото Слънце(самият Брахма) и геоценричан, като Земята е ПЪРВОНАЧАЛНАТА ЗЕМЯ- "U-Terra", Утробата на Вишну, с 5 планети(затова пентаграмата е символ на Астралът!!), като всяка планета съдържа 2 архетипа-  слънчев и Лунен или 10 знака, и 2 светила- Слънцето и Луната, управляващи само по 1 архетип(знак). Това е класическата Астрология, без Уран, Нептун и Плутон. Уран(U-Ra) е взаимстван от самиятБрахма- "Слънчевата страна" на Сатурн(Водолей). Девизът на Уран и Водолей е "Аз зная" и по тази причина Брахма държи в ръка 4-те ВЕДИ.


Брахма е известен, като "Архитект на Вселената" и за това бива почитан в индиректна, неперсонална форма от масонските ложи днес(които са в Западна Европа основоположени).
Това, което Брахма стиска в предната си дясна ръка са ШАСТРИТЕ-ВЕДИ(Свещените Писания), не са нито пачка с еврейски банкови ноти, нито римо-християнски индолгенции, нито еврейски племенни плагиатски пре-писки, нитосписък с подаръците на Санта Клаус!! Много е  важно да се знае това от масони-наги или абрахамци-ракшаси!!)
В основата на йудео-масонска конспирация е Римското Библейско "Християнство".
Папата се самозванва "наместник на Богът"("Христос"?..), но се изживява за духът Йаллахова.
Короната му символизира или Рибешка глава
(Догони, Оаннес, архе. "Риби" какъвто е Христос Галилесйки и Самият Вишну),
изживявайки се за "Господар на 3-те свята"(райски, земен и адски).
Извратеността на Знанието(Гр. "Гносис"-γνώσεις) на Масоните иде от това, че те НЕ
търсят Трансцеденталното Знание на Брахма, а-  Змийското по-знание на нагите,
които ги управлява Шива в подземните планети(виж публ. "Бог е Личност, НЕ само качество...")
.
Змийското Знание е
знание за технологиите
за генетично размножен
ие



Масоните(свободните зидари) се интересуват само от космосът, като "натрупна материя", без да виждат душата на Брахма зад него. Все пак го наричат "Космически разум", но в кали-юга най-често бива бъркан с разумът намного-главите наги от изкуственият рай- "Била-сварга". (виж ВЕДАическа Космогония).





В Римската митология същестува едно божество, копие на Брахма, нареченоЯнус, от което произлиза месец Януари, месецът на Водолейя-11 дом.
 Genus("вид", "род")  на Санскрит е Janus - янус(джянус).


Латинската дума за "година"- "anno" е асоциирана с първия месец "Ianu-arius".
иАну-арий е свързан с двуликия(или четириликия-за пространството) "иАнус".
иАнуАрий е месец на Водолея, въпреки, че днес се заема повече от Козирога.
Водолей е известен като "бебето-мъдрец", а УрАну е  бога-Небе(Ану, Ани).
Ур(Ру) е "светлина" на туранските(за огнените кшатрии)
и арйанските(за въдушните брахманите) езици.










--------------------------------------------


Янус 
Янус е един от най-древните богове в римския пантеон, свързван с етруския бог Ани.
Ани e етруски небесен богАни живеел на най-горния етаж на небетоСпоред легендата , живеел на най-горното небе и понякога го изобразявали с две лица.
Ан (от шумерски: небе) или Ану (акадски) бил небесен бог, бог на рая, господар на съзвездията, крал на боговете, духовете и демоните в шумерската и акадската митология и по-късно в Асирийската и Вавилонската. Вярва се, че той имал силата да съди тези които извършвали престъпления, и че създал звездите като войници да унищожат порочните.
Той бил един от старите богове в Шумерския пантеон и част от триада включваща Енлил, бога на небето и Енки, бога на водата.
Главни култово място на Ан е Урук, по-късно и Ашур.
Янус съществувал е преди Сатурн и Юпитер. Името има същия корен като лат.ianua (врата) и janus 
(отворен вход с арка). Той е бил почитан като дух пазител на всяка врата и на всяко начинание и начало.
Янус е бил почитан в началото на жътва, както и женитбараждане и други начала. 
Той е бил посредник между варварщината и цивилизоваността, между селския и градския живот, 
между младостта и зрялостта.
Често е изобразяван с две лица (Janus Geminus) или с четири лица (Janus Quadrifrons

от българската версия на "Уикипедия"


"Джива-атма" и "Ану" са синоними и са референция 
към първото (д)живо същество във Вселената "Брахма"






Защо Кришна е син на цвят?..

Кожата на Кришна е синият на цвят- 'Брахман' - безличностността Му.
AU Ra
A-Brahma  U-Krsna
Ra -raj, passion
Северът е асоцииран както с Дхрува лока и Вишну,
така и с АРйаните, които са обожавали Брахма!!
гр.βόρεια- Север


В началото на Сътворяването Северът е бил Изтокът, а Югът е бил Западът. (Известно от Шри Янтра, копирана после от Халдейската Ка.Ба.Ла("дух-душа-материя"). При всяко копие и взаимстване от следващите цивилизации, то се появяват неточности и изопачение, така например: "троичното устройство на Човекът" НЕ Е "душа-дух-тяло", а е "ДУША-УМ- ТЯЛО"(описано кристално-ясно в  Бхагавад Гита и Шримад Бхагаватам).

Брахма е "северният вятър"(Брахма лока) над "северният огън" (Вишну-лока, Дхрува, Полярната звезда),  гледан от Средната Земя- Бху. (виж ВЕДАическа космогония)
"АРйан" означва БЛАГО-РОДЕН. Дева, богоподобен, слязъл на Средната Земя(Бхуне да я изплозва и експлоатора, а - да я О-БЛАГО-РОДИ. Показва посоката на движение от А(Aquarius) към R(Raj Leo). На Средната Земя това е от северният полюс!! 

Брахма е гуна-аватар за РАДЖ(страстта, материалната енергия) и съответно има червена покривка. Вътрешността му е бяла.

Брахма е единственият дев, който не носи оръжие в ръка(както Водолейят е миролюбив и хуманен), но Брахма има най-силното оръжие в материалният космос(след чакра на Вишну)-БРАХМА-АСТРА(брахмастра, оръжие на базата намантра, имащ по-голям ефент от атомно оръжие).  Поради това: Брахма е известен и като БА.ЛА(СИЛА). В действителност тази сила е за владеене на материалният космос, като най-голямаката потенция има и Кришна-КА. В действиетелност, в Халдейската КА.БА.ЛА е указана тази потенция на Кришна, само, че в безличностен план.
Халдейците и Египтяните наследяват това езотерично Знание от Шумерите, които са в непосредствена взаимстваща връзка с ВЕДАическото Знание, само, че С УПАДНАЛ ЗНАК(използват го за потъване в материята, а не за изплуване от нея). Шумерскитете "богове" са упаднали, разбунтувани ВЕДАически деви!! ("Баал-бек" е космодрумът на тези анунаки/ану-наги или библейаски "нефилими"- силата(баала) на Брахмано злоупотребена!!)

В действителност, т.нар. БЯЛА РАСА е обожавала именно Брахма. Думата "бяло"(бело) в Славянските езици идва да окаже цвят, но смислово на Санскрит значи СИЛА
Bal(ba'al-am) на Санскрит, a прилагателното "силен" е  bel.  ( от прото-Индо-Ирански).
В Семитският Иврит и Библията Ба'ал се появява чрез Прото-СемитскитеМесопотамски езици-Шумерски, Халдейски, както и чрез Египетската цивилизация, само, че значението е изопачено в съответствие с извънкласовият характер на децата на А-Брахам(А-Брахма, Не-Брахма).
В юдейската библия се споменава за Валаам(Балаам) като "чародей"  в град Фатур на Ефрат и "лъжлив пророк", който не умрял "както умират праведните" (Чис. 22, 25, 31), вкарва израилтяните в идолопоклонство(всеизвестно е, че Абрахамските религии се кланят на безличности и безформени духове от ТАМАСгуна.  ( Виж. публикация Видове Вяра )
По-късно, след като юдеите разпъват гуруто си аватар Христос Галилейски, пишат една "чудна книга" - "Талмуд"( идещо етимологично от "Таал мудра" -  букв.:"Учението-инструкции") и я засекретяват още повече от Старият си завет - "Танах" от окото на неюдеи. Там, освен бръщолевения си на болни злобни мозъци по адрес на неюдеите, е засегната ЛИЧНОСТТА на Христос Галилейски, като го наричат с името "Валаам"(Балаам).
В българският език, под влияние на еврейското духовно робство, идещо от фалшивото Римско Християнство след 3 век след Хр. , се е наложила думата "балама" или "балам-ур", като синоним на "глупак", "наивник". Причината е , че юдеите прокарват тезата си за "богохулство" като "чародейство" и "идолопоклонничество", поради причина, за която стана дума вече по-горе.
Христос е вършил чудеса, използвайки силата на магия("баал"), и същевренно е бил в плът и кръв, провъзгласявайки се за "Син на Богът". Това е в пълно несъответствие на юдейските понятия за "Бог"!
Както винаги, Северняците си имат проблеми с демоните от Югът. Това не е подминало и територията на Ханаан(Лат. "Палестина", букв. "Земя на пастири").Северно-семитските племена там са били угарити, ханаанци и арамейци на територията на Галилея. Южната част са били нагите юдеи. Северната част е боготворяла Баал("дух на Брахма"), а южната - Яху, йеШуа, й'Шва("дух на Шива"). Северните семити са наследили Баал от Акадският "Белу", който е взаимстван от ВЕДАическият еквивалент на ИндРа илиБрахма през Персия. (Христос Галилейски е говорел на Арамейски, който едиалект на Фарси(Персийския), примерно "Баща" е "Абба" и "Падер", от Санскр.-"Баба" или "Пита". От второто е произлязла думата за "Баща" в Европейските езици .)
Територията на днешна Палестина е била територия на обожатели на Брахма, също преди юдеите от югът и Африканският паднал дух "ЯО"(Ях, Йах, йеШуа, йеШ'ва), копие на Рудра на Шива, вероятно наследен от Лемурия(Кумари-Кандам) от епохата наРамайана, да я атакуват варварски от юг и да избиват поголовно населението от отроче до старец, и да плячкосват имуществото им, унищожават реликвите за култът им.
Палестина- Palaestina е Латинско наименование със Санскритски произход "БААЛ-е-СТАН"("Място на Ба'ал(Aл), Бел(Ел)"). Северо-семитските народи на Арамейци, Угарийци са взаимствали за името за "Бог" от Акадийците като "Илум", а те са взаимствали от ВЕДАическитото име за Брахма - "Баал". Това обяснява защо "ел"="ил"="ал" по тези земи, като пълен определителен мъжки член в лингвистиката.
Тези южни семити плячкосват Баал-Ел-стан и култът към БогътЕл, като го слагат за "префикс"-представка за своят паднал дух "Йах" : "Ел(Бел) Йах", "Ал(Баал) Йах", "Ил Йах-"Ilijah"(Англ. Илйаджа, Илийа)
Сходството на тези Северо-Семитски(Арамейски, Угарийски) думи за "Бог" с Индо-Европейските/АРйански- Латински и Еллински(Ел лада-Ελλάδα) за "oсветен"-illuminatus и "Слънце"-Hellios-Елиос, ήλιος-Илиос, "електрон"-ηλεκτρόνιο-"блестящ" идва с ОбщиятВЕДАически Санскрит с Баал/Ваал/Бел/Ел!



"Бала" е прозвище за белият брат наКришнаБАЛА-РАМА(БАЛА-ДЕВА), физически по-възрастен брат, но първата експанзия наКришна.
Иде реч за инкарнация наБрахма.

The Bhagavata Purana describes Krishna as the original Supreme Personality of Godhead from whom everything else emanates. As part of this divine 'emanation', Krishna's very first expansion is Balarama, and from Balarama all other incarnations of God then appear. Of the three transcendental elements described in Sanskrit as sat, cit and ananda (eternityknowledge and bliss), Balarama is in charge of eternity andknowledge. Hence he is worshipped as the supreme teacher or Adi-guru("first guru").



При появяване на Богът "Нара-Йана"(Вишну, Кришна), винаги с него неотлъчно еНара(Санскр. "Човек"). Силата на Богът се изявава в матер. свят чрез "Баал"(Санскр. "бал" -"сила", а "бел"- "силен"), Първата Му експанзия- Нара, Брахма,БаларамаБаладева, Арджуна- асоциация с "бяло и силно"!

На картинката виждаме Вишну(Нара-йана),
Нара(Баал, Баладева, Баларама, Лакшман, Арджуна)
и Лаксми/Сарасвати-бяла в/у розов лотус.
Лотуса(падма) е символ на раджа-гуна
както и на проявената ПраКрити.
Раковината"панчаджани"-pāñcajany
(която държи Вишну
е символ на латентната матрица
-"U-Terra", Uterus(Utara, "север" на санскрит).
В раковината се прибират махат-татва и дживите
  за "Нощта на Брахма" ,когато 
дживите не са постигнали
Вайакунтха или Вринадвана.

 Вишну и Лаксми държат 
жезъл("васу"-атрибут, ценност), 
символ на царствеността.

Съществуват 2 пътя:

1)  ДЕСЕН- деволюция на девите(отдясно на Вишну)
2) ЛЯВ- еволюция на дживите(от ляво на Лаксми)
И от двете им страни 
първи винаги е БААЛ(санскр. 'бял', 'сила')
---в дясно от Вишну, като
 а) Баал(Бала-дева), отдясно на Вишну
е нарамил лък със стрели(символ на изпълнителната власт)
Това е първата експанзия на Вишну 
при деволюцията(поява на девите и техния упадък).
Отдясно на Баал- 4-мата Кумари("девсвениците")
---в ляво от Лаксми, като
б) Баал(Брахма), въпреки, че има атрибутите на сина 
си Шива(полумесът в кока му коса и еленовата кожа).
От ляво на Брахма са "простосмъртните" дживи
в случая - "сиддхи"("достигнали съвършенство").

Лебеда(хамса) е симл на джива-атма(както лотуса(падма).

И двете са във водата, 
но само на повърхността й, така както джива
е в матер. свят(космос), но не се смесва с него.
Лебеда е северна птица вахана(возило/vehicle)
 на Брахма и на конзорта и Сарасвати.
Белият ням лебед е символ на чистотата 
и непорочността на джива-атма.
Лебедът винаги живее по двойки. 
Придружителят на хамса е Парама-хамса(в небето/въздуха),
така както джива атма е придружена от Парам-атма.

Всички са разположени около езерце сладководна вода(на Брахма)

с формата на 4-ъгълник(квадрат). 4 е числото на Брахма(Уран).

Сиддхите гледат към 4-мата Кумари през водата.

(от ляво-надясно/по час.стрелка).
 За това те са "абиру/апиру(хабиру)"- "ап/аб/ав"/- вода
буквално "пресичащи водата/реката".
Обратното движение: от дясно-на ляво
(обр. на час. стрелка) се нарича АВАТАР
Буквално- "който се спуска надолу"*по реката/водата-"ава").
Всички деви, с изкл. Нара и Нараяна, 
имат т.нар. КУМБХА(ДЕЛВА) С ВОДА.


Баала е неподправената сила на Богът, един от 6-те негови съвършенства. Скалата за мерене вълнението на морето- "бал" и науката "балистика" иде от тук. "Ба-ла"("душа-материя").

"Бал-Гопал" се нарича Кришна във възрастта си между 1 и 10 години, когато е извършил Своята "Бал-лила" на Махан-кор(Космически шегобиец, като исктински аватар на Вишну, тъй като Вишну е девът на хУ-мор-ът.(хуморът може да те убие!!)
Санскр. "Бала" - Рус. "Баловаться" (т.е. "Вести себя, как ребенок" - Бълг. "Държа се като дете")
Санскр. "Балатва" (детство) - - Рус. "Баловство" - Бълг. "Палавост"(иде от "паля се")
Кришна носи червени дрехи само до 7 годишната си възраст. 
Въпреки, че след 16 до 125 си годишна възраст Кришна е изглеждал само като 16 годишен,
 носи само жълти дрехи-дрехите на югът, царят на Югът и ваиша-кастата(пастирите)
Всъщност "Крсна" иде от "Красна"("червен", "красив").
Червеният цвят е символ на материалната енергия(Майа).
Недопустимо  за осъзнатата душа е след 
7-годишна(Муладхара*-чакра на Брахма) възраст да се носи червен цвят!!
Рисуване на йеШива-Назореят("Кристос Галилейски") 
в червени одежди е признак на
фарисейско невежество)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*"млад" (Санскр. "мула"मूल-"корен")

Една от етимологията на "КРСНАНЕ е "черен", 
а именно "ЧЕРВЕН"- КРАСНА(Слав. "червен", "хубав")
Славянските езици(особено Руският!!) е най-близо до Ведически Санскрит от Индо-Европейските езици.
"Ру" на Санскрит значи "светлина", но "червена светлина".
("ал-ен", "бал-ен", "ау-ру", "о-ру")
Става дума за първите 7 години-Мулд(хара)-чакра на Брахма.  
Санскр. "мулд"- "корен", "млад".
БААЛ значи "силен". Асоциира се с АрйанитеБрахма и най-ранното детство.
За това Овен и Водолей се считат за "деца на зоо-диакът", 
само, че Овен(Агни) на МИРажът, а Водолей(Брахма)-на ВИРАжът.
Agni is the eldest son of Brahma. In Visnu Purana, Agni (Abhimani) 
the fire god is said to have sprung from the mouth of 
the Virat purusha, the Cosmic Man. His wife is Svaha. Източник-ТУК


В Индо-Европейските езици "Красна" и "Вишну "са имено свързани през ВИШНЕВИЯТ ЦВЯТ.
На Немски "вишна" е Kirsche,  "църква" е  "Kirche.


"Вишна"- Арменски: "bal"-բալ, Грузински:"alublis" ალუბლის, , Кор.: "beojnamu" 벚나무
Дат./ Нор.:"киршебар"-kirsebær, Исл: "кирсубер"- kirsuber, Ест:- "кирс"-kirss, Латв.:"кирсис"- ķirsis
Хол:- "керс"-kers, Швед.: "коршбар"-körsbär, Уел:-"кейриос"-ceirios
Фин:- "кирсика"-kirsikka, Тур:- "кираз"-kiraz,
Гр.: "кераси"-κεράσι, Араб "керас" -الكرز. Лат:- "черасис"-cerasis
Унг.- "черезне"-cseresznye, Словен.: "чешня"-češnja, Словаш- "черешня"-čerešňa
Фр.: "серис"-cerise, Порт.:"сирежа"-cereja, Исп: "сереса"-cereza, Ирл.: "силин"-silín, 
Тагалог:- "сереса"-seresa
Рум. : "чиреш"-cireş
Бенг., Хинд: Cēri-"чЕри-চেরি/चेरी", Япон. Cherī-"черИ"- チェリー
Тамил- "Oru vakai civanta paḻam"
------------------------
Основните корени на всички езици са "кер/кир", "сер/сир" и "чер/чир".
Изниква въпросът дали "чер" е корен на "черен" или "черВен"?....


В следните Славянски езици "вишня" е "ВИШНЯ
и решава въпросът за "ЧЕР-ВИШНЯ"(ЧЕРВЕНИЯТ СВЯТ):
Рус./Укр. : "вишня",  Пол.: "вишня"-wiśnia, Мак. :"вишни", Лит.: "вишнйу"-vyšnių



Докато "бала" е силата на Богът с матрицата, изявена чрез Брахма или аватарите на Кришна, презентиращи, Неговата първа експанзия в матрицата, то -
"ЦЯЛАТА СИЛА" на Богът "Бага-ван", вкл. и бала,  се нарича "вирйа" (Eng."virile", "virtue"), идещо от "вир" или Ви-радж"- Враджа-бху(от тук Сканд. "Vi-king" или "Ваал-хала", "Баал-кхала") (виж публикацията Сат кона) .
Тилите "Боляр"(Богяр,  βογιάρος /Войар-ос) и "Бага-тур" (" Бог на Едрият рогат добитък- 'тур' ") са асоциирани със Санскр. "Бхага-ван"(Бог).
"Бой-ар" е титла за  княз т.е.-"малък Бог/цар".дало е наименованието на туранското "бей".
В Англ. "boy" има еквивалентнo значение на Лат. "pupus"-"малък баща- Papa".



Брахма(както и целият ВЕДАически пан-теон) не са "индийски божества"!! За пример- храмове на Брахма в  днешна Индия има не-повече от 5-10 на фонът на хилядите храмове на Шива и Майа(Кали).

Брахма е описан на вахана(возило, vehicle)- ЛЕБЕДЪТ ХАМСА(ХАНСА)!Лебеди в днешна Индия НЯМА!! Лебедите обичат студени и кристално-чисти води, характерни за Северо-Западна Европа!! Лебедите присъстват във фолклорът на АРйанските Нордически народиСакс-Готи и Славяни. В действителност, думата "гъска" на немски е Gans( а на Скандинавските езици е "гаас"-"gås" , а често срещано име е Hans, a на руски- "гусь".
Думата "лебед"(swan, schwan),   aШвеция идва от SVEN(ska)-  шведскотоSVAN за лебед.. Думата 'звук', sound  в латинският 'sonos' идва от swen -пея- sing,  "swan-song" ("last song").

"парама-хамса" - последна степен на санйаси-брахмана, когато освободената душа се премества от Брахма-лока в Духовното Небе- Ваикунтха. (вижВЕДАическа Космогония)

Защо е важна Швеция, която споменах в контекст?.. Южната част на Швеция, Дания и крайбрежните региони на южнаНорвегия са регионите на т.нар. "Прото-Готхи" или "Прото-Сакси" за най-чист, оригинален от групата на Германските езици. Те са важни за АРйанската група, като "основа" на мутациите в последствие.
Думата "Бог" на Български и Славянските езици идва от "Бхага-ван" а групата на Германските езици  God, Gott, Gud идва от "гутан" Goth-ска дума ǥuđan.
Goth(Гот) идва от Прото-Германската дума geutan,  означава  "изливам". Water-pourer- Aquarius. И наистина- Швеция и Русия са под знакът на Водолеят !

4, числото на Брахма е модификация на знакът "+" или - Кръста.
Хаплогрупите в  Европа
Про-европейците - I.
Албания(Алб) и Белгия(Бал).
След Великото Заледяване на Хиперборея миграцията
е следвала през Скандинавия към Югоизточна Европа.
Може би за това някои "про-българисти" изпадат в екстаз, че "българите са най-древните"!?....
Г.С. Раковски говори в трудовете си за "Велика Скандинавия".

Името на Белгия има за етимологичен корен Бел("бял", "силен"), Belgarum.
Βελγιος=Βολγιος, bel-gaul, gaul=ghal-gelh-gala(γαλα=мляко). Κελτοι=Γαλατα(Galatai)=Galata=Galia
Според Г.С. Раковски в книгата си "Българите древле носили и името Кимбриили Кимери"
"Болг" и "Брем(Брахм)" са били български царе от Северното Черноморие, които са мигрирали от Азия и са се заселили в Тракия и земите в Европа до Ирландия, като в Белгия и Дания са били основните им популации.

Анаграма на Бял(бал) е Келтското "Алб". Гръцката дума за Британия е "Албион"-Ἀλβίων, тъй като са виждали белите скали при подходът към Островът.(оттук- "Алпи" - "Белите скали", Latin albus- оттук "алб-инос", алб-атрос, т.нат.).
Белите скали при Дувър(Dover)
... и доста по на север......
"Over the hills and far away"......
п-в Ютландия (Кимбрия)

"Яриански* стари книги до 1771 г. не са били познати в Европа и европейски учен свят до него време не знаел о ним  и о Зарату(Заратустра със Зенда Веста) повеч нещо освен разсеяно тук-там тъмно и изкривено забележвание в стари еленски книги. Еврейски книги до християнски век и много еще после били са тайни и непознати другим народъм. Того ради повестност тях народ нама никаква основна истина, според днешни открития; една е смесена с басни, а друга с чудеса и извънестествени мечтайни работи."
"Българите древле носили и името кимбри или кимерии", 1865,  Г.С.Раковски
----
*В страобългарски "яре" е малко козле, което е по високите бели планини, а ягне е  малко агънце по ливадите. Първата дума иде от Арий(бял, благороден, млечен), а втората от Агни-богът на огънят и най-низш дев. Раковски доказва, че от Яри(Ари)в Българският език е производна думата "ярка",  и "зора" от Зара.

В Швеция, в гориста местност в покрайнините на Стокхолм- Korsnäs Gård, в храмов комплекс, е печатана оригиналната версия на "Бхагавад Гита, каквато е" на издателството на ИСКОН- "ВВТ" на Български език(аз съм бил там физически).    http://www.krishna.se/

Вода, Лотус(падма), Свещени писания(Шастри) и Благословия !
Брахма, именно защото е Първият дев, е Единствен от последвалите
 в деволюцията, който НЕ носи оръжие. Неговото оръжие е МАНТРА
"Баалтийско море" има за корен Сакс-Готската дума "BALZ", КелтскатаBALT, Латинската-BALTEUS, имащи коренСАНСКРИТСКОТО съществително "БА'АЛ"-"СИЛА". Трансформацията на същиествителното до Ислансдското BELTI  и Англо-санскоснкто BELT става по-късно и оттам съвременните етимолози заключват, че Балтийско море има за корен "колан"-"BELT". Всъшност Арйанските съответки в отделните Арйански езици СЛЕДВАТ МОДИФИКАЦИЯТА и ВАРИАЦИЯТА на Санскритът. На Санск.ит прилагателното за  съществителното "Бал"("сила") е-  "Бел"("силен").
В гръцката версия на Уики дават препратка към "бяло-то" за етимология на "Балтийско". Μια άλλη προτεινόμενη καταγωγή από την Ινδοευρωπαϊκή ρίζα *bhel(που σημαίνει λευκό, λαμπερό), μοιάζει υποθετική και θεωρητική. 
Брахма е абсолютно асоцииран към БЯЛОТО, СИЛНОТО и СЕВЕРЪТ(+Изтокът)!

"Брахма" е асоциирано с думата "ОГЪН" на Сакс-Готските езици: "brand"(Шведски и Датски), "brann"(Норвежки), на Немски "горя' е "brennen".  Страст на най-висше сътворително ниво в материалният Космос.


Корена на думата "Брах-ман"("разширяващ се, дишащ човек") е "брих", което пък идва от "прих". 

"Брих" е "разширявам се"(типично за Юпитер и Стрелецът- Индра от Веда), но то идва от "прих"/ Гр. "пнео"(πνέω), което ще рече "дишам", което е сигнификатор за Брахма от Веда-анта- Водолея. Прочие, Брахма е бъркан с Индра за "Дъждоносеца", тъй като пускал и понякога някоя огнена мълния... Но Водата иде от по-високо от райха на Индра-"Сварга" - от на Брахма(Брахма-лока). "Брих" е корен и на "Брихас-пати"(Юпитер).

"Дишам"(пран) идва от "прих"/"брах". Eng. breathе/breath, Ger. Atem- иде от друг санскр. синоним на Брахман-Атман). Ned.-аdem(библ. "Адам").  "Атма"-душа.Атман(синоним на Брахман) е "Вселенската душа".

"Пран(а)" иде от "брах/бран"("дишам/горя", Ger. Brand) и брих/прих.
"Пран(а)йама"- "Дишане контролирано"

"Прана" е най-чистия("горен") въздух- озон от йоно-сферата.

Брахма е първата джива-атма(жива). Който излива "Водата"(космическото пространство), като започнем от горния "е-тер"(air-terre), минем се през прана и въз-духа(има 5 вида "въздух"), та се слезе до водата и леда).

Брахма е наречен "Ану"(Небе), синоним на "джива-атма". Оттук=>"ану(небе)на-ки"(наги). "Нага"("змия", "гол") е свързано с "Ки"("земя")

Западните Норди- "Сакс-Готите" и Източните Норди- Славяните са пишели наСАКРАЛНО РУНИЧЕСКО писмо, което е всъщност част от ВЕДАическиятСансКрит( букв. "симетрично построен" ), даден от Сарасвати, съпругата наБрахма.
Нордическите персонажи като "Один"(архетип Козирог и Сатурн) и "Тор-Перун"(архетип Стрелец и Юпитер) са всъщност създадените от Брахма -Шива-Рудра иИндра.
И тука BAL се превръща във "VAL"( valhalla ), "място за клане, кланница".

кликни върху картинката да прочетеш сканираният текст от Шримад Бхагаватам

"Скъпо дете, сега може да приемеш всички имена и места, отредени за тебе и съпругата ти. И понеже вече си Един(Адин, Один) от господарите на живите същества, трябва да увеличиш многократно броят на населението."

Могъщият Рудра, чито тяло бе червено-синьо на цвят, създаде много потомци, които по външност, сила и по необуздан нрав приличаха изцяло на него.

Синовете и внуците, създадени от Рудра бяха безброй и като се събраха заедно, те се опитаха да погълнат вселената. Когато видя това Брахма, силно се разтревожи.

Ш.Б. Текст 14 -16
~~~~~~~~~

Прототип на Готическият Тор е ВЕДАическият ИндРа. Той е и модел за Славянският Перун, Еллинският Зевс(иде от "Деус"), римският IU-Piter("IU-Pita"- Слънчевият Отец, прозвище за Вишну), Келтският Таран, Туркският/Туранският Тенгри. Поради това, че е дев на дъждовете и бурите, често са го бъркали с Водолейският архетип Брахма. Но Брахма е миролюбив и няма оръжието на гръмотевицата на ИндРа -ЧУКЪТ Вайра/Ваджра. Поради близостта си със архетипа на Скорпион(Шива-линга), ИндРа-архетипният Стрелец, често изискващ кървави и животински жертвопринушения за плодородие, често са го бъркали с рудрите на Овен- АгниКали и Йама.

Първата от 4-те ВЕДИ се казва "Риг" и касае могъществото и върховенството на ИндРа, като раудра. Това е производна, по-нисша страст(раджарайа) на тази на Брахма, така както деволюционно Стрелец е наследил Водолей на по-ниско ниво. "Пълната картинка" се вижда в 5-таВЕДA-Пураните и Упанишадите, извесни като "ВЕДАанта"('края на ВЕДИте', "анта"=end)

Всъщност, думата "радж" се произнася на Санскрит с меко "дж", почти като "й". За това в Славянските езици Райа на Перун/ИндРа-Сварог/Сварга(на Стрелец архетип) е всъщност по-низша форма на Брахма-лока(Водолей архетип).

Raj(Санскр.), Rex(Латин.), Rig(Келт.).  На Келтски "риг"
                                             е "цар" и "богат". На Немски das Reich-"царство" и reich-"богат".                                                                                                                                                                                                                                                          
Ведическа Русь
Русите са Славянски Викинги - Рьодери("гребци")
Варяги, Varangians(санскр."вар", "Варуна"- "вода"


Погледнете името "Донецк -Донетск"... Вижте как се образува! Корена е р. Дон.
Вижте после "Гданск". Коренът е р. Гдиня.
Нека да се качим по-на север - Скандинавия. "Свенск" значи "шведски" на самия шведски. "Данск" значи "датски" на самия датски!
"Норск" значи "норвежки" на самия норвежки!!

В българския език имаме абсолютно същото, едно от правилата образуване на прилагателни.

Излиза, че "далечна" България е родствена със Скандинавия и Русия. Самата дума "русский" дава същата препратка.
В славянските езици падежите са към на-ставките, за разлика от германските в пред-ставките.
Излиза, че Скандинавия е "славянска". Не е трудно да се проследи по култа към БААЛ(БЕЛ) от БАЛ-КАНИТЕ до БАЛ-ТИКА през. "Белое море".
Във Ведическия санскрит падежите са също върху на-ставките : "прасад"- "прасад-ам".
Епифиза("3-то око"), Шишарка, Pine-cone/pineal gland
Обърнете внимание на формите, с които се правят асоциациите.

Епифизата изработва серотонин, който се превръща в мелатонин
Продукцията на мелатонин се стимулира от тъмнината и се потиска от светлина
"Внимавайте светлината във вас да не е тъмнина".
Мелатонинът е антигонадотропен хормон - потиска половото развитие
Серотонина е известен, като хормон на щастието.
Епифизата е 6-та чакра е "огледална'(спрямо "огледалото"- 4-та "анахата")
 на 2-ра-секретната, на размножаването.
При хипофункция на жлезата в детска възраст настъпва преждевременен пубертет – pubertas precox..


Епифизата поддържа съзнанието на душата по време на т.нар. "Нощи на Брахма", 
които са се появили в сверените ширини("Бели нощи"/"Черни дни").

HyperBorea- Утама Уттар (Ultimate U-terra/ Крайния Север). 
"Уттар" на санскрит е и "север" и "утроба"
Червения цвят се свързва с Русия(Ross) и еврейския комунизъм(Rott),
но той е цвета на раджа-гуна и Сътворението-Брахма и Майа(Богинята).
При арйаните червения цвят е свързан с красота и здраве(физ. потентност).

Червения цвят при аврамитите(в частност-евреите) се свързва с цвета на кръвта,
поради примитивното им светоусещане, че "кръвта е живота".
Емблематичния юдейски клан Рот-шилд(който се опитва да управлява и контролира света днес)
има за корен думата "червен"(ашкеназки/немски -Roth, Rott).
Аврамитските религии имат култ към кръвта.
Те, в някаква степен, са асоциирани към "Началото"(Адонай от санскр. "Ади")
 чрез корена на библ. "Адам" и "Едем"- от семитския корен ''ДН". (виж ТУК)


Кръвта е носител на ДНК и разума от горния астрал в долния(Водолея-Брахма към Овен-Агни).
Чернения цвят на потентност се дава от желязото, символ на Овен-Агни, което е сърцевината
на земното ядро-разтопено желязо. За това Майа като "Кали" е вид марсова "амазонка".
Вирусите и паразитите атакуват имунната система на организма, 
като използват чуждата ДНК да живеят,
така както демоните атакуват сърцевината на Земята.

На санскритски "кръв" е "рудрани".


Има 11 Рудри(от Овен-1 до Водолей-11), като най-култивираната в йогаотношение е 10-та рудра на Козирог. Тя е с изчистени страсти и отречение от света. Тя има син цвят, като Кришна.Кришна казва, че от всичкиРудри е Господ Шива(10-таРудра-Козирог).Брахма(Водолейя) отначало е бил учител на Рудрите от Овен до Козирог. Първата Рудра е Овен. Всъщност, "раудра"(raudra) на Санскрит значи и"червен"(red) и "рева"(roar) .
Етимологията на думата "Сканди-навия" идва отSkaðan( Англ. "SCATHE", Нем.Schaden), което е "опасност", "повреда". Но опасност и повреда не може да има без участието на рудрата(първородният син на Шива, Один за Скандинавия)- Сканда.Сканда е "богът" на войната от ВЕДА(имащ много други имена), асоцииран с Агни, най-низшият дев, девът на огънят. Очевидно, че терминът Скандинавия ен е асоцииран само с повред ана ландшафта на регионът, но и с деволюцията наБрахма до рудрите на Шива. Думата "скандал" е дериватна!
Рудрата(бяс) представлява НЕЗАДОВОЛЕНОСТ. Тя търси изява в материалното творение. В такъв аспкет, такава душа НИКОГА не може да се освободи от самсара - циклите на прераждание в материята.(такава рудра е "горящият храст"- дух Йах, който видял Мойсей в пустинята)...

България (Баал Хара) означава "бялата земя"асоциира се Козирог.
 България и Индия са под Козирог и Сива
.
Русия и Скандинавия са под Водолей и са асоциират с Красна.
Белият Бик "Нанди".
"Бял" на Санскр. е "свет":
 Слав.: "светя", "свят", Ger. weiss, whit.


"Ви-Кинг"-ите(Vi-King) са имали култ към Бикът.
В действителност, думата "бик"(bull) е  дериватна на "Ба'ал"(Санскр. "Сила").
Бик- Eng. "bull", Ang.Sax- bule/boleВаишнавският призив "хАри бол!!"("Възпявай имената на Богът хАри"!!) позлва Санскр. дума "бол", която означава "мучене"(на бик). На английски "муча" е "bellow". "Bell" на Санскр. е "силен", производна на съществителното "ba'al"-"сила".
"Тор" означава "Бик". "T.au-rus".
"Bulk" и  "Balk" са абсолютно взаимо-заменяеми и означава СОЛИДНА МАСА(планина, земя).





Брахма е създател на 10Праджа-пати, прото под-творци. Праджапатите са създали ФОРМИТЕ на живот(8,400,000). Самият живот не е формата, а - душата-джива атма(част отКришна, подвластна наКришна), така, че САМИЯТ живот не е нито "създаден", нито ще бъде "унищожен"!!
Брахма е създадетел и на първите мъдреци- "САПТА-риши"(7 мъдреци), които за всяка една от  14 манвантари(калпа- денят на Брахма) са различни.
7-те мъдреци се счита за съзвездието "Голяма Мечка"(URsa Major), докато Полярната звезда,(Дхрува) резиденция на Вишну е Алфа-та на "Mалка Мечка" (URsa Minor)

Според гаудиа-ваишнавизмът, част от който е и ИСКОН на Шрила Прабхупада(наречен "Водолейският гуру"- Aquarian guru, предназначено за Западното полукълбо в кали-йугаИсус Христос от Галилея е шакти-вешйааватар(някои йудео-християни Го бъркат с "главатар"-баба-итът "дух Йах"!!) за извънкласови(ракшаси, пишачи, йавани, т.нат.) и упаднали АРйани-Римляни и Гърци(млечхи), ИДЕ ОТ БРАХМА-ЛОКА, но не е самият Брахма!

Времето, пред което Шрила Прабхупада пристига в САЩ за мисията си е 60-те години, което съвпада с част от планът на Илюминати, наречен "Aquarian Conspiracy"("Водолейска конспирация")за изтласкване на съзнанието на масите към подсъзнание  чрез наркотици, сексуална революция и "рокендрол", като в това време се лансира и т.нар. "Източен мистициъм"- интензивна пропаганда на Запад(САЩ) за създаване имидж на ВЕДАическата култура, като "майа-воидизъм"- тантра и кама сутра. Илюминати отначало позволяват на движението ИСКОН да се разрастне, виждайки в него инструмент от планът си, но скоро разбират, че са се излъгали и внедряват свои агенти сред най-приближените на Прабхупада и в последствие го отравят, дискредитират движението и разграбват имущество и средства. (виж ИСКОН преди и сега....)

The White color signifies the Almighty God-Head "Sriman Narayana"
and the Red mark signifies His Divine Consort,
the Mother of Entire Creation "Sri Mahalakshmi known as Thayar".

Белият Цвят обозначава Всемогъщият Върховен Бог "Шриман Нарайан
и Червеният знак обозначава Неговият Божествени Спътник,
Майката на Цялото Творение "Шри Маха-Лакшми", позната като "Тайар".


В тримурти се забелязва арйанския трикольор(на гирляндите).
Представителите на Слънчевия култБрахма и Вишну носят гирлянди с арйанския трикольор,
а Шива- представителя на Лунния култ носи кантимала с броеница зърна на Времето-Кала.
"бяло-червено-зелено" е символ на "изначалие-начало-среда".
Липса черния цвят, който е края. Понякога той е заменен с индиговия.



Кришна(Кришан)/Красна(Красен), също носи гирлянд с арйанския трикольор.



Трикольора на България е по препоръка на Г.С.Раковски:
"Ние сме арийци, и доказателство за това е нашето народностно име Болгари"(баал-хара)




"Бхарат" идва от "Бол-харат"(Баал-харат).
"Хара" е Земя,
 а  "Б" е първата буква от "Бала"(Болг/Bulk)- "Бял, Бик, Сила",
асоциирано "Бхага"(Бог)




ИСКОН на Шрила Прабхупада е също част от 4-те школи("сампрадайа") на Гаудиа-ваишнавизмът, предаващ Знанието на Кришна в ученическа последователност "парам-парам" през първото звено - Брахма. Това е много важно да се знае, и заради това е важен самият Брахма!
Другите 3 школи на сампрадайа са през Лакшми, Санака(от 4-та Кумари) иРудра .


Брахма е известен и като "Галактическото Слънце".
 В нашата Галактика Брахма е с 4 глави, но
има други галактика(във Вселената),
където Брахма има повече глави.
(виж публ. "Ведическа Космогония")

Брахма на нашата Галактика е имал 5 глави,
но Шива му е отрязал едната в пристъп на ярост.
Веднъж нашият Брахма се явил на Вишну, а Вишну го попитал:
    - Кой е?
       - Брахма.
                     - Кой "Брахма"?
- ?....
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар